06.05.2017 g. 15.30 Bayern Monachium- Darmstadt
-
Typ: 1 (-3)
Kurs: 1,83
Pinnacle
Stawka 7j
Bayern zawiódł mnie niesamowicie w spotkaniu z Mainz gdzie frajersko się wyrolowali i przy okazji moje kupony. Teraz teoretycznie są już na wakacjach bo
LM i PN mają w du...., a mistrza już sobie zapewnili, ale czy na pewno odpuszczą końcówkę sezonu?? Nie sądzę, i jest ku temu kilka argumentów:
- jak wiadomo Lewy i Thiago zostali ojcami, będą chcieli to uczcić bramkami i kołyską
- Lewy walczy o koronę, koledzy z Mullerem na czele deklarują pomóc mu w osiągnięciu tego celu, biorąc pod uwagę że BVB ma na końcówce teoretycznie słabszych rywali, jutro Bayern ma główną okazję do nastrzelania worka bramek
- feta na Alianz Arena, po ubiegłotygodniowym zwycięstwie w Wolfsburgu jutro po meczu będą lały się kilkulitrowe browary i pewnie będzie wielkie świętowanie piątego z rzędu tytułu i na pewno Bayern zagra dla publiki
- goście szans na utrzymanie już nie mają, więc czy przyjadą postawić autokar w polu karnym?? nie sądzę, uważam że będą chcieli pograć nieco w piłkę, i tak w teorii są skazani na porażkę, pytanie w jakim wymiarze
Darmstadt co prawda większą różnicą niż 3 bramek w obecnym sezonie przegrał tylko dwukrotnie, z RBL i BVB, ale wierzę że Lewy i spółka się postarają i zaaplikują im jakiś pięciopak.
Bayern under 2 HT @ 1,80 18Bet 4/10
-------------------------------------------------------------------------------
06.05.2017 g. 15.30 Borussia Dortmund- Hoffenheim
-
Typ: BVB wygra do zera
Kurs: 3,46
Marathonbet
Stawka 3j
Bezpośredni pojedynek o podium Bundesligi a co za tym idzie bezpośrednią kwalifikację do
LM. Borussia podrażniona remisem na własnym boisku z FC Koln, będzie chciała w bezpośredniej rywalizacji zyskać przewagę w ligowej tabeli. Na chwilę obecną mają punkt mniej od wieśniaków. Dlaczego wybrałem taki zakład? Otóż z kilku powodów:
- atrakcyjny kurs, przez co stawka mniejsza niż zwykle, ale uznałem że warto
- nie spodziewam się tutaj otwartego meczu gdyż stawka zbyt duża, BVB powinno kontrolować grę i liczyć na swoje szanse gdyż to moim zdaniem najtrudniejszy z trzech ostatnich spotkań
- BVB dosyć często zachowuje czyste konto na Signal Iduna Park, tylko 8 straconych bramek w 15 spotkaniach (nie strzelił tutaj Lipsk, Bayern czy Schalke)
- Hoffenheim wyjazdy ma średnie , tylko 4 zwycięstwa na 15 spotkań
- Wieśniaki notują niebywałą serię 17 kolejnych spotkań ze strzelonym golem (nawet Bayern takiej nie miał w tym sezonie), co może się zakończyć na takim rywalu jak BVB
BVB (-1,5) @ 2,30 Tempobet 3/10