>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

34. kolejka Serie A [19-21 kwietnia 2016]

Status
Zamknięty.
gigibuffon 1K

gigibuffon

Użytkownik

100zł na Darmowy zakład w BetClic

Jak najkrócej zareklamować minioną rundę? - Niesamowite pudła Dzeko, efektowny samobójczy gol bramkarza Consigliego i gol... Padoina;) W najbliższej kolejce Serie A też nie powinno zabraknąć emocji. Juventus umocnił się na pozycji lidera i w tej chwili przewaga nad drugim w tabeli Napoli to już 9 punktów (do końca sezonu zaledwie 5 kolejek), dlatego szanse dla Scudetto dla neapolitańczyków z realnych przeradzają się w matematyczne. Ich potknięcia nie wykorzystała Roma, która &#39;tylko&#39; zremisowała z Atalantą 3:3. Tłoczno robi się w dole tabeli, gdzie Hellas wita się już z Serie B, a przy obecnej grze mocnym pretendentem do spadku jest także Palermo.

Składy i kontuzje: Gazzetta i Tuttosport.

Ze zdwojoną siłą zapraszamy do pisania swoich przemyśleń, analiz dotyczących zbliżających się meczów, tym bardziej że ostatnie dyskusje wyglądają jak gra wspomnianego Palermo...:cool:

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Jak najkrócej zareklamować minioną rundę? - Niesamowite pudła Dzeko, efektowny samobójczy gol bramkarza Consigliego i gol... Padoina

Dzeko, Dzeko... nie mam ochoty nawet o nim mówić i o tym jaką setke zmarnował.
Ja bym inaczej zareklamował poprzednią serie gier ;)

Cudowny gol Cuadrado, kolejne trafienie Il Capitano dla Romy i genialny mecz w Bergamo. Ponadto jeszcze paskudna informacja o zerwanych więzadlach Marchisio, ktory niestety z powodu tej kontuzji opuści resztę sezonu i nie pojedzie na Euro. Ciekawe czy Conte powoła Pirlo?

We wtorek tylko jeden mecz

Napoli - Bologna

Raczej faworyta mamy wyraźnego. Napoli wpadka na San Siro, która oznacza brak walki o scudetto do końca, a raczej walkę o zostanie wicemistrzem, na ich szcęśćie Roma nie wygrała w Bergamo i zremisowała rzutem na taśmę 3:3. Dziś Napoli jeszcze bez Higuaina, ale dobra wiadomosć dla Neapolitańczyków to powrót Pipity na starcie w Rzymie w przyszłej kolejce.

Bologna gra strasznie, nie da się na ich grę patrzeć. Z Rzymy co prawda wywieźli 1:1, ale pisaliśmy jak szczęśliwy to był remis i ile okazji miala Roma, w tym Salah trzy razy w słupek. Bologna poza golem na Olimpico z wolnego nie potrafiła w ostatnich meczach pokonac bramkarza, z Torino to był kolejny mecz z cyklu &quot;Nie ma o czym mówić, nie dało się patrzeć&quot;. Kompletna nieporadność. Zdziwię się jak dzisiaj na San Paolo oni strzelą gola.

Sarri dziś prawdopodobnie da pograć Mertensowi kosztem Callejona. Chociaż na San Siro z Interem również beznadziejnie zagrał Insigne, którego jak wczorajsza gazetę odczytywał D&#39;Ambrosio. Strinić też okazał się niewypałem na lewej obronie i może dlatego Insigne nie mają wsparcia Ghoulama wypadał tak blado?
No i Gabbiadini, o ile z Hellasem dawał radę to na San Siro było blado i niewidoczny całkiem.

Napoli: Reina -Hysaj, Koulibaly, Albiol, Ghoulam - Allan(David Lopez), Jorginho- Hamsik - Mertens, Gabbiadini, Insigne

Bologna: Mirante - Mbaye, Rossetini, Oikonomou, Constant - Taider, Diawara, Brighi - Zuniga, Floccari, Giaccherini

Odnośnie składu Bologni, to nie dośc, że zagubieni to jeszcze brakuje gościa w formie. Giaccherini zagubiony, Floccari nieporadny no, ale co inaczej powiedziec jak oni goli strzelać nie potrafią?

Typ na mecz, to wygrana Napoli✅, kursy rzecz jasna niskie, w handicapy się nie pcham pomny tego co wydarzyło się w meczu Roma- Bologna, ale patrząc na ten mecz nic innego sensownego nie przychodzi nawet do głowy.

Ktoś może ma jakiś ciekawy typ?

-----------------

Środa zapowiada się super

WIele meczów przed nami w środę, szykuje się super typowanie, kilka meczów upatrzonych, ale czekam na Wasze propozycje, opiszmy to jakoś wspólnymi siłami. Ktoś coś chce zapytać, skonfrontować swoje zdanie? Zapraszam do udzielania się ;)

Otrzymane punkty reputacji: +7
K 1,1K

kobra1234

Użytkownik
Ja bym nie pchal sie w napoli. Faworytem sa, ale kurs biski, a donadoni zrobik robote w bolonii. Na dodatek bez higuaiana. W mediolanie wygladalo to slabo. Co przykuwa uwage to kurs na Inter. Mediolanczycy prezentuja rowna w forme sa na pewno mocno podbudowani pokonaniem wicelidera i moim zdaniem na genoe to wystarczy.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Napoli bezlitosne dla rywali 6:0, no ale Bologna grała piach jak w ostatnich meczach więc wynik inny nie mógł być. Dries Mertens hattrick i genialna asysta przy golu Gabbiadiniego na 1-0. Napoli więc swoje zrobiło i teraz czeka na ruch Romy w jutrzejszym meczu.

VS

AS Roma - Torino
Typ; Roma @ 1,45 b365
✅✅3:2 NO TOTTI NO PARTY:cool:

Napoli więc zrobiło swoje, czas na ruch ze strony Romy. Roma dwa mecze remisy z rzędu. 1;1 z Bologną i 3;3 z Atalantą, dwa pechowe można powiezdieć, dwa z wielką nieskutecznością... Salah i Dzeko, pierwszy za mecz z Bologną, drugi za mecz i nieudacznictwo w Bergamo.
Na ten mecz wraca do składu El Shaarawy, co pozytywnie wpłynie na zespół bo jego akcje z Perottim i Salahem oglądało się z przyjemnoscią. Niestety DZeko ma znowu grać na szpicy, a to ze względu na jakiś uraz Pjanica.

Totti uratował punkt w Bergamo, ale podobno niezbyt miłe chwile były znowu na linii Il Capitano - Spaletti -&gt; http://www.asroma.pl/news/Klotnia-na-linii-Totti-Spalletti-13793
Smutne to co się dzieje w ich kontaktach..

Torino owszem wygrało 3 mecze z rzędu, ale ich gra nie powala, z Bologną po karnym w 93min wygrana 1:0, wcześniej tryumf z Atalantą i wygrana na San Siro z Interem, mecz z Interem był bardzo dziwny, do pewnego momentu Torino bez sztycha, a nagle wygrali mecz gdy czerwo obejrzał Nagatomo.
Torino jutro bez Avelara, Acquaha, Immobile, Benassi i Maxi Lopez. W ataku więc duet Martinez i Belotti, o ile ten drugi jest utalentowany o tyle o Josefie Martinezie najlepszego zdania nie mam, bo marnuje patelnie na potęgę, może sobie podać rękę z Dzeko ???? choć akurat Dzeko to jest &quot;miszczem&quot; w tym...

Roma bierze ten mecz, jestem o tym dość mocno przekonany. Forza Roma!

VS

Genoa - Inter
Typ: Inter @ 2,10 Uni.bet
⛔1:0​

Co przykuwa uwage to kurs na Inter. Mediolanczycy prezentuja rowna w forme sa na pewno mocno podbudowani pokonaniem wicelidera i moim zdaniem na genoe to wystarczy.
Też się wlasnie nad Interem zastanawiam. Dobry mecz z Napoli, wciąż szansa na wskoczenie na podium, które daje awans do el. LM. A tego w Mediolanie oczekują, przecież nawet swego czasu dochodziły newsy, że Mancini by utrzymać posadę musi być w TOP3, inaczej po sezonie odejdzie.

Inter bez zawieszonego za kartki Kondogbii i kontuzjowanego Biabiany.Z Napoli zagrali super w defensywie, taktycznie mega poukładani. Zabójcze kontry i dobra gra Icardiego dały wygraną. Mauro znowu ma super wiosnę jak przed rokiem, teraz już po króla strzelców nie ma szans, ale skutecznie co mecz wykańcza akcje zespołu.

Genoa bez kontuzjownaego bramkarza Perrina, bez Izzo, który pauzuje za kartki, do tego kotnuzje Burdisso i Rincon. Każdy by grał w podstawie jakby był. No, ale Genoa ostatnio coś ostatnio niby zacżęła punktować, ale raz wygrywa, a po chwili przegrywa jak np z Carpi kiedy dostaje lanie 1:4 po prostu! Utrzymanie raczej mają pewne, zobaczymy czy Inter będzie zmotywowany jak w meczu z Neapolem, bo to główne pytanie w ich kontekście. Ktoś jeszcze gra Inter?

VS

Juventus- Lazio

Wypadł Marchisio, a zawieszony za kartki jest Morata. To główne problemy przed meczem Allegrego. Juve u siebie w tym roku jeszcze nie straciło gola. Ale mecz z Palermo grany na chodzonego nieco, Palermo miało 2-3 super sytuacje, Gigi jednak był na posterunku, ale widac było nonszalancję w grze Juve. Pytanie jak zagraja z Lazio, jakie będzie podejście?

Lazio dwa mecze i 6 pkt pod wodza Simone Inzaghiego, gra z polotem i 5:0 w bramkach jego bilans.
Lazio z Empoli moglo się podobać, ale zarówno Empoli jak i wcześniej Palermo to żaden wyznacznik formy zespołu i trenerskiego potencjału Simone. Jutro niestety Lazio bez Candrevy, który razme z Balde Keitą rozmontowali całe Empoli, ale Empoli tam dało się zmiażdzyc niemiłosiernie.

W Lazio wraca Basta, Milinković Savić czy Konko i Bisevac. Wypadł niestety wspomniany Candreva. Szkoda by było jakby na szpicy grał Djordjević kosztem Klose, który złapał fromę. Jedno skrzydło musi zając Balde Keita, który naprawde zagrał super z Empoli, ale brakło mu tylko gola... czyli jak zwykle bo brakuje mu tego w jego DNA.
Drugie skrzydło Felipe Anderson pewnie, ale akurat Brazylijczyk gra fatalnie w tym sezonie, niebo a ziemia z tym co prezentował równo niemal rok temu na wiosnę w poprzednim sezonie kiedy błyszczał.

Pierwsza moja myśl o tym meczu to próba przełamania tej fenomenalnej passy Gigi Buffona, który bodaj jakoś 800 min na Juventus Stadium juz bramki nie puścił!! Ale kursy na BTS spadły już na @2,00 więc sam nie wiem...

Może pomożecie?

Zachęcam do dyskusji wszystkich sympatyków calcio! ;)

Otrzymane punkty reputacji: +5
F 18

falcon13031987

Użytkownik
Ja wybrałem na ta kolejke bardzo ciekawy mecz Palermo-Atalanta. Mysle ze Palermo wygra kurs na nich to 2.65 na betssonie. Palermo przedostatnie w tabeli broni sie przed spadkiem natomiast Atalanta gra o puchary im nie grozi jak i spadek tez nie maja 13 miejsce w tabeli i gdzies plus minus na nim zostana. Palermo gra natomiast o zycie i mysle ze dzis na spokojnie wygra to a kurs mysle ze bardzo dobry do pobrania;) powodzenia

K 50

karolpro

Użytkownik
Odnośnie dylematów do Juventus - Lazio ????
Patrząc (i znając grę obu drużyn) w tym sezonie nie mam wątpliwości co do przebiegu tego meczu. Zaraz przybliżę Wam to trochę w tej oto analizie.

Zacznijmy od tego, że brak Moraty nie jest jakimś większym problemem - w napadzie cały czas pozostają świetny w tym sezonie Paulo Dybala, a także zawsze groźny w powietrzu Mario Mandzukić.

Braki w Juventusie:
Martín Cáceres
Giorgio Chiellini
Roberto Pereyra
Claudio Marchisio (co najmniej pół roku przerwy)
Neto
Álvaro Morata (czerwona)

W tym przypadku Juventus zapewne wyjdzie trójką obrońców Rugani - Bonucci - Barzagli.
Juventus w meczu z Palermo wypadł bardzo dobrze pod względem pojedynków powietrznych. Wchodzący z ławki Lemina wygrał ich 4 (100%, z czego 3 defensywne), Pogba wygrał ich 3 (100%, z czego 2 defensywne).
Lazio niby od dawna nie przegrało na wyjeździe, no ale też z kim oni tam grali...remisy z Pragą, Torino (które ma fatalny sezon), Frosinone, Udinese (w tych dwóch to nawet bramki nie strzelili)... Chwali się Lazio za punkty na wyjazdach teraz, ale nie oszukujmy się - topowe drużyny zdobywają przeciwko tym rywalom po 3 punkty.

W Lazio kontuzje mają:
Stefan de Vrij
Stefan Radu
Stefano Mauri
Abdoulay Konko
Ricardo Kishna
Edson Braafheid
Etrit Berisha

Pod znakiem zapytania stoi występ Candrevy.
Kishna to świetny skrzydłowy, chociażby pokazuje to jego statystyka w Lidze Europy. 3 mecze 3 asysty. Do tego świetny drybler. Taki zawodnik zawsze się przydaje, nawet jako rezerwowy (chłopak jest rocznik 95).
Jeśli Candreva nie zagra - pada drugie skrzydło. Lazio bardzo lubi atakować prawym skrzydłem. I co wtedy? Bardzo dobre z kontry Lazio miałoby zdecydowanie podcięte &#39;skrzydła&#39;.

@Robson_United
Co do Klose &#39;Miroslav Klose should not be affected by this after turning in another great performance and being given some rest in the second half.&#39;
Jednak ja takim jego fanem w Lazio nie jestem, wątpię że jeśli wystąpi to pokona tak łatwo Buffona.

Co do ich meczu z Empoli - fakt, wygrali 2:0, ale nie zapominajmy, że w Empoli nie zagrał podstawowy bramkarz (Skorupski), a także jeden z ich najlepszych zawodników obecnego sezonu - Piotr Zieliński. (aż miło tak pisać o Polakach ???? )

Lazio zdobywa bardzo mało bramek w meczach wyjazdowych. Powyżej już wspomniałem z kim miewali ostatnio problemy. Juventus u siebie bramek w tym sezonie stracił tylko 6, ale to bardziej dzięki fenomenalnej postawie Buffona, niż gry obronnej Juventusu.
Juventus lubi oddawać dużo strzałów zza pola karnego, a z tym Lazio ma duże problemy w tym sezonie.
Lazio do tego popełnia dużo indywidualnych błędów, które Juventus powinien wykorzystać. Juve grając u siebie lubi zaatakować, a także trzymać piłkę na połowie rywala. Na prawej pomocy Juve zagra pewnie Lichtsteiner, a to zawodnik, który ma przecież bardzo dobre usposobienie zarówno defensywne, jak i ofensywne.

Liczę, że swoją wypowiedzią jakkolwiek komuś pomogę przy doborze typu na to spotkanie ????

Gram 3 zakłady na ten mecz:
Juventus - Lazio: Juventus+under 3,5 w meczu 2.11 ✅
Juventus - Lazio: Juventus+under 4,5 w meczu 1.85 ✅
Juventus - Lazio: Juventus+under 5,5 w meczu 1.66 ✅

Im wyższy under tym trochę większa stawka.
Wszystko z 1xbet

Zielono mi ????

Otrzymane punkty reputacji: +29
szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Palermo miało dwa trudne mecze, z Lazio powinni dostawać do przerwy 0-4, dlatego gram w stronę Atalanty.
Widziałem mecz z Romą i podobała mi się ich gra, DNB na poziomie 1,9-2 to dobry kurs. zwrot 2-2

W meczu Romy widzę over 2,5, ✅ na wygraną Romy nie zagram nawet jak dostanę freebet,
bo mecze z Bologną czy Atalanta dobitnie pokazują, że kursy na nich są bardzo często zaniżane.
Mogą sobie grać dobrze, jak z Realem czy Bologną a nic nie zdobyć, dobra jeden punkt w meczu u siebie :grin: zobaczcie co wczoraj zrobiło Napoli u siebie :grin:.
To nie jest brak szczęścia Romy tylko tacy gracze jak Salah czy Dżeko są po prostu jak Aleksandrov z Legii,
walczą itd. a jak mają okazję to pudłują jak wczoraj Bułgar z Ruchem czy z Lechem w Poznaniu.

Gram na bramki, statystyki oraz ilość okazji w ostatnich meczach Romy wskazują,
że dziś będzie podobnie i padną minimum 3 gole.

Otrzymane punkty reputacji: +29
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
@Falcon13031987 tylko weź pod uwagę, że ostatnio Atalanta dobry mecz z Romą, świetne zawody Alejandro Gomez i Boriello. Do tego Palermo straszny piach, oni wygrali mniej meczów niż Zamparini dokonał zmian na ławce trenerskiej!!

Ponadto stadion Palermo dziś bez kibiców, sankcja za mecz z Lazio z tego co wiem.

Składy:

Palermo: Sorrentino - Rispoli, Gonzalez, Andelković, Lazaar - Hiljemark, Jajalo, Chochev- Brugman - Vazquez, Gilaridno

Atalanta: Sportiello - Bellini, Paletta, Stendardo, Drame - Freuler, De Roon, Cigarini - Diamanti, Boriello, Gomez

Atalanta dziś bez wykartkowanych Masiello i Kurtica.
W Palermo wykartkował się Goldaniga i go nie zobaczymy.

Mecz ciekawy, owszem Palermo musi, ale czy może? Sam jestem ciekaw. Powodzenia!

Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP
Udinese - Fiorentina
Fiorentina w końcu przełamanie w weekend, jeszcze z Interem powalczą o to czwarte miejsce. Udinese po tym 3-1 z Napoli ku mojemu zaskoczeniu siadło i nie pociągnęło dobrej serii z nowym trenerem. Remis z Chievo u siebie tylko 0-0 a już do przerwy powinny paść bramki, aktywny Zapata chociaż strasznie nieskuteczny jak do tej pory, Teheru fajnie schodzi w boczne sektory i umożliwia Zapacie dobre sytuacje. Dzisiaj przeciwnik o trzy razy większych możliwościach ofensywnych jak Chievo czyli wychodząca miejmy nadzieje z zapaści Fiorentina. Oba zespoły preferujące systemy gry 3-5-2, ostatnie wyniki pomiędzy sobą 3-0, 2-2, 3-0, 2-1 też obiecujące. Teoretycznie Zebrom łatwiej się grało z Napoli jak Chievo, dzisiaj będzie mecz z wersji, że gospodarze są dogiem co nie tyle pomoże co po prostu ułatwi grę. Także polecam pójście w stronę bramek, i co jeszcze ważne Viola nie za bardzo lubi grać na tym terenie, na 17 gier raptem 4 zwycięstwa. Czyli wypisz wymaluj statystyki takie jak Napoli ma na Stadio Friuli. To tak w ramach tego jak ktoś by myślał o grze na gości.
Over 2,5 @ 2,05 ✅ &#39;53 min i 2-1 Thereau-Zapata, w końcu ładują bramy.
365

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
GRANDE IL CAPITANO! NO TOTTI NO PARTY! :cool:

Co mecz wczoraj w Rzymie,co emocje, co dramaturgia, co wejście Francesco w meczu, ileż ciar na ciele, niesamowite, polecam każdemu takie mecze przeżywać! Uffffffff to było coś pięknego!! Wygrywanie w ten sposób uzależnia, uzależnia od piłki po prostu, od tych emocji, chciałoby się to pzreżywać częściej. Roma wygrała 3:2, ale strasznie się męczyła, decyzje sędziowskie też nieporozumienie. Dwa niepodyktowane rzuty karne dla Romy za zagranie ręką. Akurat sędzia dał karnego za przypadkową i obitą rękę przy ciele co wcale nie było wg mnie słuszne, ale niejako sprawiedliwości stało się zadość, bo to były jaja jak te wcześniejsze decyzje były kwitowane brakiem wskazania na &quot;wapno&quot;

Inter jak zwykle swojej szansy nie wykorzystał i już o top3 nie walczy.

---------------------------

Za wczorajsze mecze warto jeszcze wspomnieć świetne typy @karolpro i @SzefElity. Gratulacje Panowie. Mam nadzieję, że częściej będziecie się udzielali w dziale o calcio. Niestety już koniec sezonu zbliża się wielkimi krokami, ale jeszcze sporo ciekawego przed nami ;)

VS

AC Milan - Carpi

Debiut Brocchiego był udany, Milan wygrał z Sampdorią 1:0 i o dziwo zagrał dobrze, chociaż to o dziwo to wcale nie zdziwienie jakieś jak się przypomni jak Rossoneri prezentowali się w meczu z Juventusem.
Co się rzuciło w oczy to ...zaangażowanie Balotellego w meczu! Takiego Mario dawno nie widziałem, biegał, walczył, aktywny, jak nie on zupełnie. Tylko te jego rzuty wolne, chyba 4 próby ze świetnych pozycji i każdy strzał nad bramką wysoko. Aż się dziwiłem czemu ani jednego strzału nie oddał Bonaventurze?

Milan w dzisiejszym meczu bez Nianga, ale to nie nowość, ale też bez Luiza Adriano, Kucki i Bertolacciego

MILAN (4-3-1-2): Donnarumma - Abate, Alex, Romagnoli, Antonelli - Poli, Montolivo, Bonaventura - Boateng - Balotelli, Bacca.

CARPI (4-4-1-1): Belec - Zaccardo, Romagnoli, Poli, Letizia - Pasciuti, Bianco, Crimi, Di Gaudio - Lollo - Mbakogu

Po składzie Milanu widać, że Boateng i Poli niby mają zagrać. Przyzsedł Brocchi i odstawił chyba Honde na bok bo dziwne, że go dziś w przewidywanych nie ma.

Sam mecz ciekawy, MIlan walczy o 6 msc ciągle, a to może byc o tyle wazna pozycja, że w razie porażki w Coppa Italia z Juventusem to wlasnie 6 miejsce da przepustkę do Ligi Europy.
Carpi z kolei walczy zaciekleo utrzymanie. ich rywale tj Frosinone i Palermo w tej kolejce nie wygrali, więc jest szansa odskoczyć. Kazdy pkt teraz ważny.

Wypowiedzi Brocchiego na konferencji, warto bliżej poznać tego co trener ma do przekazania -&gt;http://www.acmilan.com.pl/news/Milan-Carpi-konferencja-trenera-Brocchiego-16638

Wychodzi niby wygrana Milanu, ale ja nie ruszam. Obserwuję, oglądam i wyciągam wnioski.
Może ktoś z Was ma jakiś typ? To zapraszam do polemiki, dyskusji i wyrażania włąsnego zdania ;)

verno 764,7K

verno

Znawca - Hokej
Nie siedzę głęboko w Serie A ale po poście @roberta o meczu Milan vs Carpi postanowiłem się przypatrzeć napewno będzie to emocjonujące spotkanie bo obie drużyny o cos walczą. W tym meczu chce podac dość ciekawy typ który zaraz postaram się poprzeć. Milan w ostatnich 5 meczach ligowych dostał 13 żółtych kartek z tego 9 w ostatnich 3 meczach gdzie już zaczyna się ta &quot;walka&quot; za to Carpi na ostatnie 5 meczy aż 16 żółtych kartek. Warto dodać że sędzią głównym będzie Marco Guida który lubi dawać kartki, w ostatnich 3 meczach, które sędziował w Serie A pokazał aż 19 żołtych kartek i 4 czerwon. Moim zdaniem dziś będzie ostra walka i kartki warto pograć ;)

Over 5.5 kartek 1.83 Bet365 (Gdyby ktoś nie wiedział czerwona liczy się jako 2 kartki) ⛔⛔ 5 kartek a szkoda bo w doliczonym powinna byc 6, wycial go jak chwasta ???? nawet komentator mowi ltu bedzie zolta kartka lecz niestety swoja droga straszny mecz.

Chętnie poznam wasze opinie odnośnie tego typu ;)

aman 139

aman

Użytkownik
Na wstępie przepraszam, za brak analizy do poprzedniego meczu Milanu z Sampdorią. Mimo, że robson United wywoływał mnie do tablicy :cool:
Wtedy byłem sceptycznie nastawiony do zwycięstwa, wręcz spodziewałem się remisu/porażki Milanu. Bardziej liczyłem na przewagę na boisku i stąd zakład na rzuty rożne, który wszedł:
http://static.pokazywarka.pl/bigImages/6529014/17809468.jpg?1461240521

Z wyniku jestem zadowolony, chociaż nie spodziewałem się. Zwłaszcza dobrej postawy Ballotelliego, o którym wspomniał robson United.

Teraz przejdźmy do dzisiejszego meczu.
Milan podejmuje u siebie Carpi. Milan wygrać może, ale nie musi. Rywale, czyli Sassuolo i Lazio w tym tygodniu potknęli się i stracili punkty. Walczyć o wyższą pozycję jakoś specjalnie nie ma sensu, trzeba utrzymać 6-ste miejsce.
Weźmy pod uwagę, że to koniec sezonu. Doświadczeni gracze wiedzą, że jest to okres kiedy można najwięcej zarobić. Zwłaszcza na drużynach walczących o utrzymanie, których forma zwyżkuje. Nie inaczej jest z Carpi.

Tabela przedstawia formę zespołów z ostatnich 5 meczy. Carpi obudziło się w końcówce sezonu i walczy o utrzymanie. Myślę, że to będzie zacięty mecz i verno może trafić z tym zakładem na kartki.

Weźmy jeszcze pod uwagę zmianę trenera w Milanie. Osobiście jako kibic Milanu uważam, że to był duży błąd zarządu klubu, zwłaszcza po bardzo dobrym meczu z Juventusem. Moim zdaniem Milan zrobił znowu krok do tyłu.
Nowym trenerem został Brocchi, powyżej był przytaczany wywiad z nim. Bije od niego ogromnym brakiem profesjonalizmu. Jawnie faworyzowani są niektórzy piłkarze jak Boateng (oraz Poli), który wskoczył w miejsce Hondy.
Znowu zmieniamy ustawienie, tym razem na 4-3-1-2, bo tak sobie zamarzył Berlusconi (z trequartistą) i na jego pozycji ma zagrać Boateng, który nie grał w podstawowym składzie! Zrozumiałbym gdyby na tej pozycji zagrał Bonaventura.

Na forum kibicowskim Ac Milan wrze, wszyscy myślą, że trener robi sobie z nas żarty.. Jedyna nadzieja w tym meczu to zaangażowanie (które wpaja Brocchi jako podstawa do kolejnych celów) i błysk geniuszu Ballotelliego, który o dziwo wyrasta na najlepszego zawodnika Milanu w końcówce sezonu.

Jeszcze dodam, że obawiam się zmęczenia fizycznego po zawodnikach Rossoneri. Mówił o tym trener w wywiadzie. Prawdopodobne, że z powodu braku jego profesjonalizmu, zajeździł drużynę na treningu ????

Wybaczcie za te wypociny. Teraz przejdę do podsumowania oraz samych typów.

Idę w stronę Carpi, ponieważ:
-Milan ma roszady w składzie/formacji i całej taktyce (niedoświadczony trener-faworyzowanie kilku zawodników)
-możliwe zmęczenie fizyczne Milanu
-Carpi ma większą motywację, walczy o utrzymanie

Typy dość ryzykowne, ale ze sporym value:
Rzuty rożne handi+3 w stronę Carpi kurs: 2.10 bet365✅
Remis lub Carpi kurs: 3.00 bet365✅
Carpi win kurs: 9.00 bet365⛔ niewiele brakowało w końcówce, ogólnie Carpi nie zasługuje na Serie A z taką grą ofensywną
BTS: Tak kurs: 2.10 bet365⛔ mecz bardzo słaby

Otrzymane punkty reputacji: +11
Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP
Milan - Carpi
Mi się dzisiaj najbardziej widzą rożne. Może nie akurat propozycja @Amana z tym handicapem bo statystki pokazują nie raz, że z lepszymi zespołami Carpi dostaje niezłą serię rożnych w plecy. Milan jaki jest taki jest, ale na SS nie powinien mieć wielkich trudności z kreowaniem akcji ofensywnych.
Jak wyglądają rożne w meczach wyjazdowych Carpi na załączonym obrazku:

6 razy przekroczona magiczna liczba overu 14, w kolejnych dwóch przypadkach brakowało po jednej-dwie sztuki. Więcej wody chyba nie trzeba lać, statystki jedne z lepszych w Serie A jeśli chodzi o ilość. Co ciekawe razem z Frosinone przodują w tej klasyfikacji na wyjazdach. Może z Napoli i Fiorentiną Carpi za dużo nie wyrzeźbiło, ale jak widać mocni gospodarze dwoili liczby. Także na dzisiaj nie kartki, nie 1X2 a właśnie rożne wydają mi się najlepszą opcją.
Jeszcze jedna statystyka. Obie drużyny spotkały się w tym sezonie już dwa razy i rożne wyglądały następująco w Carpi w pierwszym meczu 13, w ramach Coppa Italia na San Siro było 14. Wszystko przemawia za jednym.
over 14 rożnych @ 4,33 ⛔ 7 Nie tym razem, choć jak policzyłem ile sytuacji było dosłownie na włosku do rożnego, to kolejne 6 luzem powinny być dopisane do statystyk

bet-lover 133

bet-lover

Użytkownik
Milan - Carpi
C. Bacca to score 2.10 Bet365 ⛔

Miałem nic tutaj nie grać, ale skoro takie braki w ataku Milanu to grzech nie spróbować zagrać na bramkę najlepszego strzelca Rossonerich, który ma już na koncie 15 bramek. W Milanie nowy trener to może okazać się to takim bodźcem do bardziej ofensywnej gry, skoro i tak już o pucharach raczej mogą zapomnieć. Co więcej to Carpi jest 4. najgorsza defensywą ligi.

Wybaczcie, że tak krótko i nie ma nic o brakach Carpi, sytuacji w tabeli itp. itd. ale dopiero teraz zdecydowałem się cokolwiek zagrać w tym meczu i nie ma już czasu na pisanie za dużo. Oby było trafione! ????

Edit. A jednak Milan wcale nie taki skreślony z tych pucharów - dość łatwy terminarz prócz Romy i mogą doskoczyć do Fiory na 4 oczka.

Edit. #2 Dzięki Aman, zapomniałem jeszcze o Pucharze, ale tak to jest jak chce się coś napisać w 3 minuty.

aman 139

aman

Użytkownik
Bet Lover typu nie potępiam, ale głupoty wypisujesz..
Milan ma szansę na puchary bezpośrednio pokonując Juve w Pucharze Włoch, jeśli to się nie uda to miejsce eliminacyjne trafia do drużyny, która zajmie 6 lokatę w lidze. Ta akurat przypada w tej chwili Milanowi. Tak więc o pucharach na pewno nie zapomną, wręcz przeciwnie, mają największe szanse na nie.

Otrzymane punkty reputacji: +1
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom