>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

35. kolejka Ligue 1 [ 01.05 - 02.05 ]

Status
Zamknięty.
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Kursy za Tobet :

W związku z Euro 2012 Francuzi przyśpieszają i już jutro grają 35. kolejkę spotkań nad Sekwaną.Wtorkowe spotkanie to mecz w Langwedocji gdzie lider, drużyna Girarda podejmie beniaminka z Evian i zwycięstwo w tym spotkaniu znacznie przybliży ten klub do mistrzostwa kraju.Z kolei w środę ciekawie zapowiadają się mecze na Korsyce gdzie Ajaccio podejmie Sochaux oraz mecz w Dijon gdzie przyjedzie Auxerre, są to spotkania bezpośrednich rywali walczących o uniknięcie degradacji.
Rennes będące w dobrej formie zagra z Bordo, goniące OL ma teoretycznie łatwiejsze zadanie z Valenciennes, a na deser Paris Saint Germain podejmie walczące o puchary Saint Etienne.Drużynie Ancelottiego po piętach depcze Lille także zwycięstwo nad drużyną Galtiera wydaje się obligatoryjne, ale czy to się uda ?

Zapraszam do dyskusji i analiz.

enrico 1,4K

enrico

Użytkownik
Montpellier-Evian 1 @ 1,42 Expekt ⛔ ???? 2:2
Dla mnie pewna jedynka. Wygrana gospodarzy daje im co najmniej 5 punktów przewagi nad PSG na trzy kolejki przed końcem i niemal pewne mistrzostwo. Biorąc pod uwagę dalszych rywali Montpellier dzisiejsza potyczka jest najłatwiejsza, bo potem będzie trzeba walczyć z Rennes (W), Lille (D) i Auxerre (W). Evian zatem to ostatni rywal, który o nic nie walczy. W Rennes zawsze trudno gra się komukolwiek, a dodając do tego chęć walki o LE drużyny Rennes mecz będzie zapewne jeszcze trudniejszy do wygrania. Potem jeszcze mające ochotę na wicemistrza Lille i ostatnia kolejka z walczącym o ligowy byt Auxerre. Montpellier pokazało wielokrotnie w tym sezonie, że potrafi wytrzymywać wysoką presję, a brak 3 punktów w tym meczu i jednoczesne wygrane PSG i Lille wywołają dużą niepewność i newowość w ostatnich kolejkach w zespole Rene Girarda.
Montpellier u siebie gra znakomicie, ostatnie punkty straciło 17 grudnia z Tuluzą po remisie 1:1. Generalnie na własnym obiekcie Montpellier oddało punkty jeszcze PSG i to by było na tyle. Nie sądzę, by grające o pietruszkę Evian cokolwiek tu zdziałało, mimo przyzwoitej ostatnio formy (3 wygrane w 5 meczach).
U gospodarzy brak Tinhana, Marveaux i Utaki. U gości Mensaha, Govou, Poulsena, Fariny, Djadjedje, Sorlina i Laquaity. Osłabienia w jakiś sposób istotne dla obu drużyn, ale ilościowo gorzej u Evian. Montpellier spokojnie powinno wygrać to spotkanie, ale znając upodobanie tego zespołu do wygranych jedną bramką boję się proponować handicap.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
Montpellier - Evian TG
Typ : Evian +1,5 @ 1,775 Pinnacle ✅2:2​
Też początkowo pomyślałem, gram na Montpellier, ale jednak się rozmyśliłem. Evian ostatnio gra dobrze, własnie obok Montpellier mają w last10 meczach najlepszy bilans. To o czymś świadczy. Wiadomo że bardziej do gustu przypada gra podopiecznych Girarda bo mają Belhande, Giroud czy Camare. W tym meczu jednak braknie Utaki a więc jednego z dwóch skrzydłowych, zagrać ma w jego miejsce Cabella. Ostatnio pokonali w dobrym stylu Tuluzę 1:0. Był tam niewykorzystany karny Giroud, ale też i Fioletowi momentami mieli inicjatywę i swoje okazje dobre, raz Hilton wybijał z linii bramkowej. Tak patrzę w ten skład i jeszcze budzi mój niepokój występ Jeunechampa na lewej obronie. Gdzie Bedimo? Jeden z lepszych lewych obrońców w Ligue1. Mi się cos wydaje, że tutaj może być niespodzianka w tym starciu. Ale też nie wykluczam zwycięstwa gospodarzy, ale wymęczonego raczej bo Evian gra dobrze ostatnio. Stąd typ Evian +1,5 w handicapie. Kusi też kurs @3,00 na X2 ale to sobie juz zagram lżej.
Montpellier : Jourdren – Bocaly, Yanga-Mbiwa, Hilton, Jeunechamp – Stambouli, Estrada – Cabella, Belhanda, Camara - Giroud.
Evian TG : Andersen – Lacour, Mongongu, Cambon, Weiss – Kahlenberg, Tie Bi, Rabiu, Barbosa – Sagbo, Khlifa

Otrzymane punkty reputacji: +18
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Montpellier - Evian Thonon Gaillard | under2.5 - 2,10 (Bet365)⛔

Ja na to spotkanie wybieram takiego singla, trochę zdziwił mnie taki kurs na to zdarzenie, ale tym lepiej.Sprawa jest prosta - przy zwycięstwie Montpellier są na +8 w stosunku do PSG i nadal to oni będą rozdawać karty.Wygrana na La Mosson jest obligatoryjna w kontekście kolejnych meczów drużyny Girarda, które wymienił kolega wyżej, a nie są one wcale łatwe bo Rennes, Lille a i AJA mają swoje cele przed końcem sezonu i na pewno nie zagrają tak jak Widzew w meczu z Lechią Gdańsk.Napisałem, że sprawa jest prosta, ale sam mecz na pewno nie.Podzielam zdaniem Robsona, wcale nie będzie to łatwa przeprawa gospodarzy.Rzadziej obserwuję Evian w lidze, ale nadrabiam przy okazji skrótów i spotkań z silnymi rywalami i całkiem fajnie potrafią zagrać.Od początku marca zgromadzili 18 punktów grając bezkompromisowo pokonując m.in Saint Etienne, Tuluzę, OM czy też Lorient i Auxerre.Co do samej gry, wygląda to momentami nieźle, zauważyłem, że jak przeważnie strzelą pierwsi bramkę to później nie mają problemów z utrzymaniem wyniku i zdobyciem punktów, trochę gorzej to wygląda przy porażkach drużyny Correi bo to kończy się przeważnie bagażem trzech goli.Dziś aż tak brutalnego scenariusza nie przewiduję bo mnie jakoś Montpellier u siebie nie do końca przekonuję.Kiedy widzę, że drużyna gra u siebie w Langwedocji to chodzi mi po głowie wynik 1:0 i to takie średnio przekonujące.Co ciekawe to gospodarze często otwierają wynik w pierwszych dziesięciu minutach po to aby skończyć własnie ze zwycięstwem jednobramkowym.Fajnie byłoby aby ten scenariusz nie powtórzył się dziś bo liczę na tego undera, ale sadzę, że już w świadomości graczy będzie to, że wszystko jest w ich rękach także może to splątać nogi i niekoniecznie muszą zagrać swój najlepszy futbol.Również podoba mi się gra w defensywie Montpellier u siebie bo w ostatnich w 10 meczach na Mosson stracili tylko dwie bramki i blok defensywne wraz z Jourdenem jest bardzo skuteczny.Próbuję tego undera ze względu głównie na te dwa czynniki - taka nie do końca fajna gra u siebie i trochę może już świadomość tego, że Mistrzostwo Francji jest na wyciągnięcie ręki.Ponadto absencje, które wymienili koledzy wyżej są znaczące, również najbardziej ubolewam nad brakiem Utaki bo świetnie uzupełniał się w trio z Giroudem i Camarą.Ostatecznie jednak stawiam na undera i trochę męczenie się z beniaminkiem.Kurs akurat na ciekawego singla.

// nędza.

Otrzymane punkty reputacji: +23
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Oj działo się w meczu Montpellier - Evian. 93min karny dla Montpellier, Camara do piłki i świetna parada bramkarza! Ale zanim doszło do wykonania jedenastki to byliśmy świadkami przepychanek, Belhanda dostał cz.kartkę co może mieć kluczowe znaczenie w dalszej walce o tytuł dla Montpellier. Ponadto 3 inne cz.kartki, w tym dwie dla rezerwowych. A przed Montpellier trudny kalendarz do końca sezonu bo kolejno :
-Rennes (wyjazd)
-Lille (dom)
-Auxerre (Wyjazd)
Dla porównania jeszcze rozpiska gier Paryżan i Lille, które walczy o ciągle wicemistrza, a może o coś więcej?
Kalendarz PSG :
- Valenciennes (wyjazd)
- Rennes (dom)
- Lorient (wyjazd)
Kalendarz Lille :
- Nicea (wyjazd)
- Caen (dom)
- Montpellier (wyjazd)
- Nancy (dom)
VS
Paris SG - Saint Etienne
Typ: PSG @ 1,578
Pinnacle✅2:0​
Tak więc po remisie Montpellier jest szansa dla Paryżan aby zmniejszyć dystans do 3pkt do lidera. Mecz mają na Parc des Princes. Przeciwko Lille mieli pewne momenty dobrej gry w ofensywe, ale wciąż Ancelotti ma kłopoty z defensywą. Tracą gole w dosłownie każdym meczu!A w bramce i tak świetnie spisuje się Sirigu, chyba najlepszy bramkarz całych rozgrywek Ligue1. Jutro nie zobaczymy zawieszonego za cz.kartke Sakho i kontuzjowanego Bisevaca, tak więc parę stoperów stworzą tym razem Alex i Diego Lugano. Tego meczu Ancelotti przegrać nie może już w szatni więc oby posłał w bój Meneza,Nene, Pastore którzy będą za plecami Hoarou/Gameiro, a nie defensywną taktyką z trzema defensywnymi pomocnikami bo to może nic nie dać.
StEtienne ostatnio 3 mecze wygrane z rzędu, ale rywale pokroju Dijon, Caen i Brest czyli mogli taką statystykę sobie nabić. Zieloni w tym meczu bez Clementa, Kitambali, Zoumy i Andreu. Co jak co, ale w obliczu wspomnianego remisu po prostu tego meczu PSG nie wolno nie wygrać. Dlatego to gram. A i nie tylko muszą patrzeć przed siebie bo za plecami jest już też Lille ze stratą 2pkt, a 2msc daje bezpośredni awans do Champions League. Hazard i spółka to wiedzą, a to raczej oni mają najłatwiejszy kalendarz teoretycznie, a i forma dopisuje.
Ponadto na ten mecz proponuję jeszcze :
- oba strzelą ?TAK @ 1,80 bet365⛔

f-by-ferragamo 41

f-by-ferragamo

Użytkownik
Dla Marsylii sezon calkowicie nieudany, porazka goni porazke, dlatego w meczu o pietruche po raz kolejny dostrzegam value w kursach na gosci
Nancy 4.70
Lyon walczy o LM, Valenciennes juz o nic, forma OL w 5 ost. spotkaniach ligowych pzred wlasna publika 4 wygrane 1 remis, wiec nie sadze zeby goscie mogli tu cos zdzialac
Lyon 1.55

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Raczej Lyon walczyŁ o LM bo te szanse w tej chwili ma już tylko czysto matematyczne.

Mnie z dzisiejszych meczów kusi jeszcze zagranie na Lille, które jest w dobrej dyspozycji. Hazard szaleje, Roux ma zagrac teraz od początku w miejsce De Melo a przeciwko PSG dał dobrą zmiane bo na nim karny i to on zdobył gola na 2-1.

kha1 40

kha1

Użytkownik
Raczej Lyon walczyŁ o LM bo te szanse w tej chwili ma już tylko czysto matematyczne.
Co prawda jeśli mnie pytać, to nie mają już szans, ale zarówno piłkarze, sztab i jak i kibice dalej wierzą w sukces. Lille nadal ma trudne starcia przed sobą. Terminarz jest tu na korzyść OL. Kwestia tylko, czy przy takiej &quot;padace&quot; jaką grają, będą w stanie wykorzystać ew. potknięcie Mistrzów Francji...

A co do pozostałych pojedynków:

⚽ Nice (14.) vs Lille (3.)
Typ/Kurs: 2/1.85 ✅
Bukmacher: Betsson
Data: 2.05, 19:00

Lille jest w świetnej formie. Wygrali ostatnie trzy mecze, zdobywając przy tym 8 bramek i tracąc tylko dwie. Ledwie trzy dni temu ograli zresztą Paris-Saint Germain i dosyć solidnie utrudnili im walkę o mistrzostwo. Tu może zresztą być jeszcze tak, że podopieczni Garcii będą próbowali ponowić sukces z ubiegłego roku, to wcale nie jest takie odległe, jeśli spojrzeć na terminarz.

Nice natomiast gra w kratkę, chociaż lepiej tu napisać po prostu, że słabo. Przegrali dwie z trzech ostatnich potyczek, a mecz z Auxerre był prawdziwym pokazem szczęścia. Gospodarze zagrają bez kontuzjowanych Nemanji Pejcinovica, Abrahama Guie, Davida Hellebuycka, Anthony&#39;ego Mouniera, Xaviera Pentecote i Lucasa Veronese&#39;a oraz zawieszonego Kevina Anina. Najbardziej boli tu oczywiście brak Mouniera, ich najlepszego strzelca.

Dla mnie sprawa niemal pewna, a kurs bardzo przyzwoity, 1,85 jest warte ryzyka, szczególnie, że faworyt jest tu tylko jeden.

Prawdopodobne składy:

Nice : Ospina - Clerc, Gomis, Digard, Civelli, Monzon - Sablé, Abriel - Dja Djedje, Mouloungui, Coulibaly.
Lille : Landreau - Debuchy, Basa, Chedjou, Béria - Balmont, Mavuba, Pedretti - Payet, Roux, Hazard.

enrico 1,4K

enrico

Użytkownik
Ajaccio-Sochaux 1 DNB @ 1,60 bwin ✅ 2:1
Zespół 1 zwycięży, a w meczu padnie mniej niż 2,5 gola @ 4,75 bwin ⛔
Oba kluby mają nóż na gardle i kręcą się koło strefy spadkowej. Zwycięzca tego pojedynku lekko odskakuje od 18 miejsca (na 2-4 punkty w zależności od innych wyników). Stawiam, że będzie to zespół gospodarzy, ale możliwy jest również remis, zatem proponuję zabezpieczenie DNB. Ajaccio na własnym boisku nie przegrało od 3 grudnia 2011, a więc już kawał czasu. Dzięki tej serii zespół nadgonił resztę stawki i z pozycji absolutnego outsidera stał się pełnoprawnym członkiem ligi walczącym o utrzymanie na równi z innymi przeciwnikami. Trzeba jednak przyznać, że Ajaccio trafiało się też sporo remisów w meczach domowych. Ostatnie 3 potyczki to podziały punktów z Lorient, Saint Etienne i Nancy. Forma też nie najlepsza, bo żadnego z ostatnich 7 meczów nie udało się wygrać. Szansa może być niepowtarzalna, bo potem Ajaccio gra z dobrze dysponowanym Evian (W), Lyonem (D) i Tuluzą (W). O jakikolwiek komplet punktów może być ciężko, więc trzeba powalczyć z Sochaux. Jedyny brak to nieobecność obrońcy Lippiniego.
Sochaux natomiast w kilku ostatnich kolejkach trochę powygrywało, co przywróciło nadzieję na utrzymanie, jednak dwie ostatnie potyczki z PSG i Bordeaux i wysokie przegrane wzbudziły niemałe wątpliwości. U gości także sporo nieobecności. Kontuzjowani są Perquis, Brechet, Butin, Bakambu, Nogueira, Corchia. Zawieszeni za czerwone kartki po meczu z Bordeaux są Roudet i Maiga. Liczne osłabienia i brak najlepszego strzelca zespołu (Maiga) mogą być decydującym czynnikiem przemawiającym na korzyść Ajaccio. Ostatnie dwa mecze Sochaux to była totalna kompromitacja w defensywie, a 2 czerwone kartki z Bordeaux i przebieg tego spotkania był trochę symptomatyczny dla zespołu spadającego z ligi...
Nice-Lille
Eden Hazard strzeli @ 2,30 Unibet ⛔
Strzeli gola zza pola karnego @ 9,00 Unibet ⛔
Nie będę się rozpisywał o meczu, bo ktoś już o zrobił. Polecam dwójkę, ale wyższy kurs można złapać na bramkę filara drużyny, a więc Edena Hazarda. Mecz dla Lille bardzo ważny, jestem pewien, że Belg poprowadzi swój zespól do wygranej, zwłaszcza, że ostatnio strzela jak nakręcony (w 9 ostatnich meczach 8 bramek). Jako, że Eden lubi pokonywać bramkarzy rywali strzałami z dystansu można też spróbować zagrać zakład po kursie 9.

f-by-ferragamo 41

f-by-ferragamo

Użytkownik
Faktycznie, źle sobie spojrzałem w tabelę, o LM będzie ciężko, ale muszą odpierać szarżę siedzącym im na plecach St Etienne i i Tuluzu, do tego walka o 4 miejce z Rennes, więc pozostaję w tym typie

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Lyon - Valenciennes ✅
1
1.70

bwin
Dzisiaj o godzinie 19:00 zostanie rozegrany interesujący mecz w ekstraklasie francuskiej - Lique 1. Zmierzy się ze sobą OL. Lyon i Valenciennes. Jest to mecz w ramach 35 kolejki spotkań z tym, że Lyon ma zaległy jeszcze jeden mecz czyli dla graczy Ol. będzie to dopiero 34 mecz. Stawiam w tym spotkaniu na zwycięstwo gospodarzy. Ol. Lyon ma jeszcze szansę na 3 pozycję w lidze i na grę w eliminacjach do ligi mistrzów. Aby tak się stało muszą wygrywać do końca sezonu i liczyć na potknięcie rywali z Lillie. Dzisiejszy rywal jest na 12 pozycji i są w miarę bezpieczni tzn nie mają już szans na grę w europejskich pucharach ale też raczej już nie spadną z ligi. Do tego na wyjazdach Valenciennes gra fatalnie. Na 17 meczy wyjazdowych wygrali tylko jeden! Cztery mecze zremisowali i aż 12 przegrali. Jak widać nie dzisiaj Ol. Lyon nie powinien mieć problemów z wywalczeniem trzech oczek. Jeśli chodzi o graczy Lyonu to są oni podbudowani wygranie pucharu Francji i dzisiaj będą chcieli wygrać z niżej notowanym rywalem. Stawiam na pewne zwycięstwo Lyonu 2:0.

M 2,5K

mati89

Forum VIP
W ostatniej chwili pisane więc krótko propozycje na dzisiaj ????
Ajaccio - Sochaux
Tragiczna była ta niedziela dla Bordeaux. Nie dość że przegrali to jeszcze stracili dwóch ważnych graczy. I to w strasznie głupich sytuacjach. Roudet za wybicie piłki zmierzającej do bramki ręką a Maiga za kwestionowanie decyzji arbitra. Martin też mógł do nich dołączyć ale w porę został zdjęty przez trenera Hely&#39;ego. Jestem pewien że gdyby został na boisku dłużej to nie skończyłby tego meczu &quot;tylko&quot; z żółtym kartonikiem. Najgorsze będą te osłabienia bo Hely nie ma za bardzo kim zastąpić obu graczy. Maiga był jedynym strzelcem w ostatnim czasie a Roudet biegał za dwóch. Do tego urazy Corchii i Nogueiry... Będzie bardzo ciężko to wygrać. Sam Martin to trochę mało na Ajaccio. Ale myślę że remis jest w zasięgu Sochaux. Na pewno Hely po ostatnich wyjazdowych batach kiedy zdecydował się zagrać ofensywnie teraz już tego nie zrobi. Jasne że Ajaccio to nie PSG ale absencje są poważne na tyle że tu remis nie będzie złym rezultatem dla Sochaux. Tym bardziej że strata do beniaminka jak i do reszty nie jest duża (1-2 pkt) i tego meczu za wszelką cenę nie można przegrać. Zostało bardzo mało spotkań ale ekipa z miasta Peugeota nie ma wcale takiego najgorszego terminarza. Myślę że remis by ich urządzał.
x @ 3,10 WillHill ⛔

Nice - Lille
Mnie z dzisiejszych meczów kusi jeszcze zagranie na Lille, które jest w dobrej dyspozycji. Hazard szaleje, Roux ma zagrac teraz od początku w miejsce De Melo a przeciwko PSG dał dobrą zmiane bo na nim karny i to on zdobył gola na 2-1.
Nie Ciebie jednego kusi ;) Powtórzę się z kha1 ale forma zdecydowanie po stronie Lille. Eden Hazard przechodzi samego siebie, cudna ta asysta raboną przy golu na 2-1 z Paryżem. Kto nie widział to niech zobaczy ;)http://www.dailymotion.com/video/xqh7ji_lille-2-1-psg-but-de-roux-sur-un-coup-du-foulard-de-hazard_sport#from=embediframe Jak podaje francefootball Hazard w ostatnich 7 spotkaniach Lille zaliczył 6 asyst i 6 bramek. Chłopak się stara a z taką grą chętnych na jego kupno na pewno nie zabraknie. Najbardziej prawdopodobny kierunek to Anglia, mówi się o zaintersesowaniu Arsenalu, Tottenhamu i obu Manchesterów. Wracając do sytuacji Lille po wygranej z Paryżem tracą zaledwie dwa punkty do drugiego miejsca i cały czas mogą zdobyć wicemistrza. Atak spisuje się bez zarzutów. Z obroną też nie powinno być problemów bo raz że po zawieszeniu wracają Gueye i Beria. Obecność drugiego cieszy bo to w chwili obecnej bodaj najbardziej solidny spośród defensorów LOSC. A dwa Nicea od kontuzji Mouniera nie ma zbyt dużej siły rażenia w ofensywie. Tym bardziej że na urazy narzekają także Pentecote i Guie Guie a pozostali napastnicy Mouloungui i Dja Djedje są bez formy. W pomocy Marsilglia nie będzie mógł skorzystać z Anina który w ostatniej kolejce zabawił się w Zidane&#39;a i zasłużenie dostał czerwoną kartkę. Niby za ekipą Orłów przemawia własny stadion ale oglądałem ich ostatni mecz właśnie na Stade du Ray przeciwko Auxerre i tego atutu nie było widać. Wygrać się udało dzięki błędowi młodego Rivieyrana który sprokurował rzut karny dla Nicei. Później AJA złapało dwie czerwone kartki i o wyrównanej walce można było zapomnieć. Niemniej te pierwsze pół godziny toczyło się pod dyktando gości. Myślę że dziś goście będą dominowali i to nie tylko przez pierwsze trzydzieści minut ale całe spotkanie.
2 @ 1,80 WillHill ✅

Caen - Lorient
Drużyna Gourcuffa radzi sobie ostatnio nie najgorzej. Udało się pokonać liderujące Montpellier i renomowaną Marsylię mimo że cały czas nie mogącą znaleźć rytmu. Niezły był też w ich wykonaniu mecz z Lyonem na Gerland. I to na wyjeździe gdzie nie są aż tak mocni jak u siebie na syntetycznej murawie. Napastnicy są skuteczni i to może być decydujące przeciwko Caen, które u siebie na pewno się otworzy. A ekipie Gourcuffa ostatnio kontraataki się udają i sądzę że Thebaux tez będzie wyjmował piłkę z siatki po którejś z kontr Lorient. Tym bardziej że Caen ostatnio w obronie ma problemy. Pamiętam mecz z Ajaccio sprzed paru kolejek kiedy kontry beniaminka wchodziły jak w masło i powinno się to skończyć ich wygraną. Udało się zremisować ale już Saint Etienne nie było takie łaskawe i wbiło Caen cztery gole. Do tego dochodzi spora stata bo zawieszony jest Livio Nabab. Chłopak ma świetny instykt strzelecki i ciekawy jestem kto pod jego nieobecność postraszy Chaigneau. Nie da się ukryć że to nasłabszy punkt Lorient i jakaś szansa na btsa jest. Kto chce niech ryzykuje, ja jednak gram pewniejszy zakład że Lorient tego nie przegra. Les Merlus są co prawda jedną z najsłabszych drużyn na wyjazdach ale sporo remisują. Sądzę że jest spora szansa na kolejny remis w ich wykonaniu.
x2 @ 1,60 WillHill ⛔
// szkoda bo było blisko remisów, Sochaux przez głupotę traci kolejne punkty, Lorient przeszło obok meczu

Otrzymane punkty reputacji: +3
lukasz.wgw 288

lukasz.wgw

Użytkownik
Dijon vs Auxerre - 2 - 2,80 ✅

Przełożony z wczoraj mecz gdzie grają dwie drużyny walczące o utrzymanie. Dijon - 18 miejsce a Auxerre - 20 ostatnie. Dzisiejsi gospodarze w kwietniu przegrali wszystko co mogli zaczynając od meczu u siebie z Nancy gdzie przegrali 0:2, po drodze 0:1 z Sochaux, 0:2 z Lille i ostatnio 0:1 z Saint Etienne a nie wygrali od pięciu spotkań bo zremisowali jeszcze 1:1 z Bordeaux. Strzelanie goli im nie za bardzo wychodzi bo co to jest 1 gol w pięciu spotkaniach. Gra u siebie też nie powala bo przegrali 8 spotkań, wygrali 6 i 3 zremisowali.... Sytuacja gości może wydawać się jeszcze gorsza (ostatnie pięć meczy: 2 zwycięstwa, 2 porażki i 1 remis) - zajmują ostatnią lokatę, grać grają fatalnie - szczególnie na wyjeździe gdzie... nie wygrali żadnego spotkania ale optymizmem może napawać ostatni mecz gdzie rozjechali u siebie Brest 4:0 więc jakiś tam potencjał w nich drzemie. I w końcu trzeba wygrać - lepszej okazji niż z drużyną Dijon chyba nie będą mieli. Jak dzisiaj tego nie wykorzystają to trzeba będzie mówić: Adieu Ligue 1.
W poprzedniej rundzie padł remis: 2:2.
Dodatkowo w drużynie Dijon brak 3 zawodników: Luki Passoni, Bernard Kumordzi i Younousse Sankhare - tych dwóch ostatnich odgrywa znaczącą rolę w drużynie.
Ewentualnie dla mniej odważnych X2.
/// 0:2 - gładko weszło, kto skorzystał to gratuluję:)

Otrzymane punkty reputacji: +9
_radekkk14 156

_radekkk14

Użytkownik
popieram typ kolegi wyżej:

Dyscyplina: Piłka Nożna - Ligue 1
Spotkanie: Dijon - AJ Auxerre
Typ: Pierwsza połowa/koniec 2/2✅
Kurs: 5,00
Bukmacher: Tobet

Do końca sezonu zostało już tylko kilka kolejek, a tymczasem w Ligue 1 prawie połowa zespołów zagrożona jest spadkiem. Spotkają się ze sobą ekipa Dijon, która zajmuje 16 miejsce, mając tylko punkt przewagi nad strefą spadkową. Rywal z którym dziś spotkają się w Derbach Burgundii, a więc ekipa Auxerre plasuje się w tym momencie na ostatniej pozycji, ale jeśli goście odniosą dziś zwycięstwo, to mają duże szanse na opuszczenie strefy spadkowej. Gospodarze są w tej chwili w fatalnej dyspozycji - przegrali swoje ostatnie 4 mecze z rzędu! Auxerre z kolei powinno być na fali - swój ostatni mecz wygrali z Brestem 4-0 (co ciekawe wszystkie gole padły w pierwszej połowie). Goście co prawda nie wygrali żadnego z 17 meczów jakie rozegrali na wyjeździe, ale dziś jest odpowiedni moment, by tę fatalną passę zakończyć. Oprócz katastrofalnych wyników jakie osiąga Dijon w ostatnim czasie innym argumentem jest bardzo słaba gra gospodarzy na własnym boisku. Ekipą gorszą od nich na własnym stadionie są tylko piłkarze Caen. Mam nadzieję, że dziś ekipa Auxerre odniesie zwycięstwo, a prowadzenie obejmą już w pierwszej połowie - piłkarze tacy jak Oliech albo Traore powinni bez problemu strzelić jakieś bramki w Derbach Burgundii. Polecam także typ X2.

Otrzymane punkty reputacji: +11
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom