>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

33. kolejka Ligue 1 [ 19.04 - 24.04.2013 ]

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Za Tobet :

Można powiedzieć, że ze plecami PSG, które zdystansowało resztę stawki toczy się walka o LM.Już jutro ciekawy mecz na La Mosson gdzie Mistrz Francji podejmie Lyon, który to do niedawana był na drugiej pozycji i wydawało się, że LM już na pewno w tym sezonie będzie.Nie mniej reszta stawki zwarła szeregi i punktuje - dobre momenty ma OM i wydaje się, że w sobotę też zapunktują bo grają z najsłabszą drużyną ligi u siebie ponadto na fali jest Lille, które jedzie na Korsykę.ASSE swój mecz zagra w przyszłą środę ze względu na finał Pucharu Ligi przeciwko Rennes zaś na Parc des Princes PSG podejmie rewelację tego sezonu - zespół Nice.Ponadto ciekawie zapowiada się konfrontacja Lorient z Tuluzą oraz Nancy z Evian, które to ostatnio grają dobrze.

Zapraszam do dyskusji.​

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Montpellier - Olympique Lyon | over2 - 1,55✅ (Bet365, Jetbull)

Dziś tak nietypowo choć zastanawiam się też nad samym typem Montpellier over1.5 po 2,37.Pamiętam mecz w poprzednim sezonie na La Mosson gdzie po marnym meczu gospodarze wygrali 1:0.Dziś przewiduję trochę inny scenariusz.W ostatnim czasie widać poprawę gry ekipy Girarda.Nie jest to już tak słabe kopanie jak przez znaczną część pierwszej części sezonu.Nie poprawili się oni tak jak Lille, ale liczą się w walce o europejskie puchary, ale koniecznie muszą punktować bo dystans do Nicei czy Lille jest duży.Co zauważyłem, że Montp gra coraz bardziej otwartą piłkę - potrafią ograć w miarę wysoko rywala, ale też dostali ostre bęcki przed tygodniem od Bordo.Dziś można powiedzieć, że trochę łatwiejszy rywali bo OL w kryzysie.Grają bardzo słabo, ostatnie zwycięstwo nad Tuluzą pozwoliło im na utrzymanie kontaktu z OM, ale i tak passa ostatnich meczów jest niekorzystna.Wpływa na to postawa zespołu, bardzo słabo spisuje się blok defensywny na czele z Bisevacem ( dziś jest niedostępny ) oraz Lovrenem i ostatnio z konieczności grał duet Umtiti - Kone, który na tyle dobrze się spisał, ze prawdopodobnie dziś też dostanie szanse.Na boku też jest problem bo nie ma Reveillere, którego ma zastąpić Fofana, który nominalnie jest defensywnym pomocnikiem.Nie jest ta formacja monolitem więc też uważam, że dziś obejrzymy kilka bramek.Zastanawiam się nad samym overem gospodarzy bo Cabella, Camara czy Mounier trochę pokręcą blokiem defensywnym graczy OL.Na razie decyduje się na takiego overa, przy dwóch bramkach zwrot, ale jak szybko coś wpadnie to jestem przekonanym, że obejrzymy kilka bramek stąd over Montp albo też bts do rozważenia, ale ja na razie tylko celuję w over2.

Otrzymane punkty reputacji: +4
lukkaz 577

lukkaz

Użytkownik
Spotkanie: Olimpique Marsylia - Brest HC (0:1) (zwycięstwo 1 bramką=zwrot)
Typ: 1
Kurs: 1,62
Buk: MarathonBet

Dziś o godz. 17:00 Olimpique Marsylia podejmie Brest. Gospodarze byli do wczoraj wiceliderem Ligue, jednak po szczęśliwym zwycięstwie Lyonu ekipa z Marsylii spadła na 3 miejsce w tabeli. Olimpique w 32 spotkaniach zgromadziło 58 punktów.Goście to 19. ekipa francuskiej ekstraklasy – w 32 meczach zgromadzili ledwie 29 „oczek”. Na Stade Velodrome ten mecz będzie mogło zobaczyć 60. tysięcy kibiców.

Goście do 17. miejsca okupowanego przez Sochaux i dającego utrzymanie tracą 3 punkty. Dlatego też utrzymanie jest sprawą naprawdę realną dla tej ekipy. Brest jednak przegrywa mecz za meczem – passa 5 przegranych meczów i 7 meczów bez zwycięstwa sprawia, iż trudno patrzeć pozytywnie na walkę tej ekipy o ekstraklasę. Ostatni mecz Brest przegrał na własnym boisku z Reims 0:2. W ciągu ostatnich 5 spotkań Brest strzelił ledwie 1 bramkę tracąc 13. Współczynnik wyjazdowy tej ekipy to 3W-2R-11P. Najlepszymi strzelcami gości są zdobywcy ledwie 3 bramek Benschop oraz Raspentino.

Maryslia zremisowała ostatnie spotkanie z Lille 0:0 na wyjeździe. Od 6 meczów Olimpique jest niepokonany. Współczynnik meczów domowych gospodarzy to 9W-3R-3P. Gignac jest najlepszym strzelcem Marsylii, zdobył bowiem dla swojej drużyny 11 bramek w lidze. Po 7 trafień mają bracia Ayew. Na boisku zobaczymy m.in. bramkarza reprezentacji Francji Stive’a Mandandę oraz Diawarę, Bartona, Kadira, Mathieu Valbuenę (bramka w meczu Francja-Gruzja), Nicolasa N&#39;Koulou, Morgana Amalfitano oraz Gignac’a oraz braci Jordana i Andre Ayew.

Obie ekipy mierzyły się ze sobą 9-ciokrotnie na Stade Velodrome. 7 razy zwyciężali gospodarze, 2 razy padł remis. Mecz w rundzie jesiennej między tymi ekipami zakończył się wynikiem 1:2 dla OM.

Marsylczycy powinni te spotkanie wygrać i powrócić na 2. miejsce w Lique 1.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Olympique Marsylia - Stade 29 Brest | under2.5 - 1,77 i under3 - 1,41 (Jetbull)✅

Dwa typy na dzisiejsze zmagania na Velodrome.Ta druga opcja bezpieczniejsza, ale uważam, że i tak nie będzie dużo bramek.Jak pisałem we wstępie, OM skutecznie w ostatnim czasie punktuje, ale piłkarsko wyglądają bardzo miernie.Co prawda dziś rywalem jest najsłabsza drużyna ligi, ale i tak nie liczę na to, że rozstrzelają Bretończyków.Marsylia konsekwentnie wykorzystuje słabszą dyspozycję Lyonu co pozwoliło wskoczyć OM na drugą pozycję, ale walka o vive będzie do końca.Dziś zwycięstwo to konieczność, ale nie stawiam na bardzo przekonywujące.Marsylia w ostatnich kilku meczach na zero z tyłu i faktycznie nie dopuszczają rywali do wielu sytuacji bramkowych, ponadto Mandanda jest pewnym punktem zespołu.Tyle, że tak skuteczna gra w tyłach przekłada się na grę w ofensywie.No nie jest to szał - raczej preferują ataki zrównoważone i czekanie na swoją okazję.Tak też było m.in z Bordo gdzie stworzyli jedną, świetną okazją, którą wykorzystał Gignac, a później cofnęli się do obrony.Niby vicelider, niby wielka firma, niby tacy artyści z przodu jak Valbuena czy Ayewy (ale oni oby dwaj bez formy) ale grają raczej jak ekipa z doła tabeli polskiej ligi - strzelimy na 1:0 i się bunkrujemy.Cóż, takie możliwości i potencjał tego zespołu, ale chapeau bas dla Baupa, która skutecznie prowadzi ten zespół.Tak jak wspomniałem, przyjeżdża najsłabsza drużyna ligi - nie wynika to jeszcze z tabeli, ale na pewno z poziomu piłkarskiego_Odstają od każdej ekipy w lidze, czy to u siebie czy na wyjeździe.Bardzo słaba siła rażenia, równie przeciętna defensywa.Sta też przeczuwam, że dziś nic nie strzelą bo niby kto miałby to zrobić ? Benschop ? Raspentino ? Szczerzę wątpię stąd też tylko Marsylia postrzela, ale przy tych okolicznościach jakie wymieniłem wyżej to nie nastawiam się na trzy czy nawet więcej bramek z ich strony.

Na jutro też kilka ciekawych pomysłów - myślałem o bts na Korsyce, ale coś czuje, że Lille ich bankowo pyknie, ale 1:0 czy 2:0 też możliwe, bts na Nancy, bts na Municipale w Tuluzie - coś się zapewne wybierze.

Otrzymane punkty reputacji: +3
lukkaz 577

lukkaz

Użytkownik
Spotkanie: Nancy - Evian TG
Typ: X2
Kurs: 1,80
Buk: bet365

W niedziele o godz. 17:00 zostanie rozegrany mecz 33. Kolejki francuskiej ekstraklasy między Nancy a Evian TG. Goście to 16. ekipa Ligue 1 z 34 punktami na koncie. Nancy to 18. ekipa francuskiej ekstraklasy – w 32 meczach zdobyła 31 punktów. Gospodarze mają tylko punkt straty do 17. miejsca gwarantującego utrzymanie w Lique.

Goście wygrali ostatnio z Paris Saint Germain w Pucharze Francji po rzutach karnych i wyeliminowali z tych rozgrywek lidera Lique 1 i ćwierćfinalistę Ligi Mistrzów. Wcześniej w meczu ligowym pokonali na własnym stadionie Rennes 4:2. Evian może pochwalić się bilansem wyjazdowym 4W-3R-9P. Najlepszym strzelcem zespołu jest Khelifa – Tunezyjczyk strzelił 9 bramek w Ligue 1. 8 trafień ma Barbosa, 5- Sagbo. Nancy przegrało ostatni mecz w Pucharze Francji z ostatnim Troyes aż 3:0 i odpadło z krajowego pucharu. W lidze ostatni mecz Nancy to remis z Ajacco 1:1. Najlepszym strzelcem gospodarzy jest Bakar z 5 bramkami. Współczynnik domowy Nancy to 4W-5R-7P – jest to najgorzej grająca przed własną publicznością ekipa Lique 1. Mecz między tymi ekipami w rundzie jesiennej zakończył się remisem 1:1.

Gospodarze nie wystawią do tego meczu Benjamina Moukandjo, Guya N&#39;dyAssembe i Thomasa Ayasse. W składzie Evian zabraknie Diego, Djakaridji Kone i Sidneya Govou.

Obie ekipy walczą o utrzymanie, są w podobnej dyspozycji (obie w ciągu 5 kolejek zgromadziły 10 punktów), choć po zwycięstwie Evian nad PSG można powiedzieć iż ekipa z Thonon-les-Bains jest „na fali”. Obstawiam remis ze wskazaniem na gości.

M 2,5K

mati89

Forum VIP
Podonie jak Koziemu, od razu wpadło mi w oko jakieś overowe rozstrzygnięcie na Korsyce. Bastia u siebie jest bardzo groźna co pokazały niedawne rezultaty jakie osiągnęli u siebie z Lyonem i Brestem. Mimo że obie te ekipy ostatnio notowały regres formy to strzelić cztery gole nawet słabo grającemu przeciwnikowi łatwo nie jest. Dlatego uważam że spokojnie są w stanie trafić do siatki Elany. Kubeł wody jaki dostali na głowę w poprzedniej kolejce od zespołu Lorient powinien ich jeszcze bardziej zmobilizować. Fakt, że są już bardzo blisko utrzymania powinien sprzyjać bardziej otwartej grze, a przy takiej gole z obu stron będą nieuniknione. Lille co prawda trochę zawiodło w ostatnią niedzielę w meczu z OM ale kto oglądał tamto spotkanie powinien zdawać sobie sprawę, że takich piłkarskich szachów na Korsyce nie będzie ;] Lyon wygrał, o dziwo, wczoraj na Mosson, więc jeśli Lille nie przywiezie z Bastii trzech oczek to perspektywa gry w LM bez eliminacji trochę się oddali. Będą musieli zaryzykować i zobaczymy co z tego wyjdzie. Liczę, że Kalou i Rodelin zagrają lepiej niż przed tygodniem, a wtedy o bramki dla gości bęzie można być spokojnym, Bastia to przecież najgorsza obrona ligi. Kurs na win Lille jest jednak zbyt niski żeby w to się bawić, jestem nawet przekonany że gospodarze łatwo skóry nie sprzedadzą i pokuszą się chociaż o tego jednego gola.
BTS @ 1,72
over 2.5 @ 1,95

Marathon

Kozi, pamiętasz jak mówiłeś kiedyś że większość drużyn z ligi ma problem żeby się przebić przez defensywę PSG? No to chyba jest dobra okazja żeby zagrać czyste konto Paryżan bo największy motor napędowy Nicei Bautheac jest zawieszony. Poza nim nie grają Eysseric i Bosetti. Szkoda że jeszcze Cvitanich nie jest zawieszony bo byłaby peffa nad peffami ;p Ale i tak ciężko będzie Orłom coś na Parc des Princes ukłuć. Kurs 1,87 na czyste konto Sirigu chyba warty ryzyka :?:
Jeszcze słowo na niedzielę apropos Nancy. Ten wynik z Troyes w Pucharze był taki jakie podejście Nancy do tego meczu. Dla nich zadaniem numer jeden jest w tej chwili utrzymanie i już jedną nogą stoją w bezpiecznej strefie. Aby wykonać ten drugi krok trzeba jeszcze wygrać kilka spotkań, przede wszystkim z bezpośrednimi rywalami na dole tabeli a takim rywalem jest w tej chwili zespół Evian. Grają u siebie w najmocniejszym składzie (nie wiem skąd kolega wyżej wziął info o absencji Moukandjo) więc nie typowałbym przeciwko nim. Co prawda kurs na nich jest trochę zaniżony ale powinni dać radę. Kozi wspomniał o btsie. Ja kompletnie nie czuję jak tu może być z golami. Niby obie ekipy ofensywne ale ciężko te Evian wyczuć, raz potrafią puknąć Lille na Grand-Stade a innym razem nie oddać nawet celnego strzału ze słabą Tuluzą. Stawka meczu też jest taka, że żadna z drużyn nie powinna pójść na całość. U/O bym odpuścił, może ten win Nancy tylko ale to też opcja bardziej na live ;]

Otrzymane punkty reputacji: +3
fortunka17 801

fortunka17

Użytkownik
Patrząc na mecze ,które odbędą się dziś też na pierwszy rzut oka myślałem nad graniem over 2,5 w meczu Bastia-Lille także mati i kozi mnie ubiegli oby na plus był ten mecz w postaci bramek. Ciekawie również zapowiada się mecz pomiędzy Nancy a Evian ja tutaj widzę wygraną gospodarzy i nie przechodzi mi przez myśl by mieli dziś tracić pkt u siebie. Biorąc pod uwagę dzisiejsza wygraną Nancy nieciekawą sytuację w tabeli będzie miało Sochaux jeśli dziś przegrają z Bordeaux. A gdzie zdobywać te pkt jak nie u siebie . Po dzisiejszym meczu zostaną im jeszcze dwa mecze u siebie z Lorient i Toulouse , rywale dość niewygodni. Ich forma nie napawa optymizmem ,żeby grać na nich ale dziś jest w ich zasięgu co najmniej remis. Zresztą pokazanie nie raz iż u siebie są bardzo groźni wygrywając z PSG czy Marsylią. Ewentualna wygrana Sochaux doda mały smaczek w końcowym rozrachunku drużyn walczących o utrzymanie. Zastanawiałem się nad zagraniem jeszcze w tym meczu jakiegoś overa ale Bordo nie przemawia do mnie na wyjazdach prędzej bym tutaj zagrał under 2,5 niż overa ale zagram tylko jeden typ.
TYPY:
-Sochaux - Bordeaux / Sochaux DNB 1.93 betsson /
wynik 2:2 zwrot
-Bastia - Lille / over 2,5 1.80 betsson / 1:2 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +11
M 2,5K

mati89

Forum VIP
Rennes w sobotę przegrywając finał Pucharu Ligi ostatecznie zaprzepaściło ten sezon. Może potoczyłoby się to inaczej gdyby nie kontuzja Erdinga w pierwszej połowie ale teraz to można gdybać. Fakt faktem że Czerwono-Czarni grają w obronie totalny piach. Dorobek Saint-Etienne skończył się na jednej bramce tylko dzięki fatalnej skuteczności Zielonych (patrz pudło Cohade). Dzisiaj czytam, że Kana-Biyik prawdopodonie już w tym sezonie nie zagra. Biorąc pod uwagę, iż kontuzjowani z obrońców są także Danze, Ilunga i Théophile-Catherine defensywa Rennes personalnie wygląda w tej chwili fatalnie. Dodać do tego niepewnego Costila i nieszczęście gotowe ;) Troyes ostatnio co prawda nie grzeszyło skutecznością kończąc mecze z Nancy i PSG bez zdobyczy bramkowej (choć sytuacji nie brakowało) ale taki stan rzeczy odbili sobie w Pucharze Francji pokonując Nancy 3-0 i biorąc sobie tym samym rewanż za mecz w lidze. Sytuacja beniaminka w ekstraklasie jest nieciekawa i już wiadomo, że tylko cud mógłby sprawić by Troyes pozostało w Ligue 1 na przyszły sezon. Póki co nie mają nic do stracenia i liczę, że na Route de Lorient pokażą trochę rozmachu w ofensywie. Tym bardziej, że Rennes w obronie jest tragiczne i absolutnie można ich pokonać. W tym sezonie obie drużyny spotkały się już dwukrotnie. Dwa razy wygrało Rennes ale wynik oscylował na styku. Myślę, że i tym razem można spodziewać się wyrównanego spotkania z kilkoma golami. Mam co prawda lekkie wątpliwości co pokaże w ofensywie Rennes pod nieobecność Erdinga, ale u siebie nie powinni złożyć broni. Zobaczymy czy Troyes wywiezie z Bretanii jakieś punkty. Kto chce może ryzykować x2 ale mi bardziej odpowiadają typy na bramki w tym spotkaniu i tak też mam zamiar zagrać.
BTS @ 1,78
Troyes strzeli @ 1,52

Betsafe

Jeśli chodzi o drugie spotkanie to nie mam za bardzo na nie pomysłu. Ajaccio to przede wszystkim drużyna własnego boiska, na wyjazdach wypadają dużo gorzej. Jeśli grają z mocniejszym rywalem to nawet nie próbują zaatakować i skupiają się na utrzymaniu bezbramkowego remisu. Tak było z Marsylią i PSG, przypuszczam że tak też będzie dzisiaj. Szczególnie że jest parę osłabień w drugiej linii. Kontuzjowany jest Faty, piłkarz od czarnej roboty a na skutek zawieszenia nie zagra Belghazouani, który z kolei jest ważnym ogniwem w grze ofensywnej. Ajaccio nie zdołało strzelić gola w trzech ostatnich meczach wyjazdowych i wątpię żeby dzisiaj się przełamali. Saint-Etienne potrafi zagrać dobrze taktycznie i utrzymanie czystego konta będzie dla Zielonych bardzo ważne. Piszę, że bardzo ważne bo dzisiaj absolutnie potrzebne są im trzy punkty a o te będzie ciężko jeśli stracą gola. Saint-Etienne ma cały czas szanse na trzecie miejsce w lidze i awans do LM ale nie mogą absolutnie pozwolić sobie na jakąkolwiek stratę punktów. Galtier nie może dzisiaj skorzystać z usług Hamoumy i Lemoine ale nie są to jakieś wielkie osłabienia. W środku pola zrobi się ten sposób miejsce dla Bodmera, który od Lemoine&#39;a jest o wiele lepszym kreatorem gry. Brak Romaina też nie musi być wcale widoczny. Mollo Brandao i Auba powinni pociągnąć grę w ofensywie. Moim zdaniem ASSE wygra ale kurs jest trochę niski i wciąż nie wiem czy warto grać czy lepiej poczekać i próbować na live. Dość fajny kurs jest na brak gola Ajaccio ale że nie lubię grać takich zakładów to nie będę próbował takiego rozwiązania. ????

Otrzymane punkty reputacji: +11
Do góry Bottom