>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

30 kolejka T-Mobile Ekstraklasy 12.04.2014

P 18

pivosh92

Użytkownik
Zagłębie - Legia - 2 @ 2,00✅
Prosta rzecz - Legia w gazie, w dobrej formie, klepią wszystkich równo, do tego chcą zadbać o 5 pkt przewagi na fazę mistrzowską - nie będą wtedy musieli tak bardzo obawiać się bezpośredniego starcia z Lechem, który po ewentualnej porażce dziś i własnym zwycięstwie po podziale punktów doskoczył by na 3 punkty i to byłaby sytuacja dla Legii bardzo nieciekawa. A że sam rywal przeciętnej klasy to i o wynik się nie boję. Wygrane 3-0 z Arką, 3:1 z Wisłą to jednak nie ta klasa co spotkanie z Legią, a ostatnia przegrana z Lechią dobitnie udowadnia, że to Legia jest faworytem i to na nią warto grać. Zastanawiam się też nad under 2,5, bo Zagłębie u siebie bramek tracić nie lubi, ale Legia jest w dobrej formie i strzelić 2 bramki na pewno da radę, gdyby przypadkiem zaplątał się jakiś gol Zagłębia lub jeszcze jedna bramka Legii - co bardzo możliwe - kasy nie ma, a kurs nie za wysoki (1,75).

Wisła - Podbeskidzie - 1 @ 1,83⛔, under 2,5 @ 1,60✅ Wisła znów zagrała dramatycznie słabo, zmarnowała karnego... żal mi tej drużyny
Liczę w końcu na przełamanie - ostatnie 3 mecze Wisły były nieźle zagrane, ale całkowita impotencja strzelecka Brożka mogła tylko zasmucić. Podbeskidzie jednak nie jest ostatnio w dobrej formie, przez cały sezon na wyjazdach prezentuje się słabo lub nawet tragicznie (1 zwycięstwo, 5 remisów i aż 8 porażek, stosunek goli 15:30). Zakładam więc, że i na R22 nie podołają zadaniu i nie strzelą bramki, a jako że Wisła zaczyna wracać do optymalnej kadry (w tym meczu zabraknie tylko Jovanovicia, Boguskiego i zapewne Chrapka) to wydaje mi się, że w końcu się przełamią i wygrają mecz. Liczę jednak na niską wygraną, 1-0 lub 2-0 i dla odważnych polecam postawić na dokładny wynik - ja preferuję tylko under 2,5.

Pogoń - Widzew - 1 @ 1,60✅
Krótka piłka - Pogoń gra dobrze, imponuje skutecznością w ataku, gra niezły futbol - dokładne przeciwieństwo Widzewa. Owszem, zdarza im się czasem coś zagrać (jak chociażby w zeszłym tygodniu), ale ich gra na wyjeździe w tym sezonie jest tragiczna, do tej pory tylko jeden remis i reszta porażki - i w tym wypadku raczej nie będzie inaczej. Może i Widzew idzie do góry, ale jednak dobrze grająca u siebie i SKUTECZNA, nie tak jak Wisła Pogoń będzie według mnie za trudnym orzechem do zgryzienia.

Otrzymane punkty reputacji: +5
G 693

generalkaman

Użytkownik
Kończymy tą lige czy nie ? - 30 Kolejka T-Mobile Ekstraklasy

Szesnasto zespołowa liga, system każdy z każdym mecz i rewanż więc wychodzi, że po 30 kolejkach kończymy – lecz jak wszyscy wiemy NIE, przynajmniej nie w tym sezonie. Reforma Ekstraklasy wprowadza dodatkowe 7 kolejek, skutkuje to tym iż w nadchodzącej kolejce drużyny nie będą walczyły tylko o punkty w tabeli ale również o rozstawienie i korzystny układ spotkań w grupach.
Jako najważniejsze spotkania klarują nam się rywalizacje Górnika z Lechem, Zawiszy z Ruchem, Korony z Cracovią, oraz mecz przyjaźni Śląsk – Lechia. Zacznijmy jednak od początku czyli od pierwszego wypisanego prze ze mnie spotkania Górnik Zabrze – Lech Poznań. Podopieczni Roberta Warzychy wciąż czekają na upragnione zwycięstwo, którego jeszcze w 2014r nie odnieśli w ŻADNYM oficjalnym spotkaniu, na stadion przy ulicy Roosvelta przyjeżdża będąca ostatnio w bardzo dobrej formie drużyna Kolejorza. W ostatniej kolejce rozgromili na własnym stadionie 6-1 drużynę Jagielloni, a Górnicy w tejże kolejce przegrali wyjazdowe spotkanie z Cracovią 0-2, nie był to dramatyczny mecz w ich wykonaniu, mieli kilka okazji do zdobycia bramki – nie wykorzystali ich i wyjechali z Krakowa na tarczy. Gospodarze tego spotkania muszą je wygrać aby nie oglądając się za siebie i być pewnym miejsca w grupie mistrzowskiej. Poznaniacy również jako cel na to spotkanie stawiają sobie zdobycie trzech punktów, mimo iż mają zapewnione drugie miejsce przed podziałem ligi nie chcą dać szansy Legii na odskoczenie w tabeli, pewnym jest że w 37kolejce dojdzie do spotkania na Łazienkowskiej Legia – Lech i jeśli gracze trenera Rumaka chcą doprowadzić aby ten mecz decydował o mistrzostwie Polski muszą regularnie zdobywać punkty i liczyć na wpadki Legii, takich rywali jak Górnik w obecnej formie muszą pokonywać.
Spotkanie Zawiszy z Ruchem będzie miało duże znaczenie w kontekście rozstawienia o którym już pisałem, drużyny z czołowej czwórki grają cztery spotkania u siebie, dolna czwórka jedynie trzy. Obecnie Bydgoszczanie są na miejscu szóstym natomiast ich rywale są na najniższym stopniu podium. Rywalami Niebieskich do podium są drużyny Wisły Kraków ( gra u siebie z Podbeskidziem ) oraz Pogonii Szczecin ( gra u siebie z Widzewem ). Ostatnia kolejka pokazała, że w tej lidze wszystko może się zdarzyć lecz nie sądze aby te obie ekipy przegrały równocześnie swoje spotkania w roli gospodarza z outsiderami ligi, szczególnie że mają o co walczyć. Wymusza to na Chorzowianach wygranie sobotniego spotkania. W mojej opinii spokojnie mogą tego dokonać. Zawodnicy R.Tarasiewicza będąc beniaminkiem mają bardzo dobry personalnie skład i grają ciekawą piłkę lecz zapewniając sobie grę w czołowej ósemce wypełnili ligowy plan na ten sezon, myślę że obecnie ich priorytetem jest Puchar Polski w którym sa już w półfinale i co więcej wygrali pierwsze spoktanie w tej fazie pokonując na wyjeździe 2-0 Jage. Wiedzą oni, że w lidze ciężko będzie im wskoczyć na podium i zapewne skupią swoje siły na rozgrywkach pucharowych w których mają spore szanse na zwycięstwo. Przyjezdni natomiast w miniony poniedziałek zagrali bardzo dobre spotkanie z Koroną w którym dominowali i zasłużenie wygrali, po serii słabszych występów wracają na zwycięską ścieżke.
Jeśli chodzi o mecze Korony z Cracovią i Lechii ze Śląskiem, to spotkania te dla drużyn z Krakowa i Gdańska będą kluczowe w kontekście ich ew.gry w grupie mistrzowskiej. O ile Lechi wystarczy zwycięstwo to gracze W.Stawowego muszą liczyć na wpadki rywali. Ich przeciwnicy z tej kolejki ( Korona i Śląsk ) na pewno będą starali się urwać jakieś punkty, które mogą dla nich okazać się bardzo ważne w późniejszej walce o utrzymanie, podział punktów sprawia, że nawet drużyna z dziewiątego miejsca nie może być pewna utrzymania. Nowy trener Gdańszczam poprowadził ich do tej pory do dwóch zwycięstw i sądzę że na zamknięcie sezonu zasadniczego wygra po raz trzeci. W Kielcach natomiast bardzo prawdopodobny jest podział punktów.

Jeśli chodzi o konkretne typy na tą kolejkę to osobiście preferuje coś takiego:

Single:
Korona – Cracovia 1X Kurs: 1.72 ✅
Zagłębie – Legia Obie strzelą Kurs: 1.83 ✅
Zawisza – Ruch X2 1.57 ( myślę, że można grać czystą 2 ) ✅

AKO:
Górnik – Lech 2 Kurs:1.90 ✅
Pogon – Widzew 1 Kurs: 1.60 ✅

Śląsk – Lechia 2 Kurs. 2.62 ⛔

AKO: 7,96

AKO:
Pogoń Szczecin – Widzew Typ: Pogoń -1 Kurs: 2.50 ⛔
Jagiellonia – Piast 1 Kurs 2.00 ⛔

AKO: 5.00

Otrzymane punkty reputacji: +1
adhemar 374

adhemar

Użytkownik
Patologia z tym systemem,nie dość,że liga skorumpowana i poukładana w zakulisowych ustaleniach na maxa to jeszcze dokłada się takie coś,gdzie po wejściu do top 8,można pozostałe mecze odpuścić lub na nich zarobić.
Była podobna reorganizacja bodaj w sezonie 2000/2001 i została szybko wycofana -&quot; bo nie wypaliło,bo brak motywacji w końcówce sezonu&quot; itd itp.ale to tak jak z ilością drużyn w ekstraklapie - raz się zwiększa - bo więcej drużyn zarobi na transmisjach,więcej młodzieży się ogra, po dwóch latach się zmniejsza bo okazuje się ,że w Polsce nie ma tylu piłkarzy aby obdzielić aż 18 klubów,nie ma tylu sponsorów i nie ma kibiców chętnych do zapełnienia tylu stadionów, a wszystko tak naprawdę po to,aby ktoś mógł zarobić na wejściu do tej ekstraklapy itd - słowem - by żyło się lepiej.
Nie wiem czy ten system będzie w najlepszym sezonie,ale jeśli tak to najbardziej zadowoleni powinni być w Lubinie - najbardziej gospodarna drużyna ekstraklapy, opłacana za pieniądze które Donald nie ma na niepełnosprawnych zawsze potrafi sobie dorobić przegrywając z potrzebującymi.
Nie do końca jestem w temacie bojkotów - ale je jak najbardziej popieram - mam takie marzenie - &quot;Nikt nie przychodzi na mecze ekstraklapy,anie reprezentacji, w związku z tym całe towarzystwo zostaje rozgonione na 4 wiatry - nie tylko piłkarze,ale działacze i kibole,a polska piłka powstaje od zera na podłożu 10 latków wychowanych na orlikach&quot;
Widzę,że w Krakowie znów (który to już raz?) piłkarze chcą zwolnić trenera.
Co ciekawe o top8 walczą Cracovia i Lechia - kluby wypłacalne,obu zależy na czołowej 8ce,ale nawet 9 miejsce daje dużo spokoju w ostatnich 7 patologicznych meczach,niemniej Lechia rywala ma o wiele łatwiejszego - porzucany co chwilę przez sponsorów,oraz rządzony przez szatnię Śląsk również chętnie przegra wtedy kiedy trzeba,niemniej granie hurrra na Lechię może być zwodnicze bo Cracovia raczej nie wygra w Kielcach.
Lech✅,Ruch✅,Pogoń✅,Lechia⛔(mówiłem,że tu nie trzeba hurra, oczywistą oczywistością jest,że większość osób szukałaby tu dwójki,nie tylko zwolennicy teorii spiskowej,Janusze w stsach zbijali systematycznie kurs na Lechie,a tymczasem w piątek a zwłaszcza w sobotę mimo tego wyraźne spadki na Śląsk),Legia✅ to moi faworyci do wygranych w ostatniej (ustawionej na jedną godzinę - żeby nie było przekrętów hehehe) kolejce rundy zasadniczej.
Oczywiście swoją opinie opieram na rosnącej formie sportowej ww. drużyn oraz zręcznej taktyce działaczy,tfu ... trenerów.

Otrzymane punkty reputacji: +9
giedezet 398

giedezet

Użytkownik
Pogoń - Widzew
typy: (Betsson)
1 @ 1,54 ✅
Pogoń powyżej 1,5 gola @ 1,63 ⛔
Uważam, że warto rozpatrzeć:
Robak gol @ 1,75 ✅
Drużyna gospodarzy, dwiema bramkami lub więcej @ 2,18 ⛔
Ilość rogów w 1. połowie Powyżej Poniżej: powyżej 4.5 @ 1,71 ✅
Gdyby nie głupie remisy to dzisiaj Pogoń byłaby minimum na podium. W ostatniej kolejce frajersko stracona bramka w końcówce i kolejne dwa oczka uciekły. Sportowa złość powinna odbić się na Widzewie. Łodzianie owszem ostatnio zaczęli ciułać oczka, m.in. wygrana z Wisłą. Uważam jednak, że Widzew i tak spadnie z ligi. Na wyjazdach zespół gra katastrofalnie. Już w zeszłym sezonie na wyjazdach łodzianie skończyli z bilansem 2-5-8. Ten sezon jest jeszcze gorszy, bo Widzew z obcych boisk wywiózł ledwie oczko. Nie wierzę w to, że najgorsza ofensywa (obok Zagłębia) i defensywa na wyjazdach pokusi się o niespodziankę czy sensację, w meczu z Pogonią, która w porówaniu do ubiegłego sezonu zanotowała olbrzymi progres. Co do Robaka, klasa sama w sobie. Jak na polskie warunki jest to zawodnik, który robi różnicę. Snajper Dumy Pomorza w konfrontacji z ekipą z Łodzi na pewno powiększy swój dorobek.

pablo92 531

pablo92

Użytkownik
Śląsk Wrocław - Lechia Gdańsk
Typ: X2
Kurs: 1.55 Buk: Bet365
⛔
Przed nami ostatnia kolejka sezonu zasadniczego i walka o miejsce w Grupie mistrzowskiej lub spadkowej. Śląsk nie gra kompletnie o nic , natomiast Lechia gra o wejście do grupy mistrzowskiej . Dla Lechii powinnien wystarczyć remis bo nie uważam żeby Cracovia wygrała w Kielcach a Jagiellonia nawet jeśli wygra to przy remisie Lechii nie awansuje do 8 ponieważ ma gorszy bilans z Gdańszczanami . Dobrze wiemy również w jakich kontaktach żyją kibice Śląska i Lechii . Śląsk moim zdaniem odpuści i pozwoli Lechii być w grupie mistrzowskiej . W Lechii pauzuje za kartki Sadajew . Kontuzjowani są Kaniecki, Oualembo , Wiśniewski , Deleu oraz Bieniuk. Natomiast w Śląsku nie zagrają Hołota , Kaźmierczak, Pawelec. Granie na czysto na Lechię jest trochę ryzykowne jednak z podpórką naprawdę warte grania . Sam pograłem i czekam na jutrzejsze rozstrzygnięcie .

chick3n 67

chick3n

Użytkownik
Adhemar według mnie zmiana systemu jest całkowicie na plus. Trzydzieści kolejek to za mało a gorszym rozwiązaniem było by dobieranie kolejnych zespołów z pierwszej ligi. Gdyby nie reforma to liga skończyła by się jutro a od 23 kolejki 1/3 zespołów grała by już o pietruszkę. Tak każdy może jeszcze coś osiągnąć, mamy więcej meczy o stawkę co na pewno jest na plus.
Patrząc na jutrzejsze mecze to w mojej opinii warto zagrać:
Dużo na temat Lecha zostało napisane i zgadzam się że jest mocnym faworytem w jutrzejszym meczu.
Górnik Zabrze - Lech Poznań typ 2
Ja osobiście pokuszę się jeszcze zagrać na Podbeskidzie z podpórka. Wisła w w ogóle mnie nie przekonuje, nie wierze że jutro się obudzi z zimowego snu i pokaże pazury. Natomiast Górale to mają serce do gry, wyjdą mocno zmotywowani w derbach południa i w moim odczuciu mogą coś ugrać.
Wisła - Podbeskidzie typ x2 kurs 1,82

gujon301 951

gujon301

Użytkownik
Śląsk - Lechia BTS @ 1.80 BET365

Na 30 kolejkę to jest dla mnie bet dnia. W 5 ostatnich potyczkach tych zespołów za każdym razem oba zespoły strzelały bramkę. W tym spotkaniu jedno jest pewne...żadna z drużyn nie odpuści, oba zespoły potrzebują punktów. Lechia wiadomo...musi załapać się do pierwszej ósemki, ma tylko punkt przewagi nad Cracovią i dwa pkt nad Jagiellonią, więc muszą pilnować tego ósmego miejsca. Z kolei Śląsk po podzieleniu punktów nie będzie miał prawie żadnej przewagi nad strefą spadkową, więc każdy punkt jest im potrzebny niczym tlen do życia. Patrząc również na składy jasno trzeba sobie powiedzieć, że oba zespoły mają potencjał ofensywny i raczej będą grały w tym spotkaniu &quot;do przodu&quot; Śląsk z Paixao w ataku tak naprawdę potrzebuje pół sytuacji żeby zamienić to na bramkę. Co by o grze Ślaska nie powiedzieć....ofensywnie zespół wygląda przyzwoicie. Stwarzają sobie bardzo dużo sytuacji podbramkowych, mają dużą łatwość w dochodzeniu do tych sytuacji....więc raczej i w tym spotkaniu coś strzelą. Problem Ślaska to przede wszystkim słaba i bardzo mało zgrana defensywa, która popełnia bardzo dużo błędów. W tym upatruje również dużą szansę na BTS. Bo czy ktoś jest sobie w stanie wyobrazić defensywę Ślaska grającą na zero w tyłu? Ja takiej wyobraźni nie mam. tym bardziej, że zespół z Gdańska ma z przodu kim straszyć. To zespół, który stwarza również wiele sytuacji podbramkowych i z tak słabą defensywą gospodarzy sobie poradzi. Gram ten bet już dzisiaj....bo uważam , ze do jutra kursy trochę pospadają. Polecam.

Korona - Cracovia 1X @ 1.52 Unibet

Ja rozumiem że Cracovia gra o pierwszą ósemkę i będzie chciała to wygrać, ale chcieć nie znaczy móc. Bez przesady...gra Cracovii mnie mnie nie przekonuje, a już na wyjazdach w szczególności...Ostatni raz zespół z Krakowa na wyjeździe wygrał w październiku 2013 roku. Niby co się ma dzisiaj zmienić. Trzeba pamiętać, że w Kielcach gra się bardzo trudno to raz, dwa Korona również potrzebuje punktów....więc raczej się nie położą przed ekipą Stawowego. Zapowiada się zacięte spotkanie...Korona osłabiona kadrowo...ale nie na tyle żeby przegrać z Cracovią. Gram to w dublu....i raczej jestem optymistą.

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Pogoń - Widzew @ 1 @ 1,60 Unibet ✅
Sprawa jest tutaj prosta. Widzew to najgorsza drużyna w lidze jeżeli chodzi o wyjazdy. Spośród 14 spotkań rozegrany poza Łodzią, przegrali 13 i jeden zremisowali. Teraz Widzewiacy jadą na bardzo ciężki teren do Szczecina gdzie o punkty będzie bardzo ciężko. Portowcy walczą bowiem o TOP 4 co da im możliwość rozegrania jednego meczu więcej przed własną publicznością w fazie mistrzowskiej.
Widzew z kolei zajmuje ostatnią pozycję w tabeli o jedną nogą jest już w 1 lidze. Strata 7pkt do bezpiecznego miejsca jest bardzo duża i nawet dzielenie punktów na pól nie da tu im żadnej przewagi. Podopiecznie Artura Skowronka do Szczecina przyjadą bez kontuzjowanych Yaniego Urdinova i Alekseja Visnakovsa. W zespole Dariusza Wdowczyka nikt nie pauzuje.

J 0

jerry1910

Użytkownik
Pogoń - Widzew @ 1 @ 1,60 Unibet

Sprawa jest tutaj prosta. Widzew to najgorsza drużyna w lidze jeżeli chodzi o wyjazdy. Spośród 14 spotkań rozegrany poza Łodzią, przegrali 13 i jeden zremisowali. Teraz Widzewiacy jadą na bardzo ciężki teren do Szczecina gdzie o punkty będzie bardzo ciężko. Portowcy walczą bowiem o TOP 4 co da im możliwość rozegrania jednego meczu więcej przed własną publicznością w fazie mistrzowskiej.
Widzew z kolei zajmuje ostatnią pozycję w tabeli o jedną nogą jest już w 1 lidze. Strata 7pkt do bezpiecznego miejsca jest bardzo duża i nawet dzielenie punktów na pól nie da tu im żadnej przewagi. Podopiecznie Artura Skowronka do Szczecina przyjadą bez kontuzjowanych Yaniego Urdinova i Alekseja Visnakovsa. W zespole Dariusza Wdowczyka nikt nie pauzuje.
To wszystko to prawda i zgadzam się, ale zawsze jest jakieś ale ;) Oczywiście nie uważam, że Widzew tu wygra bo była by to na prawdę wielka niespodzianka. Uważam jednak, że w meczu ze słabo grającą Wisłą nastąpiło jakieś przełamanie, Widzewiacy grali zdecydowanie lepiej niż wcześniej z dużo gorzej prezentującymi się rywalami. Statystyki strzałów mówią, że od ostatnich dwóch meczy nastąpił jakiś progres i liczę na to iż w sobotę zagrają podobnie jak z Wisłą i Cracovią. Serce mówi inaczej, ale rozum wie, że nie ma szans na wygraną bądź nawet remis. Dlatego patrząc obiektywnie liczę na to że strzeli chociażby jednego gola ...

▶BTS @ 1.90 Bet365

▶Over 2.5 @ 1.80 Bet365

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Górnik - Lech over 2 + Pogoń - Widzew over 2 + Zagłębie - Legia over 2 3,21 bet365
Pogoń - Widzew over 2,5 1,95 pinnacle
Górnik - Lech -0,5 1,98 188bet
Śląsk - Lechia DNB 2,13 188bet
Jagiellonia - Piast +0,5 1,86 ibc
Teodorczyk strzeli 2,45 unibet
Robak strzeli 2,2 unibet
Co tydzień gram ako na over 2, bardzo często z dobrym skutkiem, ostatnio żałuję, że nie dałem systemu,
ten nawet na wszystkie mecze można było zagrać, bo wszędzie były chociaż dwa gole.
Na ta kolejkę dałem 3, bo Górnik u siebie bardzo overowy, Lech ma teraz w formie całą ofensywę.
Pogoń ma teraz formę, Widzew gra o życie, więc nie ma tu kalkulacji tylko otwarty mecz.
Legia bez Radovicia, gospodarze bez Piecha, ale i tak będzie over, bo takie są ostatnie mecze w Lubinie.
Co do meczu we Wrocławiu jest sporo różnych teorii spiskowych.
Teraz sporo osób zagrało na Śląsk, więc jak zagram wysoki kurs na DNB w stronę gości,
bo grali ostatnio przyzwoicie w lidze.
Górnik miał sporo okazji z Cracovią, nic nie wykorzystał.
NA Legię był ten sam spread co Lecha dziś, więc przy formach obu ekip warto.
Jagiellonia jest bez formy, słaby mecz w Poznaniu, w Zabrzu
oraz zmęczenie meczem pucharowym da o sobie dziś znać.
Dałem jeszcze dwóch strzelców bramek, bo obaj są w formie i przynajmniej jeden z nich strzeli dzisiaj,
bo mają przeciwko sobie słabe obrony.
reszta live, wszystko naraz, bo multiliga dziś
https://www.youtube.com/watch?v=fhY52HNR_Jo

roch 19

roch

Użytkownik
Dzisiaj dla mnie dobrym typem będzie over kartkowy w Krakowie. Wisła gra u siebie z Podbeskidzie. Podbeskidzie ostatnio gra nawet nawet, ma troche szczęścia. Wisła natomiast gra nieźle ale nie może nic wygrać. Wisła dzisiaj osłabiona , walczy o trzecie miejsce w lidze. Podbeskidzie o byt w ekstraklasie
Trudno mi dzisiaj wytypować wynik ale czuje że będzie to ostra gra dzisiaj w Krakowie. Wisła z Widzewem 5 kartek żółtych złapała. Dzisiaj myśle będzie podobnie.
Na unibet jest czerwona kartka ale tego nie jestem pewny. Czekam na jakąś ofertę żółtych kartek ze strony Bet365.

Wie ktoś czy jest jakaś linia wystawiona przez innego bukmachera ?

janek-bambo 136

janek-bambo

Użytkownik
Ja osobiście pokuszę się jeszcze zagrać na Podbeskidzie z podpórka. Wisła w w ogóle mnie nie przekonuje, nie wierze że jutro się obudzi z zimowego snu i pokaże pazury. Natomiast Górale to mają serce do gry, wyjdą mocno zmotywowani w derbach południa i w moim odczuciu mogą coś ugrać.
Wisła - Podbeskidzie typ x2 kurs 1,82
Nie zapominajmy , ze PBB dostało sporo prezentow od sędziów w tej rundzie i przynajmniej o 6 pkt wiecej mają dzięki arbitrą. Jeśli chodzi o Wisłe to trudno powiedzieć co jest dokładnie przyczyną słabych wyników. Jest kilka aspetków w moim odczuciu. Dzisiaj jednak zagram na nich bo motywacji im nie zabraknie. W tygodniu mieli spotkanie z Bednarzem i Cupiałem , którzy przeprowadzili poważne rozmowy oraz przedstawili wizje druzyny na przyszły sezon. Przedstawione liste pozycji na ktorych beda potrzebe wzocnienia i zawieszono rozmowy z zawodnikami , ktorym koncza sie kontrakty w czerwcu min. Misiewicz czy Garguła , Brożek. Raczej ci zawodnicy nie mogą przebierac w ofertach więc zagrają też o swoją przyszłosc nie tylko o 3 pkt. Przyszłe mecze beda dla zawodnikow ważne i w tym upatruje szanse Wisły. O grze przecikwo Smudzie nie ma mowy bo Cupiał prędzej wyrzuci zwodników niz Smude.

ofensywnie 990

ofensywnie

Użytkownik
Górnik - Lech

Dla mnie super wygląda tutaj over.Górnik jeszcze nie wygrał w tej rundzie i dzisiaj z mocnym przeciwnikiem będą chcieli zagrać dobre spotkanie i ugrać punkty,Lechici zapowiadają w każdym meczu walkę o trzy punkty i otwarcie mówią,że dzisiaj interesuje ich tylko komplet punktów.Zapowiada się więc otwarte spotkanie.Lech jest na fali po świetnym meczu z Jagą i dzisiaj również mocno liczę na ich popisy w ofensywie.Górnik też powinien dzisiaj coś od siebie dorzucić,z Cracovią zabrakło skuteczności bo też powinien over na luzie wejść.Jak sobie przypomnę mecz Górnika z Jagą u siebie to jak tu nie zagrać na over,dziurawa obrona jak ser szwajcarski ale z przodu zawsze mogą coś ukłuć,Nakoulma jest w formie i powinien dzisiaj to pociągnąć.Kolejorz na wyjazdach po za meczem z Legią notował ostatnio bardzo overowe spotkania,w Poznaniu Lech wygrał 3:1 i dzisiaj również liczę na parę bramek.

over 2,5 @ 2.00 ✅ 0-3
Sbobet

Jaga - Piast

Tutaj kursy moim zdaniem są przesadzone,Jaga ostatnio gra bardzo słabo,złapali mocny dołek.Spory chaos jest w drużynie,przyszedł Probierz i odesłał do rezerw Perovuo i Rajalakso,wyniki jak i gra bardzo słaba,na tygodniu mecz w PP z Zawiszą,przegrany z resztą.Dzisiaj zmęczenie może dać znać o sobie a jeszcze jak dołożymy do tego słabą formę to ciężko może być o 3 punkty.Szanse na awans do ósemki są tylko matematyczne i z taką grą nie mieliby tam czego szukać tak na prawdę.Piast będzie musiał walczyć o utrzymanie,widać w ich grze spory progres biorąc pod uwagę 2-3 pierwsze mecze na wiosnę.W obronie dalej zdarzają się proste błędy ale z przodu coś drgnęło.Z Pogonią zagrali całkiem przyzwoicie,w Gdańsku przegrali 3:1 ale po pierwszej połowie nie zapowiadało się na taką porażkę,mieli ze dwie setki,mogli pierwsi strzelić bramkę i wtedy mogłoby być różnie a tak w drugiej połowie Lechia wyprowadziła parę świetnych kontr i było po zawodach.Value na Piasta niewątpliwie.
Piast +0,5 @ 1.85 ✅ 1-1
Sbobet

Śląsk - Lechia AH 0 @ 2.14 ⛔ 1-0
Korona - Cracovia AH 0 @ 1.88 ⛔ 1-0

Sbobet
Obie drużyny walczą o ósemkę i moim zdaniem są w lepszej formie od przeciwników.Lechia po przyjściu Moniza gra dobrze,w zespole panuje dobra atmosfera i na pewno zrobią dzisiaj wszystko aby grać w tej ósemce.Śląsk popełnia straszne błędy w obronie,nawet Idzie im ostatnio walnęło trzy bramy,z przodu jeszcze całkiem nieźle ale defensywa to dramat.
W meczu Korony z Cracovią liczę na to,że Pasy przełamią tą serię bez zwycięstwa na wyjazdach i jednoczęśnie też passę Korony,która u siebie bardzo długo już nie przegrała.Pasy dysponują dobrą ofensywą i dzisiaj liczę przede wszystkim na to,że strzelą więcej od przeciwnika bo obrona wygląda nie pewnie.Wrócił Saidi i to jest duży impuls i wzmocnienie,motor napędowy Cracovi,wrócił na mecz z Górnikiem i od razu strzelił bramkę,dzisiaj również liczę na jego przebojowość bo widać,że jest głodny gry po tej przerwie.Ustawienie jeśli chodzi o ofensywę wygląda naprawdę dobrze,tacy zawodnicy jak Steblecki,Bernhardt,Papadopoulos,Straus i Saidi gwarantują zagrożenie pod bramką przeciwnika.
Zagłębie - Legia
Legia dzisiaj zagra bez Rado ale i Lubinianie też osłabieni brakiem Piecha.Wraca za to do składu Jodłowiec,brak Radovicia na pewno będzie widoczny ale Legia i tak ma kim atakować i o ile kursy np z Piastem były nie zbyt opłacalne o tyle dzisiaj kursy ~2.00 na Legię wyglądają dobrze,tyle było z Lechem przecież.Zagłębię u siebie jeszcze nie przegrało na wiosnę więc może pora na pierwszą porażkę,po takim kursie na Legię warto spróbować.

Legia -0,5 @ 2.07 ✅ 1-3
Pinnacle

Pogoń - Widzew
Tutaj tak jak napisał Szef Elity powinien być otwarty mecz więc over wygląda dobrze.Widzew walczy o utrzymanie więc nie będzie żadnego czajenia się w krzakach tylko sporo okazji pod jedną i drugą bramką.Pogoń z dobrą ofensywą,z Robakiem w świetnej formie i Widzew który ma cienką obronę ale ostatnio przełamał się na wyjeździe i wygrał z Wisłą u siebie więc dzisiaj zapowiada nam się ciekawy mecz.Moim zdaniem lepiej over niż ładować się w Pogoń po śmiesznych kursach.
over 2,5 @ 1.89 ⛔ 1-0
Sbobet

ciam1414 1,4K

ciam1414

Użytkownik
Śląsk Wrocław - Lechia Gdańsk 2 dnb @ 2,05
Lechii wystarczy 1 punkt, aby być pewnym pozostania w grupie mistrzowskiej, nawet jak Cracovia wygra, bo mają bezpośredni wynik lepszy.
Śląsk jak wygra będzie miał tak na prawdę 1 punkt więcej. Opłaca im się?
Lechia gra o 2 punkty i ogólnie o utrzymanie się w grupie mistrzowskiej.
Ślask bez: Pawelec(df 16/0),Kaźmierczak(m19/2), Hołota(m20/2).
Lechia bez: Kaniecki (gk3/0),Deleu(d23/2), Bieniuk(d18/0), Oulaembo(d19/0) i Wisniewski(f24/3).
Śląsk w tej rundzie wygrał 1 mecz na 8 spotkań.

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
⚽Górnik Zabrze vs Lech Poznań-Powyżej 2,5 kurs:1,80✅
Gram w Zabrzu over.Obrona Górnika dziurawa,robiąca szkolne błędy.Z przodu szarpiący Prezes Nakoulma,który szczerze powiedziawszy nie ma z kim grać.Jednak jeśli trener Zabrzan zdecyduje się wystawić od początku Łukasza Madeja czy też Gwaze,Górnik może namieszać,a przede wszystkim strzelić gola może dwa.Zabrzanie nie mogą się przełamać,grają bardzo przeciętnie ale już ostatni mecz z Jagą na własnym obiekcie,a szczególnie pierwsza część gry w ich wykonaniu bardzo dobra.Myślę,że prędzej czy później Górnik ruszy.Może nie aż tak jak za Nawałki ale będzie to zespół punktujący na środek tabeli.Lech natomiast po strzelaninie z Jagą dziś może znowu postrzelać.Tak jak wspominałem Górnik w obronie praktycznie nie istnieje,a jeśli na optymalnym poziomie zagrają Teo,Hamalainen,Gergo czy Pawłowski sami mogą znów strzelić te 2-3 gole.Lech może nie ma w niektórych meczach stylu ale tworzy sobie masę sytuacji,ma wspomnianych wyżej kreatywnych grajków,a dalej teoretycznie walczą o mistrza.Dziś mecz do wygrania ale czy im się to uda?Liczę,że Górnik podejmie walkę i obie ekipy stworzą niezłe widowisko z kilkoma golami.Lech w końcu mocarzem w tyłach też nie jest i każdy kto śledzi naszą ligę wie,że również ma mecze w których popełnia proste pomyłki.Stąd dla mnie w tym meczu over.
⚽Śląsk vs Lechia-Obie strzelą?TAK kurs:1,70⛔
Może kurs nie powala ale sam nie dałbym więcej niż 1,70 więc może być.Lechia ma grać radosny football za nowego trenera z Portugalii i na razie chyba tak jest.Dużo próbują strzelać i widać przynosi to efekty.Młodzi piłkarze+kat Barcy Grzelczak:] i jest jakość i finezja w grze do przodu.Obrona tak jak już pisałem przed ich meczem w poprzedniej kolejce mocno przeciętna.Zagłębie miało kilka szans ale Piech i Abwo fatalnie pudłowali.Śląsk u siebie powinien coś ustrzelić.Za nowego trenera niby więcej biegają ale wątpię aby ten człowiek dużo odmienił w tym zespole.Wrócił Mila,więc to plus.Zawsze jakąś lepszą piłkę dogra.Jest Paixao,który jak na Polską ligę robi różnicę i zespół stara się opierać swoją grę na piłkach właśnie granych do Portugalczyka.Stefanovic wreszcie coś pokazał i myślę,że też może dać coś Śląskowi jeśli chodzi o rozegranie.U Wrocławian także nie ma rewelacji w grze obronnej,wręcz jest bardzo słabo.Bo skoro traci się trzy bramki z nie mającym większej siły ofensywnej Podbeskidziem to o czym tu mówić.Na boku obrony jakiś wynalazek z Hiszpanii i tak to bywa.Dziś widzi mi się w tym meczu bts i tak też gram.
⚽Zagłębie Lubin vs Legia-Powyżej 2,5 kurs:2,00✅
Również gram tutaj over.Zagłębie bez Piecha ale u siebie są bardzo groźni szczególnie w rundzie wiosennej.Ostatnio w Gdańsku nie pokazali nic wielkiego ale i tak szansę swoje mieli.Mają kim tworzyć grę i strzelać.Kwiek,Abwo,Curto oni powinni dziś coś zrobić.Mają świetnego bramkarza jak na nasze warunki Rodica,lepiej wyglądali ostatnio w obronie ale i tak w ostatnim pojedynku z Lechią dopuścili do masy sytuacji podbramkowych.Legia na pewno też będzie je miała.Ekipa z Warszawy raczej zgarnie mistrza,bo reszta ekip ewidentnie odstaje.W obronie za Berga są solidni ale dziś myślę,że o utrzymanie czystego konta może być im ciężko.Lubin to obecnie trudny teren.Zagłębie powalczy.Liczę na ciekawy mecz z minimum trzema gola na co wskazują ostatnie mecze w Lubinie.
Bukmacher:Sportingbet

scott99 4,6K

scott99

Użytkownik
Korona - Cracovia ✅✅✅
Typ: 1X
Kurs: 1.55
Buk: Bet365

Korona u siebie rzadko kiedy przegrywa, tutaj potwierdzenie: http://www.livesports.pl/mecz/jsRODgOr/#h2h;home
Irytuję mnie takie gadanie co nie których na tym forum, że Cracovia musi to wygrać. To Korona ma przegrać u siebie i drżeć do ostatniej kolejki czy uda się utrzymać? Przecież mają niewielką przewagę nad przedostatnim miejscem w tabeli oznaczającym spadek, no ludzie ogarnijcie się. Z uwagi na to, że Korona dość dużo spotkań remisuję gram bezpieczniejszą opcję 1X.

scott99 4,6K

scott99

Użytkownik
Śląsk Wrocław - Lechia Gdańsk 2 dnb @ 2,05 Lechii wystarczy 1 punkt, aby być pewnym pozostania w grupie mistrzowskiej, nawet jak Cracovia wygra, bo mają bezpośredni wynik lepszy. Śląsk jak wygra będzie miał tak na prawdę 1 punkt więcej. Opłaca im się? Lechia gra o 2 punkty i ogólnie o utrzymanie się w grupie mistrzowskiej.
Proponuję spojrzeć jeszcze raz w tabelę.

jacksparrrow 486

jacksparrrow

Użytkownik
Nie zapominajmy , ze PBB dostało sporo prezentow od sędziów w tej rundzie i przynajmniej o 6 pkt wiecej mają dzięki arbitrą. Jeśli chodzi o Wisłe to trudno powiedzieć co jest dokładnie przyczyną słabych wyników. Jest kilka aspetków w moim odczuciu. Dzisiaj jednak zagram na nich bo motywacji im nie zabraknie. W tygodniu mieli spotkanie z Bednarzem i Cupiałem , którzy przeprowadzili poważne rozmowy oraz przedstawili wizje druzyny na przyszły sezon. Przedstawione liste pozycji na ktorych beda potrzebe wzocnienia i zawieszono rozmowy z zawodnikami , ktorym koncza sie kontrakty w czerwcu min. Misiewicz czy Garguła , Brożek. Raczej ci zawodnicy nie mogą przebierac w ofertach więc zagrają też o swoją przyszłosc nie tylko o 3 pkt. Przyszłe mecze beda dla zawodnikow ważne i w tym upatruje szanse Wisły. O grze przecikwo Smudzie nie ma mowy bo Cupiał prędzej wyrzuci zwodników niz Smude.
Przecież wiadomo że Wisła gra przeciwko Bednarzowi. Od derbów w których race poleciały na murawę a łysy wypowiedział wojnę kibolstwu na R22 Wisła ma bilans 0:two:4 co na drużynę która pare kolejek temu deptała po piętach Legii.. wygląda dość wymownie. Zresztą kto oglądał ostatnie mecze Wisły to poza drugą połową z Legią grają bez zaangażowania, przecież Widzew czy Zagłębie nie ma lepszych jakościowo piłkarzy od Wisły, po prostu wywalczyli 3 pkt.
Fakt że Bednarz zawiesił rozmowy dot. nowych kontraktów a do klubu pofatygował się sam Cupiał o czymś świadczy. Bednarz ma nóż na gardle bo Cupiał go wy**** na zbity pysk jak Wisła dalej będzie przegrywać a R22 będzie świacić pustkami. To jedyne wyjście z tej sytuacji. Pozycja Smudy jest nie zagrożona bo wszyscy wiedzą co jest grane.
Także te rozmowy mogą dać różny efekt bo w Wiśle nie brak piłkarzy z charakterem którzy przeżyli nie jednego prezesa. Jak chociażby Głowacki czy Brożek.
Ja poczekam na Live i po ok 15 min postawie, może nawet handi na górali bo kurs ponad 4 w obecnej sytuacji to jest kpina :grin:

interista18 773

interista18

Użytkownik
Zagłębie Lubin - Legia Warszawa

Trzy ostatnie wygrane Legii, w tym z Lechem i Zawiszą pokazują, że Legia jest w dobrej formie. W dzisiejszym meczu zabraknie zawieszonego Radovicia i nieobecnego od dłuższego czasu Guilherme. Jodłowiec jest w kadrze, ale najprawdopodobniej rozpocznie mecz na ławce, więc kolejną szanse dostanie Pinto. Brak Rado na pewno będzie odczuwalny, w końcu to najważniejszy gracz Legii i w mojej opinii, najlepszy piłkarz Ekstraklasy. Serba powinien zastąpić Orlando Sa, dla którego to najwyższy czas, aby w końcu się przełamać. Myślę, że kolejny raz szansę od pierwszej minuty dostanie bardzo chimeryczny Ojaama, którego w drugiej połowie powinien zastąpić Kosecki. Dla mojego zakładu to pozytywna informacja.
Zagłębie na wiosnę wygląda o wiele lepiej niż na jesieni. Szczególnie na własnym boisku, gdzie na wiosnę wygrali trzy mecze i jeden zremisowali. We wtorek pewnie wygrali w pierwszym półfinałowym meczu Pucharu Polski z Arką i praktycznie zapewnili sobie udział w finale. Podobnie jak w Legii, w Zagłębiu z tych samych powód zabraknie najlepszego piłkarza i jednocześnie strzelca, Arka Piecha. Zagłębie mimo tego, że na wiosnę nie przegrali u siebie meczu, to aż w trzech z czterech meczach tracili w drugich połowach gole.
Legia w drugich połowach strzela bardzo regularnie, czego efektem są bramki w dwudziestu meczach na dwadzieścia osiem rozegranych połów.
Ta statystyka oraz fakt, że Zagłębie traci sporo bramek w drugich połowach skłania mnie do zagrania na gola Legii w drugiej połowie. Kurs z fortuny, więc trzeba odliczyć podatek, ale mimo tego wychodzi większy kurs niż np. w Expekt&#39;cie. Do dubla w sam raz.

2.drużyna strzeli w 2.połowie - TAK @ 1,94 ( po odliczeniu podatku 1,70) Fortuna ⛔ grać w przewadze i nic nie strzelić...

Do góry Bottom