his_airness
Użytkownik
Rzeczywiście fatalna połowa w wykonaniu Lechii. To nie tak, że mieli 2:0 do przerwy i już nic nie musieli. Mogli sobie na to pozwolić, grali z kontry. Ruch nie był w stanie poza jedną akcją i dwóch strzałach zagrozić Lechii.Lechia w ostatnim meczu u siebie w drugiej połowie z osłabionym Ruchem zagrała słabo
Lechia Gdańsk v Pogoń Szczecin
Mój typ na dziś. Lechia walczy o Europejskie Puchary. Podobnie z resztą jak Pogoń. Jednak wydaje mi się, że w Gdańsku jakoś bardziej chcą tych pucharów niż w innych miastach. Oczywiście poza Warszawą i Poznaniem. Na własnym obiekcie Biało - zieloni spisują się bardzo dobrze. Lechia to zespół, który wraz ze startem 2016 roku strzeliła najwięcej bramek. W dodatku na własnym stadionie jeszcze nie przegrała, odkąd trenerem jest Piotr Nowak. Bilans Lechii Nowaka na Stadionie Energa w Gdańsku to: 4 zwycięstwa oraz remis w starciu z drużyną z Niecieczy. Bilans bramek: 16-3 na korzyść gdańskiego zespołu. Lechia u siebie potrafi dominować nad przeciwnikiem, raz po raz nękając jego obronę. Ktoś napisze, że mecz z Ruchem nie był w całości świetny, ale po co wtedy Lechia miała ryzykować, skoro miała 2:0 po golach Mili i Flavio Paixao? Żeby nadziać się na kontrę Ruchu i żeby mecz stał się bardziej nerwowy? Jak na moje drużyna zagrała rozsądnie, nie tracąc bramki, choć zdarzyły się dwa klopsy w wykonaniu Janickiego. Ten jednak dziś nie zagra, bo pauzuje na kartki i moim zdaniem to nawet lepiej, bo Rafał w ostatnim czasie był mało zwrotny, popełniał błędy i był "elektryczny".
Lechia Gdańsk + over 1.5 @2.12 Betano 2-0
Do tego bez analizy:
Ruch Chorzów v Legia Warszawa -> Legia over 1.5 @1.70 Betano 0-0