Dzisiaj w Anglii 3 mecze faworytów u siebie i wiem tylko jedno - ktoś z tej trójki na pewno wypali kulą w płot. Hull, Swansea, Bournemouth - gdzieś tutaj na pewno czai się mina. W moim odczuciu właśnie paradoksalnie w Hull, ale zobaczymy jak to będzie. Ja na tapetę biorę mecz ostatniej z wymienionych ekip.
Borunemouth wygra @ 1,85 Unibet 4-0, niech już się nie kompromituje to Middlesborough i spada
Ekipa popularnych Wisienek po okresie całkiem niezłej gry teraz jest ofiarą kalendarza spotkań. Starcia z Chelsea oraz Tottenhamem, gdzie zostali właściwie skazani na pożarcie. Strefa spadkowa tuż tuż, wypadałoby udziobać kilka punktów, aby dobrnąć do tej magicznej liczby 40 a nawet ją przekroczyć a okazji lepszej od spotkania z Boro u siebie nie będzie.
Grają z Middlesborough włąśnie, które na wyjazdach jest...lepiej chyba przemilczeć tę kwestię. Ogółem ekipa znana chyba wszystkim sympatykom
Premier League nie wygrała od grudnia ubiegłego roku w lidze...Tak - to zatrważające. Oczywiście nadal mają szansę na utrzymanie się, ale patrząc na zawodników, styl gry oraz formacje myślę, że będzie o to niezwykle ciężko a właściwie to u mnie są już skreśleni.
Co oferują goście? Zagrożenie po stałych fragmentach gry, garść wrzutek na dość dobrze spisujących się akurat w powietrzu stoperów oraz kilka przebojowych akcji Traore, który możliwe, iż zacznie z ławki, więc do 65 minuty to będzie ból dla oczu. Gdzie są ich braki? Właściwie łatwiej powiedzieć, gdzie nie ma...Z tego co widzę to zagrożony występ Valdesa (nie grał z Arsenalem), który jako tako ratował ten zespół, do tego nie zagra Gestede, ale patrząc na jego 43 mecze w
Premier League bez zwycięstwa to tylko bym się na miejscu szkoleniowca cieszył...Middlesborough dość dobrze funkcjonuje w obronie, ale to kwestia raczej tego - jakimi personaliami dysponują. Wszyscy środkowi pomocnicy są co najwyżej defensywno - ofensywni. Coś mi nie pasuje w ich formacji, nie ma kto kreować i pociągać akcji do przodu, ale nie będę tutaj się odnosił do ich taktyki, bo to też temat rzeka a i często się o tym mówi.
Wisienki z kolei grają całkiem przyjemnie dla oka. Nie jest to zespół skrojony na zagrożenie najpoważniejszym firmom w lidze, ale w tych meczach też czasami pokazują pazur. Patrząc na ich ostatnie mecze i: United/West Ham/Swansea/Southampton/Liverpool/Chelsea/Tottenhamem łatwo można zauważyć, że nie były one lekkie. Z ekipami na swoim/niższym poziomie sobie poradzili (Swansea, West Ham u siebie). W meczach z faworytami remisowali/przegrywali. Myślę, że dzisiaj jest świetna okazja, aby zdobyć w końcu 3 punkty i zobaczymy może nie ciekawy mecz, ale z przewagą Bournemouth, które na własnym stadionie jest zdecydowanie mocniejszą drużyną aniżeli na wyjazdach.
Watford - Hull @ BTS: tak 1,84 @ Unibet po czerwonej spodziewałem się, że to Hull nie zrobi tu bramki...a tymczasem Watford pokazał, czemu jest tylko Watfordem - zero ambicji, zero czegokolwiek
Jest to poniekąd typ na przekór. Watford zalicza imponującą passę 5 spotkań bez bts, z kolei dzisiaj przyjeżdżają w delegację do ekipy, która lubi strzelać i lubi tracić. Oczywiście, wielu idzie w Tygrysów, bo oni tu muszą i u siebie są mocni. Prawda jest jednak taka, że personalnie to Watford jest mocniejszą ekipą. Należy przy tym pamiętać, że za każde miejsce w
Premier League wypłacane są dodatkowe pieniądze (w milionach funtów łącznie, różnice około 0,5 - 0,8 mln funtów za miejsce w górę czy też dół). Myślę, że nie do końca jest tak, że Watford nie ma o co grać. Należy pamiętać, że to nie jest jakiś hegemon i finansowy gigant.
Ostatnie wyniki także pokazują, że nie mają się czego wstydzić. Przegrali trudny wyjazd w Palace, które w tamtym czasie było w gazie a także z Tottenhamem a do tego wygrywali u siebie, chociaż kursy w ich stronę nie były jednoznaczne.
Nie patrzę tu oczywiście daleko wstecz, bo oczywiście bilans wyjazdowy mają słaby, by nie powiedzieć fatalny. To sprawia, że nie idę tutaj w X2 a właśnie w bramki. Myślę, że Hull u siebie strzelić po prostu wypada a goście na pewno nie oddadzą tego spotkania już w szatni, mają również wszystkie predyspozycje, aby tutaj coś ustrzelić.