W
208,5K
wielki_gracz
Forum VIP
Dyscyplina: Piłka nożna - LOTTO Ekstraklasa (grupa spadkowa)18:00 Arka - Lechia
Arka @ 2.38
bah
Arka z pewnością będzie chciała się zrehabilitować za porażkę z Lechią w ostatniej kolejce pierwszej części rozgrywek. Na dodatek będzie chciała przerwać fatalną serię porażek u siebie w spotkaniach derbowych. Nie spodziewam się szalonego tempa w wykonaniu gospodarzy, ale konsekwentnej gry tak jak to miało miejsce w spotkaniu min, z Legią. Arka będzie wyczekiwała swoich szans, a te na pewno się nadarzą. Trener Ojrzyński musi pobudzić swój zespół, który w Gdańsku tydzień temu wyglądał jakby zapadł w zimowy sen. Jestem ciekaw co zaprezentują goście, którzy po takiej wygranej z pewnością dostali mega powera. Stokowiec to dobry trener, który potrzebował czasu aby to wszystko poukładać i chyba poukładał?. Jutrzejszy mecz na pewno to zweryfikuje, ale Arka na pewno nie dostanie tutaj lania. Goście jutro bez Sławka Peszki, który pauzuje za nadmiar kartek. Gospodarze w spotkaniach u siebie nie przegrali jeszcze tej jesieni, a rywale na ich boisku mają spory problem. Jest to spowodowane dobrą grą Arki oraz ich ustawieniem, który nie pozwala na zbyt dużo rywalom. Jutro na trybunach na pewno będzie kocioł, który ma pomóc Arce w zdobyciu trzech punktów i myślę, że są w stanie to osiągnąć.
Godzina: 18:00
Spotkanie: Arka Gdynia - Lechia Gdańsk
Typ: 1
Kurs: 2,64
Bukmacher: 1xbet
Analiza:
Zgadzam się z ibisem i też gram na Arkę ???? Nie będę powielał tego co kolega wyżej napisał, dodam tylko, że tym meczem o finał PP, kóry Arkę czeka bym się nie martwił. To są derby tutaj nikt się oszczędzać nie będzie z powodu tego, że czeka ich mecz rewanżowy w półfinale PP. Oto byłbym spokojny, w kadrze Arki kilku wychowanków oni wiedzą jak ważny to jest mecz dla ich kibiców i dla nich samych, tym bardziej, że w ostatniej kolejce przegrali w Gdańsku. Jednak w Lechi dużo większa ilość najemników i dla większości pewnie to mecz jak każdy inny z po prostu większą rywalizacją na trybunach. U siebie tydzień temu wygrali owszem ale teraz w Gdyni to już będą całkiem inne derby i typy overowe na żółte kartki też wydają się być dobrym pomysłem ???? Ja jednak pójdę w stronę zwycięstwa Arki. Zawodnicy Lechi przez cały sezon pokazują, że mają duży problem z radzeniem sobie z presją a ta teraz będzie coraz większa. Nie dość, że derby na stadionie rywala to jeszcze walka o utrzymanie. Lechia miała spokojnie awansować do pierwszej 8 a nawet walczyć o europejskie puchary czy nawet mistrzostwo a tutaj trzeba walczyć, żeby nie spaść z ligi. Zespół z Gdańsk pokazał już wielokrotnie w tym sezonie, że sobie nie radzi z presją kibiców, otoczenia itd i grali strasznie nerwowo. Teraz presja wzrasta jeszcze bardziej i liczę, że dalej będzie z nią problem i będą na boisku w tym spotkaniu grać nerwowo. Arka jest na bezpiecznej pozycji i ma szansę swojemu największemu rywalowi wbić szpilę. Z pewnością zagrają na maksa aby to uczynić. Już pisałem kiedyś, że ten zespół Lechi bardzo mi przypomina Górnik Zabrze z sezonu 2008/2009, kiedy to też były buńczuczne zapowiedzi walki nawet o mistrzostwo Polski i odrodzenie się wielkiego Górnika, ściągnięto wielu piłkarzy, trenera Kasperczaka a tymczasem zespół spadł z Ligi. Teraz jest podobnie z Lechią, jaki będzie finał dowiemy się za 7 kolejek ale w tym dzisiejszym spotkaniu idę w stronę Arki.
1-2