Tottenham - Manchester United 3-0
Typ: X2 1,83 Fortuna
Jak wiemy Koguty cały czas depczą po piętach drużynie Leicester. Jeśli Lisy stracą dziś punkty a Tottenham wygra, różnica między nimi nieco się zmniejszy i walka o pierwsze miejsce pozostanie otwarta. Osobiście jednak uważam że jeśli scenariusz będzie dokładnie odwrotny, czyli Lisy wygrywają a Tottenham przegrywa sytuacja staje się jasna i musiało by się stać coś bardzo złego żeby zespół Claudio Ranieriego nie zakończył sezonu na pierwszym miejscu. MU natomiast cały czas walczy o TOP5. Co prawda aktualnie znajdują się na 5 pozycji jednak chętnych na to miejsce nie brakuje. Z całą pewnością do końca będzie walczył szósty West Ham oraz siódmy Southampton. Manchester gra ostatnio lepiej niż na początku drugiej połowy sezonu. Ostatnie 5 spotkań to aż 4 zwycięstwa. Czy dziś dopiszą 3pkt do swojego konta? Jest na to szansa jednak mam przeczucie że remis 1-1 jest bardziej prawdopodobny. Leicester gra o 14:30 więc oba zespoły przed pierwszym gwizdkiem będą znały już wynik tego pojedynku.
Jeśli przegrają, moim zdaniem, Tottenham będzie pod jeszcze większą presją ponieważ będą zdawać sobie sprawę że to ich szansa na doścignięcie Lisów. Czy taka presja podziała na ich korzyść? Zobaczymy. Scenariuszy jest wiele jednak dziś miejsce może mieć tylko jeden
.
Generalnie gram bardziej przeciwko Tottenhamowi i mam nadzieję że się nie zawiodę.
Przewidywane składy:
Tottenham (4-2-3-1) Lloris - Walker, Alderweireld, Wimmer, Rose - Dier, Dembele - Lamela, Alli, Eriksen - Kane
Manchester: (4-2-3-1) De Gea - Darmian, Smalling, Blind, Fosu-Mensah - Schneiderlin, Carrick - Mata, Lingaard, Martial - Rashford
Nie zagrają:
Tottenham: Bentaleb, Vertonghen (kontuzje)
Manchester: Shaw, Rooney, Keane, Schweinsteiger (kontuzje)
Sunderland - Leicester 0-2
Typ: LB Over 2,5 2,22 Fortuna Sytuacji była masa. Szkoda, ale 3 pkt są ;]
O gościach wspomniałem już wyżej. Jeśli chodzi o zespół gospodarzy to znajduje się on na spadkowej, osiemnastej pozycji. Do bezpiecznego miejsca na którym aktualnie jest Norwich tracą 4pkt. Więc z jednej strony mamy zespół walczący o mistrzostwo a z drugiej drużynę walczącą o życie.
W takich spotkaniach często padają niespodzianki. Gram over ponieważ Sunderland traci sporo bramek oraz przede wszystkim dlatego że Listy ostatnio wygrywają po 1-0. Jakiś over w końcu musi paść, dlatego myślę że w tym meczu jest na to spora szansa. Gdybym miał postawić na dokładny wynik, strzelał bym - 1-2.
14-03-2016 Leicester - Newcastle 1-0
19-03-2016 Crystal Palace - Leicester 0-1
03-04-2016 Leicester - Southampton 1-0
10-04-2016 Sunderland - Leicester 0-2
17-04-2016 Leicester - West Ham
24-04-2016 Leicester - Swansea
01-05-2016 Manchester United - Leicester
07-05-2016 Leicester - Everton
15-05-2016 Chelsea - Leicester
Przewidywane składy:
Sunderland: Mannone – Yedlin, Kone, Kaboul, Van Aanholt – M'Vila, Kirchhoff – Khazri, Cattermole, Borini - Defoe
Leicester: Schmeichel – Simpson, Morgan, Huth, Fuchs – Drinkwater, Kante – Mahrez, Okazaki, Albrighton - Vardy
Nie zagrają:
Sunderland: Watmore (kontuzja)
Leicester: James (kontuzja)
składy info: goal.pl