>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

33. Kolejka Bundesligi 07.05.11

Status
Zamknięty.
ted 12,8K

ted

Forum VIP

Na górze tabeli większość rozstrzygnięte, pozostała jedynie walka o 3 miejsce gwarantujące el.LM między Bayernem a H96. St.Pauli raczej spadnie a Borussia M. , Frankfurt i Wolfsburg powalczą o byt w Bundeslidze (kto sobie wyobrażał te dwa ostatnie wymienione zespoły w 2 lidze ? ).​

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
To może krótko napisze, które mecze są istotne dla końcowej tabeli.

• Bayer - HSV
Bayer z zapewnionym drugim miejscem, HSV bez szans na grę o LE.

• Eintracht - Köln
Eintracht w strefie barażowej, a Kolonia ma 4 punkty przewagi nada barażami.

• M&#39;Gladbach - Freiburg
M&#39;Gladbach - walka o przynajmniej baraże i możliwość utrzymania, dla Freiburg mecz o nic.

• Nürnberg - Hoffenheim
Mecz o nic.

• Schalke - Mainz
Mainz może stracić miejsce w el. LE, ale w praktyce ma je zapewnione gdyż 5 punktów przewagi jej to gwarantuje.

• St. Pauli - Bayern
Bawarczycy muszą wygrać, St. Pauli tak czy siak spada.

• Stuttgart - Hannover
VFB 5 punktów przewagi nad barażami, H96 walczy o LM.

• Werder - Dortmund
Brema też ma 4 punkty przewagi nada barażami i tylko matematyka jest przeciw nim, BVB nie gra już o nic.

• Wolfsburg - K&#39;lautern
Wilki uciekają i mają tylko 1 punkt przewagi nad barażami.

Oczywiście każdy klub gra o jak najwyższą pozycje bo to daje zarówno piłkarzom jak i klubom dodatkowe pieniądze.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Nurnberg - Hoffenheim
Tutaj znalazłem kurs 2,23 w 5dimes na UNDER 2,5. Szczerze myślałem , że będzie coś w okolicach 1,85 a tutaj proszę kurs o 40 groszy prawie wyższy. Gospodarze już spasowali widać wyraźnie i już trochę gorzej się gra z tymi mocnymi. Teraz czas zmierzyć się z Hoffe , które formą nie błyszczy a i snajperów klasowych brakuję. Patrząc przez pryzmat sezonu uderzam w ten właśnie pierwszy bet na tą rundę. Obie ekipy się wystrzelały w pewnych fazach sezonu teraz już się uspokoiło. Druga sprawa to matematyczna szansa gospodarzy ale Mainz musi dwa razy zaliczyć wtopę co jest bardzo możliwe więc nie wydaję mi się , że goście od pierwszego gwizdka rzucą się do ataku. Jakieś 1:0 mi sie tutaj widzi...
Under 1,5 1st half @ 1,50 (bet365)
Under 2,5 @ 2,23 (5dimes)
FT 1-2
W 87 musieli strzelić wrrrrr ^^

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Borussia M&#39;gladbach - SC Freiburg​

Borussia w tym spotkaniu musi wygrać, na dwie kolejki przed spadkiem nadzieja odżyła, sytuacja jest tragiczna 2 mecz i trzeba odrobić dwa punkty, napewno będzie bardzo ciężko i rywale w walce o utrzymanie będą musieli pomóc. Na chwilę obecną z formą M&#39;gladbach jest ok wygrali dwa ostanie mecze, w czterech ostatnich spotkaniach zdobyli 9 punktów, wygrali z BVB, H96 przegrali z ekipą z Mainz ale ta drużyna wtedy też liczyła na punkty. Freiburg stracił szansę na europejskiej puchary, a to co do tej pory osiągnęli czyli pozycja w pierwszej dziesiątce i tak przerosła oczekiwania. Do tego gospodarze wspierani dopingiem kibiców na Borussia Park, M&#39;gladbach musi wygrać z jednej strony, a z drugiej nie wypada im przed własną publicznością nie osiągnąć celu czyli trzech punktów.

M&#39;gladbach-Freiburg Typ:1 Kurs:1,6

Otrzymane punkty reputacji: +2
madman01 13,9K

madman01

Użytkownik
VFL WOLFSBURG - 1.FC KAISERSLAUTERN
Ważne spotkanie czeka w sobotę zawodników Wolfsburga, którzy na własnym stadionie podejmować będą FC Kaiserslautern. Dla Wilków jest to kluczowa konfrontacja w walce o utrzymanie się w Bundeslidze. Miałem w tym sezonie nie stawiać już na Wolfsburg, ale ostatnie dobre wyniki skłoniły mnie do tego żeby na nich postawić. Przed tygodniem Wolfsburg, dzięki wyjazdowej wygranej nad Werderem Brema, wydostał się ze strefy spadkowej. Obecnie zajmuje piętnaste miejsce, ale ma tylko jeden punkt przewagi nad Eintrachtem Frankfurt, który zajmuje miejsce barażowe. Widać, że Magath powoli zaczyna układać gre Wilków, o czym świadczą wyniki, a mianowice dwa ostatnie zwycięstwa nad Kolonia 4:1 i Werderem 1:0. O zwycięstwo Wolfsburgowi nie będzie jednak łatwo, ponieważ jego rywalem będzie bardzo dobrze spisujący się w ostatnim czasie, szczególnie w meczach wyjazdowych, zespół Kaiserslautern. Myśle jednak, że Wolfsburg sobie poradzi, gdyż Magath to doświadczony trener, szczególnie gdy chodzi o mecze o stawke. Statystyki przemawiają również za Wilkami. Na Wolfsvagen Arena oba zespoły mierzyły się 9 - krotnie, goście ani razu nie wygrali, siedmiokrotnie wygrywał Wolfsburg. W szeregach Kaiserslautern na boisku zabraknie Floriana Dicka, Jana Simunka i Ivo Ilicevicia, co na pewno będzie osłabieniem. Diego powinien pociągnąć grę Wolfsburga i poprowadzić ich do zwycięstwa, które możliwe, że zagwarantowałoby im utrzymanie w szeregach Bundesligi.
Przewidywane jedenastki:

Wolfsburg: Benaglio - Riether, Kjaer, A. Friedrich, M. Schäfer - Josué - Polak, Cicero - Diego - Helmes, Mandzukic

Kaiserslautern:
Trapp - Kirch, Abel, Rodnei, Jessen - Tiffert, Petsos, Moravek, Hlousek - Lakic, Hoffer

Typ: 1⛔
Kurs: 1,50
Bukmacher: Betclic
Postawienie na Wolfsburg było błędem...

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Wolfsburg - Kaiserslautern
Kolega wyżej trochę napisał ja się podpinam pod ten bet ale w innej wersji. Co do samego rywala WILKÓW nie jest zbyt wymagający tym bardziej , że gra na wyjeździe. Ostatnio widziałem Lautern w całej okazałości z Pauli i wyglądała to dobrze ale na tle zdegradowanego już zespołu Stanislawskiego choć błędów w obronie nie brakło i Pauli sobie pary razy stworzyło sytuację. Obserwuję również fora zagraniczne i każdy podkreśla zwyżkę formę Wilków , dobrze dla nich , że dzieje się to teraz w kluczowej części sezonu bo jutro musowe 3 pkt do wyjęcia !
Wolfsburg (AH -1) @ 1,86 // 5dimes
FT 1-2
Byli u mnie na czarnej liście , dziś mimo przegranej się cieszę, że nie zainwestowałem w to zbyt wiele i życzę im SPADKU. Nie zasługują na grę w BL. Magath nie ogarnia...

Kolejne spotkanie to Dortmund , VALUE jak nic. Sezon dla nich skończony ale czytając wypowiedzi trenera i podejście piłkarzy nie chce mi się wierzyć , że jutro pojadą sobie tylko dla rozrywki...Wiadomo ze stawką nie ma co szaleć ale za drobne warto według mnie.
+ 0,25 @ 2,01 // 5dimes lub 3,52
FT 0-2

lukasz99 167

lukasz99

Użytkownik
Chciałem postawić na Wolfsburg, ale w Pinnacle usunęli to spotkanie z oferty ( inne mecze bundesligi są dalej w ofercie).
Czyżby jakiś fix?

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Bayer - HSV
Bayer z zapewnionym drugim miejscem, HSV bez szans na grę o LE.
Bayer 5pkt przewagi nad Bayernem, a więc nie ma zapewnionego 2.msca ! Mają gorszy bilans od Bayernu, a więc przy 6pkt Bayernu muszą zdobyć 2pkt, żeby zająć 2.msce !

Nürnberg - Hoffenheim
Mecz o nic.
Schalke - Mainz Mainz może stracić miejsce w el. LE, ale w praktyce ma je zapewnione gdyż 5 punktów przewagi jej to gwarantuje.
Nurnberg 5pkt straty do 5.msca (Mainz) dającego udział w LE, więc szansa jakaś jest...
St. Pauli - Bayern Bawarczycy muszą wygrać, St. Pauli tak czy siak spada.
St.Pauli 6pkt w ostatnich dwóch kolejkach i mają baraże, jeśli inni nie wygrają (raczej niemożliwe, ale jednak szansa jest)
to są 2 ostatnie kolejki, nie takie cuda widziano, więc jednak wypada pisać wszystkie możliwości...
1.Mainz jeśli będzie chciało może wygrać, kursy spadają non stop (już poniżej 3.00)
2.Bayern jednak po prostu musi, bo LE to byłaby dla nich wielka porażka
3.M&#39;Gladbach grać kto tylko może ! nie po to wygrali z Borussią, żeby nie wygrać z nie grającym o nic Freiburgiem i spaść z ligi
4.Frankfurt strzeli - muszą atakować, gdyż mecz o 6pkt, obrona Koln na wyjazdach najgorsza w lidze
E; zgodnie z planem kolejka:grin: dobrze, że kurs na F.strz był tylko 1.17 ! i nie skusił...

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
3.M&#39;Gladbach grać kto tylko może ! nie po to wygrali z Borussią, żeby nie wygrać z nie grającym o nic Freiburgiem i spaść z ligi
Freiburg , który o nic nie gra lubi zaskakiwać. 1,6 na Gladbach nie do przyjęcia nawet w obecnej ich sytuacji. Już jeden mecz był typu must win nie dawno i wtopę zaliczyli z Lautern. Freiburg to taki lis i ja bym tutaj uważał , to nie jest wygodna ekipa w tym sezonie dla rywala tym bardziej dla gladbach
Czyżby jakiś fix?
Megafix ;) , w 5dimes normalnie dostępne , to nie Włochy takie cuda to tylko tam.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Ja o M&#39;Gladbach jakoś się nie boje, nie wierze, że przed własną publicznością przypieczętują spadek. Pamiętam w tamtym sezonie Hertha też walczyła do końca, była w podobnej sytuacji, też przegrała kluczowy mecz i walczyła do końca. Wiec mam nadzieje na win gospodarzy. Jedynym zagrożeniem jest Cisse (22 bramki w tym sezonie), ale myślę że gospodarze przynajmniej dwie strzelą.

Wolfsburg i Bayern to wiadomo innego scenariusza jak ich zwycięstwa nikt nie przewiduje.

VfB Stuttgart - Hannover 96​

Szukałem czegoś co poza meczami o wszytko było by warte gry i wydaje mi się, że DNB na Stuttgart jest w miarę dobrym rozwiązaniem mimo, że kurs w granicach 1,5 nie powala to jak na dwie kolejki przed końcem nie jest źle. VFB tym meczem może sobie już na pewno zapewnić utrzymanie, do tego mecz na własnym stadionie, wiec myślę, że tym meczem piłkarze będą chcieli się zrehabilitować kibicom za słaby sezon. H96 gra w kratkę, zwycięstwo, remis, porażka jak na drużynę walczącą o Ligę Mistrzów mnie nie przekonują. Stuttgart ostatnie wygrał trzy ciężkie mecz co potwierdza ich formę. W dwóch ostatnich spotkaniach w dobrej dyspozycji strzeleckiej był Cacau, który łącznie strzelił w tych potyczkach trzy bramki. Hannover to drużyna przede wszystkim licząca na przerywanie akcji rywalom, a punkty zawdzięczają między innymi Ya Konanowi. Jestem świadomy, że teraz są mecze o wszytko i że kursy już większe nie będą, ale gra przeciw zwycięstwu H96 po kursie 1,5 jest warta ryzyka bo nie sądzę, że goście będą lepszą drużyną. Mimo, że dla H96 mecz o wysoką stawkę, to Liga Europa dla wielu jest spełnieniem marzeń i przepustką do lepszego jutra.

Stuttgart-Hannover (spotkanie bez remisu) Typ:1 Kurs:1,5

Obserwator (M)
trochę poszedłeś w szczegóły , masz trochę racji, ale najgorszego scenariusza dla żadnej drużyny nie przewidywałem. PS. Mainz ma 5 miejsce, a to nadal jest LE z tym, że chyba ostania runda eliminacji.

Otrzymane punkty reputacji: +6
K 0

kuba555

Użytkownik
Schalke 04 - FSV Mainz
Mecz cieżki do wytypowania jednak ja jestem skłonny postawić jedynke na piłkarzy z Veltins Arena. Mainz walczy o LE i napewno beda chcieli wygrac te spotkanie jednak zespoł Ralfa Rangnicka odpadl z LM i może smiało skupić sie na grze w ostatnich meczach bundesligi . Dodatkowym argumentem przemawiajacym za Schalke są ostatnie mecze które rozgrywali z Mainz :
Schalke 04 - Mainz 05 1:0
Schalke 04 - Mainz 05 4:0
Schalke 04 - Mainz 05 1:0
Schalke 04 - Mainz 05 2:1

Myśle ze swiadczy to o tym , ze Schalke stać na wygraną w dzisiejszym meczu tym bardziej , że jak pokazują statystyki Mainz w tych meczach strzeliło druzynie z veltins arena zaledwie jedna bramke. Licze na zwyciestwo schalke ,może nie będzie ono bardzo przekonywujące , ale jednak 3 pkt powinny zostać w Gelsenkirchen .
Przewidywane składy :
Schalke : Neuer - Uchida , Howedes, Metzelder, Escudero - Papadopoulos , Jurado - Farfan , Baumjohann , Draxler - Raul

Mainz : Wetklo - Bungert , Svensson , Noveski , Fathi - Polanski , Soto - Risse , Fuchs - Allagui , Schurrle
Typ 1 Kurs 2.35

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom