cytat z dnia 13 May 2019, 4:31 p.m. przez gliwiczanin
Pogoń Szczecin - GKS Piast Gliwice typ GKS Piast Gliwice kurs b1.91 Fortuna
Pamiętam sezon 2015/2016 kiedy świętowaliśmy Vice-Mistrzostwo. Super osiągniecie, że po tylu latach kiedy Piast spadał z Ekstraklasy, ale jak widać powrócił o wiele silniejszy. Teraz zajmujemy aktualnie pierwszą lokatę w Ekstraklasie do końca mamy do rozegrania dwa spotkania. Wszystko zależy tylko i wyłącznie od nas nie musimy się na nikogo oglądać i liczyć punktów przeciwników. Gramy jak wielu zauważyło naprawdę bardzo ciekawą piłkę powiedział bym, że aktualnie najlepszą piłkę na ten moment w całej Ekstraklasie. Pogoń jest to zespół, który gra już o nic. Tam są jeszcze jakieś słowa np. od byłego zawodnika Legii, że zrobią wszystko, aby pomóc Legii w osiągnięciu Mistrzostwa. Według mnie jeżeli by tak chcieli uczynić to zrobili by to już w Warszawie. Czeka nas naprawdę ciężkie spotkanie, ponieważ w Szczecinie nie gra łatwo. Piast ma Mistrzostwo na wyciągnięcie ręki i myślę, że nie mogą w tym momencie zgubić jakichkolwiek punktów ponieważ Legia może to wykorzystać na swoją korzyść. Legia ma teraz ciężkie mecze. Wyjazdowy mecz z Jagiellonia oraz mecz na swoim obiekcie z Zagłębiem Lubin. Oba te zespoły walczą u Puchary Europejskie. Piast natomiast gra zespołami, którzy grają już praktycznie o nic Pogoń Szczecin oraz Lech Poznań. W Gliwicach w tym meczu powinni być wszyscy zawodnicy do dyspozycji trenera. Jesli chodzi o Pogoń prawdopodobnie nie zagra Buksa, Drygas oraz Malec. Według mnie jeżeli Piast myśli o Mistrzostwie po prostu musi wygrać to spotkanie. Pozdrawiam trzymajcie się.
cytat z dnia 13 May 2019, 11:24 p.m. przez kibic-zwierze
Przeanalizujcie sobie kursy na te mecze + kursy na wygraną ligi. Odrobina myślenia logicznego świadczy o tym, że najbliższą kolejka będzie zabawna. No ale wiadomo najwygodniej pisać analizy pod z góry postawiona tezę. A z tej masowki na Piasta w środę buczki będą zachwycone. Już nie pierwszy raz w tym sezonie. Niby forum bukmacherskie a tutaj zachowania graczy jakby się tym zajmowali od wczoraj.
cytat z dnia 13 maja 2019 19:40 przez brajan82
cytat z dnia 13 May 2019, 4:31 p.m. przez gliwiczanin
Pogoń Szczecin - GKS Piast Gliwice typ GKS Piast Gliwice kurs b1.91 Fortuna
Pamiętam sezon 2015/2016 kiedy świętowaliśmy Vice-Mistrzostwo. Super osiągniecie, że po tylu latach kiedy Piast spadał z Ekstraklasy, ale jak widać powrócił o wiele silniejszy. Teraz zajmujemy aktualnie pierwszą lokatę w Ekstraklasie do końca mamy do rozegrania dwa spotkania. Wszystko zależy tylko i wyłącznie od nas nie musimy się na nikogo oglądać i liczyć punktów przeciwników. Gramy jak wielu zauważyło naprawdę bardzo ciekawą piłkę powiedział bym, że aktualnie najlepszą piłkę na ten moment w całej Ekstraklasie. Pogoń jest to zespół, który gra już o nic. Tam są jeszcze jakieś słowa np. od byłego zawodnika Legii, że zrobią wszystko, aby pomóc Legii w osiągnięciu Mistrzostwa. Według mnie jeżeli by tak chcieli uczynić to zrobili by to już w Warszawie. Czeka nas naprawdę ciężkie spotkanie, ponieważ w Szczecinie nie gra łatwo. Piast ma Mistrzostwo na wyciągnięcie ręki i myślę, że nie mogą w tym momencie zgubić jakichkolwiek punktów ponieważ Legia może to wykorzystać na swoją korzyść. Legia ma teraz ciężkie mecze. Wyjazdowy mecz z Jagiellonia oraz mecz na swoim obiekcie z Zagłębiem Lubin. Oba te zespoły walczą u Puchary Europejskie. Piast natomiast gra zespołami, którzy grają już praktycznie o nic Pogoń Szczecin oraz Lech Poznań. W Gliwicach w tym meczu powinni być wszyscy zawodnicy do dyspozycji trenera. Jesli chodzi o Pogoń prawdopodobnie nie zagra Buksa, Drygas oraz Malec. Według mnie jeżeli Piast myśli o Mistrzostwie po prostu musi wygrać to spotkanie. Pozdrawiam trzymajcie się.
Piast ma dobrych rywali. Nie sadze, ze Pogon będzie walczyć na 100% o urwanie punktów Piastowi. Potem Lech tez nie będzie zabijal sie o zwycięstwo aby pomoc Legii.
Wygrana Piasta w Szczecinie dobry typ, jednak to liga polska i Piast w meczu o wszystko moze stracić formę.
co musiało by sie stać geniuszu żeby spadli ?cytat z dnia 13 maja 2019 22:08 przez katherinna
Spotkanie: Górnik Zabrze- Wisła Płock
Na dwie kolejki przed końcem sezonu Górnik ma już właściwie komfortową sytuację. Od miejsc spadkowych dzieli ich 6 punktów i mieliby wielkiego pecha gdyby spadli z ligi. Inaczej ma się sytuacja w Płocku.
cytat z dnia 13 maja 2019 16:31 przez gliwiczanin
Pogoń Szczecin - GKS Piast Gliwice typ GKS Piast Gliwice kurs 1.91 Fortuna
cytat z dnia 14 maja 2019 11:03 przez gustlik5491
Tak jak również piszesz,nie zagra dwóch najlepszych strzelców Buksa i Drygas,a z obrony wypadnie Malec,natomiast do kadry Piasta wraca Tom Hateley ,który znacząco wzmocni drugą linie Piasta i uspokoi grę zespołu,czego zabrakło w ostatnim meczu.Z osłabień wypada natomiast Sedlar,za którego najprawdopodobniej wskoczy tykająca bomba Korun i jako kibic Piasta to o tego zawodnika się najbardziej obawiam. No i niepewny jest występ Placha,ale tutaj Piast ma wybranego w poprzedniej kolejce najlepszym bramkarzem Szmatułe