>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

34 kolejka I ligi 07.06.2014

Status
Zamknięty.
pestka7 7K

pestka7

Forum VIP

WilliamHill

Przed nami ostatnia już kolejka I ligi. W kontekście awansu, wszystko mamy wyjaśnione. Zarówno GKS Bełchatów jak i Górnik Łęczna w przyszłym sezonie zmierzą się na froncie ekstraklasowym.

A co słychać na dole? Pewne jest, że z I ligą żegnają się Okocimski KS, ROW Rybnik oraz Puszcza Niepołomice. Ciągle do &quot;obsadzenia&quot; spadkowego miejsca pozostaje jedna drużyna. Kto nią będzie?

Zapraszam do dyskusji.​

chaotin 13

chaotin

Użytkownik
Co tu dużo pisać ostatnia kolejka.Gorąco jest jeśli chodzi o miejsce w tabeli numer 15 , które to &quot;premiowane&quot; jest spadkiem o jedną klasę rozgrywkową.
Spośród 9 sobotnich spotkań wybieram spotkanie drużyny okupującej 15 miejsce czyli Stomilu Olsztyn z nowym beniaminkiem naszej najwyżej piłkarskiej klasy rozgrywkowej : Górnikiem Łęczna.
Nie będę subtelny i odkrywczy , wystarczy zobaczyć tabele.Górnik Łęczna gra o nic.Może parę osób będzie miało kontrargument w postaci tego , że Górnik będzie chciał zakończyć rozgrywki na pierwszym miejscu , do mnie on nie przemawia.
Stomil gra vabank , musi wygrać aby mieć szansę na utrzymanie lecz i tak jest w mniej uprzywilejowanej pozycji niż oponenci do zajęcia miejsca spadkowego ze względu na minimalnie mniejszą zdobycz punktową lub dorobek bramkowy.
Warto sprawdzić wyjściowe składy tuż przed meczem bo nie wiem jak postąpi trener Górnika Łęczna czy pozwoli grać zmiennikom , młodzieżowcom lub wystawi żelazny skład.
Mimo wszystko ja już teraz gram czysty win na Stomil&#39;owców , gdyż jestem pewny , że kursy będą sporo spadać. ????
Stomil Olsztyn - Górnik Łęczna , bet : 1 , kurs : 2,25 , buk : Bet365 // :
rzutem na taśmę bo w 92 minucie ale wpadło. ????

Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP
GKS TYCHY - MIEDŹ LEGNICA ⛔⛔⛔
Miedź wygra w przypadku remisu zwrot 3,50 Zaczęło się zgodnie z planem, ale gol do szatni w 45+1 nie mógł lepiej się trafić dla Tyszan
Milenium
W przekonaniu większości osób Tychy grające tfu gryzące trawę i robiące wszystko co się da aby się utrzymać powinny spokojnie jak to wskazują kursy ograć &quot;o nic grającą&quot; Miedź i tym samym zapewnić sobie byt i utrzymanie na zapleczu. Ja to widzę zupełnie inaczej i idę pod prąd ludziom myślącym, że jedynym argumentem na zwycięstwo mizernej drużyny jest obojętność i brak ambicji drugiej.
Zacznę od kursu bo to dosyć ciekawa sprawa jest, na czyste zwycięstwo Miedzi jest kurs raptem 4,09 i biorąc pod uwagę taki kurs każdy kto już trochę siedzi w tym wie już na oko jakiego kursu na r-z można się spodziewać a tu proszę kurs raptem o 0,6 niższy, do prawdy takiego kursu to bym nie przewidział i to ze strony tego buka, który swego czasu unikał jak ognia zakładów na remisy-zwroty. A jak już wystawiał to znacznie odstawał od konkurencji.
Przechodząc do aspektów czysto sportowych. Mecz kończący sezon, który dla Legniczan był zdecydowanie poniżej oczekiwań pokazali to choćby po dobrej grze w Pucharze Polski a miejsca na którym przyjdzie im skończyć sezon 8-10 jest porażką. Nie tak to sobie zaplanował właściciel klubu, wie to on sam, wiedzą to kibice i wiedzą to piłkarze dla których jest to ostatnia szansa do przekonania i udowodnienia wszystkim zainteresowanym, że w taki sposób nikt nie chce kończyć epizodu w jakimkolwiek klubie. Dla zawodników pokroju Burkharda, Madejskiego czy Zakrzewskiego jest być może jeden z ostatnich meczów. Do tego świeżo upieczona nowa postać Dariusza Żurawia trenera, który na tę chwilę musi sporo zaoferować by móc liczyć na zaufanie i dalszą współprace w przyszłym sezonie. Ponadto dochodzą słuchy, że Miedź w przekroju całego meczu liczy się z zamiarem postawienia na 2-3 młodzieżowców, zdolnych młodzieżowców i to w żaden sposób mnie nie przeraża, wiadomo jak to młodzi nikt im niczego nie zabroni a Tychy to żaden poziom by mieli dostać sraczki przed wejściem na plac gry. Z kategorii nieobecnych na sto procent zabraknie wy kartkowanego Bartoszewicza.
W perspektywie ostatnich meczów wyjazdowych i 3 spotkań bez zwycięstwa to mimo wszystko też jest dobrym prognostykiem na to by właśnie na zakończenie odwrócić złą passę i wygrać. Na Tychach się nie skupiam bo na siłę nie chce mi się w ich stronę szukać i wypisywać słabych punktów analizowania poszczególnych porażek czy straconych bramek tu w głównej mierze skupiam się tylko na Miedzi bo zarówno przesadzony kurs jak i nadal ukryty potencjał tego zespołu satysfakcjonuje mnie w pełni.
Co do &quot;murowanych&quot; faworytów tej kolejki jak wspomniany GKS czy drugi z walczących Stomil dla mnie sprawa wygląda tak, że te zespoły prędzej będą bronić tego 1 punktu jak od razu atakować 3. Bo przypuścimy taką sytuacje, jedna z drużyn przegrywa do 1 połowy i co w tym momencie robi druga drużyna w ostatnich 45 minutach tego sezonu?

malin157 72,4K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Nieciecza - Arka 1 2.35 Unibet

Obie drużyny podchodzą do tego spotkania w dwóch różnych sytuacjach. Nieciecza po słabej rundzie jesiennej na wiosnę gra bardzo dobrze, a u siebie wręcz świetnie. W tej rundzie rozegrali u siebie siedem spotkań, z których wygrali sześć, zanotowali jeden remis, zdobyli dziesięć bramek nie tracąc żadnej. To drużyna własnego boiska, potrafią u siebie wygrywać pewnie. Nie mają większych problemów kadrowych, nadal nie zagrają Horvath i Pielorz, ale to już dłuższe absencje. Gospodarze do spotkania z Arką podchodzą poważnie i zamierzają wygrać by zająć jak najwyższe miejsce na zakończenie sezonu. Natomiast w Arce jest duże niezadowolenie z sezonu, wszyscy liczyli na awans, ale ten cel nie został zrealizowany. Doszło do zmiany trenera, a w podstawowej jedenastce doszło do sporych przetasowań. Młodzi ambitni zawodnicy potrafili nawet wygrać dwa spotkania a ostatnio zremisować, jednak co do jakości gry patrząc przez pryzmat całych spotkań a nie tylko wyników jest ona coraz słabsza. Do tego dochodzą bardzo duże problemy kadrowe, w Niecieczy nie zagra podstawowy bramkarz Szromnik, jego zmiennik Miszczuk, jest bardzo przeciętny w swoim fachu, często miewał dużo szczęścia, ale jego interwencje są bardzo niepewne, a przy strzałach z dystansu to już w ogóle bywa katastrofa. Do tego znów nie zagra podstawowy środkowy obrońca, zawodnik zajmujący się ustawianiem linii defensywnej Sobieraj, najjaśniejszy punkt kończącej się rundy w zespole Arki. Zastąpi go Jarzębowski, który wcieli się w tą rolę, którą zresztą sam nie raz pełnił, lecz nie ulega wątpliwości, że w tej rundzie jest w słabszej formie od Sobieraja. Do tego nie zagra boczny obrońca Oleksy, który gdy grał był też jednym z lepszych zawodników. Do tego w kadrze zespołu nie ma Szwocha, najważniejszego zawodnika w poczynaniach ofensywnych zespołu, kreatora gry oraz Ślusarskiego, najważniejszego ogniwa w ataku. Przy takich osłabieniach nawet szczęście może nic nie dać, zupełnie nie widać, kto miałby strzelić bramkę, może Szubert z kontry bo ma szybkość, ale on przy dobrej grze defensywnej rywala potrafi być cały mecz bezproduktywny, Aleksander jest w dramatycznej formie całą rundę, piłka zdecydowanie mu przeszkadza poza polem karnym, a tam często, zbyt często w tej rundzie jej szukał. W pomocy bez Szwocha też będzie ciężko o jakiekolwiek sytuacje, widać to było tydzień temu w Gdyni, kiedy to nie było żadnego pomysłu na grę, remis był bardzo szczęśliwy a skład i tak był dużo mocniejszy niż ten jutrzejszy. Można by tak dużo pisać, ale wszystko dla mnie wskazuje jutro na wygraną gospodarzy, stawiam na wynik 2:0.

Otrzymane punkty reputacji: +2
lukasz.wgw 288

lukasz.wgw

Użytkownik
Górnik do Olsztyna jedzie w najmocniejszym składzie, nie ma odpuszczania bo przekaz jest prosty - oni chcą tę ligę wygrać. Żadnej taryfy ulgowej. Gdyby mieli już pewne pierwsze miejsce to mogliby luźniej podejść a tak jest jednak mobilizacja. Ja bym ten mecz całkowicie odpuścił bo zapowiada się na bardzo zacięty - dla jednych mecz o życie a dla drugich o prestiż.
Wolałbym już chyba Chojniczankę z Dolcanem zagrać po podobnym kursie a ryzyko wydaję mi się odrobinę mniejsze. Flota po 1,2 to raczej lokata. Tychy też raczej sobie powinny poradzić. Podobno mega mobilizacja na ten mecz po ich stronie jest.

Chojniczanka - Dolcan 1@2,25, BTS 1,79
Flota - Okocimski 1@1,20, Flota over 1.5@1,5 DW 2:0@5,6
GKS Tychy - Miedź 1@1,75, BTS@1,87

Na resztę póki co nie mam pomysłu. Może jutro.
e/ Chojniczanka zawiodła... ale nie ma tragedii.

Otrzymane punkty reputacji: +11
adi777 386

adi777

Użytkownik
Co do meczu Dolcana to ja bym się wstrzymał bo czarny rynek podpowiada, że to Dolcan możliwe,że wygra swój mecz ???? ja bym uważał bo pewne ręce już maczają w tej lidze swoje palce a co za tym idzie = dziwne wyniki..

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Polska, I liga
Godzina: 16:45
Spotkanie: GKS Tychy - Miedź Legnica
Typ: GKS Tychy
Kurs: 1,80
bwin
W poprzedni weekend rozgrywki zakończyła nasza Ekstraklasa teraz czas przyszedł na ostatnią kolejkę I ligi. Podobnie jak i na najwyższym szczeblu tak i tu wszystkie spotkania zaplanowano na te samą godzinę to jest na 16:45. Ja wybrałem spotkanie GKS-u Tychy z Miedzią Legnica. Dla gospodarzy jest to chyba najważniejszy pojedynek sezonu. Obecnie znajdują się oni tuż nad strefą spadkową z dorobkiem trzydziestu ośmiu punktów tyle samo zgromadził Olsztyński Stomil ale Tyszanie maja lepszy bilans bezpośrednich spotkań. Zwycięstwo w tym meczu pozwoli podopiecznym Jana Żurka utrzymać się w pierwszej lidze nie oglądając się na rezultaty innych spotkań. GKS na swoim obiekcie gra raczej bezkompromisowo zremisował tylko trzy razy na szesnaście spotkań. Legniczanie tydzień temu zapewnili sobie utrzymanie na zapleczu Ekstraklasy remisując ze Stomilem Olsztyn i do dzisiejszego spotkania wyjdą już bez żadnej presji co może spowodować rozluźnienie choć trener Dariusz Żuraw na konferencji zapewniał że jego podopieczni wyjdą skoncentrowani i z wolą zwycięstwa. Gracze z Legnicy grają tragicznie na wyjazdach. W meczach rozgrywanych w tym roku tylko dwukrotnie wracali z kompletem punktów. Wygrywali jedynie z zespołami zajmującymi dwa ostatnie miejsca w tabeli. W zespole gospodarzy wyróżnić można najlepszego strzelca zespołu napastnika Pawła Smółkę który to ma na swoim koncie już dwanaście trafień i dosyć regularnie trafia do siatki rywala. Drugi napastnik zespołu Damian Szczęsny sześciokrotnie zdawał gole co pokazuje że atak spełnia swoje zadania. Co do zespołu Dariusza Żurawia to najlepszymi strzelcami są napastnicy Zbigniew Zakrzewski z dwunastoma golami oraz Mateusz Szczepaniak z ośmioma trafieniami. Zwrócić uwagę też warto na pomocnika Jakuba Grzegorzewskiego który to siedmiokrotnie lokował piłkę w bramce rywali. Ja dzisiaj zdecydowałem się postawić na zwycięstwo graczy z Tych, tylko komplet punktów pozwoli im spokojnie utrzymać status pierwszoligowca.

Otrzymane punkty reputacji: +2
matthiasvandal 616

matthiasvandal

Użytkownik
Witam, czy ktoś może mi wytłumaczyć tak wysoki wzrost kursów na Chojnice w sytuacji gdy rywal gra o &quot;pietruchę&quot; a gospodarze o utrzymanie????
CHOJNICZANKA - DOLCAN 1 @2.40 Bet365

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom