Krystian Pieszczek(-4)-Damian Baliński 1 @ 1,85 Betsyf Krycha skręcony na dzień dobry, a po chwili Bali wygrywa, po nierówno puszczonej taśmie. KABARET!
Duży handicap, ale myślę że do pokrycia przez Kryche, który u progu sezonu jest w świetnej formie. Ładny mecz w Toruniu, do tego pewny awans w IMP, więc wreszcie "żre" temu chłopakowi, a czas najwyższy. Dzisiaj rywal jeden z najsłabszych w lidze, więc i o punkty nie powinno być ciężko. Zaczyna od juniorskiego i tam innej opcji jak 3 to nie widzę. Potem bieg 6 i para Holta-Baliński, więc nie zdziwi mnie wygrana 5:1 wraz z Pepe. W biegu 12 jedzie z Doyle'm, który nie jeździ super, przeciwko niemu AJ i junior, więc 2 punkty w zasięgu. Do tego liczę na występ w ramach zz-etki i bieg 14, a tam zabraknie AJ-a czy Griszy. Może pojedzie coś za Karpova. Myślę, że w 5-6 biegach powinien zrobić te 10-11 punktów.
Baliński w E-lidze to wielka zagadka, ale dla mnie jeden z głównych kandydatów do zmiany. AJ i Grisza, więc pewnie obaj będą tutaj zmieniać słabej jeżdżących kolegów, dlatego nie zdziwi mnie fakt, jak Baliński skończy ten mecz na 3-4 startach, czyli już miałby stratę względem Krystiana. Do tego w każdym biegu rywal z górnej półki:
1. Doyle-Pepe/Dudek
2. Pepe-Pieszczek
3. Dudek-Karpov
4. Dudek-Doyle, a w parze Łaguta
Różnica znacząca i dlatego gram na Krystiana, który powinien być dzisiaj jedną z lokomotyw Falubazu i napędzać wynik.
Edit: Na dzień dobry Krycha skręcony przez sędziego...
Krzysztof Buczkowski(-3)-Tomasz Jędrzejak 1 @ 1,85 Betsyf
Przed rokiem Ogór trzy starty przy Hallera i trzy śliwki. Dzisiaj nie zdziwi mnie powtórka, bo Jędrzejak w ostatnich latach na wyjazdach w E-lidze niewiele znaczył i sukcesywnie obniżał loty(w 2012 miał średnią 1,6 a potem najwyższa to 1,25 w 2013, w ubiegłym już średnia na poziomie 1pkt/bieg). Dzisiaj w parze z Szymkiem Woźniakiem, na którym coś straci, podobnie jak Buczkowski na Okoniewskim. Tyle że para Okoniewski-Buczkowski będzie ciągnęła wynik gospodarzom, tak jak to miało miejsce przeciwko Unii Tarnów, a Jędrzejak na papierze jest jednym z głównych faworytów do rezerwy taktycznej - tzn. żeby koledzy jeździli za niego.
Do tego dwukrotnie jadą przeciwko sobie i liczę, że tam Buczek pokona Ogóra i wypełni handi, a w pozostałych biegach tylko powiększy przewagę.