>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

36. kolejka Ligue 1 [ 10.05 - 12.05.2013 ]

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Tobet :

Jedna z ostatnich kolejek we Francji, ale nie wszystko jest rozstrzygnięte.O ile Mistrzostwo jest dla PSG a vicemistrzostwo raczej dla OM to walka o trzecie miejsce jest pasjonująca - Lille gra u siebie z Reims oraz w następnych dwóch kolejach musi zgarnąć komplet oczek aby móc w ogóle myśleć o miejscu na podium.Niespodziewanie Nicea również atakuję pozycję trzecią i w niedzielę czeka ich mecz z broniącym się przed spadkiem finalistą pucharu Francji - Evian.Trzeciej pozycji broni OL, ale nie będzie to łatwe m.in. w tej kolejce gdzie w hicie zmierzą się z Paryżem.
Walka w dole tabeli równie ciekawe - los Brestu jest przesądzony, raczej na Troyes też nie ma co liczyć, ale Sochaux, Evian, Nancy mają o co walczyć.W tej kolejce wydaje się, że najłatwiej będzie mieć Sochaux, które gra z najgorszą drużyną ligi, ale i tak nie zapowiada się łatwo.Jest na prawdę kilka spotkań o coś gdzie piłkarze zagrają na żyle aby zająć jak najlepsze miejsce w tabeli oraz przede wszystkim aby nie spaść z Ligue 1.

Zapraszam do dyskusji.​

hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
Koziak mnie trochę uprzedził, więc swojego wstępniaka - za jego namową - wrzucę jako początek dyskusji ;)
Najwyższa klasa rozgrywkowa we Francji powoli finiszuje. Do końca pozostały tylko 3 kolejki.
W piątek, 36 kolejkę zainaugurują piłkarze Lille, którzy do końca będą walczyć o europejskie puchary z beniaminkiem z Reims, który jest bardzo blisko zapewnienia sobie utrzymania w lidze.
W sobotę o 17 zawitamy na Stade Vélodrome. Piłkarzom z Marsylii zostały już tylko matematyczne szanse na tytuł mistrzowski. Jednak dalej powinni walczyć o 3 punkty, by mieć bezpośredni awans do fazy grupowej LM. Tuluza w środku tabeli - ani spadek ani puchary drużynie już nie grożą...
Ciekawie powinno być na Korsyce, gdzie Ajaccio zmierzą się z Troyes. Beniaminek z Szampanii zmierzy się we wtorek z Bordeaux w drugim półfinale Pucharu Francji. Do tego są w nieciekawej sytuacji w tabeli, więc klub będzie miał niezły dylemat, na który front rzucić swoje siły. Nie wydaje się bowiem, by na obu polach mogli odnieść sukces.
Niedziela to można by rzec: powtórka z rozrywki. Evian w środę wywalczyło awans do finału Pucharu jednak - tak jak Troyes - znajduje się nad przepaścią. Nicea jest 4 i wcale nie pozostaje bez szans na znalezienie się &quot;na pudle&quot; i w konsekwencji awansie do Ligi Mistrzów. Wcześniej jednak Lorient, które przegrało półfinał i pozbawiło siebie szans na walkę o LE podejmie u siebie Zielonych, którzy są cały czas blisko czołówki. Kolejkę zakończymy hitem: Lyon - PSG. Stołeczni w przypadku zwycięstwa zapewnią już sobie mistrzostwo kraju. Les Gones nie sprzedadzą jednak tanio skóry. Mogą dziwić kursy: mierzą się 3 drużyna z 1, a kurs na gospodarza 3,3? Niewątpliwie trzeba czegoś poszukać w ich stronę ;)

Otrzymane punkty reputacji: +11
M 2,5K

mati89

Forum VIP
Piłkarze Lille po wpadce na Municipal będą chcieli się zrehabilitować a droga do tego wiedzie tylko przez wysokie zwycięstwo nad Reims. Beniaminek co prawda ostatnio traci bardzo mało bramek ale groźni są przede wszystkim na własnym terenie. Niedawne wyjazdowe remisy z Evian czy Bordeaux mnie nie przekonują. Ponadto przyjezdni mają ten problem że wypada im kilku pomocników. Krychowiak i Glombard są zawieszeni a Fortes kontuzjowany. Na pewno brak Polaka w składzie gości będzie widoczny. Jak bardzo nie wiem ale sądzę że Lille odniesie tu gładkie zwycięstwo. Tym bardziej, że Puchary coraz bardziej się oddalają. Strata punktów w dzisiejszym meczu sprawi, że Lille będzie miało problem nawet z kwalifikacją do LE. Dlatego myślę, iż &quot;jedynka&quot; w dzisiejszym meczu jest bardzo pewna. 1,33 to mierny kurs ale do podbicia ako jeszcze się nadaje. Warto pomyśleć nad handi bo ja tu nie widzę sporego zagrożenia ze strony Reims ;)

Otrzymane punkty reputacji: +2
enrico 1,4K

enrico

Użytkownik
Valenciennes-Rennes 1 @ 2,17 Tobet ✅ 4:1 :grin:
Niby mecz o nic, ale jak patrzę na osłabienia Rennes w tym meczu i ich słabą dyspozycję w ostatnich kolejkach to myślę, że warto pograć. U gości zabraknie takich piłkarzy jak: Danze (30/0), Kana-Biyik (29/0), Theophile Catherine (29/0), Apam (9/0), Ilunga (5/0), Mensah (3/0), Mavinga (26/0). To tylko osłabienia z obrony. Z ofensywnych piłkarzy ma zabraknąć Alessandriniego (22/10), Erdinga (30/9), Montano (9/1), Sane (15/0) i Pajota (25/0). Na ławce usiądą praktycznie sami juniorzy, w porównaniu do poprzedniego meczu z Niceą, wypadli jeszcze Mavinga za czerwień i Pajot. Rennes dostaje od wszystkich jak leci, co mecz to porażka, wyłamali się jedynie z Brest, ale tamci są godnymi konkurentami, bo przegrali już 8 spotkań z rzędu.
W Valenciennes zabraknie Pujola (21/7), Le Talleca (20/5) i Nery&#39;ego (21/1), co trochę budzi obawy, bo dwaj pierwsi to najlepsi strzelcy drużyny, a ich brak wpływa na niską skuteczność zespołu (zaledwie 2 gole w ostatnich 5 kolejkach). Jednak wobec tak osłabionego Rennes ktoś z linni pomocy powinien co najmniej raz ukłuć.

Otrzymane punkty reputacji: +3
K 246

krysti24

Użytkownik
Jako, że na co dzień nie &quot;siedzę&quot; w piłce francuskiej, a jedynie śledzę suche statystyki, byłbym wdzięczny jakby osoby, dla których Ligue 1 to chleb powszedni wypowiedziały się na temat moich poniższych przemyśleń (jakieś ważne absencje, zawirowania w klubach - wszystko mile widziane). ;-)
Chodzą mi po głowie następujące spotkania:
Bordeaux - Nancy BTS (1,80) Fortuna ✅
Bastia - Montpellier BTS (1,60) Fortuna ✅
Początkowo myślałem również, żeby zagrać coś w stronę Valenciennes (przynajmniej, że strzelą gola), jednak nie ma Pujola i Le Talleca jak wspomniał @enrico, więc chyba jednak odpuszczę.

Otrzymane punkty reputacji: +3
K 246

krysti24

Użytkownik
Dzisiejszego dnia znów decyduje się na dwa BTS&#39;y w lidze francuskiej.
Evian - Nice
Jedni walczą o utrzymanie, drudzy biją się jeszcze o grę w pucharach w następnym sezonie (są nawet jeszcze szanse na LM). Gospodarze spuścili w lidze ostatnio dość mocno z tonu, przegrywając trzy spotkania z rzędu (w tym z Nancy i Troyes). Warto jednak odnotować, że w środku obecnego tygodnia Evian rozbiło 4:0 w meczu pucharowym ekipę Lorient. Taka wygrana na pewno może podbudować i podnieść morale w drużynie, z drugiej jednak strony może się pojawić zmęczenie, choć w to akurat nie chce mi się wierzyć, bo kto myśli o zmęczeniu, mając przed sobą widmo spadku w lidze ?
Jeśli chodzi o gości, to powinni również coś ukłuć, gdyż naprawdę jest o co grać (przy odrobinie szczęścia można nawet wywalczyć awans do LM, a gdyby udało się awansować do fazy grupowej to byłby ogromny zastrzyk finansowy dla tego klubu). Nicea strzelała w ostatnich meczach dość dużo bramek, choć wiadomo, że rywale też nie byli z najwyższej półki, mam jednak nadzieje, że dzisiaj choć raz do bramki trafią.
Obie strzelą (1,73) Fortuna
Lyon - PSG
Tu już króciutko, obydwie drużyny mają o co grać. Lyon broni 3 pozycji, która daje eliminacje do LM. Do tego ekipa gospodarzy zrobi pewnie wszystko co będzie możliwe, żeby pokrzyżować paryżanom plan zdobycia mistrzowskiego tytułu już dzisiejszego dnia.
Jeśli chodzi o gości, to mają oni w swoich szeregach piłkarzy najwyższej klasy, którzy zawszę są w stanie zmienić jedną akcję wynik spotkania. Według mnie Lyon nie odda jednak dzisiaj łatwo tych 3 pkt ekipie z Paryża i przynajmniej raz trafią do bramki, niewykluczone, że PSG będzie musiało odłożyć świętowanie o kolejny tydzień.
Obie strzelą (1,70) Fortuna

Do góry Bottom