Juventus - Napoli
bts @2 sts
superbet itd
0-1
W niedziele wieczorem w najciekawszym spotkaniu kolejki Juventus podejmie u siebie ekipę Napoli. Faworyta ciężko wskazać, buki także dają wyrównane kursy, ja natomiast szedł był ku zakładom na to że obie ekipy strzelą.
Juventus w ostatnim czasie wygląda bardzo przeciętnie, przeszli co prawda solidny Sporting w
LE i zagrają w półfinale ale będąc obiektywnym wcale lepszą drużyna w dwumeczu nie byli. W lidze ostatnio przegrane z Sassuolo i Lazio. Wiadomo że Allegri to minimalizm ale jakość gry w ostatnich meczach może niepokoić.
Napoli od początku sezonu grało bardzo dobrze i równo. Nie jest to jeszcze jednak zespół na takim poziomie aby taką formę utrzymać przez cały sezon, myślę że i tak patrząc na
finanse i kadre robią swietne wyniki. W ostatnim czasie przytrafiło sie pare słabszych momentów i odpadli z
LM po dwumeczu z przeciętnym Milanem, choć myślę że apetyty były ogromne bo szansa na finał wydawała sie bardzo realna. W lidze mają sporą przewagę więc kwestią czasu jest raczej kiedy będą świętować scudetto.
Napoli jest ogólnie ofensywnie nastawione, mają najwięcej strzelonych goli w lidze. Mogą się skupić na rozgrywkach ligowych bo nigdzie indziej nie grają. Dzisiaj bez większych osłabień, w pierwszym meczu wrzucili Starej Damie 5 goli.
Juventus mimo iż stracił niewiele goli to wcale nie jest tak że jakoś super bronią, w meczach wygląda to tak że często na sporo pozwalają rywalom. W tygodniu odzyskali 15 punktów i przy porażce Lazio, dzisiaj mają szanse wskoczyć na pozycję wicelidera. Liczę na otwarty mecz.