Lecce - Roma
Lecce wygra @4,25 Lvbet 0-0
Trochę typ na czutkę. Jakoś ta Roma wydaje mi się ostatnio troszkę "przehajpowana". Odkąd stery przejął De Rossi wyniki faktycznie się polepszyły, ale oglądając mecze Rzymian wiele razy miałem wrażenie, że bardziej im się farciło, niż przechylali szalę meczu umiejętnościami i determinacją.
Lecce mimo, iż jest w środku tabeli ma zaledwie 3 oczka przewagi nad strefą spadkową i absolutnie nie ma tam żadnego komfortu, cały czas trzeba być czujnym. Myślę, że będą chcieli dziś zmazać plamę po domowej porażce z Veroną, pomimo że w tamtym meczu nie zasłużyli na porażkę to nie zdołali zdobyć punkty w ważnym dla nich meczu. Poza tym ekipa trenera Gottiego wygląda naprawdę całkiem solidnie. Patrząc na ich kadrę może nie wygląda to imponująco, ale Włoch jakoś to posklejał do kupy i obecnie jego drużyna jest w dużo lepszej niż kadrowo lepsze drużyny takie jak Sassuolo, czy Udine.
Myślę, że dziś zagrają dobrze zespołowo, a to jednak na gościach będzie presja wygranej i kto wie, czy nie nadzieją się na kontrę, czy dwie gospodarzy.
Rzymianie to zdecydowanie zespół własnego stadionu. W delegacjach zdobyli póki co tylko 18 punktów przy 33 oczkach na własnym obiekcie.
Daniele dziś troszkę pokombinował ze składem i wydaje mi się, że może tego pożałować. Parę środkowych obrońców z Mancinim stworzy dziś Ndicka, który tak sobie radzi w tym sezonie i praktycznie w każdym meczu w którym gra Roma traci gole. W miejsce Spinazzoli zagra Angelino, a w miejsce pauzującego za kartki zobaczymy Bove. W tercji ofensywnej mecz od początku rozpoczną Aouar oraz
El Shaarawy, swoje szanse otrzymują Baldanzi oraz Zalewski, który z dobrej strony pokazał się w meczach polskiej reprezentacji. Oboje są jednak zmiennikami, więc dzisiejszy pierwszy skład to duży kredyt zaufania od szkoleniowca.
Jak dla mnie tych zmian jest jednak trochę za dużo i myślę, że odbije się to na grze Romy. Lecce stoi dziś przed dużą szansą na sprawienie niespodzianki, choć patrząc na kursy aż tak duża sensacja to nie będzie, jeśli gospodarze zwyciężą.