Jakoś mi się nie widzi żeby Tarasiewicz , chłop z Wrocławia odpuścił ważny dla niego mecz z Lechem.Wiadomo KKS faworytem ale kursy do dla mnie przegięcie
A co za różnica skąd jest Tarasiewicz? :grin:
Miejsce urodzenia trenera decyduje o jego nastawieniu do konkretnych spotkań?
Krótka propozycja ode mnie:
Jak wiemy nie zagra dziś Teodorczyk co jest wielkim osłabieniem ofensywy Lecha. Parę miesięcy temu stuknąłbym się w głowę gdyby ktoś mi powiedział że kiedyś tak napiszę, ale Teo naprawdę się rozstrzelał. Łącząc ze sobą dwa fakty, a w zasadzie trzy:
a) Legia wygrała, więc Lech musi gonić = wygrywać
b) Zawisza po 120 minutach gry w piątek, dodatkowo wygrali, nie grają już o nic
To jest raczej oczywiste, że rezerwowi gracze w warszawskim finale podczas poniedziałkowego spotkania z Lechem Poznań dostaną szansę pokazania się na boisku - zapowiedział trener Ryszard Tarasiewicz.
c) wspomniany brak Teodorczyka
W jego zespole zabraknie z powodu kontuzji najskuteczniejszego napastnika Łukasz Teodorczyk. W niedzielę snajper Lecha pojawił się na porannym treningu, ale jego stan zdrowia pokazał, że nie nadaje się do rywalizacji w lidze. Jego miejsce w napadzie może zająć 17-letni Dawid Kownacki lub świetnie spisujący się w minionych tygodniach Kasper Hamalainen.
wychodzi mi taki bet:
Lech wygra + under 2.5 sędzia w ciula poleciał z tym karnym
3.1 WilliamHill
Zdaję sobie sprawę że w Lechu są inni zawodnicy od strzelania - Hamalainen, Lovrencics czy Kownacki, ale też nie wydaje mi się by Zawisza się położyła na murawie. Gdybym miał typować dokładny wynik powiedziałbym 0-2, ewentualnie 0-1 gdyby Lechowi nie wychodziło lub też Zawisza potraktowała poważniej ten mecz niż można było się spodziewać. Kurs fajny, lepszy niż 1.4 na wygraną Kolejorza.