Roma- Bologna pow 4.5 kartek
Sassuolo lub remis
Ako: 2.10
forbet
Czekałem na ten typ koło miesiąca, ale gram tylko za pół stawki, wytłumacze czemu pozniej. Zaczne od tego, że trener Bologny Mihajlovic jest mocno związany z kibicami Lazio, może mocno związany to dużo powiedziane, ale sympatyzuja ze sobą. Niejednokrotnie ultrasi wywieszali transparenty z Sinisą, On zawsze jak tylko ma okazje podejdzie do ich sektora. Swoje najlepsze lata gry wlasnie Serb ma w Lazio, zresztą polecam biografię na youtubie w języku polskim, tam są świetnie opisane relacje na tej linii. To własnie ultrasi Lazio staneli za nim, jak kazdy go krytykował za wypowiedzi na tle politycznym. Ktoś zaraz mi wygoogluje, że przeciez wczesniej Serb grał w Romie- tak grał, ale jasno powiedział w jednym z wywiadów- „To były dwa najgorsze sezony w moim zyciu”.
Generalnie kibice Bologny i Lazio jakiejś zgody nie mają, ale jeszcze do niedawna Mihajlovic chorował, wiecie co zrobili przed jednym z meczow? Udali się wspólnie na pielgrzymkę w intencji zdrowia Serba.
Mihajlovic jest najbardziej charakternym trenerem w całej
Serie A, ja jestem przekonany, że dla niego ten mecz to derby. Nie musze wspominać jakie poważanie ma Serb w szatni, ja pamiętam jak w którymś z meczów Medel nie cofnął się po piłke, Mihajlovic odrazu go przywołał do linii i opieprzył tak, że Chilijczyk do konca meczu gryzł trawe.
Ja wiem, może się troche nakręcam, ale prosze zobaczyć te statystyki. Bologna grała z Romą 4 razy jak Mihajlovic jest trenerem, wiecie ile kartek było w tych meczach?
7, 8 + czerwona, 6 + czerwona, 6.
Ktoś zaraz mi napisze, że kartek się nie obstawia bo szybkie 3:0 do przerwy i po meczu. Ja się z tym zgadzam od A do Z, ale prosze tylko zobaczyc na ostatni mecz Bologny z Romą. Do przerwy 5:1 dla Romy, a po przerwie 5 kartek... Daje do myslenia, prawda ?
Co do Romy to ja się powtórze- nie są przygotowani do grania na dwoch frontach, a dopiero co grali mecz w
LE. Przyklady?
Mecze bezposrednio po czwartkowym w lidze europy- porażka z Milanem, porazka z Parma, porazka z Napoli, remis z Benevento.
Wiecie co się robi jak ktoś nie ma siły, nie nadąża za rywalem w koncowce ? - fauluje.
Patrzcie ile kartek było w tych meczach bezpośrednio po lidze europy-
5+ czerwona, 6, 6, 8.
Sędzia tego spotkania do Pan Guida, ze średnia ponad 5 kartek na mecz. Naprawde wszystko wskazuje na kartki w tym meczu...
To dlaczego gram za pol stawki?
W czwartek kontuzji nabawił się Spinazzola, po jego stronie grać będzie De Silvestri i Danilo, a wiec dwojka najbardziej powolnych obroncow. Byłbym w stanie się założyć, że na starcie dostaniemy kartke za faul wlasnie na Włochu. Do tego nie bedzie tez szybkiego
El Sharawyego, plusem oczywisciem jak spojrzymy na personalia jest powrót Mkhityriana, ktory tez potrafi namieszac. Nie ma w kadrze Bologny jedynego zwinnego obroncy - Tomyashu, szkoda troche, że Calafiori gra po jego stronie. Peres, Pedro to tez techniczni gracza, a ta dwojka defensorów naprawde jest mało zaradna, do tego przeciez Dijks, ktory najczesciej łapie kartki bo zapędza się pod pole przeciwników i musi wracać faulujac taktycznie. Po drugiej stronie jest szybko Barrow czy techniczny Soriano, a przeciez w środku obrony za kartki pauzuje Cristante, wiec tez cos moze bedzie na plus dla nas.
Co do drugiego typu na Sassuolo lub remis to biore to, zeby kurs byl w miare ok. Buki wystawiły taki kurs, ale nie maja pojecia na jakim farcie jedzie Benevento. Oni naprawde powinni miec mniej pkt niz maja- z Juve Arthur podal do napastnika, z Parma dwie wrzutki i dwie bramki. Dla mnie tutaj Sassuolo wygra, ja z moge powiedziec jak ten mecz bedzie wygladal- Sassuolo przy pilce ciagle atakujacy, a Czarownice licza na kontre. Z ciekawostek dodam, ze Sassuolo to druzyna, ktora jest top1 jesli chodzi o posiadanie pilke, a Benevento top20
Do rzeczy, jestem mega zdziwiony pozytywnie jak Sassuolo grało z Roma i Interem w tak okrojonym składzie. Przeciez z Roma mogli wygrac, a Interu nikt w tym sezonie w Mediolanie tak nie przycinal. Tam glownie grała mlodziez, De Zerbi to kozak trener.
A teraz najwazniejsze info, trenowali juz w piatek Defrel, Locatelli, Ferrari, Berardi czy Caputo. Ja nie wiem ilu z nich bedzie dostepnych na ten mecz, wedlug gazetta dello sport Locatelli, Ferrarii i Defrel napewno, ale wiecej bedzie wiadomo dzisiaj popołudniu. Nawet jesli wroci tylko Locatteli, Defrel i Ferrari to sa mega wzocnienia, szczegolnie na Benevento, gdzie obrona i srodek pola beda spokojniejsze. Ja wiem za kartki nie zagra Traore, ale nadal jest Djuricic, Boga, Lopez czy ten kapitalny wychowanek Raspadorii, ktory jak sie nie myle gra w kadrze mlodziezowej Wloch. Dla mnie ten remis to minimum w tym meczu.