>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

31. kolejka LOTTO Ekstraklasy (28.04-1.05.2017)

Status
Zamknięty.
R 4,1K

robson1416

Forum VIP
L 44

lukaszlbn

Użytkownik
Legia - Wisła K. ✅
mój typ: X
Legia u siebie, a Legia na wyjeździe to tak jakby dwie różne drużyny, poza tym skoro w 29. kolejce Legia potrafiła u siebie podzielić się punktami z Koroną, to dlaczego nie miałaby tego dokonać również Wisła(dotychczas równie słaba na wyjazdach co Korona), zwłaszcza że Wisła zaczyna coś przebąkiwać o załapaniu się do europejskich pucharów, co zdaje się nie jest wcale nierealne, biorąc pod uwagę, że przepustkę do Europy może dać również 4 miejsce na koniec sezonu(zdaje się, że gdy Lech zdobędzie PP, a w lidze zajmie miejsca 2-3, to 4 pozycja w tabeli da awans do eliminacji LE), wystarczy tylko dogonić Lechię, z którą Wisła w kolejnej kolejce gra u siebie, dla Wisły 5 miejsce na koniec sezonu byłoby jak zajęcie 4 miejsca na Olimpiadzie, czyli porażka. Dla mnie Wisła to najmocniejsza drużyna z drugiej czwórki tabeli, która na dodatek bardzo chce wskoczyć do pierwszej czwórki, a ostatnia porażka z Górnikiem Łęczna o niczym nie świadczy, zaś Legia zazwyczaj u siebie gra jakoś słabiej z drużynami teoretycznie gorszymi od siebie. Wisła nie ma nic do stracenia, a do zyskania utrzymanie kontaktu z Lechią, więc stawiam na remis, dla Legii jednak pojedynki z Wisłą są dalej prestiżowe, więc nie wypada ich przegrywać.
Śląsk Wrocław - Górnik Łęczna ⛔
mój typ: 1
Kolejna strata punktów z Górnikiem Łęczna w tak krótkim czasie u siebie to byłoby już za dużo dla Śląska, bilans Śląska u siebie w tzw. rundzie finałowej za dwa poprzednie sezony(raz grupa mistrzowska, raz spadkowa) to 4-4-0, a w przypadku braku 3 pkt. w tym meczu we Wrocławiu zrobiłoby się już naprawdę gorąco, gdyż Śląsk do ostatniej kolejki zapewne byłby już w grupie drużyn bijących się o utrzymanie, a zwycięstwo z Górnikiem jednak daje im trochę zapasu nad dolną częścią tabeli grupy spadkowej.
Arka - Piast ⛔
mój typ: 2
Arka Ojrzyńskiego vs. Piast Wdowczyka, czyli pojedynek nowego trenera z prawie nowym, w Arce Ojrzyńskiemu idzie słabo, póki co jeden punkt, Ojrzyński to ponoć dobry motywator, ale jak zobaczyłem te jego hasła motywacyjne porozwieszane w szatni przed meczem z Wisłą, to mogłem się tylko zaśmiać, Wdowczyk w Piaście punktuje trochę lepiej, w meczu z Jagiellonią dokonał sporego przemeblowania pierwszej jedenastki i nie wyglądało to źle na tle lidera - wydaje mi się, że Piast ma po prostu trochę lepszych zawodników i wygra w Gdyni.
Wisła Płock - Ruch ⛔
Ruch w całkowitej rozsypce, czy też w ostatniej chwili pojawi się jakiś cudowny plan ratunkowy(a czasu jest niewiele)?? Niby w Ruchu zadebiutuje nowy trener, ale zdaje się, że problemy pozostaną te same, wiele wyjaśni się pod koniec tygodnia, czy Lipskiemu zostanie rozwiązany kontrakt, jeśli tak, czy z takimi samymi wnioskami do PZPN-u udadzą się jeszcze jacyś inni piłkarze, czy miasto Chorzów ugnie się przed szantażem ze strony klubu i znowu dołoży pieniądze swoich mieszkańców, żeby zapłacić piłkarzom(ze strony prezesa klubu jest de facto ultimatum, potrzeba w sumie 15 mln PLN, miasto ma dać 8 mln, a 3 mln jak najszybciej)?? Nawet jeśli piłkarze Ruchu będą dalej walczyć, to może się okazać, że już w połowie maja klub zostanie zdegradowany, nie dostając licencji na przyszły sezon. Na tle swojego najbliższego przeciwnika Wisła Płock wydaje się być oazą spokoju i powinna to przekuć na trzy punkty.
Zagłębie Lubin - Cracovia
mój typ: X
Dla mnie szykuje się pojedynek drużyn, które nie potrafią wygrywać, Zagłębie już od dawna pozoruje grę w piłkę, przez długi czas wychodziło im nawet udawanie, że zagrają w grupie mistrzowskiej, ale mimo wszystko powinno im wystarczyć umiejętności, żeby nie przegrać u siebie z Cracovią.
Lechia - Termalica ✅
Lechia to dla mnie najsłabsza drużyna pierwszej czwórki i raczej będzie bić się o czwarte miejsce z Wisłą, niż pójdzie w górę tabeli, ale grają skutecznie u siebie, szczególnie z drużynami od siebie słabszymi i nie powinni mieć wielkich problemów z Termalicą, która osiągnęła już swój cel na ten sezon.

Otrzymane punkty reputacji: +18
areck 213

areck

Użytkownik
Wisła Płock - Ruch Chorzów
Wiślacy z Płocka zebrali jak na polskie warunki całkiem solidną ekipę. Jest kilku gości, którzy potrafią piłkę kopać (Furman, Kriwiec, Iljew, Merebaszwili, Piątkowski), solidny bramkarz Kiełpin, stabilizacja w składzie, zgrana obrona (w praktycznie niezmienionym zestawieniu jeszcze z I ligi), i trener Kaczmarek, którego darzą pełnym zaufaniem. Niewiele zabrakło, a Wisła Płock znalazłaby się w grupie mistrzowskiej - tyle samo pkt co zajmująca ósme miejsce Korona. Myślę, że Wisła podejdzie do meczu maksymalnie poważnie i będzie chciała jak najszybciej zapewnić sobie utrzymanie - każda strata punktów po podziale będzie skutkować osuwaniem w tabeli.
W Ruchu zupełna bryndza. Odszedł symbol klubu, &quot;niewyjebywalny&quot; Fornalik, na jego miejsce zapewne przyjdzie &quot;trener&quot;, który zgodzi się pracować za grosze. Pieniędzy nie ma, wypłat nie ma, trenera nie ma, atmosfery nie ma, w zasadzie to niczego tam nie ma. Piłkarze dopiero co strajkując nie wyszli na trening. Jeden z największych piłkarzy w klubie, Patryk Lipski, zgłosił się do Izby przy PZPN o rozwiązanie kontraktu z powodu zaległości finansowych. Jeśli Izba to uwzględni, to za nim zapewne pójdą kolejni. W ciągu 90 min z Lechem (ostatni Fornalika, myślałem że chociaż to ich zmobilizuje) tak walczyli o utrzymanie, że popełnili... 2 faule. Dla porównania inne zespoły z dołu: 23, 13, 13, 12.
O ile piłkarsko aż tak ogromnej różnicy nie ma (chociaż i tak wyżej stawiam Wisłę), o tyle organizacyjnie, motywacyjnie, trenersko Wisła gra 5 lig wyżej niż Ruch.
Dlatego z dużą przyjemnością pobieram 1 po 2,06 u ruska (1,9 uni akceptowalne). Kurs do meczu spadnie.
Stawka, jak na Ekstraklasę, 10/10.
Czekam aż pojawią się kursy na handicap -1,5, lekko zagram.

L 44

lukaszlbn

Użytkownik
Wisła Płock - Ruch

Ruch w całkowitej rozsypce, czy też w ostatniej chwili pojawi się jakiś cudowny plan ratunkowy(a czasu jest niewiele)?? Niby w Ruchu zadebiutuje nowy trener, ale zdaje się, że problemy pozostaną te same, wiele wyjaśni się pod koniec tygodnia, czy Lipskiemu zostanie rozwiązany kontrakt, jeśli tak, czy z takimi samymi wnioskami do PZPN-u udadzą się jeszcze jacyś inni piłkarze, czy miasto Chorzów ugnie się przed szantażem ze strony klubu i znowu dołoży pieniądze swoich mieszkańców, żeby zapłacić piłkarzom(ze strony prezesa klubu jest de facto ultimatum, potrzeba w sumie 15 mln PLN, miasto ma dać 8 mln, a 3 mln jak najszybciej)?? Nawet jeśli piłkarze Ruchu będą dalej walczyć, to może się okazać, że już w połowie maja klub zostanie zdegradowany, nie dostając licencji na przyszły sezon. Na tle swojego najbliższego przeciwnika Wisła Płock wydaje się być oazą spokoju i powinna to przekuć na trzy punkty.
W Ruchu sytuacja jest dynamiczna - gmina Chorzów wykłada 2 mln na Ruch, kwestią otwartą pozostaje to, jak mocno wpłynie to na postawę piłkarzy Niebieskich.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Arka - Piast
Typ: 1
Kurs: 2.00
buk: unibet
Wynik: 1:1 ⛔

Sezon wchodzi w decydującą fazę tych rozgrywek, a więc czas na porządne granie. Zdecydowałem się pójść w stronę Arki. Zespół ten po przejęciu przez Ojrzyńskiego odżył. Arka pod wodzą Pana Leszka przegrała 2:1 z Lechią, choć wcale nie odstawała od swojego rywala, i w ostatniej kolejce zremisowali 1:1 z Wisłą z Płocka tracąc gola w 90. minucie spotkania. Szkoda straconych punktów z Wisłą, bowiem taka wygrana dała by im porządnego kopa. Pomimo tego Arka zaczyna w końcu grać w piłkę tak jak to miało miejsce na początku sezonu, że większość drużyny obawiała się grać w Gdyni z mocną Arką. Do tamtej formy jeszcze im sporo brakuje, ale drużyna jest na dobrej drodze żeby ją odzyskać. Jutro ich rywalem będzie Piast. Zespół z Gliwic miał w tej rundzie dobre momenty zaraz po przyjściu trenera Dariusza Wdowczyka, drużyna nie wygrała jednak czterech ostatnich spotkań, zdobyła w nich tylko dwa punkty i na razie zamyka tabelę grupy spadkowej mając tyle samo punktów co dwa inne zespoły. Dodać można, że Piast gra kiepsko na wyjazdach. Wygrali jak dotąd zaledwie dwa spotkania i aż dziewięć razy przegrał, to najgorszy wynik ze wszystkich drużyn grających w grupie spadkowej. Jutro będzie im niezmiernie ciężko ugrać punkty w Gdyni gdyż wydaje się, że zespół gospodarzy zaczyna być na fali wznoszącej. Arka w tym spotkaniu będzie walczyła o przełamanie serii dwóch porażek z Piastem oraz swojej bez zwycięstwa od ośmiu spotkań. Nie zapominajmy, że Arka we wtorek zmierzy się w finale PP z Lechem, mam nadzieje, że piłkarze jednak skupią się bardziej na jutrzejszym meczu niż na finale na Narodowym.

K 2K

kfjatek

Użytkownik
Lech-Korona
Kolejorz pełna kadra bez oslabien. Gotowy do gry juz Bednarek. Korona problemy w defensywie. Wypadł Diew i Kwiecień. Obok Dejmka ma zagrac ktos z dwojki Rymaniak, Grzelak.
1.35 na Lecha dla mnie jednak nie do zaakceptowania przedmeczowo. Owszem Korona juz o pietruszke gra, ma slaby bilans wyjazdowy i historie meczy w Poznaniu ale jednak na Legii pokazala ze potrafi byc grozna. Do tego chyba dobra atmosfera w druzynie.
W Lechu pełna mobilizacja i skupienie na tym meczu. Bjelica nie planuje raczej żadnych roszad spowodowanych zbliżającym się finałem PP.

gliwiczanin 3,2K

gliwiczanin

Użytkownik
Arka Gdynia - GKS PIAST GLIWICE typ 2 kurs 3.95 Unibet ⛔
Analiza:
Polecam na dzisiaj Piasta Gliwice po kursie 3.95 . Naprawdę warto. Ostatnio przydarzyły się dwie porażki z liderem Ekstraklasy Jagiellonią po bardzo dobrym meczu i ten mecz wcale nie musiał zakończyć się porażka.Świetną sytuacje miał Michał Masłowski który wspaniałym strzałem trafił w poprzeczkę i parę innych akcji które mogły nas doprowadzić do remisu. GKS GKS GKS !!! Potem przydarzyły się 3 remisy z takimi zespołami jak Lechia,Ruch Chorzów oraz Pniówek (mecz towarzyski) oraz dwa zwycięstwa w których było widać Piasta z poprzedniego sezonu zwycięstwo 3-2 z Arką Gdynia oraz 4-3 ze Śląskiem Wrocław. Dzisiaj powinny być 3 pkt zespół jest naprawdę zmotywowany do tego meczu. Brakuje w składzie Girdvainisa i prawdopodobnie Mateusza Maka. W składzie Arki prawdopodobnie zabraknie Abotta ,Vinicius, oraz Trytko. Jeszcze trochę o przeciwniku Arka bilans mówi wszystko na 7 meczy tylko jeden remis z Wisłą Płock 1-1 natomiast 6 porażek Arki(m.in Pogoń 5-1,Wigry 4-2,Łeczna 4-2,Piast 3-2,Lechia 2-1 itp.) Ten mecz musimy wygrać GKS TYLKO ZWYCIĘSTWO !!!

L 44

lukaszlbn

Użytkownik
Jagiellonia - Pogoń ✅ , brak BUKMACHERA !
Jagiellonia jeszcze w tym sezonie z Pogonią nie wygrała(dwa bezbramkowe remisy w lidze, porażka w PP), być może po kontuzji do grania wróci Vassiljev, Pogoń z drużynami z górnej ósemki na wyjeździe nie zdobyła ani razu 3 pkt.(5 porażek), dla Jagiellonii w walce o MP bardzo ważne będzie dobre otwarcie rundy, zwłaszcza że nie trafił im się topowy przeciwnik, więc stawiam na białostoczan.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Arka Gdynia - GKS Piast Gliwice
Piast over 3,5 celnych strzałów @1.6 totolotek ✅
Faworytem tego spotkania są gospodarze (przynajmniej wedle bukmacherów) ja myślę że mecz może być jednak bardziej wyrównany, żadna ze stron rywala się nie przestraszy i będzie dążyła do osiągnięcia celu, którym będzie zdobycie kompletu punktów.Pojedynki obu ekip od lat są ciekawe, obfitują w wiele bramek, ostatni under między Piastem a Arką padł nieco ponad 8 lat temu, a od tego momentu obie ekipy mierzyły się 6x.Dzisiaj mecz o większym smaczku, jest to inauguracja rundy finałowej grupy spadkowej gdzie Piast zajmuje ostatnie miejsce z 15pkt, Arka natomiast plasowana trzy pozycje wyżej mając 1punkcik więcej.W Arce niedawno doszło do zmiany na ławce trenerskiej, zasiadł na niej Ojrzyński, z kolei w nie tak odległym czasie do Piasta przyszedł specjalista od utrzymywania Dariusz W.Pamiętając rękę trenerską Wdowczyka w Wiśle drużynę powinien nastawić dzisiaj bojowo i ofensywnie, Piast w ostatnich dwóch pojedynkach w Gdyni strzelał min 2 gole, tak więc myślę że dosyć korzystną linie celnych pokryją.

W 208,5K

wielki_gracz

Forum VIP
Lech-Korona

Kolejorz pełna kadra bez oslabien. Gotowy do gry juz Bednarek. Korona problemy w defensywie. Wypadł Diew i Kwiecień. Obok Dejmka ma zagrac ktos z dwojki Rymaniak, Grzelak.

1.35 na Lecha dla mnie jednak nie do zaakceptowania przedmeczowo. Owszem Korona juz o pietruszke gra, ma slaby bilans wyjazdowy i historie meczy w Poznaniu ale jednak na Legii pokazala ze potrafi byc grozna. Do tego chyba dobra atmosfera w druzynie.

W Lechu pełna mobilizacja i skupienie na tym meczu. Bjelica nie planuje raczej żadnych roszad spowodowanych zbliżającym się finałem PP.
Zgadzam się, Lech powinien tutaj 3 punkty wywalczyć. Walczą o mistrzostwo a Korona już swój cel osiągnęła i utrzymała się w lidze po wywalczeniu awansu do grupy mistrzowskiej. Tutaj w niej już o nic nie grają i myślę, że to będzie taki dostarczyciel punktów na tym etapie rozgrywek. Tak jak piszesz Lech w najmocniejszym składzie i też uważam, że wygrają.

seba23 141,8K

seba23

Użytkownik
Arka - Piast
W tym meczu ponownie uderzam w typ na ilość fauli.
W zasadzie w grupie spadkowej można w każdym meczu grać typy na ilość fauli. Na tym etapie rozgrywek skończyły się już żarty. Każda przegrana to prawie jak wyrok.
Tutaj już nikt nie zawaha się czy popełnić faul czy nie.
Nie spodziewam się dzisiaj żadnych fajerwerków ze strony obu drużyn a twardej i nieustępliwej walki o każdy metr boiska.
Poza tym w meczach drużyn w grupie spadkowej nie ma co liczyć na jakąś finezję w grze, braki w technice i umiejętnościach drużyny będą nadrabiać walką i agresją.
Ani Arka ani Piast nie będą chciały zacząć tej batalii o utrzymanie od porażki bo wtedy następny mecz to już jak mecz o życie.
A więc dzisiaj walka, walka i jeszcze raz walka na boisku. Linia dosyć wysoka ale spodziewam się tak ok. 40 przewinień w tym meczu.
Typ: powyżej 33,5 fauli ✅ 41
Kurs: 1,8
Totolotek

biernacky17 518

biernacky17

Użytkownik
No wreszcie zaczynamy grać o pełną pule ????
Dzisiaj 2 mecze, narazie zajmę się tym w grupie spadkowej.
Arka - Piast
Po przyjściu Ojrzyńskiego Arka zaczęła grać odrobinę lepiej, widać cokolwiek zaangażowania. Porażka w derbach, remis z Płockiem. Fajnie, że Ojrzyński wrócił do boków obrony Warcholak - Zbozień. Taka drużyna jak Arka musi wykorzystywać wszystko co ma, jeśli to ma jej pomóc. Piast natomiast na ten moment musi dużo liczyć na to co zrobi Badia. To ten gracz ciągnie ofensywe i jeśli będzie miał dobry dzień na pewno coś ustrzeli.
Dlatego tu próbuję over. Niepewny Jałocha, sporo błędów w defensywie Arki, a także Piast, mimo czasami świetnego Szmatuły, traci głupie bramki. Myślę, że to jeszcze nie jest ta faza sezonu żeby grać same undery, obie drużyny muszą walczyć o odbicie się od dna. Poza tym pomiędzy tymi zespołami padały ostatnio same overy.
Over 2,5 @2.04 ⛔
Over 3,5 @3.70 ⛔
Unibet

...

typowy-janusz 112

typowy-janusz

Użytkownik
Ósma liga mistrzów przed nami. Po udanym typerskim tygodniu będzie na vipy z biedronki, co by o suchym pysku nie siedzieć przed telwizornią.
Tym razem płaską stawką próbuję podjąć trochę większe ryzyko, ale zaraz o nim napiszę.
Lech - Korona 1 (1.33) ✅
Jagiellonia - Pogoń 1x (1.18) ✅
Śląsk - ŁĘczna over 2.5 (1.82) ⛔
ako 2.86 ónibet
⛔

Na Lech zagram jak na typowego Jansuza przystało. Fuksiarski remis Korony z Legią na wyjeździe zostanie szybko zweryfikowany. Niech Kielczanie się cieszą , że są w top 8 i póki co bez punktu. Niech cicho tam zamykają tabelę.

Nie sądzę, żeby portowcy wywieźli z drugiego końca Polski jakieś punkty. Jagiellonia udowodniła, że umie zdobywać punkty, zwyciężać. Pierwsza kolejka i obesranie się? Nie sądzę. Pobieram po fajnym kursie mając w pamięci twardą grę Jagi, nie tak dawno w Szczecinie.
W overze Śląska trochę ryzykuję. Chciałem wziąć over 1.5 ale zacząłem sobie rozkminiać i kalkulować... Tutaj może być albo 0-0, albo radosny futbol... Górnik odblokował się strzelecko, u Wrocławian też to w miarę wygląda... kurs jest fajny, no to próbuję.
Wyczuwam tutaj pod wąsem niespodziankę i Smuda może to wziąć. Niech się dzieje ogólnie co chce, oby bramki trzepali.

K 2K

kfjatek

Użytkownik
Lech-Korona
Lech kartki +1.5 1.7
Kartki +3.5 1.6

Żarty się skończyły. Idę w kartki.i. Lech gra o stawkę, liczę że nogi nie odstawią. Myślę, że Korona się dziś mimo wszystko postawi. Sędziuję Marciniak który lubi je pokazywać.
Jest para Tetteh-Trałka dziś, to też składnia ku temu.
EDIT: Oba na plus.
Co ciekawe chyba trzeci mecz z rzędu u siebie Lech ma mniej rzutów rożnych od rywala, co rzadko się zdarzało. Dziś 3:8 jakoś.
Jaśniej zaznaczaj typy o/u, a nie jak hc, jaki bukmacher?kolejnym razem post do kasacji.
Ps:dyskusje Po meczu prowadzimy w temacie dysk. o ekstraklasie, ew tutaj po meczu zamykającym kolejkę.Jeśli ktoś tutaj zaczyna dyskusję po zakończonym spotkaniu, odpowiedź można umieścić cytatem w odp. temacie i tam sobie rozmawiać.Druga część mojej uwagi ogólnoinformacyjna.
@TommyTSW

Otrzymane punkty reputacji: +9
szwedzik 36,5K

szwedzik

Użytkownik
Śląsk Wrocław - Górnik Łęczna
Górnik wygra a obie strzelą 7.50 ⛔
Wpadło mi w oko takie oto zdarzenie. Śląsk gra bez Bilińskiego który pauzuje za kartki,to spore osłabienie,Alvarinho,Roman,Stjepanovic. Ogolnie dziwi mnie taki kurs na Śląsk,obie drużyny prezentują podobny poziom,Górnik systematycznie punktuje i zawsze coś tam strzela. Ja taki kurs biore w ciemno. Górnik na prawde jest w stanie wygrać ten mecz.
Wisła Płock - Ruch Chorzów
Wisła Pock 1.60 ⛔
Wisła jest zespołem zdecydowanie lepszym,ma lepszych zawodników. Nie mam co zbytnio napisać o tym meczu ale faworyt jest tylko jeden.
Lechia Gdańsk - Bruk Bet Nieciecza
Lechia powyżej 1,5 gola 1.75 ✅
Walcząca o mistrza Lechia tutaj nie może kalkulowac i musza mecze wygrywac zdecydowanie,są w stanie strzelić conajmniej 2 gole. W drużynie Piotra Nowaka bez wątpienia ma kto strzelać gole, grają u siebie , a dobrze wiemy że Lechia u siebie jest bardzo mocna.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Śląsk - Górnik
Typ: BTS
Kurs: 1.74
Wynik: 0:2 ⛔
W grupie spadkowej każdy mecz jest na wagę trzech punktów. Porażka/dwie mogą tutaj sporo namieszać dlatego w takich spotkaniach niema odpuszczania, jest walka do samego końca. Obie ekipy spotkały się nie tak dawno w Wrocławiu gdzie padł remis 2:2. Dzisiaj spodziewam się podobnego spotkania do tamtego. Urban jak i Smuda pokazali chyba, że są dość niezłymi sternikami, bowiem oba kluby zaczęły punktować i w miarę grać w piłkę. Zrobili coś z niczego. Pod wodza Franciszka Smudy Górnik zaczął grać dobrze w ofensywie i choć widać jeszcze spore problemy w obronie zespół ma duże szanse na utrzymanie. Podobnie jest ze Śląskiem, który również miał spore problemy w szykach obronnych, a mimo tego zaczął wygrywać i punktować. Obie ekipy regularnie strzelają bramki w swoich meczach, dlatego też dziś spodziewam się paru goli. Na dodatek te gole ma kto strzelać, w ekipie gospodarzy z formą wybuchł Robert Pich, który w dziesięciu spotkaniach zdobył aż sześc bramek. W ekipie gości świetnie spisuje się Bartosz Śpiączka, który ma osiem trafień. Do niego można dołożyć Grzegorza Bonina i Piotra Grzelczaka, którzy pod wodzą Smudy odżyli. Podsumowując, w tym spotkaniu niema co kalkulować. Obie ekipy muszą tutaj powalczyć o komplet punktów, które przybliżą na pewno jedną z drużyn do wymarzonego celu jakim jest utrzymanie.
20:30 Lechia - Termalica
Typ: 1 ✅
Kurs: 1.60
Wynik:​

Bruk-Bet swój cel minimum osiągnął i w zasadzie powoli sezon się dla nich kończy. Jednak ten zespół będzie chciał w jakiś sposób pokrzyżować plany niektórym ekipom i dziś na start idzie spotkanie z Lechią. Goście w ostatniej kolejce niespodziewane wygrali w Twierdzy Kielce, gdzie trzy punkty dały im grupą mistrzowską. Czy dziś będą w stanie wygrać w kolejnej twierdzy?. Myślę, że nie. W Gdańsku mówi się, że Lechię interesują europejskie puchary i czas to potwierdzić dzisiaj na boisku. Gospodarze najlepiej czują się na własnym stadionie. Jeśli chodzi o ten aspekt to w tabeli Lechia jest bezkonkurencyjna. Gdańszczanie u siebie wygrali aż 12 z 15 spotkań. Na dodatek bardzo wyrównany i silny skład na to spotkanie powinien sprawić, że Lechia na swojego rywala ruszy od pierwszych minut. Jedyne co mnie martwi to Lechia w poprzednich spotkaniach miała duże trudności w meczach z Termalicą. Dziś jednak goście nie są w tak dobrej formie jak wtedy, bowiem dwie strzelone bramki w sześciu spotkaniach na wyjeździe nie wróżą niczego dobrego dla Słoników. Reasumując, co tutaj dużo mówić każdy inny wynik niż pewna wygrana Lechii tutaj będzie sporą niespodziankę. Idę w stronę gospodarzy, ponieważ zespół który ma aspiracje na mistrzostwo musi poradzić sobie z jedną z najgorszych ekip w grupie mistrzowskiej. Podopieczni Nowaka nie mają żadnych problemów ze stwarzaniem sobie sytuacji bramkowych i strzelaniem bramek. Mają ku temu dobrych zawodników, a co najważniejsze w tym wszystkim grają przed własną publicznością, gdzie są groźni.

biernacky17 518

biernacky17

Użytkownik
Wisła Płock - Ruch
Wisła poprzez remis z Arką nie dostała się do pierwszej ósemki, dlatego zobaczymy ją dzisiaj w starciu z Ruchem. Ruchem, który ma nowego trenera, który znowu po raz kolejny dostaje kroplówkę na podtrzymanie bytu w Ekstraklasie. Prawdę mówiąc, nie sądzę by piłkarze Kaczmarka jakoś się załamali tym brakiem awansu do strefy mistrzowskiej. Na pewno powalczą o &quot;mistrzostwo&quot; grupy spadkowej.
Jeśli chodzi o Ruch to ciekawe, jak to będzie chciał poukładać trener Warzycha bez mózgu, czyli Lipskiego. W Płocku wraca do gry Furman, którego wyraźnie brakowało w meczu z Arką. Tak to brak jakichś ważniejszych absencji. W rundzie zasadniczej tego sezonu Wisła Płock wygrała u siebie z Ruchem, teraz mam wrażenie że to będzie o wiele łatwiejszy dla nich mecz. Dostają rywala, który się słania na nogach wystarczy go tylko dobić.

Wisła P. win @1,6 Unibet

Śląsk - Górnik Łęczna
Śląskowi udało się pokrzyżować plany Lubinowi, także zobaczymy derby jeszcze raz. Co do tego meczu, mieliśmy go 2 kolejki temu, gdzie Łęczna urwała punkt na stadionie we Wrocławiu. Dla mnie ten scenariusz jest dzisiaj bardzo prawdopodobny. Łęczna ograła w ostatniej kolejce Wisłę Kraków, trochę osłabioną, ale na pewno tchnęło to zwycięstwo nadzieję w zespół Smudy. W Górniku strzelać zaczyna Śpiączka, Bonin wraca do swojej dawnej formy, kiedy strzelał piękne gole. Na prawdę zaczynam wierzyć w utrzymanie dla Łęcznej. Śląsk trapi brak napastnika, bo ani Zwoliński, ani Biliński nie dają praktycznie nic zespołowi. Jedynie Pich próbuje coś ciągnąć, ale czy to starczy na odradzającą się Łęczną? Szczerze wątpie, stąd taki a nie inny mój typ.

Łęczna lub remis @1,8 Unibet

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Śląsk Wrocław - Górnik Łęczna
Górnik wygra a obie strzelą 7.50
Wpadło mi w oko takie oto zdarzenie. Śląsk gra bez Bilińskiego który pauzuje za kartki,to spore osłabienie,Alvarinho,Roman,Stjepanovic. Ogolnie dziwi mnie taki kurs na Śląsk,obie drużyny prezentują podobny poziom,Górnik systematycznie punktuje i zawsze coś tam strzela. Ja taki kurs biore w ciemno. Górnik na prawde jest w stanie wygrać ten mecz.
To , że Górnik może wygrać ten mecz to owszem, ale spore osłabienie Śląska ?
Błagam...
Alvarinho - za Urbana gra jakieś minuty, głównie gra w 3 lidze.
Stjepanovic - zwykły przeciętny człapak, wstawić Madeja, jest to samo, bez różnicy.
Roman - owszem złapał formę ciężko go zastąpić.
Biliński - i tutaj jest hit, spore osłabienie ? Koleś , który strzelił w 30 kolejkach - 5 bramek w tym 2 z karnego. Wstawić tam kogolwiek nie ma różnicy. Także, te osłabienia o których piszesz to średnio.
Co innego jakbyś zauważył postawę bramkarza, postawę lewego obrońcy to jest kabaret w ich wykonaniu, kompletny błąd działaczy którzy woleli Kamenara zamiast Abramowicza, który poszedł do GKSu Katowice, uważam, że z Abramowiczem w bramce byłoby TOP8.
Moim zdaniem Śląsk powinien to wygrać, mecz potoczy się podobnie do tego z przed 2 tygodni , teraz wszystko zależy od kilku czynników po pierwsze od bramkarzy, jeśli Pawełek nie popełni znowu błędu, to Śląsk to wygra jeśli znowu coś zepsuje, niestety, ale może zabrać punkty i to już nie pierwszy raz.
Kolejna sprawa to wyłączenie z gry Bonina - moim zdaniem najlepszy gracz Łęcznej, a bez nie go zespół gra mocno średnio.
Jeśli chodzi o over, statystycznie 4 mecze ekstraklasowe we Wrocławiu i 4 overy.
Dodatkowo , żeby utrzymać się w lidze w mojej opinii wystarczą Śląskowi 4 wygrane, 12 punktów, grają akurat te 4 spotkania u siebie dzisiaj z Łęczną,
potem będzie Ruch, który to dzisiaj się okaże w jakiej jest formie po zmianie trenera, potem Arka, która po zmianie trenera na Ojrzyńskiego nie wygląda dobrze, ale to już wina trenera moim zdaniem i ostatni meczu siebie z Cracovią, który z tych 4 jest najcięższy, dlatego trzeba zrobić wszystko, żeby wygrać mecze u siebie. To jest kolejny bodziec do wygranej.
Dlatego mój typ na to spotkanie czyli połączenie Overa i wygranej Śląska:
Śląsk Wrocław vs Górnik Łęczna
Śląsk &amp; Over 2.5 @ 2.90 forBET - KE
⛔
Jeśli chodzi o osłabienia w Łęcznej , to też nie jest ich mało: Gerson, Komor, Mierzejewski, Szmatiuk.
edit: Nie miałem racji, no ale cóż zdarza się, przy tym co dzisiaj widzę we Wrocławiu, to spadkowicza widać na odległość.

seba23 141,8K

seba23

Użytkownik
Śląsk - Górnik Ł.
Ponownie wybieram typ na ilość fauli. Sytuacja analogiczna jak we wczorajszym meczu Arka - Piast.
Pierwszy mecz a jakże ważny dla tych drużyn w kontekście utrzymania. Przy porażce Górnik będzie tracił do Śląska już 5 pkt.
Tak jak pisałem poprzednio nie spodziewam się w meczach w grupie spadkowej jakiejś finezji w grze, za wielu składnych akcji i długiego rozgrywania piłki, tylko dużo walki, walki i jeszcze raz walki. Gra zapewne będzie szarpana, przerywana faulami, wszak to już dla tych drużyn mecze o &quot;życie&quot;. Wczoraj spokojnie te 40 fauli piłkarze zrobili i liczę, że dzisiaj będzie podobnie.
Typ: powyżej 32,5 fauli ⛔
Kurs: 1,9
Totolotek

zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Lechia Gdańsk - Bruk Bet Termalica
Typ: 1
Kurs: 1,60 ✅
Bukmacher: Unibet
Żarty się skończyły i pora rozstrzygnąć naszą Ekstraklasę. Pozostało 7 kolejek, który wyłonią nam Mistrz Polski i spadkowiczów. Lechia Gdańsk zajmuje 4 miejsce ze stratą4 punktów do Lecha Poznań, oczywiście jeśli wygrają będą mieć stratę 1 oczka. Praktycznie 4 drużyny dzieli różnica 3 punktów. Będzie walka do końca i takie mecze jak ten dzisiejszy po prostu trzeba wygrać. Nieciecza po rewelacyjnej pierwszej rundzie, trochę spuściła z tonu i już ledwo awansowała do pierwszej ósemki czym zapewniła sobie utrzymanie w lidze i to jest chyba na tyle na co ich stać w tym sezonie. Lechia Gdańsk to przede wszystkim rewelacja u siebie, na 15 spotkań u siebie wygrali aż 12 meczy, 1 remis i tylko 2 porażki - właśnie z Bruk-Betem Nieciecza 1:2 w pierwszej rundzie. Dziś czas na rewanż. W Lechii nie zagra kontuzjowany G. Wojtkowiak natomiast u gości nie zobaczymy R. Gergel, B. Smuczyński i J. Wróbel. Oczywiście składy obu ekip nie ma co porównywać, bo Lechia przeważa na każdej pozycji i właśnie na boisku muszą to udowodnić. Stawiam na Lechię po dość przyjemnym kursie.
Powodzenia.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom