15:00 Raków - Zagłębie 1:2
powyżej 2.5 gola @ 1.60
powyżej 3.5 gola @ 2.40
STS
Obie drużyny miałym przyjemność spotkać się ze sobą kilka tygodni temu i z tego co pamiętam również w tamtym spotkaniu podałem typy na gole. Pójdę za ciosem i również proponuje gole w tym spotkaniu. Raków odkąd zostały wznowione rozgrywki spisuje się bardzo dobrze, jedyne spotkanie, które przegrał to te w Krakowie 3:2 z Wisła. Trzeba dodać, że Raków w każdym z rozegranych spotkań strzelał minimum jednego gola. Papszun idzie na całość, a Raków dobrze prezentuje się w ofensywie. Widać, że nie bez powodu ten klub chciał dokończenia rozgrywek, a piłkarze Rakowa są na dobrej drodze by zająć najwyższe miejsce w grupie spadkowej. Zagłębiem jestem rozczarowanym i pisze to samo z tygodnia na tydzień. Zespół ten ma aspiracje żeby walczyć o wyższe cele niż bić sie w grupie spadkowej. Obie ekipy mają potencjał w ofensywie. Bo wystarczy spojrzeć na ofensywnych graczy takich jak Brown czy Schwarz, a po drugiej min. Białek, Żivec, Bohar czy Starzyński. Myślę, że jutro goli nie zabraknie i może to być naprawdę ciekawe spotkanie...
Beniaminek bez Arkadiusza Kasperkiewicza czy Rusłana Babenki (koniec kontraktów). Nie zagra też Miłosz Szczepański (kontuzja). "Miedziowi" jeszcze bez Damiana Oko (potrzebuje czasu) i już bez Olafa Nowaka, Łukasza Soszyńskiego, Kamila Mazka, Patryka Muchy, Pawła Żyry (koniec kontraktów) i Matyasa Tajtiego (rozwiązanie kontraktu za porozumieniem stron).
Jak widzimy dobrą informacją jest to, że obie ekipy przystąpią do tego spotkania w najlepszych zestawieniach.