Płaska stawka
Gra płaską stawką jest dość wygodna, ponieważ nie musisz się zastanawiać, ile pieniędzy przeznaczyć na dany mecz, ze względu na prawdopodobieństwo, że wejdzie. Tutaj gramy każdy mecz za tą samą stawkę (najlepiej ok. 2,00) oczywiście możemy użyć też małego AKO złożonego z 2-3 meczy.
Grając płaską stawką kursy 2,00 wystarczy nam skuteczność powyżej 50% co jest w stanie osiągnąć każdy bukmacher, nawet grając po kursach (czego nie polecam). Teoretycznie grając wyższe kursy, np. 3,00 wystarczy nam powyżej 33,3 % skuteczności aby być do przodu, itd.
Warto zrobić sobie okres przygotowawczy, przykładowo przez jakiś okres czasu grać tylko potencjalnie, czyli na kartce i zapisywać wyniki, następnie obliczyć skuteczność naszych typów. Po prostu nie ma sensu grać jakimiś systemami bez pewności, że przyniosą one zyski (oczywiście pewności nie ma nigdy jednak istnieje jakieś prawdopodobieństwo).
Powstaje pytanie: jaki procent naszej kwoty (w Twoim przypadku 300 zł) przeznaczyć na tą "płaską stawkę". Wszystko zależy od tego ile chcesz wygrać, jak bardzo chcesz zaryzykować. Możesz zagrać za mniejszą stawkę (np. 1% kapitału) po większych kursach (np. 3,00) oczywiście zamiast pojedynczego kursu może być AKO. Z drugiej strony możesz grać np. za 2%, co jest dość popularnym i bezpiecznym sposobem, po kursach ok. 2,00.
Nie wiem, jaką masz średnią trafionych kuponów ok. 2,00 - musisz to zbadać, ale przyjmijmy, że trafisz 60% swoich kuponów (jest to wyzwanie, ale przy odpowiednim doborze kursów i zdarzeń do zrobienia). Przyjmijmy, że będziesz grał za 2% kapitału kupony po kursach ok. 2,00 przykładowo:
kapitał - 300zł
płaska stawka - 2% z 300zł = 6zł
ilość kuponów - 300zł / 6zł = 50
trafionych kuponów - 60 % z 50 = 30 trafionych kuponów
średni kurs: 2,00
jeden kupon: 6 zł * 2,00 = 12 zł
suma: 30 * 12 zł = 360 zł
kapitał początkowy: 300 zł
wygrana: 360 zł
bilans
+ 60zł
kapitał początkowy - 300 zł