Spotkanie:
Zagłębie Sosnowiec - Jagiellonia Białystok 1/2
Typ: X
Kurs: 1.95
Bukmacher: Expekt
Analiza: Wydaje mi się, że pierwsza połowa drużyn które walczą o awans do Orange
Ekstraklasy będzie bardzo nerwowa, co będzie skutkowało szczelną obroną + defensywnymi akcjami, żeby nie stracić pierwszemu gola. Pogoda także nie zachwyca na Zagłębiu, co chwilę pada deszcz co może także zniechęcić piłkarzy do jakichkolwiek odważnych akcji. Patrząc na statystyki ostatnich spotkań jednej i drugiej drużyny widzimy dwie prawie najlepsze drużyny ostatnich kolejek. Największą ciekawostą przekonującą za postawieniem tego jest to, że
ostatnie 6 wyjzdowych spotkań Jagiellonia w pierwszej połowie remisowała! Lecz jeśli ktoś patrzy na Zagłębie od środka tak jak ja, wie że gra Zagłębia pozostawia wiele do życzenia. Myślę, że będzie tak też tym razem. Zebrani kibice (ponad 10tys.) na stadionie Ludownym nie zobaczą zbyt ciekawego meczu. Wydaje się, że będzie under, lecz na under jest zbyt niski kurs aby brać go pod uwagę. Nic innego nie pozostaje jak postawić X do przerwy w meczu... Zagłębia z Jagą. Pamiętajmy, że Zagłebie i Jagiellonia walczą o awans do extraklasy-myślę, że jedna jak i druga drużyna cieszyła by się z remisu z tak wymagającym rywalem. A przecież.. awans już tak blisko, że remis nie powinien zaszkodzić
Polecam!
Wynik do przerwy: 0-0