>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

32. kolejka LOTTO Ekstraklasy (5.05-8.05.2017)

Status
Zamknięty.
maite-radar 25,5K

maite-radar

Użytkownik
5.05.2017; 20:30
Korona Kielce - Jagiellonia Białystok ✅
Sheridan lub Cernych strzeli @ 1,80 Milenium
W takim meczu, po takim kursie, nie wypada nie spróbować. Dwie białostockie strzelby dzisiaj w wyjściowym składzie, liczę na otwarty mecz i sporo okazji dla obu panów na trafienie. Do tego na środku obrony nie ma ani jednego z podstawowej dwójki Korony: Diaw - Dejmek. Ten drugi jest dobrym duchem drużyny, bez niego linia obronna nie może funkcjonować. Kurs w sam raz do mocnego dubla, trafienie go powinno być formalnością.

seba23 141,8K

seba23

Użytkownik
Korona - Jagiellonia
Bez jakiejś dogłębnej analizy proponuję ponownie typ na ilość fauli.
Mało, który bukmacher ma to w ofercie, w zasadzie tylko STS i Totolotek.
W naszej lidze wszystkie propozycję na ilość fauli poniżej 30 uważam za atrakcyjną i do zagrania.
Dzisiaj występuje duża rozbieżność w ocenie linii pomiędzy wymienionymi wyżej firmami, i tak Totolotek wystawił linię 31,5 natomiast STS linię ustawił na 27,5.
To są aż albo tylko 4 faule różnicy przy tym samym kursie w obu przypadkach i ja akurat skorzystam z linii wystawionej przez STS.
Typ: powyżej 27,5 fauli ✅ 11-19
Kurs: 1,8
STS

Z 21

zet

Użytkownik
Kolejorz bez Kownackiego i Jevticia. Siła uderzeniowa mocno osłabła, weźcie to pod uwagę. Do tego brak Tetteha z powodu kartek, oraz NBN i Kolacovicia (ich brak niezauważalny)

Waldi1979 2,2M

Waldi1979

Administrator
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska Ekstraklasa
Godzina: 20:30
Spotkanie: Wisła Kraków - Lechia Gdańsk
Typ: obie strzelą ⛔
Kurs: 1,75
Bukmacher: Totolotek
Analiza: Zapowiada się ciekawe spotkanie, w którym Wisła Kraków podejmie na własnym stadionie wciąż mającą mistrzowskie aspiracje Lechię Gdańsk. Osobiście bardziej bym skłaniał się w stronę gospodarzy, którzy nie przegrali w lidze u siebie od 12 spotkań (9 wygranych i 3 remisy), Lechia na wyjazdach spisuje się dużo gorzej, gdzie na ostatnie 8 meczy 5 przegrała i 3 zremisowała, ostatnia ich wygrana w delegacji miała miejsce w październiku w Lubinie. Na pewno będzie chciała przerwać tą fatalną passe, na ich wygraną raczej nie liczę, ale wydaje mi się, że gola powinni zdobyć, stąd mój typ na &#39;obie strzelą&#39;. Inne typy jakie bym jeszcze widział na ten mecz to:
1 DNB @1,6 ⛔
1 (podwójna szansa) @1,85 ⛔
over 2,5 gola @2,0 ⛔
over 10,5 RR @1,83 ⛔

ibis 1,5M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
15:30 Piast - Śląsk
Typ: 1
Kurs: 2.35
buk: unibet
Wynik: 2:0 ✅

Obie drużyny potrzebują punktów jak powietrza. Niebiesko-Czerwoni mają ich na swym koncie zaledwie 16, natomiast wrocławianie zebrali zaledwie jeden więcej przez co obie ekipy nie mogą wcale czuć się bezpiecznie. W ostatniej kolejce Piast zagrał nieźle w Gdyni i mimo osłabienia zdobył wyrównującą bramkę. To powinno podziałać motywująco na gospodarzy, którzy wydaje się, że wracają na dobre tory. Śląsk z kolei zagrał słabo u siebie z Górnikiem, ale Wrocławianie prezentują się lepiej na wyjazdach. Pomimo tego dalej idę w stronę Gliwiczan, którzy u siebie wydają się być bardzo groźni. Obie drużyny są w podobnej formie jak i sytuacji w tabeli, która sprawia, że Piast jak i Śląsk dziś muszą zawalczyć o komplet punktów. Odnośnie absencji na to spotkanie szkoleniowiec gliwiczan będzie więc musiał poradzić sobie bez czterech piłkarzy, bowiem do zdrowia wciąż nie powrócili Edvinas Girdvainis, Mateusz Mak, Bartosz Szeliga oraz Martin Bukata. Po drugiej stronie zabraknie jedynie Alvarinho i przebywającego w Hiszpanii Joana Romana. Ostatnie starcie między sobotnimi rywalami zakończyło się zwycięstwem Niebiesko-Czerwonych 3:4. Jak będzie tym razem?. Nie liczę na powtórzenie wyniku, ale zwycięstwa, który pozwoli złapać oddech Piastunkom.
18:00 Górnik - Wisła
Kurs: 2.50
Wynik: 1:3 szkoda po tak dobrym początku ⛔

Smuda czyni cuda?. Po tym co ostatnio wyprawia ekipa Górnika można stwierdzić, że tak. Bardzo dobre zawody rozegrane w Wrocławiu, wygrana 2:0 i ucieczka z dna tabeli. Chyba mało kto z nas twierdził, że to się uda odkąd drużynę przejął Smuda. Dziś walka o ligowy byt z Wisłą z Płocka. Goście w ostatniej kolejce zaledwie zremisowali z Ruchem 1:1, do tego nie strzelając karnego w końcówce spotkania. Do składu Płocczan powrócił Kante, który ma na swoim koncie łącznie dziewięć goli. Jednak sama gra Wisły nie powala. Sroga porażka z Lechem 0:3, i do tego dwa remisy z Arką i wyżej wspomnianym Ruchem nie wróżą niczego dobrego przed dzisiejszym spotkaniem. Nafciarze są jednak w lepszej sytuacji od gospodarzy, bowiem 2. miejsce w ligowej tabeli z 21. punktami na koncie pozwalają na spokojnie myśleć o tym meczu. Ja jednak idę w stronę gospodarze, którzy pokazują, że ich utrzymanie staje się coraz bardziej realne.. Górnik jest w gazie i pokazuje to z każdym spotkaniem. Górnik nie musi się martwić teraz spotkaniami z Legią, Lechem czy Lechią, bo takich nie będzie. Najbardziej jednak zastanawia mnie to kogo dziś zobaczymy za stoperów w ekipie gospodarzy. Nie zapominajmy, że tydzień temu po kwadransie wypadł Przemysław Pitry. Parę stoperów w meczu ze Śląskiem tworzyli Adam Dźwigała i Paweł Sasi. Zobaczymy kim dziś zaskoczy nas Smuda, który kombinuje jak może. Górnik przed własną publicznością będzie chciał pokazać, że zasługują na dalszą grę na poziomie ekstraklasy. Jeśli tym razem Górnicy utrzymają koncentrację przez pełne 90 minut i będą równie skuteczni co we Wrocławiu, to szanse na kolejną wygraną będą naprawdę duże.
20:30 Wisła - Lechia
Typ: BTS
Kurs: 1.79
Wynik: 0:1 ⛔

Zacznijmy od tego, że po zdobyciu przez Arkę Pucharu Polski liczba miejsc premiowanych grą w LE zmniejszyła się o jedno. Także ktoś z drużyn Legia, Lech, Jaga, Lechia będzie musiał obejść się smakiem z europejskimi pucharami. Na to spotkanie wybrałem BTS. Lechia pomimo tego, że na wyjeździe prezentuje się bardzo słabo ma szanse doskoczyć do Jagiellonii, która wczoraj zaledwie zremisowała z Koroną. Goście dziś jednak muszą sobie radzić bez Wolskiego, Krasicia i Wojtkowiaka. W składzie są jednak bracia Paixao, a od pierwszych minut powinien wybiec Peszko, także siła ataku za dużo nie straci na jakości. Na konferencji trener Nowak zapowiadał, że czas najwyższy aby Lechia przełamała złą passę meczów wyjazdów, także Lechia wyjdzie bardzo zmotywowana. Wisła natomiast nie przegrała siedmiu kolejnych spotkań na własnym stadionie, pięć wygrała i dwa zremisowała. W ostatniej kolejce Wisła po dobrym spotkaniu wyrwała punkt Legii, przez co wciąż wydaje się najtrudniejszym do pokonania z zespołów piastujących miejsca 5-8. Do składu powraca Głowacki, a na grę od pierwszych minut liczy także Alan Uryga, który w Warszawie rozegrał świetne spotkanie. Wiślacy tak naprawdę nie mają szans na europejskie puchary, ale w każdym spotkaniu będą udowadniać, że gra z nimi będzie ciężka i niewygodna. Oba zespoły dysponują sporym potencjałem w ofensywie, dlatego dziś spodziewam się goli przynajmniej po jednym dla każdej z drużyn.

ajayinho 2,4K

ajayinho

Użytkownik
Wisła Kraków - Lechia Gdańsk ⛔
Typ: Wisła Kraków
Kurs: 2.30
Unibet
Jeżeli macie wątpliwości czy poświęcić na ten mecz czas to podpowiadam, warto. Mecz kolejki według mnie, Lechia po zwycięstwie nad Termalicą jedzie do Krakowa po kolejne punkty. Powiem szczerzę, mimo wygranej u siebie - nie powaliła mnie gra Gdańszczan. Owszem, dominowali ale mam wrażenie że brakuje jeszcze takiej lekkości i &quot;radości z gry&quot;. W tym meczu raczej powinni być dostępni wszyscy gracze oprócz Wojtkowiaka, który niestety jest kontuzjowany. Biała Gwiazda jeżeli oglądaliście mecz z Legią remis można uznać za sukces. Widać było zaangażowanie, ale z drugiej strony siła ofensywna Legii była widoczna. Zabrakło skuteczności i dlatego kibice powinni się cieszyć z jednego punktu. Do składu wraca Arek Głowacki, będzie brakować Pietrzaka. Czytałem, że typujecie że obie strzelą, więc niech będzie 2:1 dla Wisły. Wisła jest w takiej komfortowej sytuacji, że może a Lechia musi wygrać. Przy wygranej Arki w PP, 4 miejsce nie gwarantuje gry w pucharach.

seba23 141,8K

seba23

Użytkownik
Piast - Śląsk
Żarty dla jednych i drugich się skończyły. Dzisiaj porażka którejś z drużyn znacznie ją przybliży do 1 ligi. Remis w zasadzie też nikogo nie urządza. Dla Piast liczy się w dzisiejszym meczu tylko wygrana.
Nie oszukujmy się ale nie ma co się dzisiaj spodziewać jakiejś ładnej dla oka gry. Dzisiaj najważniejsze będą pkt nieważne w jaki sposób uzyskane a więc zapewne zobaczymy sporo szarpanej gry, niedokładnych podań i wiele fauli.
Linia wystawiona przez Totolotek to 31,5. STS wogóle nie wystawił takiego zakładu. Ponad 30 fauli to dużo ale w sumie spodziewałem się coś ok 33,5 także jak dla mnie taka linia do gry.
Typ: powyżej 31,5 fauli ✅ 14-19
Kurs: 1,8
Totolotek

ulter 1,2K

ulter

Użytkownik
Dyscplina. Piłka nożna Polska Ekstraklasa
Godzina: 20:30
Spotkanie: Wisła Kraków - Lechia Gdańsk
kurs: 2.30
unibet

Wisła będzie czarnym koniem grupy mistrzostwkiej, jestem tego pewien. Ma doświadczoną kadrę która grając bez presji potrafi wygrać z każdym. Z Legią zagrali bardzo dobry mecz pod względem taktycznym. W tej drużynie nie ma słabych punktów, trochę zawodzi atak ale w tej lidzę nikt nie ma snajpera który gwarantuję strzelanie goli, raczej decydują tutaj linie pomocy która Wisła ma bardzo dobrą. Na Legii zawodziły skrzydła ale Boguski i Małecki grajacy u siebie to zupełnie inni zawodnicy. Lechia Gdańsk na wyjazdach to zespół co najwyżej średni, porażki z Ruchem, Pogonią, Koroną, Lechem to ostatnie wyjazdy Lechii Gdańsk. Wisła w sezonie zasadniczym łatwo ograła Lechie 3-0 a pamiętamy że na początku sezonu Wisła była zdecydowanie słabszym i nie pukładanym zespołem. Teraz jest zdecydowanie bardziej stabilna. Jeśli Wisła dzisiaj wygra to włącza się na poważnie w walkę o puchary. Wisła u siebie to jeden z najlepszych zespołów w lidzę a Lechia na wyjazdach to co najwyżej średniak. Przy wyrównanym kursie wybieram gospodarzy.

janek-bambo 136

janek-bambo

Użytkownik
Spotkałem się spekulacjami , że Wisła odpusci mecz w zamian za transfery Stolarskiego po sezonie. Ciekawa teoria i ma to jakis sens. Wisła miała walczyć o puchary zgodnie z zapowiedziami trenera , ale triumf Arki skompilikował to zadanie do maksimum. Mecz 50 / 50 , 3 pkt bardziej potrzebne Lechii. Zobaczymy jak to będzie ;-)

baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna Polska
Godz: 18:00
Spotkanie Cracovia-Arka
Typ: x
Kurs 3.45
Buk Unibet
Analiza : Cracovia na swoim stadionie w tej serii spotkań podejmowała będzie drużynę zdobywcy pucharu Polski czyli Gdyńskiej Arki. Gospodarze według mnie jak i bukmahcerów wystawiających kursy na to spotkanie są faworytem do zdobycia kompletu punktów, bowiem nie dośc iż grać będą na własnym stadionie to Arka powinna mieć jeszcze w nigach spotkanie pucaru Polski , w którym przecież mieliśmy dogrywkę. Gospodarze grali co prawda dzień wcześniej,ale gdy sezon się już kończy każdy dzień jest niezwykle ważny. Cracovia jest w tej chwili na miejscu 5 w grupie spadkowej,ale ma tyle samo punktów co 7 w tej tabeli ekipa z Gdyni, tak więc spotkanie zapowiada nam się niezwykle ciekawie bowiem kto tutaj poniesie porażkę może oddalić się na jakiś czas od utrzymania w lidze. Goście chyba za gra na tym stadionie nie przepadają od 2003 roku rozegrali tutaj 9 spotkań , wygrali tylko 1 , ponieśli 3 porażki i zanotowali aż 5 podziałów punktów, tutaj remis nikogo nie ratuję i jestem pewien że oba zespoły pograją o komplet punktów, problemem gości jest to że na wyjazdach grają znacznie słabiej w obronie i pomimo tego iż bramki zboywać porafią to nie wygrywają swoich spotkań, moje typy na to spotkanie w dniu jutrzejszym : przedział bramek 2-3 bowiem zawsze jak te drużyny sie spotykały wiele goli nie oglądaliśmy, obie strzelą , oraz dokładny wynik 1:1, myślę że gospodarze będą atakowali i stwarzali sobie znacznie więcej sytuacji ,ale to Arka po 90 minutach będzie zespołem bardziej zadowolonym z wyniku.

D 30

dadycool

Użytkownik
Legia dziś wreszcie zagra na miarę swoich możliwości. Nie widzę innej opcji. Legia jest najlepsza na wyjeździe. Do tego jedzie pełnym składem z tego co mi wiadomo. Wiem że to żaden argument ale oni wreszcie muszą. Pogoń jak to oni runda finałowa od 3 lat i jedna wygrana w tym okresie dla nich sezon się skończył. Wiadomo postawią się Legii ale ja tu nie widzę znowu szans na zagubienie punktów. Jak dla mnie Legia wygra to i kurs w granicach 2 jest jak najbardziej do gry.

ibis 1,5M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Pogoń - Legia
Typy:
Legia @1.95 ✅
BTS @ 1.75 ⛔

Po zeszłotygodniowym remisie przed własną publicznością z Wisłą Kraków legioniści skomplikowali sobie nieco sytuację w tabeli ekstraklasy. Dzisiaj tak naprawdę liczą się tylko trzy punkty, jakakolwiek strata punktów przez Legię może sprawą mistrzostwa skomplikować jeszcze bardziej. Wojskowi wcale nie zagrali źle z Wisłą. Dużo sytuacji do strzelenia gola, lecz po raz kolejny nie miał kto tych bramek strzelać. Necid dalej bez formy, w spotkaniu z Wisłą miał bodajże dwie sytuacje, gdzie musiał je zamienić na gola lecz tak się nie stało, dziś zapewne rozpocznie mecz na ławce. W jego miejsce pewnie wskoczy Radović (trener Magiera już próbował kiedyś tak grać), a do składu powróci zapewne Guilherme. W składzie Legii zabraknie dziś kontuzjowanego Kucharczyka, reszta ekipy jest do dyspozycji trenera Magiery. Goście wiedzą, że ten mecz nie będzie należał do łatwych. Pogoń na własnym terenie potrafi grać widowiskowo, a ostatnie wyniki zespołu są bardzo dobre. Kogo może obawiać się Legia?. Na pewno jest to Adam Frączczak. Napastnik Pogoni,strzelił w tym sezonie już 13 goli, lecz dzisiejszy jego występ jest niepewny gdyż nabawił się drobnego urazu. Do składu powraca natomiast Murawski, lecz jego forma po tak długiej nieobecności jest jedna wielką niewiadomą. Portowcy w spotkaniach u siebie są silni, w składzie mają kilku dobrych graczy ofensywnych (Delew czy Gyurcso), a już w pierwszym spotkaniu z Legią u siebie pokazali, że stać ich na wiele (wygrana 3:2). Dziś spodziewam się również dobrego widowiska z dużą ilością goli. Każdy kto gra z Legią chce urwać im punkty, dlatego dziś niema mowy o odpuszczaniu. Podobnie jest z gośćmi, dla których liczy się tylko wygrana.

Nieciecza - Lech
Radzę uważać dzisiaj na granie Lecha. Do Niecieczy szkoleniowiec Lecha nie zabrał czterech kontuzjowanych zawodników. Mowa tutaj o Darko Jevticiu, Dawidzie Kownackim, Nickim Bille Nielsenie oraz Elvisie Kokaloviciu. Zawieszony za kartki jest natomiast Tetteh.

kuczko1997 314

kuczko1997

Użytkownik
Cracovia-Arka
Typ;under 2,5
kurs;1.74
bukmacher;unibet
analiza;

Siema siema dzis gram under 2,5 w meczu Kraksy z Areczka.Kursiwo przyzwoite na ten underek.Arka bedzie chciala wywiezc remis z Krakowa.Arka wygrala PP i bedzie jeszcze odczuwac trudy meczu i zadna z druzyn nie narzuci ostrego tepa i w meczu padnie malo bramek.H2H miedzy nimi czesto pada malo bramek i Cracovia u siebie czesto pada wlasnie ten under.Polecam grac grubo a po meczu liczymy hajsiwo powodzenia!

seba23 141,8K

seba23

Użytkownik
Cracovia - Arka

Przed nami kolejny mecz w grupie spadkowej. Obie drużyny z identycznym dorobkiem punktowym. Wygrana którejś z drużyn przynajmniej na chwilę daje trochę spokoju.
Także jak w poprzednich spotkaniach w grupie walczącej o utrzymanie spodziewam się dzisiaj sporo walki na boisku i szarpanej gry. W niedawno rozegranym meczu pomiędzy tymi drużynami w marcu padło 31 fauli, także dzisiaj też akurat taka linia jest do pokrycia i myślę, że obie drużyna spokojnie dadzą radę.
Typ: powyżej 30,5 fauli ✅ 15-20
Kurs: 1,7
Totolotek

Otrzymane punkty reputacji: +2
lusy_b 69K

lusy_b

Znawca - Snooker
Cracovia-Arka
Typ;under 2,5
kurs;1.74
bukmacher;unibet
analiza;
Siema siema dzis gram under 2,5 w meczu Kraksy z Areczka.Kursiwo przyzwoite na ten underek.Arka bedzie chciala wywiezc remis z Krakowa.Arka wygrala PP i bedzie jeszcze odczuwac trudy meczu i zadna z druzyn nie narzuci ostrego tepa i w meczu padnie malo bramek.H2H miedzy nimi czesto pada malo bramek i Cracovia u siebie czesto pada wlasnie ten under.Polecam grac grubo a po meczu liczymy hajsiwo powodzenia!
Piszę, ponieważ niepokoi mnie Twoja nadmierna pewność siebie wyrażona w poście. Faktycznie statystyki H2H potwierdzają taki typ, również statystyki Cracovii na swoim stadionie na wiosnę. Ale wszystkie inne informacje kontrują ten typ: obie ekipy cały czas, włącznie z ostatnimi meczami, pokazują wiele słabości w defensywie. Każdy, kto widział mecz Zagłębie - Cracovia i Lech - Arka musi to potwierdzić. Do tego ignorujesz, dobrą formę strzelecką wiosną kilku graczu obu drużyn. Do tego dochodzą nieobecność bramkarza Jałochy w Arce i Wójcickiego, prawego skrzydłowego Cracovii, który w części meczy występował jako prawy obrońca, w pozostałych jako prawy napastnik. W takiej sytuacji, nawet gdybyś przedstawił skan z dużą stawką postawioną przez Ciebie na ten typ, nie przekonałbyś mnie do tak ryzykownego beta. Powiem szczerze: chętnie czytam wszelkie opinie o typach, nie przeszkadza mi, że są odmienne od moich, ale bezceremonialne wzywanie do stawiania, zwłaszcza grubej gotówki, na wskazywany typ uważam za obrzydliwe!
????

Otrzymane punkty reputacji: +25
R 4,1K

robson1416

Forum VIP
ibis -170
Waldi -200

Za obecną kolejkę.
Lukaszlbn - minął czas na rozliczenie typów, dodatkowo postaraj się może bardziej skupić jakościowo na 2-3 spotkaniach i bardziej je opisać niż wszystkie.
pzdr!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom