>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

34. kolejka Eredivisie (5-6.05.2012) / Play-off Jupiler Pro League (5-6.05.2012)

Status
Zamknięty.
pirelli 739

pirelli

Forum VIP
Kursy Bet365 34. kolejka Eredivisie

Play - off Jupiler League

W lidze belgijskiej dodatkowo kursy na mecze barażowe o JPL pomiędzy Westerlo i ekipami z II ligi Belgijskiej.
Zapraszam do merytorycznej dyskusji na temat powyższych spotkań :wink:​

B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Dziękuję za odpowiedz pirelli !
Co do ostatniej kolejki...
Fortuna wystawiła kursy na mecz Heerenven - Feyenoord - odpowiednio 4,10 4,50 i 1,65... Inni bukmacherzy wystawili podobne kursy. Heerenveen walczy o to aby zagrać w LE bez baraży a Feyenoord o to aby być wicemistrzem i grać w eliminacjach do LM. Jednej i drugiej ekipie powinno zależeć na zwycięstwie... Póki co widzi mi się mała podpucha ze strony bukmacherów...a może jest coś o czym nie wiem? Jakieś przemyślenia?

ajax 2K

ajax

Forum VIP
Heerenveen - Feyenoord 2 !!!
1.50 ! Łapcie to jak najszybciej. Czemu? Heerenveen by zapewnić sobie grę w pucharach europejski musi wygrać lub przegrać (nie może zremisować !). Feyenoord musi wygrać by zapewnić sobie 2 miejsce. Heerenveen nie będzie grało na 100%, ponieważ nie chcą ryzykować remisu. Jeżeli Fryzowie strzelą pierwszą bramkę, to za bardzo ryzykują to, że Feyenoord zremisuje i tak zostanie, tak więc Heerenveen dużo łatwiej przegra, niż wygra z Feyenoordem. Feyenoord będzie grał na 100%, ponieważ wygrana zapewni im eliminacje w LM, jeżeli Feyenoord będzie grał na 100% to Heerenveen musi odpuścić (obie strony będą zadowolone), tak więc 2 to 100% bet ! ;)

Otrzymane punkty reputacji: +34
G 277

geryx

Użytkownik
Herenven przegra, AZ wygra i AZ ma 1 pkt więcej- czy czegoś nie kminię czy Tobie się pomyliło?

gmark 765

gmark

Użytkownik
Wyjaśnij mi dlaczego przy remisie Heerenveen nie gra w pucharach a przy porażce gra, bo tego nie rozumiem.

ajax 2K

ajax

Forum VIP
Chodzi o błąd jaki pojawił się w KNVB (błąd w przepisach). Jeżeli Heerenveen wygra, będzie mieć wystarczająco punktów by zakwalifikować się do europejskich pucharów. Jeżeli jednak przegra, to Feyenoord przegoni PSV (PSV zwycięzca pucharu Holandii) i Heerenveen gra tak czy siak. Jeżeli Herenveen zremisuje, a PSV i AZ wygrają to PSV zajmie drugie miejsce i eliminacje do LM a co za tym idzie, inny finalista pucharu (Heracles) przejmuje miejsce Herenveen w LE.
Wiem, że nie brzmi to do końca logicznie i prosto, ciężko tą sytuację dokładnie opisać, ale pojawił się błąd w przepisach, który działa jak działa. Tutaj źródło:
http://www.goal.com/nl/news/213/eredivisie/2012/05/03/3077567/heerenveen-moet-winnen-%C3%B3f-verliezen
Tytuł: Heerenveen moet winnen of verliezen znaczy Heerenveen musi wygrać lub przegrać.
Tak więc grajcie i się nie zastanawiajcie ;)

Otrzymane punkty reputacji: +44
andvari1x2 1K

andvari1x2

Użytkownik
Przepisy, o których wspomniałeś mogą wymusić tak kuriozalną sytuację. Z drugiej jednak strony zgodnie z tym co można wyczytać na stronie Eredivisie.pl Heerenveen może jednak nie oddać tak łatwo meczu.
cyt. &quot;Korespondencyjny pojedynek w ostatniej serii stoczą ekipy z Rotterdamu i Eindhoven. Feyenoord będzie bronił drugiej pozycji na Abe Lenstra w Heerenveen podczas gdy PSV będzie czekać na wpadkę &quot;Portowców&quot;.
Feyenoord ma jeden punkt przewagi nad PSV przed rozegraniem ostatniej kolejki. Podopieczni Ronalda Koemana w przypadku zwycięstwa w Heerenveen zapewnią sobie wicemistrzostwo kraju i start w kwalifikacjach do Ligi Mistrzów. Jeżeli padnie inny wynik, wszystko będzie zależało od rezultatu spotkania w... Rotterdamie, gdzie Excelsior podejmie PSV Eindhoven.
Trener Koeman przez cały sezon podkreślał, że jeżeli jego drużynie uda się awansować do Ligi Europejskiej, on będzie bardzo zadowolony, ale kiedy przed ostatnią kolejką Feyenoord ma wielkie szanse na grę w Lidze Mistrzów, dlaczego nie wykorzystać tej szansy?
Przez cały sezon w ścisłej czołówce była drużyna z Heerenveen. Fryzowie przed ostatnią kolejką zajmują czwarte miejsce i w przypadku ewentualnej porażki mogą spaść na piąte miejsce. Wówczas o grę w Lidze Europejskiej będą walczyć w barażach.
Dlatego też podopieczni Roba Jansa walczą w ostatniej kolejce o pełną pulę i... także liczą na porażkę PSV Eindhoven! Wtedy zajmą ostatnie miejsce na podium.
&quot;
e: W sumie logicznie myśląc to w sytuacji, gdy Heerenveen nie będzie wygrywało przynajmniej 2 bramkami, to lepszy wróbel w garści... ;p i lepiej przegrać ten mecz i mieć na bank minimum baraże o europejskie puchary. Jedyne co jest pewne w tym meczu (jeśli w ogóle można mówić o pewniakach w bukmacherce, to że nie będzie tutaj remisu)

ajax 2K

ajax

Forum VIP
Eredivisie.pl od lat nie jest dla mnie wiarygodnym/dobrym źródłem, więc to co tam jest napisane, nawet nie biorę pod uwagę.
Zawodnicy i Trener wypowiadają się w stylu: Damy z siebie wszystko w pierwszej połowie i zobaczymy co dalej.
Jak to rozumiesz? Nawet jeżeli Heerenveen by prowadził 1-0... to i tak jest to ryzykowne. Ok jeżeli Feyenoord będzie kompletnie nie w formie i po 20 min będzie 2/3-0 to jasne, że Heerenveen tego nie odpuści, ale tak nie będzie. Jeżeli długo będzie utrzymywał się remis, to Heerenveen będzie musiał popełnić błąd by Feyenoord coś mógł strzelić. W tym spotkaniu nie może paść remis, bo wtedy Heerenveen może zostać z niczym.
Druga strona medalu, Feyenoord jest mega skoncentrowany i nie odpuści tego spotkaniu. Koeman pokazał w tym sezonie klasę. Piłkarze są naładowani, nie popełnią takich błędów by dać sobie szybko strzelić bramki Heerenveen a im dłużej utrzyma się remis tym bardziej Heerenveen będzie musiało stracić bramkę.

Otrzymane punkty reputacji: +2
B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Szkoda Ajax że mimo znajomości lokalnego folkloru ( oraz języka ) nie chce Ci się tego dokładnie wyjaśnić...
Ja mam takie dwa małe spostrzeżenia. Początkowe kursy w Totomixie wynosiły odpowiednio 3,00 3,10 2,20 i to są sportowe kursy które powinny obowiązywać na to spotkanie. Totomix bodajże w sobotę usunął to spotkanie z oferty więc z pewnością jest coś na rzeczy.... Ja jednak chciałbym zauważyć że kursy na ten mecz od piątku lecą na łeb na szyję u buków którzy nadal mają to spotkanie w ofercie...i obecnie tak jak napisał AJAX oscylują w okolicach 1,50... Pytanie które nasuwa mi się jest takie. Czy warto to grać biorąc pod uwagę że zagrało to już pół świata? To jest mniej więcej tak jakby ktoś za produkt wart 100 zł żądał od nas 250 zł...
Po drugie czy drużyny Heerenveen która na swym boisku jest w stanie ograć prawie każdego w Eredivisie ( przegrali w tym sezonie u siebie tylko z trzema drużynami z czuba - Ajaxem, PSV i Twente ) nie stać po prostu na to by to wygrać....? Nadmienię że wbrew pozorom Feyenoord nie rozegrał przeciwko Heraclesowi jakiegoś niesamowitego spotkania ( goście mieli słupek i poprzeczkę, więc wynik nie pokazuje wszystkiego )...

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Szkoda Ajax że mimo znajomości lokalnego folkloru ( oraz języka ) nie chce Ci się tego dokładnie wyjaśnić...
Ale przecież wszystko co trzbea napisał. Tutaj masz najważniejsze słowa.
Nic dodać nic ująć.
Chodzi o błąd jaki pojawił się w KNVB (błąd w przepisach). Jeżeli Heerenveen wygra, będzie mieć wystarczająco punktów by zakwalifikować się do europejskich pucharów. Jeżeli jednak przegra, to Feyenoord przegoni PSV (PSV zwycięzca pucharu Holandii) i Heerenveen gra tak czy siak. Jeżeli Herenveen zremisuje, a PSV i AZ wygrają to PSV zajmie drugie miejsce i eliminacje do LM a co za tym idzie, inny finalista pucharu (Heracles) przejmuje miejsce Herenveen w LE.
Akurat nie powiedziałbym, że to błąd w przepisach gdyż inne federacje mają takie same zasady co do kwalifikowania zepsołów do europejskich pucharów. Z tym, że taka sytuacja jak opisałeś się nei zdarza niemal wcale. A teraz do takiej doszło akurat ;)

B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Dziś bardzo krótko:
Venlo - Twente
Po tym co ostatnio prezentuje Twente myślę że na własnych śmieciach jak najbardziej gospodarze są w stanie powalczyć. Mają w swoich szeregach 2-3 sensownych zawodników którzy być może będą się chcieli jeszcze pokazać przed zakończeniem sezonu. Twente lekko przemęczone już całym sezonem...Mam nadzieję że Venlo przynajmniej się obroni w handicapie...
Venlo + 1.5 kurs 1,80 Totomix 1/10 wynik 4:2 ✅
Haga - De Graafschap
Co roku drużyny z dołu tabeli tak się bronią przed spadkiem, że ...przegrywają i tak mecz za meczem: )...czy i tak będzie w tej kolejce? Przy założeniu że Excelsior przegrywa z PSV to mecz ten jest meczem o nic....
Haga kurs 1,65 1/10 Totomix wynik 3:5 ⛔
Choć sam meczu Feyenoordu nie ruszam życzę powodzenia tym wszystkim którzy to pograli...
Ajax GRATULACJĘ oglądałem drugą połowę i powiem że mecz ten miał niewiele związanego ze sportem. W końcówce spotkania najszybciej po boisku biegał...sędzia: ) Co do tego co napisałeś o eredivisie.pl to niestety muszę się zgodzić. Merytoryka na dość niskim poziomie oraz dość spora ilość niesprawdzonych informacji... Tak czy siak Feyenoord w przeciągu całego sezonu z pewnością zasłużył na to drugie miejsce...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom