Ruszamy z drugą 3 (2) kolejką. Oby pogoda wszędzie dopisała. W Rzeszowie piękna słoneczna aura lekkie chmurki. nic tylko iść na stadion na dobry
żużel ???? typy jak najszybciej bo czasu mało a na stadion trzeba ruszać powoli po 14. Typy z milenium gdzie oferta była już od 9 i pograne jest, nie mam czasu czekać co wystawią internetowi. W razie czego ktoś coś może sobie lekko wziąć z tych bo podobne na pewno będą zakłady.
2 główne typy:
Peter Kildemand over 10.5 @ 1,75 Milenium
Wynik: 7 (1,2,1,3,0).
Krzysztof Buczkowski over 9.5 @ 1,9 Wynik: 11 (3,1,3,2,2).
AKO: 3,41 (bez odjęcia podatku).
Edit: jak zawsze coś nie wypali z tym AKO. Buczek zgodnie z planem. Pająk na betonie słabiutko szczególnie ze startu ale i duża nie chodziła aby mógł poszaleć. Do poprawy ze startu! ????
Już od meczu w Zielonej czekałem co zaoferują buki na Pająka. Liczyłem po cichu na linię 9.5 Trochę to wszystko popsuła ta jego kontuzja ale mimo, że nie jest to wyleczone to sam Peter mówił, że nie odczuwa dyskomfortu podczas jazdy. W piątek na treningu prezentował się bardzo fajnie szczególnie oczywiście na trasie po szerokiej. Teraz w Rzeszowie będziemy widzieć nową jakość jeśli chodzi o mijanki a nie takie nudy jakimi wiało od ost. paru lat. Jasiek Stachyra wyprofilował fajnie łuki po dosypaniu nawierzchni i po szerokiej można smigać i jest gdzie się napędzić. Dodatkowo Spider (wraz z "Grinem" Hancockiem i Kennim Larsenem) jeszcze wczoraj od rana trenowali i dopasowywali się do tej nawierzchni. Liczę, że będzie git. Pająk ma fajny rozkład biegów jak pisał wyżej
radhu21. 3 biegi z juniorami z czego tylko raz z mocniejszym Czają. W 11 biegu z Mirem Jabłonski (ew. zmiana na Czaję) więc też jest git. Przeciwnicy oczywiście w biegach 1-10 z każdym po razie natomiast w 11 jedzie z dwoma najsłabszymi seniorami Sparty - Milikiem i Jędrzejakiem. Wygląda mega dobrze. Przy 1 zestawie w 4 biegu zaczyna z 4 pola także już od początku może się zacząć koncert tego świra :grin: GO Spider !
Linia nie jest za niska? Przecież Buczek tor w Grudziądzu ma praktycznie w jednym palcu. Facet na tej nawierzchni jest świetnie dopasowany. Krzysztof i tak już nie jest takim typowym zawodnikiem swojego toru a ukształtowanym zawodnikiem. Wraz z Artiomem będą pewno liderować w ekipie z Grudziądza w tym sezonie. Krzysiek już w 1 meczu w Lesznie pokazał parę świetnych biegów i zaliczył bardzo dobry wynik. Gorzów w średniej formie. Zagar jak zawsze nierówny, Iversen też w kratkę ciężko powiedzieć co on zrobi a powinien liderować. Kasprzak ma problemy z silnikami, odsyła, zamawia nowe i nie może znaleźć prędkości. I Zmarzlik, który jest mistrzem toru w Gorzowie ale na pewno na torze w Grudziądzu nie będzie mu łatwo jechać gdzie ten tor dla wszystkich z Ekstraligi jest nowym. Pogoda widziałem, że zła nie jest oby do meczu nie je*ło jakimś deszcze a na betonowisku Buczek będzie bardzo ciężki do złapania :wink:
Jarosław Hampel over 11.5 @ 1,7 Milenium
Wynik: 15 (3,3,3,3,3). Rakieta.
Kto jak nie on? Jaro musi liderować. Zielonka bez AJ i Walaska bardzo ciężki mecz. Jarek widać, że będzie się liczył w tym sezonie i tak jak zapowiadał będzie dobrze. Silniki od Anderssona i Rune Jensena jadą i to widać gdzie tylko się nie pojawi. Z Rzeszowem początek świetny 3,3,3 później 2x przegrał z "Herbiem" Hancockiem co przecież wstydem nie jest. Dziadek wyskoczył ze startu i nie było jak go złapać. Hampel dla mnie dziś to może przegrać tylko z Griszą Lagutą. W parze jedzie ze Strzelcem a w biegu 13 Krzysiek Jabłonski (ew. zmiana na Pieszczka) więc od siebie ma łatwych do pokonania kolegów. Z Torunia jest jeszcze Holder i Doyle. Ale z pełnym szacunkiem mimo, że Holder wraca do dobrej formy nie złapię dzisiaj Jarka. Doyle będzie bardzo dobrze jeździł u siebie ale wyjazdy jeszcze będzie poznawał tory i szału się po nim nie spodziewam :wink:
Nicki Pedersen over 11.5 @ 1,8 Milenium
Wynik: 14 (2,3,3,3,3). Rakieta nr 2.
Już za mniejszą stawkę ale też gram na "Powera". Dunczyk też jest w bardzo dobrej formie. Dziś z Tarnowem gdzie ich siłą na pewno jest tarnowski beton i ten trudny tor ale wyjazdy mogą być szczególnie w takim Lesznie w ciul ciężkie do ogarnięcia. Leszno bez Emila więc to Pedersen dalej będzie liderować tak jak i w meczu z Grudziądzem gdzie pyknął 14 raz przegrywając z Buczkowskim. W parze z Jonassonem - parę biegów może skonczyć się 5-1 jak 2 tyg. temu ale to Dun przywozi zwykle 3 bo dla niego 2* się aż tak nie liczy - ot taki typ ???? w 13 biegu jedzie z Przemo Pawlickim także też jest git. U Tarnowian mocny Vaculik ale z nim jedzie raz w biegach 1-10 dokładnie w biegu 1. Do tego 2x z Kołodziejem, który świetnie zna tor w Lesznie ale błądzi chyba z silnikami na początku bo jakby brak prędkości z jakiej słynie "Jaśko". Pedersenowi daje dzisiaj jakieś 13 pkt. Będzie moc ????
Rzeszów - Wrocław 1 @ 1,55 Milenium
Wynik: 52-37.
Rzeszów - Wrocław wynik po 8 biegach 1 @ 1,65 Wynik: 25-23.
Liczyłem na ciut wyższy kurs ze względu na remis Wrocławia w Toruniu. Co do tego meczu Wrocław miał mnóstwo szczęścia. Wykluczenie idiotyczne Laguty, defekt Doyla na 2 pozycji. Kontuzja Przedpełskiego, brak Miedzinskiego.. Wiele mówi się, że Rzeszów słabo spasowany z nawierzchnią a ja mówię, że jest inaczej. Lampart jest na każdym treningu co wiadomo jak i Rempała, ostatnio Jabol i Czaja także są (ok. 5 treningów). W piątek i sobotę trenowali także Mr Grin czyli Greg Hancock, Peter Kildemand i Kenni Larsen (wszystko wskazuję, że on dzisiaj pod 9). Tor wreszcie będzie sprzyjał naszym zawodnikom a nie przeciwnikom jak dotychczas bo nad wszystkim nie czuwa wiecznie pijany toromistrz + Darek "jejku przegraliśmy" Śledź. Ślączka i Stachyra zrobili z tym porządnie. Tor na każdym treningu jest taki sam i na meczu będzie to samo (tak jak i w 1 lidze). Tor przez Jaśka Stachyrę jest niemal dzien w dzien bronowany, ten facet wie, że tor nie może sobie stać i czekać na trening tylko trzeba go ciągle ruszać. Cały czas treningi na tym samym torze i bez przesadnej kopy aby komisarz się nie rzucał. Fajnie wyprofilowane są łuki i będzie można po szerokiej się poruszać - czekam na pokaz Pająka ???? we Wrocku na pewno pojedzie Woffinden i być może MJJ. Magic z formą błądzi.
Anglia to
Anglia tu jest inna bajka. Milik i Jędrzejak nie spodziewam się za dużo pkt ew. po Miliku, który jak wygra start może nie być tak łatwo go minąć. Juniorka może ukłuje coś młody Drabik ale też nie wróże mu za dużo. Jak w juniorskim będzie 5-1 nikt się nie będzie mógł obrazić. Rempała śmiga co raz lepiej w Toruniu na juniorskich 2 razy przed Drabikiem a tu atut własnego toru. Co raz lepsze starty ma młodzian. Czaja ostatnio szybki na treningach dla mnie pewniak na "3" w juniorskim. Jak pisałem wcześniej: Herbie, Pająk i Kenni trenowali w piątek (ze wszystkimi) i w sobotę z rana sami dopasowywali się. Herbie co raz lepiej czyta tor, Kenni tor zna a silniki ma podobno bardzo szybki i fajnie to wygląda a o Spidera martwię się najmniej. Jabol trenuje tu już chwilę w razie czego w odwodzie jest Czaja. Lampart swój tor zna w piątek też wyglądał bardzo dobrze. Świetnie ze startu. Myślę, że może być dziś wynik sporo w przód. Obstawiam jakieś 50-40 zobaczymy co wyjdzie. Wynik do 8 biegu pograny dla większych emocji i lepszego oglądania a i kurs też fajny myślę. Go STAL !
EDIT po meczu: Co do meczu to także zgodnie z planem. Pająk słabiej, Lampart jak zawsze świetne starty ale jakże mądra jazda po trasie i niesamowicie szybki na dystansie. Wreszcie się przełamał i psychika "zagrała" jak trzeba
Szkoda, że panowie komisarz i sędzia zabili widowisko bo tor był przygotowany lekko przyczepnie to nakazali ubijać i się zrobiła nuda. Dziury się porobiły bo nawierzchnia została nawieziona w marcu (brawa dla urzędu miasta!) więc się rozpada. nikt specjalnie nie chciał dziur porobić bo samobójcami nie jesteśmy a Pająk jedzie z kontuzją i Larsen po dość ciężkiej chorobie-infekcji. Dlatego też słowa pana Barona są conajmniej nie na miejscu... Janowski się wywalił bo wpadł w dziurę - każdemu mogło się zdarzyć. Ale słowa, że tor był gorszy niż w Warszawie czy też podobny to są zwykłe kpiny.. przegrywać też trzeba umieć. Jakoś młodziki Drabik czy Rempała potrafili jechać bez żadnych przeszkód. Tor był równy dla wszystkich a poprzez ubijanie na pewno gospodarze wytrąceni z rytmu przyczepnego. Pan Baron twierdzi, że chcieli nie wyjeżdżać od 10 czy coś takiego a szkoda, że po 6,7 i 8 biegu jakoś nie chciał przerywać i wtedy tor był superowy i w ogóle najlepszy jak wygrali 3 biegi po kolei w 2 podwójnie. Warto dodać, że przed meczem w wywiadzie zastrzeżen jakichś nie wyrażał co do toru a w wywiadzie dla SF.pl twierdzi, że zgłaszał zły stan toru a komisarze nic z tym nie zrobili i sędzia. Pewnie, że nie samo się ubijało i nakazało ubijać ???? A jak jest kartoflisko i dziury w każdym niemal miejscu toru we Wrocławiu to tego oczywiście się nie widzi jaką się nawierzchnie przygotowuje...
Grigorij Laguta over 1.5 wygranego biegu @ 1,65 Milenium
Wynik: 1.. ????
Dokładam jeszcze takie cudo. Podoba mi się takie zakłady jakie oferuję od poprzedniego sezonu Milenium. Jakaś nowość i odskocznia od h2h i samych pkt. Dziś Grisza myślę, że przegra z Jarkiem, może Protasem reszta do łyknięcia. Zawiódł w 1 meczu w Toruniu więc liczę, że dziś przykoksi. Możliwa opcja, że będzie powiedzmy 3,2,3 i już wejdzie a jest do tego zdolny bo zawsze w Zielonce fajnie śmigał. W parze z juniorami więc szału ni ma ale źle nie jest tak samo będzie w 13 biegu ma jechać Wolender więc zastąpi go zapewne któryś z juniorów nr 6-7. Falubaz jak wiadomo bez AJ i Walaska więc osłabienia bardzo duże. Przed Toruniem otwiera się mega szansa na wygrana nawet bez Miedzinskiego. Jak dla mnie Grisza dzisiaj zakręci się około 11/12 oczek i około 2/3 wygranych biegów. Stawka rekreacyjna ????