Liverpool - Tottenham | 07/05/2022 | 8:45 PM CET
Team Corners - Liverpool OVER 8.5 @ 3.05 | e t o t o
Liverpool zdobędzie 9+ rzutów rożnych
corners score: 11:5
Pora sobotniego spotkania bardzo nietypowa jak na Anglię
Moim zdaniem The Reds będą chcieli za wszelką cenę wygrać to spotkanie (wiadomo - teoretycznie muszą wywierać presję na City) i powinni od początku cisnąć na bramkę Kogutów. Stąd zakład na rzuty rożne. Liczę na podtrzymanie trendu z kwietnia na Anfield - kolejno, w PL, Liverpool obijał wszystkich przeciwników w cornerach: 9 zdobytych rr z Watfordem, 9 rr z Manchesterem United oraz 13 rr z Evertonem. Z kolei Tottenham na wyjazdach pozwalał ostatnio na zdobycze 9 rr Aston Villi czy 12 rr Brentfordowi. Linia do przekroczenia dla The Reds 8.5 rzutów rożnych po pięknym kursie >3!
Sessegnon najprawdopodobniej będzie hasał na lewym wahadle (Reguilon jest kontuzjowany) - czyli na Trenta Alexandra-Arnolda i Salaha i z tej strony powinno być największe zagrożenie...
Wiadomo, jak szybko wychodzi z piłką Tottenham w kontrataku i myślę, że na co najmniej jedną bramkę strzeloną w tym starciu Ich stać, a to powinna być woda na młyn dla The Reds ; )
Chelsea - Wolverhampton | 07/05/2022 | 4:00 PM CET
Asian Handicap
Chelsea - 1.5 @ 2.10 | e t o t o
Chelsea wygra przynajmniej 2 bramkami
2:2
The Blues mieli w końcu więcej niż 2 dni na przygotaowania do meczu i mam nadzieję, że to zaprocentuje dzisiaj. Tuchel co prawda ma ból głowy, jak zestawić wyjściową jedenastkę, ale przecież dysponuje naprawdę szeroką kadrą, żeby skutecznie powalczyć z Wilkami. Ze starcia wypadają N'Golo Kante i Jorginho (od jakiegoś czasu są niedostępni także Ben Chilwell czy Callum Hudson-Odoi). Arsenal zbliżył się do Chelsea na 3 punkty i będzie wywierał na The Blues presję. Niedaleko w tabeli jest także Tottenham i w ostatnich kolejkach Chelsea musi skupić się na jak najlepszych wynikach, żeby przypadkiem nie wypaść z TOP4... Mam nadzieję, że ostatnie słabsze spotkania Chelsea (ostatnie z Evertonem) dadzą dzisiaj podopiecznym Tuchela 'pozytywnego kopa' i zdobędą oni 3 punkty. Czy wygrają przekonująco? - taką mam nadzieję. Wolves w trzech ostatnich spotkaniach nie mogą trafić do siatki rywali i te spotakania przegrali - ostatnie z Brighton w stosunku 0:3. Ich menedżer - Bruno Lage - ma COVID, Podence (6 trafień w PL) też nie wystąpi...