>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

35 Kolejka Premier League 21.04-22.04.2012

Status
Zamknięty.
kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP

kursy - Betclic

35. kolejka Premier League rozpocznie się z wysokiego C. Na Emirates Stadium, Arsenal zagra z Chelsea i jest to szalenie ważny mecz dla układu czołówki tabeli. Wciąż nie wiadomo kto zagra w przyszłorocznej edycji Ligi Mistrzów, a porażka &quot;Kanonierów&quot; z Wigan sprawiła, że wyścig o 3 i 4 miejsce nabrał jeszcze większych rumieńców. Sobotnie zmagania zamknięte zostaną klamrą londyńskich derbów, bo o 18:30 czasu polskiego, Queens Park Rangers zmierzy się z Tottenhamem. W niedzielę swoje mecze rozegrają kandydaci do zdobycia mistrzostwa Anglii. United z Evertonem na Old Trafford, a City z niemal pogrążonym Wolverhampton na Molineux. Zachęcam do dyskusji!​

lukasz84_84 86

lukasz84_84

Użytkownik
W 35 kolejce Premier League zainteresowały mnie 2 spotkania:

Newcastle - Stoke 3:0

Typ: 1
Kurs: 1,65
Bukmacher: Toto-Mix
Newcastle zdecydowanie najlepszy sezon od wielu, wielu lat i ogromna szansa na grę w Lidze Mistrzów, która wydaje mi się mają dużą szanse wykorzystać bo 4 miejsce jak najbardziej możliwe, gdyż Tottenham ostatnio jakby spuchł i mam wątpliwości czy się jeszcze przebudzą ( ostatnie 6 meczy to 2 porażki, 3 remisy i tylko 1 zwycięstwo) natomiast Newcastle od ostatniej porażki 12 marca 1:2 z Arsenalem odnióśł 5 zwycięstw z rzędu grając ładny, ofensywny futbol ze znakomitym Cisse na czele. Zagrozić im może Chelsea, która jest tuż za plecami i z meczu na mecz gra coraz lepiej, jednakże w derbach Londynu mogą stracić punkty i Newcastle będzie za wszelką cenę chciało to wykorzystać tym bardziej, że Stoke na wyjeździe w ostatnich 6 meczach nie odniosło żadnego zwycięstwa, 2 razy remisując i 4 razy przegrywając. Moim zdaniem śmierdzi zwycięstwem Newcastle na kilometr ????

Wolverhampton - Manchester City 0:2
Typ:2
Kurs: 1,25
lub 1.65 - Manchester City -1,5
Bukmacher: Toto-Mix
Krótko i na temat, ten mecz City muszą wygrać i wygrają bo nie znajduje nawet najmniejszego argumentu za Wilkami, które grają katastrofalnie i przegrały 6 ostatnich meczów na swoim stadionie. Duet Tevez - Aguero zagrał świetnie w meczu z Norwich, które u siebie jest bardzo ciężkim rywalem, więc z Wolverhampton na pewno coś ustrzeli, ja osobiście skłaniam się ku handicapowi za 1,65.

Otrzymane punkty reputacji: +4
f-by-ferragamo 41

f-by-ferragamo

Użytkownik
Jedna z dwóch realnych szans na podreperowanie dorobku punktowego dla Blakcburn. Rovers mają jeszcze przed sobą dwa wyjazdy do Londynu na mecze z Kogutami i Chelsea i tam ciężko będzie o zdobycz punktową. Dlatego spotkanie z Norwich i Wigan to dwie ostatnie szanse, by uciec spod kreski. Norwich bezpieczne w środku tabeli, więc może sobie pozwolić na ewentualną pomoc. Przy czym forma Blackburn fatalna, 5 porażek z rzędu nie napawa optymizmem. W tym spotkania z Swansea czy WBA czyli drużynami, które znajdują się w podobnym położeniu co Norwich, a Blackburn jednak nic nie ugrało. Trudno przewidzieć jak goście podejdą do tego spotkania, kurs na Blakcburn mało atarkcyjny biorąc pod uwagę ich aktualną formę, dlatego chyba pójdę w bramki, bo obie ekipy nagminnie je tracą, do tego w pierwszym meczu 3-3, spodziewam się, że tym razem będzie podobne widowisko.
over 2.5 1,70
Jak mówi &quot;legenda&quot; Wigan nigdy nie spada, co potwierdzają 4 wygrane w 5 ostatnich meczach;) a tak na poważnie to fenomenem jest, że The Lactis przegrywają mecz za meczem, by wygrać z MU, Arsenalem...Skoro są w takim gazie to nie połakomię się na marne w tym wypadku 1.8 na Fulham, lecz zapoluję na niespodziankę
Wigan DNB 3.00
Jakoś trudno mi uwierzyć, by Sroczki były w stanie wepchać się na salony i wyprzeć Chelsea czy Tottenham. Są w niesamowitym gazie, Stoke środek tabeli i &quot;większych ambicji&quot; nie ma, więc z całą pewnością będzie to jeden z najpopularniejszych betów tego weekendu. Przy czym Stoke to bardzo niewygodny rywal i jeśli nie pofolgują to mimo iż Sroki w gazie to czeka ich trudna przeprawa. Ja po 1.6 im nie zaufam, zwłaszcza, że w 1 meczu sensacyjnie wygrali na trudnym terenie, gdzie wygrać nie byli w stanie MU, MC, Tot, Chelsea, dlatego ta wygrana może mieć drugie dno...
Stoke 4.80
Dla The Reds już po sezonie, kolejny marny kurs na Pool, kpina, po raz kolejny wolę za drobne poszukać niespodzianki, niż pakować kasę w nieprzewidywalny Liverpool
WBA 6.85 or WBA DNB 4.00 jeszcze się waham

miko5454 80

miko5454

Użytkownik
Newcastle - Stoke
Moim zdaniem śmierdzi zwycięstwem Newcastle na kilometr
A mi nic nie śmierdzi a wręcz przeciwnie,pachnie niespodzianką:razz:
Zastanawiam się nad tym spotkaniem już od tygodnia,i wcześniej mówiłem już że nadmuchany balon srok wreszcie musi pęknąć,za co zostałem skrytykowany,bo Newcastle jest skuteczne,bo nie gra nic ale wygrywa mecze.
Czekałem na to spotkanie i mam co do niego jedno przemyślenie,Newcastle tego meczu nie wygra;)Za to był bym ostrożniejszy F by Ferragamo co do grania czystej dwójki na Gości.
Zwróc uwage że w całym sezonie Stoke nie wygrało z nikim z czołówki ale już potrafiło za to nie raz remisować.
Jak dla mnie to idealny mecz na remis jednak z podpórką na gości też jest całkiem fajny kurs bo 2,20.
Pod znakiem zapytania stoi występ Tima Krula który nabawił się na treningu stłuczenia pleców a jego ewentualny brak w bramce srok lub nie pełna dyspozycja mogą sprawić że Stoke znajdzie tu drogę do bramki gospodarzy,tym bardziej że od trzech spotkań nie tracą goli.Podsumowując Jak dla mnie Stoke jest jednak zbyt słabe na wyjazdach aby wygrać z Newcastle ale żeby przełamać ich serie zwycięstw jak najbardziej.;)
Mój Typ:
Remis(x)⛔
Kurs:3,75
Bukmacher:BetClic

kylu88 806

kylu88

Użytkownik
VS

Newcastle

Przed sezonem wlasciciel Mike Ashley wzialby zapewne w ciemno pozycje swojego klubu tuz przed META maratonu zwanego Premier League. Trzeba to przyznac bez bicia - Sroki sa objawieniem tego sezonu - a tacy gracze jak Krul, Ba, Cisse, Guttierez czy Ben Arfa buduja swoj wizerunek w trudnej lidze. Ostatnio wiedzie sie ekipie Alana Pardew az za dobrze - 5 spotkan i 5 zwyciestw ! Jest to seria wrecz mistrzowska moznaby rzec ale forma Srok golym okiem widocznie spada. Juz w spotkaniu ze Swansea goscie byli cieniem samego siebie. Statystyki moze i nie graja w pilke, ale beniaminek zdominowal rywala pod wzgledem posiadania pilki, strzalow na bramke oraz w swiatlo - i to znacznie we wszystkich statystykach. Kolejne spotkanie ze slabym Boltonem ktory od czasu do czasu trafi na kogos w przerwie i urwie pkty. No i Sroki na Sports Direct Arena nie wygladaly na ekipe lepsza, ale po prostu szczesliwsza tego popoludnia. Do momentu 0-0 Klusaki mialy naprawde zdecydowane i grozne akcje ktore powinny sie byly skonczyc bramka. Solowa akcja przez pol boiska Ben Arfy otworzyla wynik i zupelnie podciela skrzydla ekipie Owena Coyle&#39;a. Kolejny wynik 2-0 dla Srok chociaz forma i wystep nie wskazywal na tak oczywiste rozstrzygniecie.

Stoke

Ostatnie spotkania potraktowane dosyc na luzie - odpoczynek z Wigan skonczony porazka 2-0, nastepnie dosyc latwa wygrana z kulejacymi Wilkami 2-1 oraz remis z The Villans. Spokojnie ostatnio sie dzialo w meczach Pulisa ale ten zespol potrafi sie mobilizowac ekstremalnie szybko jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzczki. Zasluga w tym bez watpienia w postaci managera, ktory jest twardy i szorstki i taka sama dyscypline wpaja swoim podopiecznym.

Mecz na Sports Direct Arena

Zbierzmy wszystkie fakty do kupy :

- pierwsze spotkanie zakonczone porazka... Stoke 1-3 na wlasnym obiekcie. Swoja droga tylko raz w tym sezonie przegrali roznica 2 goli u siebie, wlasnie z Castle
- forma Srok absolutnie znizkowa, z meczu na mecz widac ze coraz mniej wychodzi a po prostu coraz wiecej szczescia w tych akcjach ktore daja bramki
- Stoke jest swieze i wypoczete bo ostatnie spotkania to raczej lekkie przeprawy
- ostatnie 5 spotkan Castle wygrane co samo w sobie musi dawac do myslenia, ze passa ta musi wkoncu sie skonczyc
- podobno urazu doznal Tim Krul, jesli nie wystapi, to chyba kazdy kto oglada mecze Castle wie, co facet wyprawia w bramce

A na koniec osobiscie wydaje mi sie, ze Castle po prostu nie ma takich jaj zeby wskoczyc do 4-ki. Po prostu za wysokie progi. Caly czas czekam na wskok The Blues do miejsca gwarantujacego gre w LM bo nie wyobrazam sobie zeby ruscy mogli nie wejsc. Straty w przypadku gry tylko w LE beda przeolbrzymie, a przeciez Roman znowu planuje przebudowe teamu i prawdopodobnie zmiane na stolku managera...

Newcastle - Stoke 2 dnb @ 4.00 Ladbrokes

f-by-ferragamo 41

f-by-ferragamo

Użytkownik
Newcastle - Stoke

Czekałem na to spotkanie i mam co do niego jedno przemyślenie,Newcastle tego meczu nie wygra;)Za to był bym ostrożniejszy F by Ferragamo co do grania czystej dwójki na Gości.
Zwróc uwage że w całym sezonie Stoke nie wygrało z nikim z czołówki ale już potrafiło za to nie raz remisować.
Jak dla mnie to idealny mecz na remis jednak z podpórką na gości też jest całkiem fajny kurs bo 2,20.
tak, tylko to kolejny uciułany punkcik, a skoro mają zostać wyparci to najlepiej jakby nic nie zdobyli. Fakt, Stoke nie wygrało z nikim z czołówki, ale Sroki, mimo iż są w czubie tabeli, to teoretycznie ich nie zaliczam do niej ;) najlepszym wyjściem chyba jest zagranie tak jak Kylu w opcji DNB albo x2 choć czasem chciwość bierze górę...

avezubr 4

avezubr

Użytkownik
Newcastle - Stoke
Typ: Newcastle -1
Kurs: 2,70
Bukmacher: Expekt

A ja zagram na przeciw większości. Dziwi mnie trochę argumenty typu &quot;nie maja jaj żeby wskoczyć do pierwszej 4-ki&quot; &quot;czekam aż Chelsea zajmie ich miejsce&quot; itp. Fakt Londyńczycy są teraz w formie ale to nie znaczy, że Sroki automatycznie wypadają z gry o LM. Drużyna Stoke nie gra już o nic więc nie wierzę, że będą zaciekle walczyli o wynik bardziej skłoniłbym się do wersji &quot;uda się to dobrze a jak nie to świat się nie kończy&quot; Stoke na wyjeździe jest na 14 miejscu w lidze 4-4-9 i 11-29 w bramkach więc nie wierzę, że stojące przed taka szansą Newcastle nie zmobilizuje się na ten mecz, tym bardziej, że ich bilans u siebie wygląda dobrze-5 miejsce w lidze 10-5-2 i 26-15 w bramkach.
Typ według mnie ma sporę szanse powodzenia i utwierdziło mnie w tym porównanie ostatnich 5 spotkań obu drużyn.
Newcastle 5-0-0 i 10-1 !
Stoke 1-3-1 5-6
Przy dobrym układzie spotkanie gładko wygrają Sroki.
Myślę, że przy takim kursie warto zaryzykować ja to na pewno zrobię.
Podrawiam !
PS. Polecam na jutro także mecz Montpellier-Valenncienes z handi na lidera za ok 2.30 jak będe miał czas to naskrobię coś o tym meczu

Otrzymane punkty reputacji: +3
mlodywilc 569

mlodywilc

Użytkownik
Newcastle - Stoke
Typ: Under 2.5 ⛔
Kurs: 1.91
Bukmacher: William Hill

Typ: X2 ⛔
Kurs: 2.15
Bukmacher: Bwin​

Zacznę może od tego
Newcastle od ostatniej porażki 12 marca 1:2 z Arsenalem odnióśł 5 zwycięstw z rzędu grając ładny, ofensywny futbol
Oglądając mecze Newcastle nie zauważyłem, żeby grali jakiś ładny, ofensywny futbol. Grają skutecznie, są dobrze zorganizowani z tyłu, a bramki zwykle strzelają po kontrach co miało miejsce np. w meczach ze Swansea( w tym meczu byli totalnie zdominowani i oprócz 2 kontr gdy wpadły gole nie było żadnej gry ofenswnej) czy Liverpoolem ( nie zagrali dobrego meczu, gdyby nie sędzia idiota to wynik byłby 2-0 ale dla The Reds- gry ofensywnej też brak, nawet gdy grali w przewadze to Liverpool ich zdominował i walczył o bramke honorową bramkę, a nie Sroki o trzecią). Chyba, że to właśnie rozumiesz pod pojęciem gry ofensywnej :zoltakartka:

Scenariusz tego meczu jest chyba oczywisty. Stoke cofnie się ile sie da, będzie się dobrze organizowało i wybijało z rytmu graczy Newcastle. Akcje ofensywne z ich strony to będą długie piłki na Croucha, albo innego dryblasa z przodu, który będzie ją strącał innym zawodnikom, albo wrzuty z autu nawet z połowy boiska wykonywane przez Delapa. Z remisu bedą zadowoleni. Natomiast Newcastle w ataku pozycyjnym nie czują się dobrze. Tak jak pisałem, im pasuje gra defensywna i uruchamianie Cisse i Demby Ba przez Ben Arfę czy innych pomocników, tutaj takiej gry nie powinno byc. Byc może Newcastle wymęczy zwycięstwo, ale moim zdaniem bramek tutaj duzo nie obejrzymy. Dodatkowo proponuję grę na Stoke, ponieważ ostatnio i tak miało Newcastle duzo szczęścia i tutaj mogą stracic punkty.

Arsenal - Chelsea
Typ: BTS ⛔
Kurs: 1.72

Najciekawszy mecz tej kolejki Premier League. Arsenal podrażniony przegraną ze świtenie ostatnio grającym Wigan stanie do walki z bedącą między dwoma meczami o finał Ligi Mistrzów Chelsea. Arsenal, jak wiadomo, prezentuje miły dla oka, ofensywny futbol. Dobrze grają zarówno w ataku pozycyjnym jak i w kontrataku. Za to ich obrona do najznakomitszych nie należy co pokazało chociażby Wigan strzelając 2 bramki. Chelsea, mimo meczu we wtorek z Barcelona nie może przejśc obok tego meczu, gdyż walczą o przyszłoroczną edycję Ligi Mistrzów. W tym meczu zapewne trener Di Matteo dokona kilku roszad w porównaniu ze środową wiktoria z Barceloną. W związku z tym własnie gram na bramki strzelone przez obie drużyny, ponieważ w meczu z Barcą Chelsea grała bardziej defensywnie, zagęszczając środek pola i licząc na kontry. Na ławie siedzieli chociażby Torres, Sturridge czy Malouda, którzy pewnie zagrają w tym meczu, a potencjał ofensywny oni mają. Poza tym w ostatnim meczu tych drużyn na Stamford Bridge padł wynik 5-3 dla Arsenalu i myślę, że tutaj również drużyny skupia się na ofensywie i obie będą strzelac.

Fulham - Wigan
Typ: X2 ⛔
Kurs: 1.95
Bukmaczer: Bwin​

Obok tego meczu nie można przejśc obojętnie oglądając ostatnie meczu The Latics. Juz pomijając rezultaty jakie odnieśli na wyjeździe z Liverpoolem i Arsenalem oraz u siebie z ManU (zdobywjąc 9 pkt:!::!::! ???? trzeba zwrócic uwagę na futbol jaki oni grają. Jedyne słowo jakie mi się nasuwa to rewelacja. Sam SAF powiedział, że byli lepsi grając z ManU, ostatnio z Arsenalem szybko strzelili 2 gole, a potem idealnie grali w defensywie i Arsenal oprócz strzelenia jednego gola wypracował sobie może jeszcze 2 tylko dogodne sytuacje. Juz Wigan było bliżej strzelenia trzeciego gola niż Arsenal drugiego. Również warto zwrócic uwagę, że prowadząc w końcowych fragmentach meczu nie wybijali na oślep tylko starali się utrzyma piłkę na połowie rywala co im wychodziło. Ich kontry są ostatnio genialne, gra z tyłu też. Zwrócę równiez uwagę, że przegrali w ostatnich meczach jedynie z Chelsea, ale po strasznych błędach sędziego. Co do Fulham. Typowa drużyna środka tabeli. Mają serię 3 meczy bez zwycięstwa, ale zaraz powinna się skończyc, byc może w tym meczu. Grają solidnie, ale bez rewelacji. Myslę, że nie mają atutów na pokonanie tak świetnie ostatnio grającą drużynę Wigan, któa walcząc o utrzymanie będzie dużo bardzij zmobilizowana niż gospodarze.

Wolves - Man City
Typ: Man City -1 ✅
Kurs: 1.65
Bukmacher: Bwin

Typ: C. Tevez strzeli gola
Kurs: 1.75

Chyba najpewniejszy kurs tego weekendu w Premier League. Zenująco słabe Wolves podejmowac będzie Man City, które wróciło do świetnej gry po powrocie Teveza. W ostatnich 2 meczach strzelili 10 goli, a stracili jedną. Wolves juz jest prawie pewne spadku, nawet wygrana mało im pomoże, a na to nie ma praktycznie szans. Tu nawet nie ma co pisac szczególnej analizy. Dostali 3-0 z Arsenalem, 5-0 z z Manu. Gdzie by nie grali ostatnio to głównie przegrywają i to zwykle wysoko. Nie ma wiary już na pozostanie w elicie. Zmiana trenera nic tu nie dała. Za to City byc może będzie się jeszcze liczyło w walce o mistrza i tutaj jest im potrzebne pewne zwycięstwo. Stawiam na bardzo przekonujace zwycięstwo gości. Dorzucam również bramke Teveza, gdzyż po powrocie do gry strzelił juz pare bramek, gra bardzo dobrze i myslę, że w meczu ze słabiutkim Wolves równiez on, jak pewnie paru innych kolegów, strzeli bramkę.

Liverpool - West Brom
Typ: Liverpool -1 ⛔
Kurs: 2.15

West Brom po paru bardzo dobrych meczach w lutym straciło rozpęd i w 7 kolejnych meczach wygrali tylko 2 razy, na własnym boisku ze słabymi Blackburn i QPR. Utrzymanie maja pewne i myślę, że motywacji w tym sezonie starczy im juz tylko na mecze na własnym stadionie. Za to Liverpool podejdzie do tego spotkania bardzo zmobilizowany po awansie do finału FA Cup i wyszarpaniu 3 punktów w ostatniej poteczce ligowej z Blackburn, gdzie wiekszą częśc meczu grali w osłabieniu. Myślę, ze wyszli juz z kryzysu i tutaj powinni przekonująco pokonac gości. Poza ostatnimi dwoma wygranymi wcześniej grali u siebie z Aston Villą, kiedy to zremisowali, ale niemiłosiernie obojali słupki i poprzeczki, marnowali 100% okazje, a do tego sędzia mógł gwizdnąc co najmniej 2 karne dla The Reds. Wcześniej jeszcze przegrali 2-0 z Newcastle, ale tam ich tez bardzo sędzia skrzywdził. Wrócił Agger co powoduje, że obrona będzie dużo lepsza niż jeszcze miesiąc temu. 2 Ważne trafienia zaliczył ostatnio Carroll co spowoduje nabierze pewności siebie. Trafiał również Suarez i znowu niemiłosiernie uprzykrzał życie obrońcom Evertonu. Stawiam na bardzo pewne zwyciestwo gospodarzy.

lukasz84_84 86

lukasz84_84

Użytkownik
Mlodywilc może masz rację - przyznam się szczerze,że z niektórych ostatnich meczów Srok widziałem tylko skróty, więc może odniosłem mylne wrażenie i przesadziłem z tą piękną i ofensywną grą, ale skuteczność Cisse robi na mnie wrażenie. Większość z was pisze, że ich szczęście musi się kiedyś skończyć ale podtrzymuje zdanie, że jednak jeszcze nie ze Stoke bo jeżeli chcą powalczyć o Ligę Mistrzów to muszą wygrać. Są takie mecze w końcówce sezonu, których nie wolno zawalić i ten jest dla gospodarzy takim jest właśnie meczem, bo za tydzień jadą do rewelacyjnie grającego ostatnio Wigan,a za 2 tygodnie przyjeżdża City i chyba wszyscy w Newcastle zdawają sobie sprawę z terminarza i z tego, że jeśli nie pokonają słabiutkiego na wyjazdach wiosną Stoke to o Lidze Mistrzów mogą zapomnieć.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Kylu nie wiem skąd u ciebie ciągłe granie przeciwko faworytom. Hmm ale to już twoja sprawa Newcastle taka okazja by wskoczyć do wielkich w Anglii i grają ze Stoke który jest drużyną własnego boiska Hm.... No cóż.

Newcastle - Stoke
Sroki Pandewa staną przed wielką szansą znaleźć się w Top 4 wielkiej elity jaką jest Premier League. Zespół Newcastle wygrało pięc ostatnich spotkań a duet napastników Cisse i Ba zachwycają całą Europę. Dodatkowo wspiera ich wyśmienity Ben Afra tak wielu ekspertów przekreślało tego gracza a ten wspiął się na wyżyny i udowadnia to w każdym spotkaniu. Dodatkową motywacją dla piłkarzy Pandewa jest możliwość gry w lidze mistrzów.Do końca pozostało zaledwie pięć spotkań sytuacja staje się powoli klarowna dwie drużyny z Manchesteru walczą o mistrzostwo, Tottenham, Newcastle oraz Chelsea o miejsce premiowane grą w kwalifikacjach do ligi mistrzów. Sroki są faworytem w spotkaniu z Stoke gdzie pierwszy mecz zakończył się zwycięstwem Newcastle 3:1 fantastyczne zawody rozegrał wtedy wspomniany Ba który strzelił hattricka. Dodatkowo warto wspomnieć że obrona Pandewa nie straciła od 3 kolejek żadnej bramki. Do dyspozycji trenera będzie w tym spotkaniu Tiote co oznacza ogromne wzmocnienie środka pola. Ostatni piłkarz udzielił wywiadu że jego serce bije dla Newcastle i chce w tym klubie zakończyć karierę. Wobec tych faktów typuje zwycięstwo Srok.

Win Newcastle @@ 1,73 WilliamHill ✅ ✅

smietanka 52

smietanka

Użytkownik
Data: 21.04.2012
Dyscyplina: Piłka nożna - Anglia, Premier League
Spotkanie: Arsenal London - Chelsea London
Typ: 1
Kurs: 2,00
Bukmacher: Bet365
Godzina rozpoczęcia: 13:45

Przed nami hit 35 kolejki angielskiej Premiership, a zarazem derby Londynu. Na przeciwko siebie staną drużyny Arsenalu oraz Chelsea. Gospodarze zajmują trzecie miejsce w tabeli i są na najlepszej drodze, aby skończyć sezon w takim stanie rzeczy i tym samym zagwarantować sobie grę bez konieczności kwalifikacji w przyszłym rozgrywkach elitarnej Ligi Mistrzów. The Blues mają aż siedem oczek mniej niż ich sobotni rywal i to lokuje ich na szóstej pozycji w tabeli. Lecz Chelsea ma jednak jedno spotkanie rozegrane mniej. Nie mniej jednak za faworyta uważam zdecydowanie graczy z The Emirates, gdyż są w zdecydowanie lepszej formie i ogólnie jest to o wiele lepsze ekipa.

Oczywiście Kanonierom zdarzają się wpadki. Choćby takie jak w poniedziałek i porażka u siebie z Wigan w stosunku 1:2. Jednak każdy kto oglądał to spotkanie to wie iż The Gunners stworzyli sobie mnóstwo sytuacji, zaś Wigan strzeliło obie bramki dość szybko bo już po 8 minutach, a później bronili się dość szczęśliwie. Arsenal na ostatnie jedenaście gier w lidze wygrał aż dziewięć. U siebie do meczu z Wigan mieli passę pięciu spotkań wygranych z rzędu: 7:1 z Blackburn, 5:2 z Tottenhamem, 2:1 z Newcastle, 3:0 z Aston Villą oraz 1:0 z Manchesterem City. Ogólnie w całym sezonie Premier League Kanonierzy na The Emirates wygrali dwanaście gier, dwukrotnie dzielili się punktami z rywalami oraz polegli w trzech grach.

Chelsea po zwolnieniu kilka tygodni temu Andre Villasa - Boasa i przejęciu sterów przez byłego asystenta Roberto Di Matteo odniosło kilka ważnych zwycięstw. Jednak rywale: Stoke (1:0 u siebie), Aston Villa (4:2 na wyjeździe), Wigan (2:1 u siebie) nie są czołówką ligi. Także derbowe remisy z Fulham 1:1 na wyjeździe oraz 0:0 z Tottenhamem u siebie nie są wielkimi sukcesami. Do tego można dołożyć fakt iż w spotkaniu z Wigan Chelsea obie bramki strzeliło ze spalonych, pierwszą z około trzy metrowego offside&#39;u, zaś drugą w ostatnich sekundach gry. Chelsea do tego gra bardzo brzydką piłkę. Swoją grę opierają raczej na skuteczności, lecz problem mają ze stwarzaniem sytuacji. Tak jak np. w minioną środę w LM w spotkaniu u siebie z Barcą, gdzie oddali jeden celny strzał. Choć padł po nim gol i Chelsea wygrała ten mecz 1:0, to jednak zagrali oni katastrofalnie i powinni przegrać 3, 4 a może nawet z 5 do zera. A taki wynik zawdzięczają tylko i wyłącznie słabej skuteczności Barcy pod ich bramką.

Jestem przekonany, że tak jak w pierwszym spotkaniu na Stamford Bridge zwycięży Arsenal. Wtedy Kanonierzy zwyciężyli 5:3, lecz teraz wynik powinien być trochę niższy, gdyż The Blues za czasów Andre Villasa - Boasa grało zdecydowanie ofensywniej, a teraz skupiają się głównie na obronie. A i to im wychodzi dość średnio...

gamen0 178,5K

gamen0

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Premier League
Spotkanie: Arsenal - Chelsea
21.04.2012 13:45
Typ: Ilość żołtych kartek w 1. Połowie? Under 1.5
Kurs: 2.20
Bukmacher: bwin
Analiza: W dzisiejsze popołudnie czeka nas hit w angielskiej Premier League. Arsenal Londyn podejmie na Emireats Stadium swojego lokalnego rywala Chelsea Londyn. Jest to arcyważny mecz dla oby dwu zespołów. Dla gości to ostatnia szansa na zbliżenie się do Arsenalu i wywalczenie miejsca gwarantującego grę w Lidze Mistrzów w przyszłym sezonie. Jak wiemy derby rządzą się swoimi prawami, jednak Chelsea po ostatnich znakomitych meczach z Tottenhamem i Barceloną w dzisiejszym meczu również powinni być naładowani pozytywnym impulsem, który pomoże odnieść końcowy sukces. Należy jednak pamiętać, że Chelsea ma trudne dwa tygodnie (rozgrywa mecze co 3 dni) i jednak Liga Mistrzów, której Chelsea jeszcze nie wygrała, jest nadal priorytetem. Moim zdaniem w pierwszej połowie meczu nie będziemy widzieli zbyt agresywnej gry, a co za tym idzie mało żółtych kartek. Chelsea lubi spokojnie konstruować swoje akcje, dlatego nie będzie zbyt dużo fauli.

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka Nożna - Premier League
Spotkanie: Fulham - Wigan 2:1 ⛔
Typ: Under 2,5
Kurs: 2.00
Bukmacher: Bwin

Analiza: Londyńskie Fulham podejmuje spisujący się ostatnio wyśmienicie Wigan. Wigan ostatnie 5 meczów to 4 zwycięstwa (z Arsenalem, Man United, Stoke i Liverpoolem) i jedna porażka z Chelsea. A więc są w formie. Jak na drużynę broniącą się przed spadkiem ich wyniki zadziwiają. Jeśli chodzi o historię H2H to zaskakująca jest statystyka Under/Over. Na 13 ostatnich meczów w Premier League aż 12 razy był Under 2,5. Fulham w meczach zdobywało średnio 1 gol, natomiast zespół Wigan 0,53 bramki. Najwięcej też między drużynami padał remis, bo sześciokrotnie. Wigan w dobrej formie, ale to samo można powiedzieć o Fulham, które ostatnio zremisowało z Chelsea (w jakiej formie Chelsea jest, wszyscy wiedzą). Wigan w 94% wyjazdowych meczów traci przynajmniej jedną bramkę, natomiast w ostatnich 7 meczach strzelali także co najmniej jedną bramkę. Myślę, że mecz skończy się wynikiem 1:1.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom