Ja o M'Gladbach jakoś się nie boje, nie wierze, że przed własną publicznością przypieczętują spadek. Pamiętam w tamtym sezonie Hertha też walczyła do końca, była w podobnej sytuacji, też przegrała kluczowy mecz i walczyła do końca. Wiec mam nadzieje na win gospodarzy. Jedynym zagrożeniem jest Cisse (22 bramki w tym sezonie), ale myślę że gospodarze przynajmniej dwie strzelą.
Wolfsburg i Bayern to wiadomo innego scenariusza jak ich zwycięstwa nikt nie przewiduje.
VfB Stuttgart - Hannover 96
Szukałem czegoś co poza meczami o wszytko było by warte gry i wydaje mi się, że DNB na Stuttgart jest w miarę dobrym rozwiązaniem mimo, że kurs w granicach 1,5 nie powala to jak na dwie kolejki przed końcem nie jest źle. VFB tym meczem może sobie już na pewno zapewnić utrzymanie, do tego mecz na własnym stadionie, wiec myślę, że tym meczem piłkarze będą chcieli się zrehabilitować kibicom za słaby sezon. H96 gra w kratkę, zwycięstwo, remis, porażka jak na drużynę walczącą o Ligę Mistrzów mnie nie przekonują. Stuttgart ostatnie wygrał trzy ciężkie mecz co potwierdza ich formę. W dwóch ostatnich spotkaniach w dobrej dyspozycji strzeleckiej był Cacau, który łącznie strzelił w tych potyczkach trzy bramki. Hannover to drużyna przede wszystkim licząca na przerywanie akcji rywalom, a punkty zawdzięczają między innymi Ya Konanowi. Jestem świadomy, że teraz są mecze o wszytko i że kursy już większe nie będą, ale gra przeciw zwycięstwu H96 po kursie 1,5 jest warta ryzyka bo nie sądzę, że goście będą lepszą drużyną. Mimo, że dla H96 mecz o wysoką stawkę, to Liga Europa dla wielu jest spełnieniem marzeń i przepustką do lepszego jutra.
Stuttgart-Hannover (spotkanie bez remisu) Typ:1 Kurs:1,5