>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

34. Kolejka Lique 1 [18-20.04 2014]

M 2

mrklucha

Użytkownik
Co myślicie o meczu St Etienne - Rennes? Myślę nad tym żeby postawić na Etienne ale jednek Rennes jest w finale pucharu Francji.

trzeci3 54

trzeci3

Użytkownik
Co myślicie o meczu St Etienne - Rennes? Myślę nad tym żeby postawić na Etienne ale jednek Rennes jest w finale pucharu Francji.
To prawda jest w finale ale w pólfinale wygrali z Angers (2ga liga) 3:2. Moim zdaniem Etienne jest silniejsze

S 0

sanctis

Użytkownik
St. Etienne - Rennes
Biorąc pod uwagę tylko statystyki jedynym typem jaki przychodzi mi do głowy na ten mecz jest BTS. Rennes w ostatnich 7 meczach wyjazdowych zawsze zdobywał bramkę. Co o tym myślicie? Warto?
BTS - tak 2.0 @bet365

ilprincipino 254

ilprincipino

Użytkownik
St. Etienne - Rennes
Biorąc pod uwagę tylko statystyki jedynym typem jaki przychodzi mi do głowy na ten mecz jest BTS. Rennes w ostatnich 7 meczach wyjazdowych zawsze zdobywał bramkę. Co o tym myślicie? Warto?
BTS - tak 2.0 @bet365

Rennes bez Romaina Danze i Oli Toivonena. Są to kluczowi gracze tego sezonu. Szczególnie brak Toivonena, który dużo ostatnio strzela może być kluczowy jeśli chodzi o BTS. Ponadto St. Etienne na własnym obiekcie prezentuje się bardzo solidnie, a Rennes w nogach mieć będzie półfinałowy mecz Pucharu Francji z Angers (3:2). Choć oczywiście typu nie neguje. Sam go początkowo rozważałem, jednak gdy dowiedziałem się o tych absencjach to zrezygnowałem.

Otrzymane punkty reputacji: +1
mmatizz 4,9K

mmatizz

Użytkownik
St. Etienne - Rennes
St. Etienne @ 1.53 bet365
⛔ 0-0
Gospodarze ostatnio 2 remisy i 2 zwycięstwa. Grają bardzo dobrze na swoim stadionie i mają powód oraz argumenty, żeby dzisiaj wygrać. 4 miejsce w tabeli premiuje do gry w LE, ale tuż za plecami czai się Lyon i Marsylia. Jeżeli chcą awansować, takie mecze muszą wygrywać, a rywal wręcz idealny. Rennes we wtorek trochę pobiegali z 2-ligowcem w pucharze i awansowali do finału. Nie zagrają jak już. wcześniej wspomnieli użytkownicy, Danze i Toivonen. Ostatnie starcie tych drużyn myślę, że gospodarze pamiętają bo przegrali 1-3 mimo bardzo wielu stworzonych sytuacji bramkowych. Okazja na rewanż, 3 punkty i duży krok w stronę europejskich pucharów.

szelech 120

szelech

Użytkownik
Popieram ten typ, St. Et. jest jako gospodarz mocne, tylko Lyon i Tuluza zdolali ich pokonac w domu 1:2. Zostaly im 3 mecze u siebie, wszystkie z druga polowka tabeli, dzisiejszy teoretycznie najtrudniejszy.

17 meczow i kazdemu strzelili gola, w tym tylko w 6 meczach po 1 golu, reszta wiecej. Ofensywa jest ich sila, 3 w lidze, 2 u siebie. Potencjal po stronie gospodarzy, to oczywiste po rzucie oka w tabele.
Okolicznosci wspomniane wyzej, czyli opcja na LE, z terminarzem korzystniejszym na papierze niz Lyon (choc pamietajmy ze wyjazd do druzyny srodka tabeli w cale nie jest koniecznie gorszy niz wyjazd do dolow walczacych o utrzymanie).

Z tym bedziemy mieli do czynienia u gosci dzis. 8 pkt przewagi nad strefa spadkowa, ale 5 kolejek do konca. Czekaja ich 2 domowe i 3 wyjazdy(dzis, PSG i Stade de Reims). A nawet ten ostatni nie jest latwym sredniakiem u siebie, o czym przekonali sie ostatnio dzisiejsi gospodarze (2:0 do przerwy i 2:2 na koniec, a mogli przegrac).
Swoja droga ten ostatni mecz utwierdza mnie w przekonaniu, ze St. Et. ma problemy z defensywa, choc mecz w statystykach wygladal tak ze 2 celne/4 strzaly vs 8/22, w tym tylko 4 w pierwszej polowie. 2 gospodarze mieli moze dwie sytuacje. St.Et gnietli az do wyrownania w 91 min.
Nie sadze by scenariusz takiej wpadki (raczej w spektrum tabeli i sezonu, nie meczu- bo co zrobic jak gospodarze sie postawia w miare sensownie) sie powtorzyl.
Jak wspomnialem St Et strzeli gola (kurs 1,16), zwlaszcza ze kontuzje sa szersze niz koledzy opisali:
Danzel i Kana-Biyik z obroncow i to regularnych;
Pitroipa, Bakayoko to straty pomocy jeszcze w marcu, Hunou pauzuje od stycznia;
Toivonen wspomniany w ataku, sa jeszcze starsze straty mniej uzywanych napastnikow Said i Romero.

Podejrzewam, ze goscie zagraja dzisiaj 4 obroncami i defensywnym pomocnikiem, jak czesto na wyjazdach; ale cala druga linia bedzie cofnieta. Grosicki bez Toivonena z przodu.. Nie wiadomo co z tego bedzie.

St. Et. od meczu z Monaco maja problem z zachowaniem czystego konta. Mieli wczesniej cala ta swoja dobra passe wygranych domowych i wiekszosc z nich mieli 0 z tylu. Po tym podlamaniu na wyjezdzie w pierwszej polowie mysle ze zostana postawieni przez trenera do pionu w lini defensywy, bo mysle ze mecz bedzie wygladal tak ze gospodarze graja to swoja &quot;fr. odmiane angielskiej&quot; pilki do przodu i gora, a goscie suna kontre 2-3 w ciagu polowy. Mam nadzieje, ze nie straca glowy, zreszta mam przeczucie ze im wyjdzie strzelic w ciagu pierwszej godziny, skoro goscie bez nominalnych srodkowych obroncow, a w sumie i z nimi na wyjazdach nie sa monolitem (choc traca mniej na wyjazdach niz sasiedzi, z zaznaczeniem ze nie grali jeszcze z najmocniejszymi domowymi ofensywami w lidze). Totez, to mi sie sunie, w kolejnosci prawdopodobienstwa:

Fortuna:

-St. Et. wygra: 1,52⛔

-St. Et. ov 1,5: 1,77⛔⛔

-St. Et. strz w obu polowach: 2,5 ⛔⛔

-St. Et. handi -1 : 2,4⛔⛔

-2 dr. strzeli: nie 2,06✅
[blad buka chyba, bo na bts-nie✅ jest 1,7 :]

-opcje bezpieczniejsze:
-St. 1x ✅(w fortunie w Superofercie kurs 1,2 jak ktos konstruuje tasiemce)
-St. Et. strzeli: tak (1,16)⛔ 1/18 bez gola

U gospodarzy jest Brandao zawieszony, a to jedyny minus dla typow, poza niespodziewanym hattrickiem Grosickiego, czy inna niespodzianka a&#39;la Sunderland, bo wiadomo- koniec sezonu sie zbliza.

Mial byc becik kolejki, Fransua

M 2

mrklucha

Użytkownik
Panowie, po 45 minutach remis w meczu St. Etienne - Rennes. Ogladacie transmisję z tego meczu, możecie cos więcej powiedzieć o tym spotkaniu? Ja ograniczam sie do powiadomien live przy ważniejszych wydarzeniach na boisku.
// Edit
Pierwszy mecz w kuponie i odrazu wtopa :/

szelech 120

szelech

Użytkownik
Tak, grali na kiepskim poziomie, bez polotu mistrzow, chocby wlasnego podworka. Takze bez rzemieslniczej precyzji druzyny zlozonych z profesjonalistow i idoli mlodych chlopcow. Zupelnie jak kandydat Francji do rozgrywek pucharow europejskich. Co pewnie cialem sie stanie.

Przykro mi, jesli ktos gral za moja namowa. Choc to jest juz nie wiem ktory raz, gdy mi druzyna z Ligue 1 psuje kupon. Teraz mnie to kosztuje 312 PLNow. Chyba chromole rozgrywki tego zaplecza Premiership.

M 2

mrklucha

Użytkownik
Cóż, szkoda kuponu ale gra toczy sie dalej. Mam jeszcze jeden, składający sie z samych pewniakow kupon na ten weekend: BVB, Liverpool i Monaco. Mam nadzieje, że chociaz to mi siądzie i zwrócą mi sie stawki za te dwa kupony.
Co do Monaco? Myślicie, że trafie z tym typem czy możliwa jest jakas &quot;niespodzianka&quot;?

enrico 1,4K

enrico

Użytkownik
Valenciennes-Nantes: powyżej 3,5 żółtych kartek @ 1,82 Marathon
Biorę taką linię mimo, że Marathon nie liczy czerwonych i drugich żółtych. Zbyt wielki ciężar gatunkowy tego spotkania dla Valenciennes, by nie było kolorowo. Każdy spotkanie będzie teraz meczem ostatniej szansy, strata do siedemnastego Guingamp na 5 kolejek przed końcem wynosi 6 punktów, za tydzień szalenie ważny mecz bezpośredni z tym rywalem. Zatem przy optymalnym układzie już za tydzień Valenciennes może wydostać się ze strefy spadkowej. Jeśli nie uda się zdobyć kompletu punktów w choćby jednym z tych spotkań chyba powoli należy witać się z Ligue 2.
Valenciennes w ostatnich 3 kolejkach co najmniej 3 kartki w meczu. W ostatnich 5 meczach domowych linia 3,5 kartki pokryta 4-krotnie. Piłkarze Nantes w ostatnich 5 meczach 4-krotnie co najmniej 2 kartki. O nic już nie walczą, pewny środek tabeli, ale ostra gra w ostatnich meczach zwiększa prawdopodobieństwo wejścia zakładu. Arbitrem spotkania Alexandre Castro, który w ostatnich czterech meczach pokrył linię 3,5 kartek za każdym razem, średnia 4,27 żółtej kartki na mecz. W mojej opinii jeśli Valenciennes nie ustawi sobie meczu w pierwszej połowie (w co wątpię, bo to ekipa drugich połówek), to zakład powinien wejść.
Bastia-Ajaccio: czerwona kartka @ 3,20 Marathon
Mecz już o nic, bo Ajaccio zleciało, Bastia pewna utrzymania, wiec teoretycznie powinno być spokojnie. Ale chciałbym zwrócić uwagę, że w trzech ostatnich meczach ligowych pomiędzy tymi drużynami za każdym razem była czerwona kartka. Mało tego, w sumie było ich aż 8! W tym sezonie Bastia aż 6 razy dostawała czerwone kartki, w tym 4-krotnie u siebie, Ajaccio zdarzyło się to 4 razy, ale na wyjeździe tylko raz. Średnio sprzyjający sędzia Lionel Jaffredo z średnią około 3 kartek na mecz, w całym sezonie w sumie 3 czerwienie. Zachęca jednak historia pojedynków i myślę, że warto zaryzykować.

emoboy 1,5K

emoboy

Użytkownik
Liga Francuska: 20.04.2014 17:00
Spotkanie: Bastia - Ajaccio

Typ: Bastia
@ 1.80 Bet365 Świeżutkie info z oficjalnej strony drużyny Ajaccio odnośnie zawodników którzy
są kontuzjowani i na 100 % nie zagrają w tym spotkaniu :
http://www.ac-ajaccio.com/Brevi/Le_point_sur_l_infirmerie-04759
Są to tacy zawodnicy jak pomocnik Johan Cavalli 19/1 (łydka), obrońca Ronald Zubar 15/1
(mięsień czworogłowy uda), napastnik Yuriy Yakovenko 8/0 (ścięgno), pomocnik
Sigamary Diarra 23/1 (ścięgno), pomocnik Benoît Pedretti 11/1 (kontuzja kolana).
Skład drużyny Ajaccio na to spotkanie :
http://www.francefootball.fr/news/Cavalli-et-pedretti-absents/458395
tak więc dodatkowo zabraknie takich graczy jak D. Tonucci 17/0, S. Arrache 7/2, I. Baradji 3/2,
a Baradji w meczu przeciwko Valenciennes wszedł w 70 minucie spotkania i strzelił dwie w
bramki w 87 i 90 minucie na wagę zwycięstwa ! Do końca ligi francuskiej pozostało 5 spotkań gdzie teoretycznie drużyna Ajaccio
wygrywając wszystkie spotkania są w stanie zdobyć 15 punktów i opuścić grupę
spadkową ale to musiałby zdarzyć się cud. Wg. mnie są chłopaki już w pełni świadomi
tego że &quot;paszoł won&quot; do Ligue 2. Bastia jest obecnie średniaczkiem w lidze tak więc nie
wydaje mi się by na obecny sezon mieli ambicje by walczyć o miejsca premiowane do
rozgrywek o Puchar UEFA, a relegacja im nie grodzi.
Skład drużyny Bastii i absencja :
http://www.francefootball.fr/news/Toujours-sans-harek-ni-palmieri/458283
- Gospodarze bez J. Palmieri 26/0, oraz F. Harek 22/0, lecz do składu powracają S. Squillaci 29/2,
oraz S. Yatabaré 8/0 i wskoczą w ich miejsca. Bastia w lidze jest szóstą najlepiej grającą drużyną
na własnym podwórku z bilansem 9/3/4, gdzie Ajaccio jest pierwszą od końca najgorzej grającą
drużyną na wyjeździe z bilansem 1/5/10. Ostatnie spotkania obu ekip przeciwko sobie :
04/12/13 AC Ajaccio 1 - 1 Bastia
29/10/13 Bastia 1 - 0 AC Ajaccio
02/03/13 Bastia 1 - 0 AC Ajaccio
21/10/12 AC Ajaccio 0 - 0 Bastia
12/07/12 AC Ajaccio 1 - 2 Bastia
03/09/11 AC Ajaccio 1 - 2 Bastia
02/04/10 AC Ajaccio 0 - 1 Bastia

Pragnę przypomnieć że są to Derby Korsyki, chociaż nie ma to żadnego znaczenia. Goście
bez 8 zawodników gdzie teoretycznie mają szanse opuścić grupę spadkową, choć
ja już zakładam z góry że nie podołają temu zadaniu. Jest to najgorzej grająca drużyna
na wyjeździe i myślę że dziś tu polegną !

Otrzymane punkty reputacji: +4
gnu_gpl 452

gnu_gpl

Użytkownik
DOKOŃCZENIE 34. KOLEJKI

PSG - Evian

PSG doznało ostatnio drugiej porażki w sezonie przegrywając z Lyon&#39;em. Brak Zlatana daje się we znaki ;) A tak poważnie to jest jeszcze kilka kolejek do końca, a mistrzostwo jeszcze nie jest zaklepane. Teoretycznie PSG powinno zmieść Evian ale...
Dziwnym trafem pierwszej porażki gospodarze doznali właśnie... z Evian. I to nie było tak, że wtedy Evian było na fali czy coś. I jest to zastanawiające dla mnie.

Czy był to wypadek przy pracy/zlekceważenie czy coś jest na rzeczy i po prostu odpuścili ten mecz? Obejrzałem skróty i powiem szczerze, że PSG nie miało praktycznie sytuacji. Co więcej: zachowanie obrońców przy bramkach (szczególnie drugiej) było żenujące. Po prostu stali i pozwolili strzelić.
Żadnej &#39;setki&#39; po stronie PSG. Nie wiem... Grał Zlatan, grał Cavani, Pastore.

Nie był to także mecz poprzedzający występy w Lidze Mistrzów. Co ciekawe: mecz wcześniej PSG masakruje Lyon 4:0, a po porażce z Evian masakruje Sochaux 5:0! No sam nie wiem, może te kluby się &#39;lubią&#39; czy coś?

Granie na PSG po kursie 1.20 mija się z celem. Jeśli rzeczywiście kluby pałają do siebie sympatią to może jakimś remisem śmierdzieć, bo Evian wciąż nie jest pewne utrzymania.

Toulouse - Lyon

Lyon próbuje uratować sezon goniąc za miejscem w Lidze Europejskiej. Ostatnio dokonali niezwykłego czynu pokonując PSG. Jeśli Lyon wygra ten mecz zrówna się punktami z St. Etienne. A goście są w gazie: ostatnio niezła forma i na pewno motywacji nie zabraknie.

Z drugiej strony gospodarze, którzy grają o przysłowiową pietruszkę. Ewidentnie odpuścili już ligę i ostatnio remisują/przegrywają.

Dziwnie wysokie są kursy na Lyon. Dodać należy, że Toulousa to jeden z najgorzej grających zespołów u siebie (4-7-5) a Lyon to jedna z najlepiej grających ekip na wyjazdach (8-2-6).

Jeśli nie ma jakichś dużych osłabień to stronie gości to po tych kursach warto zagrać.

Lyon @ 2.75
Lyon DNB @ 1.98

Otrzymane punkty reputacji: +12
papa-smerf 107

papa-smerf

Użytkownik
Touloouse-Lyon 0-0
x2 1,46 9/10!!!
2 2,66 3/10

Krótko wróciłem dopiero z pracy,wiec szybko Lyon walczy o udział w Lidze Europy,traci 3 pkt do St etienne,jak wygra dzisiaj zrówna się z pkt własnie z ta drużyna,kolega wyżej nieco opisał wiecej o tym spotkaniu,ale ja dodam jeden bardzo ważny argument aby grac aby Lyon dzis nie przegrał,może komus to pomoże i mi po meczu podziekuje.Lyon i Toulouse to druzyny bardzo zaprzyjażnione,popatrzcie w h2h
http://www.betexplorer.com/soccer/france/ligue-1/toulouse-lyon/UaUEidgs/ ,grałem na te druzyny i w poprzednim sezonie,mam nadzieje że dzis mnie chłopaki z Toulouse nie zawioda i odpuszacza mecz dla Lyonu! POLECAM X2 !!!,
duzy plus ????

Do góry Bottom