Barcelona-Betis
Po raz kolejny mamy znakomitą linię rogów na gości. W ostatnich dwóch meczach na Camp Nou w lidze grałem na Osę i Celtę i się dwukrotnie nie zawiodłem. Betis już co raz bliżej Segunda Division, bo odliczając jutrzejsze spotkanie, to zostaje im 6 meczów, a do odrobienia niemal 10pkt... Sytuacja beznadziejna, ale ostatnio sobie nie pomogli porażką w ostatnich minutach z Malagą. Walki z Barcą raczej nie podejmą, a zbiorą baty, chociaż Blaugrana nie będzie się bardzo znęcać, bo ma zaraz dużo ważniejszy mecz w
LM i dobijanie Betisu nie jest ich wielkim celem. Myślę, że goście w kontrach powinni poszukać swoich szans i te kilka rogów będą mieli.
Betis over 2,5 rogów @ 1,72 Betsafe
Real Sociedad-Real Madryt
Kolejny wyjazd Realu Madryt i będą kolejne problemy. W tym sezonie rozegrali 16 wyjazdowych spotkań i co ciekawe aż w 8 tracili 2 gole lub więcej! Jak na zespół, który ma walczyć o mistrza to jednak trochę dziwna statystyka. Do tej pory jeszcze nie wygrali z żadnym z zespołów z TOP7 na wyjeździe: 2:2 Villarreal, 1:2 Barcelona, 1:1 Athletic, 2:2 Atletico, 1:2 Sevilla. Wyniki jak więc widać naprawdę cienkie i to właśnie z czołówką Real potracił najwięcej punktów, co przekłada się na tabelę. Dodatkowo ze składu wypadł Cristiano Ronaldo, którego Ancelotti oszczędza na
LM, co dla mnie trochę dziwne, bo jednak w
LM wszystko rozstrzygnięte, a mega trudne zadanie na Anoeta. I myślę, że ten mecz definitywnie pogrzebie szansę Królewskich na mistrza, które i tak są małe. Dobra wiadomość to powrót Di Marii ale ciekawi mnie jak Włoch zestawi ofensywę. Może Bale i Di Maria na skrzydłach, a Morata i Benzema w ataku, albo Isco wejdzie w miejsce CR7. Jest kilka opcji ale to jednak Isco zagra od 1. minuty. Po stronie gości zabraknie Xabiego Prieto, De la Belli czy Zalduy. Jednak nie można tego traktować jako wielkie osłabienia, bo jednak XP gra fatalnie w tym sezonie, De la Bella był kontuzjowany przez większą część sezonu, a i tak teraz Jose Angel gra świetnie, a Zaldua to jednak zmiennik Carlosa Martineza, po mimo sporej liczby minut w ostatnim czasie jaką dostał. Na kogo liczyć możemy po stronie gospodarzy? Najbardziej chyba na Carlosa Vele. Ciekawe czy od początku zagra Griezmann, który od jakiegoś czasu gra cieniutko, a ostatnio szansę dostał Chory Castro i strzelił gola Osasunie! Myślę, że można by Urugwajczykowi dać jeszcze jedną szansę. Szkoda mi, że Arrasate nie daje szans Rubenowi Pardo, bo jednak to chyba najlepszy zawodnik spośród środkowych pomocników Txurri-Urdin, a mimo tego jednak nie gra zbyt dużo, a na pewno nie tyle, ile trzeba...
Real Sociedad w tym sezonie z ekipami z czołówki radzi sobie nie najgorzej: wygrane z Barceloną 3:1, Athletic 2:0, remis z Sevillą 1:1 i porażka 2:1 z Atletico. W ubiegłym sezonie z Realem zremisowali 3:3 w ostatniej kolejce i teraz też uważam, że będzie goleada i chyba jednak wolę ten zakład niż 1x.
RSSS over 1,5 @ 2,70 Betsafe
0:4