>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

33 kolejka Primera Division 26.04 - 29.04.2013

Status
Zamknięty.
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Nie wiem dlaczego bukmacherzy oferują nam tak wysoki kurs na zwycięstwo Valladolid. Sevilla na wyjazdach gra zupełny piach i mieli już miliony sytuacji w których mogli się przełamać. Może ciężko to nazwać wyjazdem, ale w derbowym pojedynku z Betisem nawet prowadząc 3:0 nie potrafili tego utrzymać. Jedyne wyjazdowe zwycięstwo zaliczyli z Deportivo, które było wtedy w głębokim dołku. Poza tym zdarzyły im się triumfy z Pucharze Króla - z beznadziejnie grającym wtedy Espanyolem oraz Mallorcą, która odpuściła już konfrontację wystawiając rezerwowy skład w pierwszym meczu.
Poza tym zdarzyło się kilka remisów, ale ten najbardziej spektakularny, który zapamiętam na długo to 0:0 z Rayo. Sevilla zmarnowała wtedy dwa rzuty karne! Takie sytuacje naprawdę nie zdarzają się często. Pamiętam, że to był mecz w samo południe, a karne wykonywał Negredo i Rakitić, a gdyby tego było mało to od 70 minuty Rayo grało w osłabieniu. To tyle słowem wstępu co myślę o meczach wyjazdowych drużyny z Sevilli.
Valladolid co by nie było ma tylko 3 punkty mniej od Sevilli. Grają u siebie i motywacji nie powinno im zabraknąć, bo w końcówce niektóre drużyny mogą już kalkulować i nie wszystkim się &quot;chce&quot;.
Ich gra jest bardziej wyrównana w stosunku dom/wyjazd. Ostatnio jednak bilans meczów u siebie trochę się pogorszył. Złożyła się na to kontuzja Eberta oraz kiepski terminarz. Osasuna, Malaga, Atletico - z takimi drużynami nie gra się łatwo i przyjemnie.
Mega ważną kwestią przy typowaniu tego spotkania są osłabienia. W Sevilli zabraknie dwójki podstawowych defensywnych pomocników. Są to Medel i Kondogbia. Obaj sprawdzają się w destrukcji, ale tego raczej nie trzeba wyjaśniać. Ważnym ogniwem dla zespołu jest właśnie ten drugi zawodnik (choć Medela więcej osób kojarzy). Czarnoskóry pomocnik stał się objawieniem tego sezonu. Pomimo, że jest defensywnym pomocnikiem to nie boi się dryblingu, ma ciąg do przodu, a do tego niezłe przyłożenie z dystansu. Czasami puszczają mu nerwy, ale to głównie ze względu na małe doświadczenie (93 rocznik). Z meczu na mecz jest jednak coraz lepiej i mimo wszystko widzę dużą inteligencję gry u tego zawodnika. Dobrze się ustawia i nie jest jak większość defensywnych pomocników na tym świecie, którzy w większości zabierają piłkę faulując przy okazji.
Wyrywamy dwóch defensywnych pomocników i tu w obronie może robić się nieciekawie. Z pewnością zastąpią ich Maduro i Rakitić, który będzie przesunięty nieco do tyłu, ale to jednak on będzie napędzał te akcje. Jest minimalnie gorszy w defensywie od dwójki której zabraknie. Z tego względu możemy się spodziewać dość ofensywnego ustawienia, bo jeśli Rakitić zostanie z tyłu to w przodzie zobaczymy trio Navas, Reyes, Perotti/Del Moral.
Jest też inna opcja. Nieco bardziej zawiła. Fernando Navarro może zostać przesunięty na lewą stronę obrony (na której grywał), a do przodu poszedłby Alberto Moreno, który jest wybiegany i idealnie sprawdziłby się na skrzydle. Sevilla jednak nie ma wielkiego wyboru na środku obrony, bo na mecz z Valladolid wypadł obrońca Botia. Normalnie jest to 3 wybór Emerego, bo to Fazio z Navarro mieli tworzyć parę środkowych obrońców po odejściu Spahicia. Jednak jeśli Navarro zagra na lewej, Alberto z przodu na skrzydle to u boku Fazio zobaczymy Calę.
Kwestią uzupełnienia dodam, że kontuzjowany jest również podstawowy bramkarz Beto, który idealnie wpasował się do zespołu po odejściu Lopeza. W bramce zobaczymy więc Palopa, który z całym moim szacunkiem, ale jednak powinien pomyśleć o piłkarskiej emeryturze.
Jak widzimy defensywa Sevilli jest poważnie osłabiona, a w normalnych warunkach stracili w sumie na wyjazdach 30 bramek, co daje praktycznie 2 bramki na mecz!
Valladolid zagra osłabiony jedynie brakiem środkowego obrońcy Sereno chociaż jemu dość często coś wypadało jak nie kontuzja to kartki więc zespół grał już i bez niego.
Na początku myślałem by dać over na cały mecz, ale Valladolid przecież został postawiony przed bukmacherów jak drużyna, która nie jest faworytem więc chce to wykorzystać. Sevilla osłabiona w obronie, zapewne wyjdą ofensywnie nastawieni więc powinni dostać minimum bramkę i uważam to za świetną promocję (? nie lubię tego słowa). Nie wierzę, że Sevilla nic nie straci więc w najgorszym wypadku będziemy mieli zwrot.
Valladolid - Sevilla
Valladolid powyżej 1 gola (1 gol=zwrot) 1,833 Pinnacle ZWROT

Otrzymane punkty reputacji: +1
H 18

hux69

Użytkownik
Malaga vs Getafe

Bez dwóch zdań Malaga przewyższa Getafe jakością gry. Jest o wiele bardziej doświadczonym zespołem, który w tym sezonie grał w Lidze Mistrzów i był bardzo blisko wyeliminowania Borussi Dortmund, więc nie trzeba pisać jak niebezpieczny jest to zespół. Kolejnym argumentem będzie to, iż mecz rozgrywany jest w Andaluzji. Malaga w Primera Division wygrała ostatni mecz u siebie (1:0 z Osasuną 13.04.2013), natomiast Getafe w lidze zaliczyło serię dwóch porażek z kolei.

Getafe będzie bardzo osłabione. Czterech graczy zmaga się z kontuzjami – Miguel Torres, Adrian Colunga i Sergio Escudero – oni nie zagrają na 100%. Wątpliwe jest także, że zagra Miguel Angel Moya. To nie wszystko. Trzech kolejnych graczy jest zawieszonych – Alexis Ruano, Borja oraz Fede Fernandez. Trener Luis Garcia będzie miał spory problem by odpowiednio wypełnić te braki. Malaga będzie praktycznie kompletna. Trener Manuel Pellegrini musi jedynie zastąpić kontuzjowanego Jeremiego Toulalan’a.

Statystyki bezpośrednich starć obu drużyn również jednogłośnie przemawiają za gospodarzami. Ostatnie ich potyczki 4-krotnie kończyły się zwycięstwem Malagi, 2-krotnie padł remis w 6 ostatnich meczach na Estadio La Rosaleda.

TYP: 1✅
KURS: 1,57
BUK: bet365

TYP: over 2,5✅
KURS: 1,72
BUK: bet365

Otrzymane punkty reputacji: +12
maro-17 789

maro-17

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Hiszpania - Primera Division
Spotkanie: Betis - La Coruna
Typ: BTS- yes ✅✅✅ (1:1)
Kurs: 1,62
Bukmacher: William Hill
Analiza:

Uwielbiam takie spotkania. Każdy z zespołów bowiem będzie walczył o pełną pulę. Z jednej strony mamy gospodarzy, którzy obecnie zajmują 7 miejsce i tracą 5 pkt do miejsca w Lidze Europy i 7 pkt do kwalifikacji do Ligi Mistrzów. Z drugiej strony mamy La Corunę, która plasuje się na 17 miejscu (pierwszym, które nie spada) i która ewidentnie będzie szukać jutro punktów. I może się tak zdarzyć że te punkty jakże im teraz potrzebne wywiozą. Goście bowiem są ostatnio naprawdę w przyzwoitej formie. 5 ich ostatnich spotkań to 4 zwycięstwa i jeden remis. W tych meczach La Coruna zdobyła łącznie 14 goli co jak na taką drużynę jest wynikiem imponującym. W każdym z tych meczy Deportivo strzelało gola.
Betis ostatnio też bramkostrzelny, ostatnio przegrana 3:1 z Realem na Santiago Bernabeu (ale gola strzelili), wcześniej remis u siebie 3:3 z Sevillą (ten mecz właśnie typowałem w typach dnia jako BTS) i jeszcze wcześniej wygrana 5:1 na wyjeździe z Granadą. Myślę, że możemy liczyć jutro na BTS-a jak nic. Powodzenia !

hakan 256

hakan

Użytkownik
Betis vs Deportivo
Deportivo mimo świetnej passy w dalszym ciągu z nożem na gardle. Klub z La Coruny na 5 ostatnich spotkań 4 wygrane, jeden remis i formą przewyższa ich obecnie tylko Real Madryt, ale tylko dzięki lepszemu bilansowi bramkowemu ;) Owszem, rywalami Deportivo były kluby z dolnego rejonu tabeli, ale biorąc pod uwagę poprzednie spotkania i ich wyniki mało kto chyba przypuszczał, że przejdą taką metamorfozę. Sevilla to miejsce w którym Deportivo dobrze się czuje. Gdy skonfrontujemy wyniki kiedy oba klubu rywalizowały ze sobą w poprzednich latach to można by rzec, że Sevilla to ich drugi dom ;) Bilans ostatniego 10-lecia to 5 wygranych Deportivo 2 remisy , 1 wygrana Betisu. Forma, historia, kurs, to wszystko przemawia za tym, żeby kłuć żelazo póki gorące, a na rozkładzie przed Depo jeszcze między innymi Atletico w przyszłej kolejce, Sociedad oraz Malaga, więc pasowałoby zgarnąć komplet, bo później będzie znacznie trudniej o punkty, a biorąc pod uwagę, że Betis wygrał tylko jedno spotkanie w ostatnich kolejkach to szanse ku temu są niemałe.
Deportivo 4,20 Bet365

esperanza10 506

esperanza10

Użytkownik
Betis - Deportivo
Typ: X2 @ 2.00 Bet365 ✅✅✅ WYNIK: 1-1

Chyba jednak typ na czyste zwycięstwo Deportivo jest dla mnie zbyt ryzykowny, bo nadal nie mam przekonania do ich postawy w defensywie. Kurs jaki na X2 wystawia Bet365 również jest dla mnie atrakcyjny, dlatego chętnie go pobieram. Dla mnie to wszystko w kierunku zwycięstwa Deportivo wygląda zbyt klarownie, a jak wiemy, to nie zawsze znajduje odzwierciedlenie na boisku, w takim wypadku X2 po takim kursie jest dla mnie zwyczajnie pewniejszy.
Oczywiście bardziej jestem skłonny uwierzyć w tryumf Deportivo, ale tak jak wspomniałem wyżej, ich gra w defensywie nie jest przekonującą do grania mocniej na ich zwycięstwa, nawet teraz kiedy notują świetny run punktowy i posiadają obecnie bardzo realną szanse na uniknięcie degradacji.

betinos 200

betinos

Użytkownik
Betis - Deortivo
Typ: Żółta kartka - Beñat Etxebarria: Tak
Kurs: 1.70
Bukmacher: Betsson
Deportivo w gazie, potrzebuje punktow, ktore sa na wage zlota.Licze tu na ataki gosci, ktore beda czesto przerywane nieprzepisowo przez graczy Betisu, ktory ma tez o co walczyc w tym meczu.Stawiam na zolta kartke dla Beñata, ktory jest rekordzista w druzynie - otrzymal juz 16 kartek!!!!!Kurs niezbyt wysoki, ale mysle ze pewny - mecz bedzie ostry.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom