ktoś znający się w miarę na
Serie A może mi podpowiedzieć coś na mecz
Lazio - Napoli
Warto zawsze samemu wypowiedzieć swoje zdanie co się o danym meczu myśli i potem skonfrontować stanowisko
Moim zdaniem mecz będzie zażarty, ciekawie się zapowiada. Tak jak wyżej pisze @DJ_Jones można próbować BTS, ofensywy obu ekip mocne. Immobile vs Dries Mertens. ALe kurs nie powala..> Stawka meczu duża, miliony leżą na murawie do zgarniećia. Warto przypomnieć mecz Napoli - Lazio z 2015 roku i ostatniej kolejki. 0-2 do przerwy z perspektywy Napoli. Następnie dwa gole Higuaina i remis 2-2, potem zmanrowany karny Pipity i trafienie Onaziego dla Lazio, a w 93min wynik ustala Klose i Lazio wygrało 4:2. Takich emocji życzę dziś sobie i Wam w tym meczu! Ja nie mam faworyta, za Lazio nie przepadam, ale doceniam ich dyspozycję obecnie.
VS
Cagliari - Torino
Typ: Obie strzelą? TAK @ 1,42 Expekt2:3
Mecz dwóch bramkostrzelnych ekip. Jedni i drudzy tez fatalne defensywy. Cagliari ma 59 bramek straconych, Torino 50. Klasyfikuje to ich w top5 najgorszych obron w tym sezonie! Ale za to ofensywne poczynania obu zespołów są dobre. Wiadomo w Torino Belotti wspierany przez Ljajica i Iago Falque. Torino gra nrapawdę bardzo fajnie, ale Hart i partnerzy w defensywie potrafią to zepsuć często... ALe mecze Torino się suepr ogląda, kto jeszcze tego z jakichś niewytłumaczalnych błędów w tm sezonie nie zrobił niech nadrobi zaległości,warto.
Cagliari u siebie więc na Sardynii to zupełnie inny zespół niż na wyjazdach. U siebie strzelają gole, jest niezniszczalny Marco Boriello i reszta.
Jesienią Torino u siebie wygrało 5:1. Cagliari pała rządzą rewanżu dziś. Ostatnio u siebie 0:0 z Lazio więc wyjątkowa posucha, czas to zmienić.
Cagliari: Rafael - Isla, Piscante, Bruno Alves, Murru - Padoin, Tachtsidis, Ionita - Sau, Joao Pedro, Boriello
Torino: Hart - Zappacosta, Moretti, Castan, Molinaro - Acquah, Baselli, Lukic - Iago Falque, Belotti, Ljajić
VS
Bologna - AS Roma
Typ; Roma @ 1,40 Expekt0:3
Roma po prostu jest dużo lepszą ekipą. Skład nie licząc Emersona i Florenziego pełny. Derbowa wygrana z Lazio mimo iż gorzka to jednak pokazująca, że Roma jest waleczna i dziś też się nie poddadzą. Bologna to ostatnio wielki zawód. Owszem wygrali z Chievo, ale potem już porażka z Fiorentiną 0:1, gdzie byli jedynie tłem dla rywala.
Dziś Bologna bez Masiny, a to podstawowy obrońca. Bologna u siebie żadną wielką siłą nie jest, z kim mają przegrywać u siebie z tym przegrywają, nawet z Milanem grającym w 9.
Roma jeszcze się łudzi i marzy o scudetto, cel wysoki, ale trzeba być ambitnym!
AC Milan - Palermo
Wraca Suso do kadry meczowej. Nie wiadomo czy zagra od początku, ale Milan musi się zrehabilitować za Pescare sprzed tygodnia. Za tydzień już derby Mediolanu więc dziś Palemro trzeba odprawić z kwitkiem po prostu.