>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

30. kolejka Primera Division 2-4.04 2011

Status
Zamknięty.
apiczkens 8

apiczkens

Użytkownik
Dyscyplina : Piłka nożna, HISZPANIA: Primera Division Typ : Almeria - Athletic Bilbao (-1) Kurs : 5.00 Buk : Bet365 Analiza: Dziś o godzinie 21:00 na stadionie Estadio de los JuegosMediterráneos w Almeri odbędzie się mecz pomiędzy drużyną znajdującą się na 19 miejscu w tabeli Premiera Division - Almerią oraz 6 Athl.Bilbao. Dla Almeri mecz o utrzymanie się w lidze zaś dla Bilbao mecz o punkty potrzebne aby umocnić swą pozycje i zagrać w rozgrywkach ligi europejskiej.

huczek 14

huczek

Użytkownik
Piłka nożna,Primera Division , 04.04.2011 godz.: 21:00
Spotkanie: Almeria - Ath. Bilbao (HT/FT)
Kurs: 4.5
Typ 2/2
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Pod wielka presja obydwa zespoly wystapia w tym pojedynku. Almeria zajmuje ostatnie miejsce w lidze i po porazcce przed tygodniem z Gijonem znacznie zlizyla sie do Segunda Division. Baskowie z kolei zajmuja 7 pozycje i do 6 miejsca dajacego kwalifikacje do Ligi Europejskiej traca zaledwie 1 punkt. W ostatnich 7 kolejkach zdobyli jednak zaledwie 4 oczka. W ostatniej kolejce nie wykorzystali atutu wlasnego boiska i oddali komplet oczek Zółtym Łodziom. Po mimo porazki pokazali sie calkiem z dobrej strony. Na przelomie calego meczy zdawali sie byc lepsza ekipa. Ogolnie Atlethic ma kim grac. W koncu sklad gego klubu wycenia sie na 110 mln E. Warto wspomiec o takich zawodniach jak Amorebieta(8mln E), Mikel San José(5mln E), Iraola(9mln E), Martínez(20 mln E) czy Muniain (6mln E). Zdecdyowanie jednak najwieksza gwiazda druzyny jest Fernando Llorente. Ten 26 letni napastnik ma juz na swoim koncie 15 bramek. Przy tak dziurawej obrnie Almeri(48 bramek straconych) jestem przekonany,ze powiekszy dzisiaj swoj dorobek. W dodatku w szeregach gospodarzy zabraknie srodkowego defensora, Pellerano (3,5mln E). Z koniecznosci bedzie musial zastapic go niedoswiadczony 22 letni Silva (22 lata). W tej formacji maja jeszcze do dyspozycji Lune (500 tys E), Jakobsena(2 mln E) i Garcíe (2,5 mln E). Kazdy z tych zawodnikow reprezentuje inna narodowsc. Wogole druzyne ta mozna porownac do Wiezy Babel. Wlasciwie w pierwszym skladzie najprawdopodobniej zobaczymy zaledwie 3 rodowitych Hiszpanow (Crusat, Corona oraz wspomniany wczesniej Carlos Garcia). Ogolnie w calej kadrze mozna wyroznic zaledwie dwoch zawodnikow i mowa tu oczywiscie o Uche i Piattim. Jak dla mnie goscie w koncu musze sie przelamac i zaczac zdobywac punkty na wyjezdzie. Z takimi rywalami szanse na komplety punktow sa naprawde bardzo duze.

S 381

szczurek

Użytkownik
UD Almeria vs. Athletic Bilbao

Na zakończenie 30 kolejki Hiszpańskiej Primera Division dojdzie do starcia pomiędzy Almerią, a Athletic Bilbao. Pragnę przyjrzeć się temu meczowi bliżej.
Almeria zajmuje ostatnie miejsce w tabeli, i musi zrobić wszystko, by utrzymać się w Primera Division. Mają cztery punkty do bezpiecznej strefy, czyli do miejsca które aktualnie Real Saragossa.
Bilbao też potrzebuje punktów, gdyż walczy o udział w przyszłorocznej Lidze Europejskiej. Swoje mecze wygrały Sevilla i Atletico, co zepchnęło Basków na ósme miejsce w tabeli. Widzimy więc że obie druzyny potrzebują punktów.
Bardzo ważną sprawą do poruszenia jest miejsce rozegrania meczu. Almeria na Estadio de los Juegos Mediterraneos nie przegrała sześciu kolejnych meczów ligowych. Punkty gubili tam Atletico, Racing, Deportivo, Espanyol, Osasuna i nawet sam Real Madryt. Widać że wygrać w Almerii jest niezwykle trudno, zwłaszcza w ostatniej części sezonu, kiedy piłkarze Jose Luisa Oltry grają z nożem na gardle. W kolejnej kolejce Almerię czeka wyjazd na Camp Nou, więc bardzo ważne jest zdobycie punktów.
Porównując personalia, na pierwszy plan wysuwa się bramkarz Almerii Diego Alves, który jest zdecydowanie najlepszym graczem swojego zespołu. Sporo mówi się o jego ewentualnym transferze do Valencii, jednak póki co zrobi wszystko, by utrzymać w Almerii Primera Division. Jest ostatnio w świetnej formie, i będzie go niezwykle ciężko pokonać. Gra ofensywna będzie spoczywała na lewoskrzydłowym Pablo Piattim.
Ostatnio najlepszy snajper drużyny Athletic, czyli Fernando Llorente nie prezentuje najwyższej formy. Ostatniego gola strzelił miesiąc temu, w przegranym meczu z Realem Saragossa. Można być za to spokojnym, o zdominowanie środka pola przez Javiego Martineza, który powinien brać na siebie ciężar gry, a do tego będzie wspierany przez Orbaiza i Gurpegiego
Wydaje mi się że dwie zdeterminowane drużyny, nie stworzą dzisiaj porywającego widowiska. Będzie to mecz walki, i (jak sądze) popisów Diego Alvesa. Silniejsza drużyna z Bilbao, grająca na boisku w Almerii. Śmierdzi mi nawet bezbramkowym remisem.
UD Almeria (4-2-3-1): Diego Alves - Michael Jakobsen, Hernan Pellerano, Carlos Garcia, Michel - Hernan Bernardello, Modeste M&#39;Bami - Pablo Piatti, Albert Crusat, Kalu Uche - Leonardo Ulloa

Athletic Bilbao (4-5-1): Gorka Iraizos - Koikili, Fernando Amorabieta, Mikel San Jose, Andoni Iraola - Iker Muniain, Javi Martinez, Pablo Orbaiz, Carlos Gurpegi, Markel Susaeta - Fernando Llorente

Moja propozycja:
Under 2,5 @1,83 ⛔ 1:3
Obejrzałem tylko pierwszą połowę, ale już wtedy wiedziałem że nic z tego nie będzie. Szybko strzelona bramka dla gospodarzy po głupim błędzie obrony tylko podrażniła Athletic, który zaczął zdecydowanie atakować. Potem nienajlepsza interwencja Diego Alvesa na którego tak liczyłem, i wyrównanie jeszcze przed przerwą. Wysoki pressing od pierwszej minuty musiał mieć skutek w utracie sił pod koniec, i tym sobie tłumaczę jeszcze dwie bramki w drugiej połowie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom