Valencia - Celta Vigo
Póki co, według mnie najlepszy typ na to spotkanie - nie widze jednoznacznego faworyta w tym spotkaniu. Na początku przyjrzyjmy się gospodarzom. Ostatnie dwa ligowe spotkania u siebie przegrali, tracąc w każdym spotkaniu trzy bramki. Ostatni ich mecz w
LE był wygrany, jednakże nie awansowali do dalszej rundy rozgrywkowej na rzecz Athletic. Valencia musi poradzić bez Zakarii Bakkaliego, Denisa Czerysewa i Joao Cancelo.
W Celcie nie jest lepiej, co prawda zajmują przywoitą 7. lokatę i walczą o miejsca premiowane grą w pucharach, aczkolwiek delegacje wypadają im na prawdę bardzo słabo - na ostatnich pięć spotkań aż 4 zakończyły się porażkami., w tym dwa manta od Realu i Blaugrany (1:7 i 1:6). Celta rozegra spotkanie bez Fontasa, Pablo Hernandeza i Iago Aspasa.
Spoglądając na statystyki meczy bezprośrednich (Na Mestalla), Valencia zdecydowanie dominała w tych pojedynkach.
Mój główny typ na to spotkanie to remis, nie mam tutaj żadnego faworyta i uważam, że na Mestalla będzie podział punktów. Do tego dochodzi kilka innych, pobocznych typów:
Remis @ 3,50
BTTS @1,80
Villareal - FC Barcelona
Mecz do oglądania, nie do obstawiania - więc ja po prostu "skipuje" ten bet. Pomimo że jestem kibicem Barcelony, nie widzę stu procentowych dowodów na to, że klub ze Stolicy Katalonii pokona Żółtą Łódź podwodną. Bardzo ciekawi mnie to,czy Suarez wybiegnie na boisko. Urugwajczyk jest zagrożony pauzowaniem poprzez żółte kartki, co mogłoby przekreślić jego szansę gry w najbliższych Gran Derbi.