Burnley-MU sędzia C. Foy
Manchester City-Stoke sędzia L. Mason
Newcastle United-Crystal Palace sędzia M. Jones
QPR-Sunderland sędzia R.Madley
Swansea-WBA sędzia P. Tierney
WHU-Southampton sędzia M. Dean
Everton-Chelsea sędzia J. Moss
Mecz United sędziować będzie Foy, który szalał z kartkami w meczu Młotów z Kogutami. Arbiter ten w tamtym sezonie sędziował w 32 meczach, gdzie pokazał 89 żółtych i 3 czerwone kartki. Zagrać ma di Maria, ogólnie to co się dzieje w tym tygodniu w MU bardzo mi się podoba. Van Gaal oddziela ziarna od plew, uszczupla kadrę i sensownie, przecież United nie gra w
LM, z Capital One odpadli po blamażu z MK Dons ( spokojnie z hejtami - za SAFa też odpadali w 1/16 - przykład porażka z Leeds). Sądzę,że masy kartek nie uraczymy w tym spotkaniu. Nie zagra raczej Tom, który łączony jest z kilkoma klubami. Herrera kontuzja, Fellaini też. Nie zdziwi mnie to jak zobaczymy w środku parę di Maria-Fletcher. Będę próbował na kartkę dla zawodnika Burnley - Duffa. To 36letni środkowy obrońca a więc może nie nadążyć i spóźnić się. W ostatniej kolejce dostał kartkę w meczu przeciwko Swansea. Jutro przyjdzie mu zatrzymywać Roo, Robina i spółkę. W
Championship złapał w tamtym sezonie 4 żółte i 1 czerwoną kartkę. W moim odczuciu poprawi ten wynik w tym sezonie. Próbowałem na kartkę na niego z Chelsea, spróbuje i przeciwko United.
Mike Duff kartka TAK
4.00
Unibet
Kolejne spotkanie które mnie zainteresowało to mecz City ze Stoke. Stoke nie jest wygodne dla nikogo i ciekawie się wzmocnili pozyskując Dioufa z H96 czy Bardsleya z Sunderlandu. Arbitrem spotkania Lee Mason, który w tym sezonie gwizdał mecz Chelsea z Leicester, ale dużo pracy tam nie miał bowiem pokazał 1 kartkę a Chelsea wygrała 2-0. Natomiast patrząc na ubiegły sezon to średnią ma całkiem fajną kartek na mecz a wynosi ona 3.3. Biorąc pod uwagę ubiegłe potyczki między tymi ekipami wnioskuje,że będzie zażarty bój. City z NU złapało masę kartek, z Liverpoolem zaledwie 1. Przejrzałem ostatnie 5 meczy pomiędzy tymi ekipami i City w każdym z nich łapało kartkę. Dlatego śmiem twierdzić,że dobrym betem na to spotkanie jest typ:
MCFC powyżej 0.5 kartki
1.50
Bet365
Robert Madley będzie arbitrem potyczki QPR z Sunderlandem. Sędzia ten rozrzutny jest w
Premier League, gdzie było mu dane gwizdać w tamtym sezonie 5 razy. Podczas tych meczy pokazał 17 żółtych i 1 czerwoną kartkę. Ogólnie gwizdał w 26 meczach gdzie pokazał 90 żółtych i 10 czerwonych kartek.W obecnym to jego pierwszy mecz w
Premier League. Linia na 3.5 dobra ale kurs nie zachęca do gry bo to zaledwie 1.66. QPR w tym sezonie bez punktów a w następnej kolejce czeka ich wyjazd do Manchesteru na mecz z United. Dla mnie to mecz o 6 punktów dla gospodarzy, dlatego wybrałem bet na to,że ujrzą przynajmniej 2 kartki. Moim zdaniem po tym kursie warto próbować.
QPR-Sunderland
QPR powyżej 1.5 kartki
1.83
Bet365
W meczu Swansea-WBA sędzia P. Tierney będzie gwizdał po raz pierwszy w karierze mecz w
Premier League. Dotąd gwizdał on mecze od League Two po
Championship i puchary krajowe. W tym sezonie ma za sobą aż 5 spotkań, gdzie pokazał aż 18 żółtych i 2 czerwone. W ubiegłym sędziował 35, gdzie pokazał 110 żółtych i 13 czerwonych. Wiadomo,że WBA nie należy do świętych ekip. Swansea ma udany start i zapewne będą chcieli podtrzymać passę, zwłaszcza,że Drozdy dotąd nie wygrały bowiem zaliczyli 2 remisy. Jako,ze debiut to myślę,ze warto próbować grę na
Swansea-WBA
kartka przed 34:00
1.83
Bet365
34 minuta to przeszło 1/3 regulaminowego czasu gry. Myślę,że gracze obu ekip nie będą szczędzili okazji sędziemu aby ten robił to co najlepiej potrafi. Zakład o tyle ciekawy bo linia ustawiona na poziomie 3.5 kartki jest także po 1.83. Zakładając,że linia zostanie pokryta myślę,że warto pobrać ten bet
Popieram typ kolegi wyżej, który przedstawił mecz w którym arbitrem będzie Mike Dean