Jeśli chodzi o Barcelonę, to zamiast grania over 2.5 polecam zwyczajnie typ na Barcę po lepszym kursie, który jak dla mnie może i będzie nawet pewniejszy. Kto wie, czy Barca nie wygra 1-0, lub 2-0? Na pewno nie będzie to łatwy mecz, Valencia ostatnio w świetnej formie, ale nie zapominajmy, że zwycięstwa zostały odniesione z drużynami z dolnej części tabeli Primera Division. Barcelona również gra jak gra, każdy widzi, nie ma co tutaj się rozpisywać, Guardiola na razie tworzy magię, zobaczymy jak długo będą w stanie grać na tak wysokim poziomie. Ostatnio odpoczywał Messi, świetnie zastąpił go Iniesta, który był motorem napędowym. Barca ma całkiem solidną defensywę, a ich styl gry sprawia, że przeciwnik nie ma za bardzo jak tworzyć okazji strzeleckich. Valencia jest trochę nieprzewidywalna, zauważmy, że już nie takie drużyny jak Barca ogrywały ją na Mestallia. Racing, Sporting Gijon, Valladolid. Jak dla mnie defensywa Valencii również jest jaka jest, jeśli Valencia posiada inicjatywę, to wszystko jest dobrze, ale jak druga drużyna zaczyna ją przejmować, to czesto się gubią i tracą dużo bramek. Nie wiem co pewniejsze, over czy win Barca, ale ja jednak skłaniam się ku Barcelonie, bo po lepszym kursie, a prawdopodobieństwo obu zdarzeń wydaje się być podobne.