>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

34 kolejka I ligi 08.06.2013

Status
Zamknięty.
pestka7 8,3K

pestka7

Forum VIP

Tobet

No i nadszedł czas na zakończenie sezonu w I lidze. W walce o awans nadal pozostają cztery zespoły. Najciekawiej zapowiada się w Świnoujściu gdzie Flota zmierzy się z Niecieczą. Gospodarze by awansować nie tylko muszą wygrać różnicą minimum czterech bramek , ale również liczyć na to ,że Cracovia potraci punkty w Legnicy lub Zawisza przegra w Bytomiu. Bardzo ciekawie będzie również w Brzesku gdzie Okocimski podejmie Wartę Poznań. Zwycięzca tego meczu zapewni sobie byt w I lidze.

Kto Waszym zdaniem awansuje do ekstraklasy?

Zapraszam do merytorycznej dyskusji.

H 92

hagi

Użytkownik
&quot;W walce o awans liczą się jeszcze cztery kluby: Zawisza, Termalica Nieciecza, Flota Świnoujście i Cracovia. Ale tylko ostatniemu z tych klubów komisja licencyjna PZPN przyznała licencję na grę w ekstraklasie. W 1. lidze nie będą mogły zagrać: Zawisza Bydgoszcz, GKS Katowice, Warta Poznań, Polonia Bytom i Okocimski Brzesko. Ten ostatni klub nie posiada stadionu o pojemności co najmniej 2000 miejsc, natomiast pozostałe drużyny nie spełniają rozmaitych wymogów finansowych lub nie złożyły sprawozdania finansowego.&quot;
http://1-liga.przegladsportowy.pl/Pilka-nozna-1-liga-Zawisza-Bydgoszcz-bez-licencji-na-gre-w-ekstraklasie,artykul,172125,1,359.html

N 66

niepowazny

Użytkownik
Odmówić wydania licencji na grę w Ekstraklasie:

Zawiszy Bydgoszcz ze względu na naruszenie wymogów F01 i F06, to jest niezłożenie zbadanego przez biegłego rewidenta sprawozdania finansowego oraz Przyszłych Informacji Finansowych,

Termalice Bruk-Bet Nieciecza ze względu na naruszenie wymogów I01, czyli obowiązku posiadania stadionu spełniającego wymogi Ekstraklasy, F01, czyli obowiązku złożenia sprawozdania finansowego rzetelnie przedstawiającego sytuację finansową klubu, F06, czyli obowiązku złożenia Przyszłych Informacji Finansowych, P03, czyli obowiązku udokumentowania kwalifikacji dyrektora finansowego oraz wymogu z art. 4.2.1.1 i 4.2.3.1 Podręcznika Licencyjnego, czyli wymogu, aby o licencję ubiegał się klub zorganizowany w formie spółki akcyjnej,

Flocie Świnoujście ze względu na naruszenie wymogów I01, czyli obowiązku posiadania stadionu spełniającego wymogi Ekstraklasy, F01, czyli obowiązku złożenia zbadanego przez biegłego rewidenta sprawozdania finansowego, F06, czyli obowiązku złożenia Przyszłych Informacji Finansowych, S01, czyli obowiązku złożenia kompletnego programu szkolenia młodzieży oraz wymogu z art. 4.2.1.1 i 4.2.3.1 Podręcznika Licencyjnego, czyli wymogu, aby o licencje ubiegał się klub zorganizowany w formie spółki akcyjnej.

Przyznać licencję na grę w I lidze:

Arce Gdynia, Bogdance Łęczna, Cracovii, Dolcanowi Ząbki, Flocie Świnoujście, Kolejarzowi Stróże, Miedzi Legnica, Olimpii Grudziądz, Stomilowi Olsztyn, Sandecji Nowy Sącz, Termalice Bruk-Bet Nieciecza, GKS-owi Tychy.

Odmówić wydania licencji na grę w I lidze:

Zawiszy Bydgoszcz ze względu na naruszenie wymogu F01 to jest niezłożenie zbadanego przez biegłego rewidenta sprawozdania finansowego,

GKS-owi Katowice ze względu na naruszenie wymogu F04, czyli zakazu posiadania przeterminowanych zobowiązań finansowych w stosunku do ZUS i Urzędu Skarbowego,

Warcie Poznań ze względu na naruszenie wymogów F01 to jest niezłożenie sprawozdania finansowego oraz F03 i F04, czyli zakazu posiadania przeterminowanych zobowiązań finansowych w stosunku do piłkarzy, ZUS i Urzędu Skarbowego oraz ze względu na nie wniesienie opłaty licencyjnej,

Okocimskiemu KS-owi Brzesko ze względu na naruszenie wymogu I01, czyli obowiązku posiadania stadionu o pojemności co najmniej 2000 miejsc, w tym 500 zadaszonych,

Polonii Bytom ze względu na naruszenie wymogów F01 to jest niezłożenie zbadanego przez biegłego rewidenta sprawozdania finansowego oraz F03 i F04, czyli zakazu posiadania przeterminowanych zobowiązań finansowych w stosunku do piłkarzy, ZUS i Urzędu Skarbowego oraz ze względu na nie wniesienie opłaty licencyjnej.
Część artykułu zapożyczonego ze strony 90minut.pl
Co do Zawiszy to tylko wystarczy sie odwołać ... Z tego co patrze po KRS-ie nic nie widać o jakimkolwiek zadłużeniu, więc chyba można zaufać Panu Osuchowi który na ramach prasy mówi ze klub nie ma ani złotówki długu.
Co do Floty oraz Niecieczy (moim osobistym zdaniem) nie dostaną pewnie licencji z powodu stadionów które naprawdę wyglądają marnie ( stadiony dobre na miarę okręgówki ).
A wiec ciekaw jestem co wymyśli PZPN czy wpuszczą Zawiszę do Ekstraklasy a może to Arka na tym najlepiej skorzysta i awansuje z 5 miejsca z może wpadną na pomysł żeby zawrócić GKS do ekstraklasy;) ZObaczymy co przyniesie nam najbliższy tydzień ;)

J 31

janek1509

Użytkownik
Według mnie Zawisza bez problemu dostanie licencje w końcu to klub z którym Boniek ma wiele wspólnego ???? Ale tak na poważnie to ja jak już pisałem obstawiam awans Zawiszy i Cracovii.Termalica według mnie nie chce awansować a żeby to osiągnąć musi przegrać z Flotą każdy inny wynik (oczywiście przypadku wygranej Cracovii w co jestem pewien) daje im awans,a przy takim wyniku Zawisza nawet jak przegra to awansuje.
Flota Swinoujscie - Termalica Bruk-Bet Niecieca 1 2,30
Miedz Legnica - Cracovia Krakow 2 1,70

R 67

route66

Użytkownik
Matko , jaka Arka? Jaki GKS? To że teraz Flota czy BrukBet nie dostały licencji nie ma nic do tego bo po awansie można ubiegać sie o licencje warunkową i grac na innym stadionie
Dawno sie tak nie uśmiechnąłem jak przeczytałem awans Arki z 5 miejsca ???? trochę więcej realizmu ludziska
A

N 66

niepowazny

Użytkownik
Matko , jaka Arka? Jaki GKS? To że teraz Flota czy BrukBet nie dostały licencji nie ma nic do tego bo po awansie można ubiegać sie o licencje warunkową i grac na innym stadionie
Dawno sie tak nie uśmiechnąłem jak przeczytałem awans Arki z 5 miejsca ???? trochę więcej realizmu ludziska

A
Jeśli przeczytasz to jeszcze raz tylko ze wolniej napewno zobaczysz (zrozumiesz) że to zdanie akurat było cyniczne ;] po drugie ... przeczytaj raz jeszcze ; F01, F06,P03,I01,art. 4.2.1.1 i 4.2.3.1,S01 tu nie chodzi jedynie o stadion, rownie dobrze Flota może grać w Ostrowcu jak i Nieciecza na stadionie Polonii W-wa wszysko zależy od leśnych dziadków. Kluby maja 7 dni zobaczymy co przyniesie czas.

G 72

gwiazda2010

Użytkownik
Ja proponuje przywrócić Polonię Bytom a co tam ????
Nieciecza problem ze stadionem na głównie bodajże z oświetleniem i brak trybuny dla gości prezes już mówił wielokrotnie że powstanie takowa tzn : zostanie dostawiona ruchoma .
Patrząc realnie na tę kolejkę to zapewne awans uzyskają Zawisza i o ile nie przegra to Nieciecza , Flota bez większych szans na pogrom u siebie .

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
GKS Katowice DNB - Dolcan 1,8 Sbobet
Miedź +0,75 - Cracovia 1,9 Sbobet
GKS nie wygrał od trzech spotkań, u siebie grac jednak potrafi, widziałem
ich kilka spotkań nie tylko u siebie i mają naprawdę dobry zespół.
Dolcan w tej rundzie gra świetnie, ale ma problemy ze składem,
dlatego dostał z Arką u siebie aż 1-4 w ostatniej kolejce.
Cracovia musi wygrać, by przy sprzyjających wynikach awansować do Ekstraklasy.
Nie wiem, dlaczego na wygraną gości jest mniej niż w meczu wyjazdowym z Sandecją.
Miedź ostatnio nie jest w świetnej formie, ale u siebie przegrała tylko 4 razy.
Cracovia na wyjazdach to nie syf, ale wielki syf, wygrała tylko 7 razy poza domem,
ostatnio przegrała z GKSem Tychy, w życiu nie zagram takiego kursu.

luque 3,6K

luque

Użytkownik
GKS Katowice DNB - Dolcan 1,8 Sbobet
Miedź +0,75 - Cracovia 1,9 Sbobet
GKS nie wygrał od trzech spotkań, u siebie grac jednak potrafi, widziałem
ich kilka spotkań nie tylko u siebie i mają naprawdę dobry zespół.
Dolcan w tej rundzie gra świetnie, ale ma problemy ze składem,
dlatego dostał z Arką u siebie aż 1-4 w ostatniej kolejce.
Nie wiem, dlaczego na wygraną gości jest mniej niż w meczu wyjazdowym z Sandecją.
Miedź ostatnio nie jest w świetnej formie, ale u siebie przegrała tylko 4 razy.
Cracovia na wyjazdach to nie syf, ale wielki syf, wygrała tylko 7 razy poza domem,
ostatnio przegrała z GKSem Tychy, w życiu nie zagram takiego kursu.
A bo Sandencja miala podobno dac im wygrac ;) tam podobno padl jakis ladny babol xd
tak troche ciezko cos wybrac

H 187

h778

Użytkownik
Oświadczenie zarządu Niecieczy:
W związku z odmową przyznania licencji na grę w Ekstraklasie – Klub przygotowuje odwołanie od decyzji Komisji Licencji Klubowych PZPN.
Okolicznością, która przesądziła o odmowie jest brak stadionu spełniającego kryteria określone w podręczniku licencyjnym.
Zarząd Sponsora tytularnego Klubu – firmy BRUK-BET Spółka z o.o. zapewnia jednak, że od najbliższego poniedziałku rozpoczną się prace mające dostosować obiekt w Niecieczy do wymogów licencyjnych.
Modernizację stadionu wykona renomowana firma Trawnik Producent – wykonawca wielu obiektów sportowych w kraju i za granicą, dostawcę muraw na areny Euro 2012
Niezależnie od przystąpienia do modernizacji stadionu, która powinna zakończyć się przed startem rozgrywek Ekstraklasy, Klub przedstawi Komisji Odwoławczej dokumenty potwierdzające wynajem stadionu alternatywnego.

W dniu 16.05.2013 r. Sąd Rejonowy dla Krakowa – Śródmieścia XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego dokonał rejestracji spółki TERMALICA BRUK-BET Nieciecza KS Spółka Akcyjna.
Z uwagi na terminy określone przez Podręcznik Licencyjny PZPN oraz na podstawie informacji uzyskanych w Związku dokumentację licencyjną złożył dotychczasowy podmiot – Stowarzyszenie TERMALICA BRUK-BET Nieciecza KS.
Jednocześnie zarządy klubu oraz nowopowstałej spółki, podjęły wszelkie przewidziane prawem powszechnym oraz związkowym działania zmierzające do przystąpienia spółki do rozgrywek w miejsce Stowarzyszenia, o czym na bieżąco informowano Komisję Licencyjną.
Proces ten wymaga jednak czasu oraz dopełnienia szeregu formalności, które w najbliższych dniach zostaną sfinalizowane.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Przecież to normalne, że w ostatniej kolejce kursy na drużyny, które MUSZĄ są śmiesznie niskie. To samo było w Hiszpanii. Na Celtę, Majorkę, gdzie przecież w normalnych warunkach ten kurs byłby znacznie wyższy.
Forma jaką prezentują oba zespoły nie mają tu nic do tego. Jedni muszą i kursy są jakie są, bo bukmacherzy przygotowani są na &quot;masówkę&quot; jakikolwiek kurs podadzą to ludzie i tak będą to pobierać. W drugą stronę stosunkowo mało kto zagra.
Nie rozumiem twojego zdziwienia.

Otrzymane punkty reputacji: +8
goly78 17

goly78

Użytkownik
więc pewnie naj....prawdopodobniejszy bedzie under . Ale jako że &quot;wasza nienawiść umacnia naszą wiare&quot; nie ruszam tego meczu .

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Sporo osób doszukuje się teorii spiskowych, a ja gram na Niecieczę! W przeciągu całego sezonu grali poukładaną piłkę i jeśli ich mecze były transmitowane to dobrze się to oglądało. Dobra gra, a nie kopanie się po czole i częsty przypadek, który często przesądza o wyniku meczów słabszych drużyn.
Goście przegrali zaledwie 4 spotkania grając na wyjeździe - Warta (wtedy jeszcze coś grali), Bogdanka, Miedź i Cracovia. Flota by awansować potrzebuje wysokiego wyniku więc jakakolwiek bramka dla Niecieczy zdecydowanie przytnie im skrzydła.
Nieciecza awans do Ekstraklasy wywalczy moim zdaniem, ale nie musi to oznaczać, że w niej zagra!
Flota - Termalica
Termalica 0 (remis zwrot stawki) 1,975 Bet365 ⛔ 4:1

Bezpośrednia walka o utrzymanie rozegra się pomiędzy Piwoszami, a Wartą. Oba kluby grają bardzo słabo, ale ci pierwsi starają się przynajmniej imitować grę w piłkę nożną. Ich największym problemem jest gra w roli gospodarza. Tu nie wygrali żadnego meczu i gdyby ktoś spojrzał w tabelę to może uznać to za drobny handicap w stronę gości, ale czy na pewno?
W tej rundzie zgarnęli tylko raz 3 punkty i to za walkower z ŁKS-em. Czasami trafił im się jakiś remis, ale na wyjeździe zaliczyli same wtopy. Popełniają sporo błędów w obronie, a do tego nie strzelają bramek.
W klubie pracują amatorzy, którzy nawet nie potrafią dopełnić formalności. Warta za ostatni mecz dostała walkowera w plecy dlatego, że wystąpił nieuprawniony do gry zawodnik.
Najlepiej jakby oba te kluby spadły do II ligi, ale jednak Okocimski powinien wygrać ten mecz.
Okocimski Brzesko - Warta Poznań
Okocimski Brzesko 2,10 Bet365 ✅ 2:0

Otrzymane punkty reputacji: +5
kwinto 353

kwinto

Użytkownik
W klubie pracują amatorzy, którzy nawet nie potrafią dopełnić formalności. Warta za ostatni mecz dostała walkowera w plecy dlatego, że wystąpił nieuprawniony do gry zawodnik.
Najlepiej jakby oba te kluby spadły do II ligi, ale jednak Okocimski powinien wygrać ten mecz.
Okocimski Brzesko - Warta Poznań
Okocimski Brzesko 2,10 Bet365
Ramzes dobrze prawi, jednak moim zdaniem to zagranie było celowe. Nikt mi nie wmówi, że profesjonalny klub nie wiem o tym, że zawodnik nie może zagrać w meczu, kiedy bagatela dwa dni wcześniej gra spotkanie w rezerwach, każdy kto ma trochę wspólnego z amatorskim kopaniem wie, że tego pilnują jak oka w głowie nawet w B klasowych drużynach.Dla mnie ewidentnie Warta ma wylane na 1 ligę, coś tam nie poszło tak jak planowane kilka lat temu. A trzeba było się zabezpieczyć na wypadek gdyby piłkarze zaskoczyli i zagrali ambitnie w meczu z Miedzią.

J 31

janek1509

Użytkownik
Spójrzmy na ostatnie pięć meczy drużyn grających o awans:Zawisza 11p Cracovia 10p Flota 6p no i Termalica 5p.Dla mnie widać dokładnie kto walczy o awans a kto udaje że walczy.Co nagle Termalica zapomniała jak się gra w piłkę.W tych ostatnich pięciu meczach tylko Warta zdobyła od nich mniej punktów.Coś za dużo tych przypadków w drużynie która kandyduje do gry w Ekstraklasie.A jak będzie przekonamy się ok goz.19.

H 187

h778

Użytkownik
Flota - Nieciecza (8.06.2013, 17:00) ⛔ 4:1
Typ: Nieciecza (dnb)
Kurs: 2.04
Bukmacher: Betsson
Stawka: 5/10

Nie po to Bruk-Bet zaczyna budować stadion, nie po to zakłada spółkę akcyjną, żeby teraz cokolwiek odpuszczać w ostatniej kolejce. Piłkarsko Nieciecza jest ekipą lepszą od Floty, co prawda ostatnio trochę potracili punktów, ale mieli trudny terminarz. Punkt to dziś minimum.

hakan 256

hakan

Użytkownik
Stadion w Niecieczy nie spełnia obowiązujących na tym poziomie rozgrywek standardów. Nie ma oświetlenia i podgrzewanej murawy. Ma też za mało miejsc na trybunach.
Klub z podtarnowskiej Niecieczy zapewnia, że jest przygotowany na wykonanie wszystkich potrzebnych prac na stadionie. Z ich rozpoczęciem czeka na wynik sobotniego wyjazdowego meczu Termalici z Flotą Świnoujście.
Dopiero po zwycięstwie lub remisie i korzystnych wynikach na innych stadionach będzie mógł się cieszyć z awansu i planować inwestycje na stadionie.
Dopiero? Czekają do za pięć 12? Czyżby ich strach obleciał, że będą to pieniądze wyrzucone w błoto?

Biorąc pod uwagę wizję Zibiego, postawienie na nowoczesność, rozwój polskiej piłki, większej jej atrakcyjności, jakoś średnio wierzę, by na &quot;salonach&quot; było miejsce dla takiej ekipy jak Termalica. Duży może więcej...
chyba, że wszystko wpłatają się kwestie bukmacherskie, gdzie 3/4 gra dubla Cracovia Flota i Cracovia awansuje dopiero po tym jak Termalice odmówi się przyznania licencji, wtedy buki będą zarobione, a Pasy i tak osiągną swoje. Ale za dużo z tym zachodu -chyba.

Otrzymane punkty reputacji: +2
el-sheer 1

el-sheer

Użytkownik
Spotkanie: Miedź Legnica - Cracovia Kraków
Typ: 2
Kurs:
1.72
Bukmacher: Betclic
Analiza: Nadszedł czas na zakończenie sezonu w 1 lidze. W walce o awans nadal pozostają cztery zespoły: Zawisza, Termalica Nieciecza, Flota Świnoujście i Cracovia. Krakowianie w tym meczu nie mają co kalkulować tylko zdobyć 3 punkty. Miedź to ligowy średniak zajmujący 8 miejsce z dorobkiem 53 punktów, także w tym sezonie oprócz wyższego miejsca w tabeli nic nie osiągną. Zdecydowanym faworytem są oczywiście goście, którzy jak wspomniałem grają o awans do ekstraklasy, dodatkowym czynnikiem motywującym zespół to możliwość nie otrzymania licencji gry w najwyższych rozgrywkach w Polsce przez Zawisze i Termalice. Dlatego będę gotowi w tym spotkaniu dosłownie gryźć trawę.
Pierwszy mecz tych ekip miał miejsce 17 listopada 2012 roku. Po pierwszej połowie Cracovia Kraków remisowała z Miedzią Legnica 1-1. Gospodarze wyszli na prowadzenie za sprawą bramki Bartłomieja Dudzica. Goście odpowiedzieli trafieniem Grzegorzewskiego. Minutę potem z boiska za drugą żółtą kartkę „wyleciał” Kasperkiewicz, ale krakowianie nie zdołali strzelić zwycięskiej bramki. Bukmacherzy stawiają jednak na zwycięstwo graczy Wojciecha Stawowego.

luque 3,6K

luque

Użytkownik
dzis mysle ze warto zagrac w strone okocimskiego z warta
kurs w okolicach 2.10 a najwiekszy w SBOBET 2.21
Okocimski no nie jest jakims nawet typowym sredniakiem ale widac ze im zalezy
niedawna wygrana ze stomilem 4-0 napewno jest jakims pozytywnym wyznacznikiem.
Warta gra totalny piach i po tej aferze z zawodnikiem tak jak mowia koledzy wyzej widac ze maja w to wylane.
Mysle ze DNB 1.50 mozna brac grubo.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom