Mecz: Leicester - Southampton
Typ: Southampton poniżej 1,5 gola
Buk: Fuksiarz
Kurs: 1,55
Jeśli odwrócilibyśmy tabelę
Premier League, byłby to bez wątpienia pojedynek na szczycie. Rzeczywistość jednak jest taka, że w sobotnie popołudnie zmierzą się ze sobą dwie czerwone latarnie ligi, które pogodziły się już ze spadkiem i marzą o tym, aby sezon się skończył i aby zacząć ładować akumulatory przed niezwykle trudnym i długim bojem o powrót do elity.
Sezon jednak dograć trzeba i spotkanie musi się odbyć, a o tym, jak ono może wyglądać, świadczy garść zebranych przeze mnie statystyk:
- Punktów zdobytych w tym sezonie przez
oba zespoły nie wystarczyłoby do utrzymania się w
Premier League
- Z 12 ostatnich meczów Leicester 10 zakończyli bez żadnego strzelonego gola, a średnia ich zdobyczy bramkowych w tych spotkaniach to 0,25
- Z 12 ostatnich meczów Southampton w 11 nie strzeliło więcej niż jednej bramki, a ich średnia to 0,75 gola
- Na 68 rozegranych spotkań w tym sezonie bilans łączny tych zespołów to 6/11/51
- Żadna z tych drużyn nie ma szans na utrzymanie
Czego więc możemy się spodziewać? Oba zespoły wyjdą, aby po prostu ten mecz dograć do końca, tracąc jak najmniej sił i nie doznając przy tym kontuzji.
O zwycięstwie w takich spotkaniach często decyduje jedna bramka, więc zasadny jest również typ na -2,5 gola za około 1,70. Ja jednek wybrałem typ na gości, ponieważ grają w delegacji i o strzelenie gola jest trudniej, a poza tym z przebiegu całego sezonu Leicester wyglądał jednak o niebo lepiej i może zepchnąć Świętych do defensywy.