Zagłębie - Raków 1:0
powyżej 2,5 gola, @1,71 Betfan
Ostatni w tym sezonie mecz Zagłębia u siebie, mam nadzieję, ze jednak nie ostatni. Miedziowi na własne życzenie zgotowali sobie sami taką sytuację i nie chodzi tu o tylko tą rundę, źle się zaczęło dziać od momentu zatrudnienia poprzedniego prezesa, który przyszedł z Zabrza, nie będę już wymieniał jego nazwiska, żeby nie robić mu reklamy, wszyscy zainteresowani wiedzą, tam miały się tylko zgadzać słupki w excelu z transferów, wynik sportowy był chyba na ostatnim miejscu. Szkoda tego narzekania, bo i tak my jako kibice nie mamy na to wpływu, teraz najważniejszy jest jutrzejszy mecz z Rakowem o być albo nie być, ogólnie mam przeczucie, że miejscowi nie przegrają tego pojedynku, większość pewnie wie, że jestem ich kibicem i w takim momencie bardziej kieruję się serduchem, dlatego nie gram nic z rynku 1x2, dla większych emocji na stadionie zagram tylko over bramkowy, goli myślę, ze nie powinno tu zabraknąć i nie mam na myśli tylko ostatniego spotkania w Radomiu wygranego 6:1, bo ono zamazuje formę Zagłębia, jednak jak doskonale pamiętamy duża ilość meczy Miedziowych w tej rundzie była overowa, niestety w większości przez kiepską defensywę, liczę też po cichu, że z Rakowa zejdzie trochę powietrze, tym bardziej, że Lech gra jutro pierwszy i w momencie rozpoczęcia spotkania w Lubinie będzie już znany wynik z Grodziska, pewnie jak większości ludzi w Polsce mi też ciężko sobie wyobrazić, żeby Warta odebrała jakieś punkty Kolejorzowi, tak więc wychodzi mi, że obie ekipy podzielą się równo tytułami, Raków zdobył
Puchar Polski, a Lech zdobędzie Mistrzostwo Polski na 100-lecie klubu. Statystycznie wygląda to tak, że w meczach Zagłębia w tym sezonie oglądaliśmy średnio 3,06 gola na mecz, a w spotkaniach z udziałem Rakowa 2,69 gola/mecz. W bezpośrednich starciach mierzyli się dotychczas 6 razy i linia 2,5 była pokrywa za każdym razem.