Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Dyscyplina: Piłka nożna/Włochy Serie A
Godzina: 20:45
Spotkanie: Salernitana- Sassuolo
Typ: Sassuolo over 5,5 RR
Kurs:1,89
Bukmacher: FORTUNA
Sassuolo jak dla mnie największe rozczarowanie sezonu w
Serie A, zespół który potrafił bić się o puchary ma problemy z utrzymaniem się w najwyższej klasie rozgrywkowej na półwyspie Apenińskim. Salernitana zgodnie z prognozami przed sezonem, czerwona latarnia ligi i raczej nic ich przed spadkiem nie uchroni. Zatem mamy dziś pojedynek dwóch najgorszych zespołów w lidze na chwilę obecną z tym że goście mają o co walczyć. Pierwotnie miałem grać over 1,5 gola Sassuolo ale goście mają słaba skuteczność bo raptem 15 bramek po 15 meczach na obcym terenie. Postanowiłem uderzyć w cornery gości, którzy mimo że bramek nie strzelają zbyt wiele ale statystyki cornerów mają obiecujące:
- 7 RR z silna Romą
- 10 RR z Veroną
- 5 RR z Atalantą
- 4 RR z Bologną
- 5 RR z Monzą
- 2 RR z Juve
- 5 RR z Milanem
- 13 RR z Udinese
- 4 RR z Cagliari
- 5 RR z Empoli
- 2 RR z Torino
- 3 RR z Lecce
- 6 RR z Interem
- 6 RR z frosinone
- 4 RR z Napoli
Zatem proponowaną linię pokrywali 5/15 razy, poza tym aż 4- krotnie brakło tylko 1 cornera. Poza tym jak zespół potrafi nabijać przynajmniej 5 rogów na Stadio Olimpico, Atleti Azzuri czy San Siro to z czerwoną latarnią te 6 cornerów powinien uciułać tym bardziej że mają na prawdę o co walczyć.
Pierwszy mecz na Mapei Stadium zakończył się remisem 2-2 i Sassuolo nabiło 11 RR.
Teraz trochę statystyk Salernitany w kontekście cornerów straconych u siebie:
- z Lecce -1
- z Monzą -11
- z Empoli -8
- z Romą -1
- z Genoą -5
- z Juve - 8
- z Milanem - 6
- z Bologną -1
- z Lazio - 9
- z Napoli - 9
- z Cagliari - 5
- z Interem - 3
- z Frosinone -6
- z Torino -2
- z Udinese -5
Jak widać gospodarze na wiele pozwalają rywalom, w 7 na 15 spotkań linia była pokrywana i trzykrotnie zabrakło raptem 1 cornera.
Uważam że zmotywowane Sassuolo dziś będzie mocno cisnąć rywala i cornerami zbliży się do 8-9 sztuk.