>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

30 kolejka Ekstraklasy 29.05.2011r.

Status
Zamknięty.
kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP

kursy - Betclic

Przed nami ostatnia kolejka ekstraklasy. Nie wiemy, które z drużyn wywalczą miejsce gwarantujące udział w europejskich pucharach. Nie wiemy też, które się utrzymają. Spotkania tak jak wczoraj, odbędą się o tej samej godzinie. Tym razem o 17:00. Zapowiadają się wielkie emocje. Zachęcam do dyskusji i pisania analiz.​

M 2,5K

mati89

Forum VIP
Na pierwszy rzut oka myślę że warto postawić na zwycięstwa Lechii i Legii.
Lechia musi wygrać by jeszcze zachować szanse na puchary. Graja na własnym stadionie a Zagłębie jednak jest już myślami na wakacjach. Kurs na Lechię @ 1,60 nie taki zły. ⛔
Legia złapała pod koniec sezonu wiatr w żagle, widać ze piłkarze chcą się pokazać by nie pakować manatków w przerwie letniej już pod wodzą nowego szkoleniowca. Polonia Bytom po nieudanym manewrze ze zmiana trenera i przegranej z Lechem praktycznie jest w drugiej lidze, już nawet piłkarze stracili wiarę w utrzymanie. Legia @ 1,50 ✅
Być może warto również zaryzykować remis Śląska. Mimo że grają u siebie to nie wystąpi kluczowy zawodnik Mila. Arka nawet w przypadku remisu może się utrzymac jeżeli GKS pokona u siebie Cracovię gdyż bilans bezpośrednich spotkań przemawia na korzyść Arki. Goście przyjadą po bezbramkowy remis i wg mnie taki cel są w stanie osiągnąć. Remis @ 3,60 ⛔
Jaga musi wygrać i pewnie wymęczy te 1-0 natomiast kurs 1,55 jest zdecydowanie nie warty ryzyka. Fajny kurs na handi Jaga-1 X @ 4,00 ✅

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
Ja tak na dzień dobry polecam grać czystą 2 na Cracovie.Nie po to chłopaki zapieprzali całą ta rundę by z beznadziejnej sytuacji wyjść na miejsce gwarantujące utrzymanie i nie po to tyle zapieprzali żeby zawalić ostatni decydujący mecz.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Lech Poznań - Korona Kielce
Lech pogodzony już praktycznie z przegranym sezonem będzie chciał w optymistyczny sposób pożegnać i podziękować kibicom za doping przez cały sezon. Matematyczne szanse na LE wprawdzie są, jednak nie oszukujmy się - prędzej wielbłąd przejdzie przez ucho igielne niż wszystkie warunki zostaną spełnione. Lech wygrał ostatnio w Bytomiu, przegrał wygrany mecz w Gdańsku, wygrał z Ruchem. Korona natomiast ostatnio wygrała z Zabrzem, dostała baty w Białymstoku i wygrała z Arką. Myśle że nie ma zbyt wielu argumentów do postawienia na Kielce tym bardziej iż nie grają już o nic. Lech teoretycznie też, ale mistrzowi nie wypada ;)

Lech @1.55 ✅

Lechia Gdańsk - Zagłębie Lubin
Wybieram ten typ jako kibic Lecha zatem nie jest on w pełni obiektywny dlatego proszę nie sugerować się przy obstawianiu. Moim zdaniem Zagłębie stać na wywiezienie remisu, umieją zagrać defensywny futbol, natomiast Lechia w obliczu niewygrania meczu może nie wytrzymać nerwowo dlatego sugeruje tutaj również over z żółtymi kartkami.

X @3.4 ⛔
over żółte kartki
?

Górnik Zabrze - Widzew Łódź
Górnik prezentuje ciekawą formę. Mimo iż przegrał ostatnio z Kielcami to potrafił pokonać Śląsk i Polonię w Bytomiu. Zapewne z dobrej strony będą chcieli zaprezentować się piłkarze Górnika, którzy będą łakomymi kąskami w okienku transferowym. Mam tu na myśli m.in. Daniela Sikorskiego, Roberta Jeża czy Grzegorza Bonina. Widzew jest w doskonałej formie. Wygrał z Lechią, w Krakowie z Cracovią, z Lubinem i Jagiellonią, remisując w międzyczasie z GKS Bełchatów. Myślę jednak że 30 maja dobra passa Widzewa się zakończy gdyż trafią na lepiej dysponowanych rywali.

Górnik @2.1 ✅

brooklynbounce 888

brooklynbounce

Użytkownik
Ciekawe kursy na ostatnią kolejkę:smile:Żadnego poniżej @1,50,więc według oddsmakerów nie ma żadnego zdecydowanego faworyta,nie dziwię im się,że trudno było dostosować kursy do formy i zapatrywań drużyn na 30 serię gier,bo niektóre zespoły robią sobie przysłowiowe jaja w ostatnich kolejkach i mimo,że gołym okiem nie widać &quot;ustawek&quot; to gra np. Ruchu Chorzów,który całą rundę wiosenną grał bardzo dobrze i do pewnego momentu był pod względem zdobyczy punktowej na 2 miejscu zaraz po Wiśle,pozostawia wiele do życzenia:?No ale nie ukrywajmy,niektóre drużyny,jak choćby w/w nie koniecznie chcą zagrać w pucharach,gdyż nie stać ich obecnie nawet na daleki przelot do powiedzmy Azerbejdżanu.Tak pokrótce,bo do niedzieli jeszcze sporo czasu i na analizę przyjdzie jeszcze pora gdzieś koło soboty,kiedy będziemy wiedzieć więcej,to myślę,że spróbowałbym grubiej zainwestować w Śląsk,który zwycięstwem nad osłabioną i podłamaną Arką,zapewni sobie udział w EL.LE i Wicemistrzostwo Polski,co dla klubu,patrząc z perspektywy rundy jesiennej,będzie wielkim sukcesem.Myślę,że warto też postawić na Wisłę,która zagra na 220%,aby feta Mistrzowska odbyła się w świetnej atmosferze,zagra z wyjątkiem dwóch,może trzech zmian podstawowy skład,szansę ma dostać Żurawski,który odchodzi po sezonie,będzie pięknie pożegnany,Magic na to zasłużył;)Polonia już zupełnie o nic nie gra,nie sądzę,że będzie w stanie się przeciwstawić,w Sobotę napiszę analizę do kilku spotkań,Pzdr.

Otrzymane punkty reputacji: +3
brooklynbounce 888

brooklynbounce

Użytkownik
Koniec kariery czy gdzieś do Kataru wylatuje ?? :]
Jest ambitny,a wie,że nie zagra &quot;w nowej&quot; Wiśle,gdyż będzie za słaby i po rozmowie z Basałajem doszedł do wniosku,że spróbuje jeszcze gdzieś pograć na starość,w niedziele oficjalne pożegnanie Maćka i podziękowanie mu za te wszystkie lata i bramki.

ipococito13 107

ipococito13

Użytkownik
Typ w niedzielę ale z nudów w domu zaczynam już przeszukiwać oferty na weekend i typ na Lechię wydał mi się ciekawy a że mam teraz trochę czasu poświęciłem głębszej analizie się mu. Ostatnia kolejka Lechia z matematycznymi szansami na LE a Zagłębie już nie walczy o nic, jak wygrali 3-0 z Bełchatowem myślałem że tam jeszcze o coś walczą czyli wyższe miejsce ale mecz z Wisła rozczarował (wynik bo gra nie byłą taka tragiczna).
Co musi się stać żeby Lechia grała w pucharach?
-Śląsk nie może wygrać ani zremisować
-Widzew nie może wygrać
-Jagiellonia nie może wygrać
-Jeśli Jagiellonia zremisuje to Lechia musi wygrać przynajmniej 1 bramką więcej
-I najważniejsze to Lechia musi wygrać by to co wyżej wymieniłem się liczyło
Ciężko prawda ale co wszystko jest możliwe, ale nie ma co tu mówić o szansach bo tych było wystarczająco dużo wcześniej żeby grać w Pucharach a teraz będą grać o dobre zakończenie sezonu przed własną publicznością.
Trochę statystyk:
Lechia 43 punkty na koncie(27 u siebie,16 na wyjeździe zdobytych), ostatni mecz u siebie to wygrana 2-1 z Lechem, 8 wygranych w tym sezonie na własnym stadionie.
Zagłębie 36 punktów na koncie(11 na wyjeździe), ostatni mecz na wyjeździe jak już wspomniałem wygrali 3-0 z Bełchatowem.
Podsumowując to ciężko powiedzieć że Lechia jest zdecydowanym faworytem ale oglądając nie jeden mecz naszej Ekstraklasy lepsze wrażenie robi Lechia. Kończy się sezon w Polsce i kończą się w Europie i coraz mniej meczów będzie do obstawiania, a ze Skandynawii będzie ciężko coś znaleźć. Jeszcze ktoś powie że reprezentacje będą grały ale tam to nigdy nic nie wiadomo. Ten weekend będzie obfity w typy więc zaczynam już od dziś.
Podawanie.

Typ:1

Kurs:1.73

tobet
Więcej na http://pro-typ.blogspot.com/

Otrzymane punkty reputacji: +2
Belchatow-Cracovia 2//2,25
Mysle ze zespol Cracovi dostal dar od Boga i zapewne to wykorzysta i utrzyma sie w lidze.W ostatniej kolejce odniesli przekonywujace zwyciestwo nad Jagielonia i teraz dla pewnosci powini odniesc zwyciestwo nad swoim przeciwnikiem.Wlasnie zwyciestwo wtym pojedynku daje druzynie gosci pewne utrzymanie bez ogladania sie na inne zespoly.Namarginesie ostatniej kolejki to mysle ze jezeli byloby to kilka lat temu to napewno Arka nad Legia lub Polonia Bytom nad Lechem odnioslyby zwyciestwo.Postawienie na taki kurs na zespol z Krakowa jest bardzo kuszace.

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Cracovia w imponującym stylu wydostała się ze strefy spadkowej. Sporo osób będzie zapewne grało na nich w meczu z Bełchatowem. Trzeba pamiętać jednak o tym, że w obecnej sytuacji Cracovia jest w bezpiecznej strefie. To rywale muszą ją gonić (Polonia Bytom i Arka), a mecze mają bardzo ciężkie bo grają na wyjazdach ze Śląskiem i Legią. Moim zdaniem ciężko będzie im o jakiekolwiek punkty z zdecydowanie lepszymi rywalami.
Może się więc zdarzyć, że Cracovia nie wygra ,a i tak pozostanie w lidze na kolejny sezon. Wszystkie mecze będą rozgrywane o godzinie 17:00 więc piłkarze Cracovii będą zapewne dostawać informację na temat wyników w Warszawie i Wrocławiu. Jeżeli będzie im po myśli to nie koniecznie będą dążyć do zwycięstwa.
Bełchatów na swoim terenie to bardzo silna ekipa. W tym sezonie na 14 meczy tylko 2 porażki. Warto się 2 razy zastanowić czy inwestować w Cracovię.
Bełchatów - Cracovia
Bełchatów lub remis
1.83

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Jeżeli będzie im po myśli to nie koniecznie będą dążyć do zwycięstwa.
Co za brednia...W piłce nożnej można w 3 minuty strzelić 2 gole i dół tabeli może się wywrócić do góry nogami. Nie ma takiej opcji żeby Craxa odpuściła nawet jak będą korzystne dla niej wyniki po przerwie.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Nie chodzi o to że Cracovia może odpuścić, ale o to że Bełchatów to mocna drużyna i nawet ogromna determinacja i ambicja piłkarzy z Krakowa może nie zdać się na nic. Koledze Patrol22 chodzi zapewne o to że Bełchatów może okazać się za silną drużyną dla Cracovii a mimo to może ona utrzymać się w lidze.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Cracovia rzuci się na Bełchatów gdy sytuacji będzie tego wymagać.No chyba że GKS oleje mecz.GKS to dla mnie jedna z bardziej nieobliczalnych ekip lidze.
Jeśli Bełchatów zagra na poziomie to wypada zagrać na to utrzymanie, nawet punkt może być na wagę złota.

legia 122

legia

Użytkownik
Bełchatów na swoim terenie to bardzo silna ekipa. W tym sezonie na 14 meczy tylko 2 porażki. Warto się 2 razy zastanowić czy inwestować w Cracovię.
A Cracovia na 14 wyjazdów tylko 1 zwycięstwo. Z moich informacji wynika że Bełchatów będzie walczył na 100%, o żadnej ale to absolutnie żadnej taryfie ulgowej nie ma mowy. Bardzo ryzykowne stawiać na Cracovię która na wyjazdach delikatnie mówiąc furory nie robi.

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
Może się więc zdarzyć, że Cracovia nie wygra ,a i tak pozostanie w lidze na kolejny sezon. Wszystkie mecze będą rozgrywane o godzinie 17:00 więc piłkarze Cracovii będą zapewne dostawać informację na temat wyników w Warszawie i Wrocławiu. Jeżeli będzie im po myśli to nie koniecznie będą dążyć do zwycięstwa.
Skoro tak to nie stawiajmy na Śląska Legie bo może Jagiellonia nie wygra meczu może Lechia nie wygra meczu i tabela zostanie taka jaka jest teraz.Nie wiem co wy jaracie ale musi to być dobre ????
Powtórzę nie na darmo Cracovia z beznadziejnej sytuacji wyszła na prosta by decydujący mecz przegrać czy zremisować.
Jak to się mówi umiesz liczyć licz na siebie.
Widzę że kolega &quot;Legia&quot; również jest za tym że cracovia nie wygra a więc nie wypada nic innego jak postawić na Cracovie.
Ostatnio czaił małe zaangażowanie Legii w Gdyni a jak Legia zagrała każdy widział.Chyba najlepszy wyjazd od lat.Cracovia na wyjeździe 1 zwycięstwo a więc czas na drugie ????
Ktoś wspominał tutaj że mecze o jednej godzinie i że Cracovia będzie nasłuchiwać wieści.Cóż za bzdura....
Równie dobrze mogę palnąć głupa i powiedzieć że jak Cracovia będzie wygrywać 1-2 golami to Arka i Bytom odpuszcza mecze Śląskowi i Legii ......

K 23

kajzer

Użytkownik
Legia Warszawa - Polonia Bytom

Typ:1
Kurs:1.50

To już ostatnia kolejka polskiej ekstraklasy a nadal oprócz mistrza kraju nic prawie nie jest wiadome, kto spadnie z ligi kto zagra w pucharach. Wybrałem pojedynek pomiędzy Legia Warszawa - Polonia Bytom dla obydwu drużyn jest to bardzo ważny mecz gospodarze nadal mają bardzo duże szanse na wywalczenie vice mistrza kraju jak na razie są na trzeciej pozycji ale aktualnie drugi Śląsk ma taką samą liczbę oczek co Legia. Goście natomiast są tak naprawdę w fatalnej sytuacji ale ostatnio grają po prostu beznadziejnie przegrywając mecz za meczem i zasłużenie spadli na ostatnie miejsce w tabeli i mają dwa oczka starty do bezpiecznego miejsca na którym aktualnie jest Cracovia. Biorąc pod uwagę potencjał obydwu drużyn i ostatnio prezentowaną formę pewniakiem do zwycięstwa jest Legia, która w 5 ostatnich meczach aż trzy razy wygrała i dwa razy zremisowała dla porównania ich dzisiejszy rywal odniósł już 4 porażki z rzędu. Myślę, że Legia nie będzie miała żadnych problemów z odniesieniem pewnego zwycięstwa.

haftus 140

haftus

Użytkownik

(...)

lol, żeby Lechia grała w pucharach wystarczy porażka Sląska lub Jagi (ty napisałeś, tak jakby te wszystkie wymienione punkty musiałyby być spełnione)
wynik Widzewa nieważny, bo Lechia ma lepszy bilans.

edit: zwracam honor
jednak porażka Widzewa też jest ważna bo z ukłądu mini-tabeli z Jagą i Lechią to oni są najlepsi :/

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Ktoś wspominał tutaj że mecze o jednej godzinie i że Cracovia będzie nasłuchiwać wieści.Cóż za bzdura....
Równie dobrze mogę palnąć głupa i powiedzieć że jak Cracovia będzie wygrywać 1-2 golami to Arka i Bytom odpuszcza mecze Śląskowi i Legii ......
To nie jest kwestia odpuszczania tylko zwykła ludzka reakcja, Wisła w ostatnim meczu w zeszłym sezonie prawie przegrała mecz z Odrą (wygrywając 1-0) gdy Lech podwyższył prowadzenie, ostatecznie padł remis i było już widać po zespole co jest tego przyczyną.
I tu trener nic nie musi mówić, wystarczy że spiker to zrobi.
1-2 to faktycznie palnięcie głupa żeby stracić całą wiarę jak jeszcze sporo do końca, ale 1-3 już na pewno ma wpływ na grajków.Rozumiem że powinno się grać do końca ITD ale to też są ludzie.
Wszystko zależy od danej dyspozycji, nastawienia na mecz.Jeśli Bełchatów postawni ciężkie warunki Cracovii to ta nie będzie się pchać z motyką na słońce, przynajmniej do tej 70 min.Jeśli Cracovia będzie potrafiła zdobywać pole to będzie chciała zdobywać gole..proste
Fajnie mówić że nie ma co kalkulować tylko wygrać i mieć spokój, tyle że trzeba też znać swoje możliwości.
I tu nie chodzi o to że Cracovia się obsra czekając na równoległe wyniki, wydarzenia na boisku mogą ich zmusić do takiej opcji, przy potencjalnym prowadzeniu Legii i Śląska mogą dbać jak złoto o ten remisik.

sutek 79

sutek

Forum VIP
Ja napiszę tylko że Widzewowi bardzo leży w ostatnim czasie Górnik Zabrze. Trzy ostatnie mecze to wygrane Widzewa bez straty bramki, 1:0 w Zabrzu w I lidze po golu Piotrka Grzelczaka który jest teraz w naprawdę dobrej formie, 3:0 na zakończenie sezonu pierwszoligowego w Łodzi, i w pierszej rundzie tego sezonu Widzew wygrał przy al. Piłsudskiego aż 4:0. Widzew dalej walczy o start w europejskich pucharach.

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Z moich informacji wynika że Bełchatów będzie walczył na 100%, o żadnej ale to absolutnie żadnej taryfie ulgowej nie ma mowy.
Tak jak w ostatnich trzech meczach ????
Przecież ewidentnie widać że tej drużynie już się nie chce, myślami są już dawno na wakacjach. Oczywiście mogą zagrać na luzie i wyjdzie im fajny mecz ale tam żadnej mobilizacji nie ma w przeciwieństwie do gości. Moim zdaniem over w tym meczu to niezłe rozwiązanie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom