EDIT: Dzięki Mavashi za uwagi
Dyscyplina:
Piłka nożna -
Ekstraklasa
Godzina: 17:30
Spotkanie:
Piast - Pogoń
Typ: BTTS - obie drużyny strzelą
Kurs: 1.90
Bukmacher: STS
Witam
Będzie to mój pierwszy post na tym forum, natomiast mam nadzieję, że nie ostatni, bo ekstraklasę gram regularnie, często coś mi "siada", dlatego też moimi przemyśleniami postanowiłem się podzielić z Wami tutaj. Przepraszam z góry za wszelakie błędy, niestety na co dzień nie piszę żadnych tekstów, analiz etc.
Pod lupę biorę dziś spotkanie przewodzącej po dwóch kolejkach w tabeli, Pogoni Szczecin z obecnym mistrzem kraju, Piastem Gliwice. I zacznijmy od Pogoni, drużyny, która w tym okienku transferowym jeszcze się nie osłabiła, mówię jeszcze, bo krążą plotki o zainteresowaniu zachodnich drużyn takimi zawodnikami jak Buksa, Kozulj, ale to na razie są tylko i wyłącznie spekulacje, na chwilę obecną jedynym osłabieniem jest kontuzja kapitana Kamila Drygasa, którego już w tym sezonie na boiskach
ekstraklasy nie zobaczymy przez zerwane więzadła. Ekipa ze Szczecina jak na razie prezentuje się dobrze, gra pewnie piłką w ataku pozycyjnym, zdobyła sześć punktów, wypunktowała na Łazienkowskiej Legię, natomiast mecz z Arką mógł ułożyć się całkowicie inaczej, gdyby nie bramkarz Stipica, natomiast jest w tej drużynie kilka mocnych punktów poza bramkarzem, dobrze ułożona pomoc, na czele z Kozuljm strzelającym co chwilę to piękne bramki, w ataku skuteczny Buksa, Drygasa zapewne zastąpi młody Listkowski, który już niemałe doświadczenie w piłce seniorskiej posiada, a i talent również. Jednak kilka błędów popełnionych w meczu z Arką muszą rzutować na ocenę ogólną ekipę Pogoni, bo lepsza drużyna niż Arka choćby jedną z tych kilku szans by wykorzystała.
Przejdę teraz do mistrza Polski i tutaj w skrócie. W mojej opinii Piast nie wzmocnił się na tyle, aby znów powalczyć o dobry wynik w lidze, do tego w ostatnich dniach ogłoszono odejście najlepszego piłkarza zeszłego sezonu
ekstraklasy, Joela Valencii. Sufitem w tym sezonie powinna być dla nich górna ósemka, odpadli już z europejskich pucharów, tracąc w dwumeczu z Rygą cztery bramki po katastrofalnych w meczu rewanżowym błędach, ale i cztery bramki strzelając, jednak reguła bramek na wyjeździe zadziałała w tym przypadku na ich niekorzyść. W mojej opinii jest to drużyna z inklinacjami ofensywnymi, ale jak i Pogoń, popełniająca w defensywie dużo błędów, z tą różnicą, że tutaj Piast nie może liczyć na swojego golkipera.
Podsumowując, być może o czymś zapomniałem, czegoś w swojej wypowiedzi nie zawarłem, natomiast BTTS w dzisiejszym spotkaniu wydaje się być opcją najrozsądniejszą i taki też typ pobieram z tego meczu, liczę na dużo akcji ofensywnych i kilka błędów w obronie
TYP:
BTTS
KURS:
1.90
Odnośnie jeszcze pozostałych dwóch dzisiejszych spotkań, w meczu w Płocku myślę, że można się pokusić o jakiś under, bo Wisła jest bez formy, mają średnią kadrę, a z kolei Lechia wyjdzie znów zrotowanym składem, a wiadomo też jaki styl gry lubi Stokowiec, natomiast w meczu w Warszawie może wydarzyć się wszystko, dlatego po prostu delektujmy się tymi spektaklami w niedzielne popołudnie
)