Espanyol-Almeria
Goście z pełnym składem w ofensywie, do tego wraca Dubarbier na lewą obronę, a ten z kolei potrafi również ładnie wchodzić do przodu i tam też daje radę. Problemy w środku, bo nie ma Verzy(kontuzja) i Tebara(kartki) i Francisco zostaje bez jakichkolwiek opcji tam, bo zagrają Azeez i Corona. Owszem brak Verzy będzie widoczny, ale ta dwójka też sporo grała w tym sezonie, więc powinni dać radę. Ale głównym powodem, dlaczego na nich stawiam jest fakt walki o utrzymanie. Sytuacja nie jest wesoła, a w obliczu wygranej Getafe tym bardziej nie polepsza ich sytuacji. Espanyol niby gra u siebie, ale już utrzymanie sobie zapewnił, puchary mu nie grożą, więc podobnie jak Levante zakończyli praktycznie ten sezon. Skład pełny, bo wraca wreszcie Moreno, ale ja tam uważam, że warto spróbować na Almerie, bo mają o co grać, a przy drużynach, które grają otwarty futbol, na pewno stać ich na zdobywanie bramek, a Espanyol raczej z kontry grać u siebie ze słabszą drużyną nie będzie.
Almeria over 1,5 @ 3,75 Bet3651:2
Almeria DNB @ 4,00
Athletic-Sevilla
Dla Sevilli to mecz o wszystko, bo właściwie tylko wygrana ich zadowala i da im bezpośredni awans na 4. miejsce. Z kolei remis to utrzymanie statusu quo, a więc trzech punktów przewagi Basków, a z kolei wygrana Athletiku to już koniec zabawy o
LM, która by została w Bilbao. Gospodarze niestety dalej bez Ibaia, a ten by się mega przydał, bo z mocnymi ekipami gra świetnie, a dodatkowo co raz bardziej nasilają się problemy z plecami Ikera Muniaina. Niby jest w kadrze meczowej, ale w jakim stanie fizycznym jest, to trudno powiedzieć. Jeśli miałby nie zagrać, to prawdopodobnie De Marcos go zastąpi na flance, bo kto inny może tam wejść, jeśli nie grający z 10 na plecach zapchajdziura:razz: Mikel Rico już wydobrzał i zapewne zobaczymy go obok Iturraspe i Herrery w środku pola, a to oznacza ławkę dla Erika Morana. Goście w najmocniejszym zestawieniu przyjeżdżają do Bilbao, ale jak podają hiszpańskie media, może zajść kilka zmian w stosunku do meczu w
LE. Emery musi szachować odpowiednio siłami, by nie zajechać zawodników, którzy i tak mają mnóstwo meczów w nogach już. Dokładnie chodzi o Moreno, który wraca po bandyckim wślizgu Rubena Castro w derbach, Marin, Gameiro, Coke i Iborra też podobno mają grać od początku, a co z resztą to zobaczymy, ale tak czy siak Sevilla ma szeroki skład, więc są w stanie spokojnie zastępować nawet tych najlepszych zawodników.
Na pewno mega ciekawie będzie w powietrzu, bo speców od gry głową będzie sporo. Fazio, San Jose, Laporte, Aduriz, Pareja, Iborra, Mikel Rico. Każdy z nich potrafi dużo i jeśli ktoś poszuka zakładów na gola zdobytego głową to można spróbować delikatnie. Dla mnie będzie to dobry mecz z kilkoma bramkami i to po obu stronach, a zatem składak rodem z Bet365 jest dla mnie w sam raz.
Over 2,5 + BTS @ 2,00 Bet3653:1
Villarreal-Barcelona
W normalnych warunkach byłby to mecz kolejki, ale ten mecz ma trochę mniejsze znaczenie. Tak czy siak Barca gra jeszcze o tego mistrza teoretycznie, więc odpuścić, nie odpuszczą, bo nie mają takowego powodu.
LM nie ma, więc skupiają się na tym, co jest. Na pewno w jakimś stopniu w głowach piłkarzy siedzi fakt śmierci Tito Vilanovy, ale to są profesjonaliści i na boisku zagrają swoje. Villarreal to nie jest spec od grania defensywnego, a zatem takich cudów, jak szybka strata gola, a potem 90 minut murarki to się nie spodziewam, gdyż Żółte Łodzie tak nie grają, a nawet jak się będą bronić, to mają kim kontrować i swoje powinni jeszcze mieć w tych kontrach. Tydzień temu do składu wrócił Giovani, teraz Uche, który trenował już od środy, a zatem wszyscy podstawowi zawodnicy są do dyspozycji Marcelino. Barca bez nowych absencji, a dodatkowo wraca Busquets po pauzie za kartki i powinien być sporym wzmocnieniem z takim rywalem, bo u rywala taki ktoś jak Bruno, to by tego Songa pokręcił nieźle. Sam over niby dobry pomysł, ale kurs na składaka jest naprawdę świetny, bo ja jeszcze złapałem po 2,00. Teraz delikatnie spadło, ale nawet po 1,8 moim zdaniem byłoby warto, dlatego pograłem ten zakład mocniej.
Over 2,5 + BTS @ 2,00 Bet3652:3