>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

32. kolejka Eredivisie (27-29.04.2012) / Play-off Jupiler Pro League (27-29.04.2012)

Status
Zamknięty.
patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Groningen - De Graafschap
Dzisiaj o godzinie 20:00 zostanie zainaugurowana 32 kolejka spotkań w holenderskiej Eredivisie. W pierwszym meczu kolejki zostanie rozegrane spotkanie między FC Groningen, a De Graafschap. Gospodarze to 13 drużyna w lidze, a goście plasują się na pozycji numer 17 i już są pewni tego, że przyszły sezon zaczną od 2 ligi. Stawiam w tym spotkaniu na over 2.5 gola. W kilku zdaniach uargumentuję swój dzisiejszy typ. Gospodarze na 31 meczy mieli aż 20 razy over 2.5 gola co daje około 65% wszystkich spotkań. Goście na 31 meczy mieli również 19 razy over 2.5 gola co jest podobnym osiągnięciem do Groningen. Jak widać obie drużyny w tym sezonie bardzo regularnie zaliczają wyniki gdzie pada więcej niż 3 gole. Ostatnie spotkanie między tymi druzynami rozegrane we wrześniu zakończyło się wynikiem 2:3 dla Groningen. Dzisiaj może być bardzo podobnie. Moim zdaniem dzisiaj kibice w Groningen zobaczą kilka bramek. Stawiam 3:1 dla gospodarzy i powyżej 2.5 gola.
over 2.5 gola @ 1.60

B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Venlo – Haga

Hage ogrywam regularnie od początku rundy i tym razem zrobię to samo. Venlo ostatnio ma złą passę ale warto pamiętać z kim ostatnio grali ( PSV, ALKMAAR, Heerenveen, NEC czyli z samą czołówką ). Jeżeli zagrają z takim zaangażowaniem jak w meczu z Alkmaar jest szansa że 3 pkt zdobędą gospodarze.. Miejscowa gwiazda – Yoshida gra ostatnio poniżej oczekiwań, więc czas aby się wszystkim przypomniał : )
W związku z tym iż obydwie ekipy grają ostatnio mocno poniżej oczekiwań wybrałem bezpieczną opcję.

Venlo DNB Totomix kurs 1,60 2/10
wynik 2:1 ✅

Herakles – Heerenveen

Obydwie drużyny ten obecny sezon mogą zaliczyć do udanych ale chyba więcej do ugrania mają jeszcze goście. Zagram na gości również ze względu na fakt iż ostatnie zwycięstwo ligowe Herakles okupił dwoma czerwonymi kartkami. Liczę tu na jakąś wrzutka na Dosta lub na któregoś z wysokich graczy. Prawdopodobnie po zakończeniu sezonu z Heerenveen odejdą kluczowi piłkarze, a trenera zostanie Marco van Basten. Jeżeli uda się Fryzom awansować do europejskich pucharów być może uda się zatrzymać ważniejsze postacie zespołu na kolejny sezon. Również tutaj wybieram bezpieczną opcję.

Heerenveen DNB kurs 1,90 Totomix 2/10
wynik 2:4 ✅

Vitesse – Excelsior

Po wczorajszym remisie Superfarmerów nie pozostaje nic innego Excelsiorowi jak walczyć do upadłego. Stracili przynajmniej 2 pkt w sposób tak bezsensowny w ciągu ostatnich kolejek że aż trudno to komentować. Mam tu na myśli mecz z Utrechtem 2:3 i Twente 0:1. Nie pozostaje im nic innego jak walczyć o każdy centymetr boiska przez pełne 90 minut. Inaczej już za tydzień możemy poznać tegorocznego spadkowicza w Eredivisie…

Excelsior + 1,5 kurs 1,90 Totomix 1/10
wynik 3:2 ✅

Jeżeli analiza się przydała kliknij &quot; dzięki &quot;.

Otrzymane punkty reputacji: +13
B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Opisy spotkań:

Heracles – Heerenveen wynik 2:4 FT

To co wyprawiały obrony jednej i drugiej drużyny to temat na oddzielną rozprawkę.
Pomocnicy i atakujący jak w masło wchodzili w szesnastkę i z jednej i z drugiej strony.
Sytuacji mnóstwo z obydwu stron i gdyby wynik końcowy brzmiał 4:6 też nie byłoby to dziwne dla kogoś kto obserwował te zawody …Celowo wspominam o tak fatalnej obronie ( patrząc os strony Heerenveen ) gdyż ekipa która ma tak słabą defensywę nie ma się co bić o mistrza kraju. Natomiast o LE jak najbardziej: ) . Dla Heraclesu ten wynik to praktycznie koniec sezonu. Są daleko od miejsc spadkowych natomiast na baraże o grę w LE szanse mają tylko matematyczne ( nie wierzę aby dogonili ósmą w tabeli Rodę ).

Vitesse – Excelsior wynik 3:2 FT

Gdy wygrywa się 0:2 to klasowa drużyna zdobywa 3 pkt a że Excelsior drużyną klasową nie jest to nie zdobył nawet 1 pkt. Mecz zaczął się od samobójczego trafienia i goście objeli prowadzenie 1:0. Przed przerwą trafił jeszcze dla nich Albert i gdy wydawało się że mecz zakończy się sensacją to w drugiej połowie goście grający w sposób na wpół-amatorski i strasznie chaotyczny dali sobie wbić trzy bramki, w tym ostatnią w doliczonym czasie gry…Po raz który gracze Excelsioru na to pozwalają w samej końcówce? Jeżeli gracze z Rotterdamu spadną w tym sezonie to pretensje będą mogli mieć tylko do siebie…

Venlo – Haga wynik 2:1 FT

Po dobrym początku Venlo i bramce w pierwszych minutach spotkania wydawało się że mecz wygrają spokojnie. Błąd w kryciu sprawił że po kilkunastu kolejnych minutach zrobiło się 1:1. ( bramka po rzucie rożnym ). Czego nie mogli później zrobić napastnicy Venlo zrobił obrońca Hagi i po pięknej główce…umieścił piłkę w swojej bramce: ) Po przerwie obydwie ekipy miały swoje szanse lecz wynik nie uległ zmianie.

T 3

true

Użytkownik
Trzeba przyznać, że w tej kolejce w Eredivisie czekają nas, nie przesadzając, arcyciekawe spotkania. Sytuacja w górze tabelki wygląda zabawnie, gdyż na tą chwilę aż 5 drużyn ma w zasięgu ręki drugą lokatę (Ajax właściwie mistrzostwo ma już w kieszeni).
FC Twente - Ajax
Teoretycznie Ajax nie specjalnie musi się w tym meczu &quot;spinać&quot;, matematycznie potrzebuje co najwyżej 1 punktu za remis, by stać się nieosiągalnym, a nawet gdyby jakimś cudem przegrał wszystkie spotkania, to i tak nadrabia bilansem. Czy zatem odpuści mecz - a w życiu! Jak na renomowaną drużynę przystało, przynajmniej takie mam odczucia, z pewnością walkę podejmie. Twente jak wiemy punktów potrzebuje, tak samo jak i Feyenoord, Alkmaar, Heerenveen i PSV. W następnej kolejce podejmie właśnie Heerenveen, gdzie też trzeba będzie jakiś punkt wypuczyć, bo kwestia wyjazdu do Venlo powinna być raczej jasna. Fanatykiem żadnej z drużyn nie jestem, ale od zawsze przyjemnie patrzy się na ich baraże w LE/LM. Być może mało merytorycznie, czyste statystyki, ale myślę że na to spotkanie jakiś over czy BTS zdaje się dobrym pomysłem.
Moje propozycje na to spotkanie:
▶ BTS @ 1,50
▶ over 2,5 goals @ 1,65

Feyenoord - AZ Alkmaar
Podobna sytuacja jak w przypadku Twente, obie drużyny walczą o każdy punkt. Obecna różnica w lokacie w tabeli wynika wyłącznie z jednej puszczonej bramki więcej. Osobiście jestem nieco bardziej przychylny gospodarzom. Ciężki przyjdzie stoczyć bój Alkmaarowi na wyjeździe, a gospodarze z pewnością strzelać bramki, dosłownie każdemu, potrafią. Generalnie podobnie jak wyżej, jakiś BTS bądź over zdaje się dobrym wyborem.

Moje propozycje na to spotkanie:
▶ over 2,5 goals @ 1,60
▶ Feyenoord over 1,5 goals @ 1,80
Troszkę takie suchary, wiem, ale czas nagli.
Wszystkie kursy pobrano z: Expekt​

B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Roda – PSV

Ostatnimi czasy mam dziwne wrażenie że PSV u siebie a PSV na wyjeździe to są dwie różne drużyny. Praktycznie takie samo zdanie można wypowiedzieć o Rodzie. Bilans Rody u siebie to 10-1-4. Jako ciekawostkę mogę podać iż z ostatnich ośmiu spotkań goście wygrali tylko jedno i było to dość dawno to 18.12.2011 roku, Będzie to dodatkowo spotkanie dwóch polskich bramkarzy – Kieszka w Rodzie i Tytonia z PSV. Dodam że obydwaj spisują się w ostatnim czasie bardzo dobrze. PSV walczy o 2 miejsce w lidze a Roda potrzebuje jeszcze ok. 4 pkt aby spokojnie z ósmego miejsca zagrać w barażach. Mecz dość trudny do typowania…

Roda 1X kurs 1,87 2/10 Totomix
wynik 1:3 ⛔

Twente – Ajax

Długo zastanawiałem się jak podejść do tego spotkania…doszedłem do wniosku że trzeba to po prostu potraktować czysto sportowo. Najpoważniejszym osłabieniem Ajaksu przed tym spotkaniem może być brak Jana Vertonghena. Belg doznał kontuzji w trakcie przygotowań do meczu i jego występ jest mocno wątpliwy natomiast nawet i bez niego Ajax prezentuje się lepiej od Twente. Gospodarze potracili ostatnio punkty z takimi potęgami jak Breda czy Haga a męczenie się z Excelsiorem przez 90 minut też im chwały nie przynosi. Lekko zagrałem tu na gości.

Ajax DNB 1/10 kurs 1,90 ✅
Ajax kurs 2,50 1/10 ✅
wynik 1:2

Feyenoord – Alkmaar

Jestem pod sporym wrażeniem tego jak gra i ile punktów zdobywa w tym sezonie zespół z Rotterdamu. Wbrew pozorom nie mają jakiegoś niesamowitego składu a ich siła tkwi bardziej w kolektywie. Prócz jednego strzelca Guidettiego cała reszta prezentuje podobny poziom. Drugie miejsce to byłoby zwięczenie i tak już dobrego ich sezonu. Mecz dwóch równorzędnych drużyn gdzie skłaniam się ku bezpiecznej opcji na graczy Feyenoordu.
Feyenoord kurs 1,50 DNB 2/10 Totomix
wynik 1:0 ✅
Jeżeli analiza się przydała kliknij &quot; dzięki &quot;

Otrzymane punkty reputacji: +2
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom