Panowie dziś nie tylko mecz PSG - Bordo, a również Mistrz zmierzy się z Marsylią czy też w dolinie Rodanu Saint Etienne podejmie Brest.
Odniosę się najpierw do spotkania Saint Etienne, które opisał Mati.Podzielam jego argument, że głownym atutem ekipy Galtiera jest własne boisko gdzie są mocni.Co prawda nie jest tak, że leją tam każdego, ale faktem jest na pewno to, że łatwiej przychodzi im zdobywanie punktów u siebie.Raczej też przychylalbym się do niskiego zwycięstwa Les Verts.
Montpellier - Olympique de Marseille | under2.5 - 1,61 (Bet365)
Wydawać by się mogło, że hitowy mecz we Francji, ale niestety tak do końca nie jest.Prawdą na pewno jest to, że w kraju wina koniunktura futbolowa nie jest korzystna co skutkuje tym, że kluby szukają oszczędności, sprzedają najlepszych graczy czy też starają się grać swoją młodzieżą - przykładem tej fali są oby dwa Olympique bo w Lyonie stawiają na młodzież natomiast na Lazurowym Wybrzeżu grają sezon z mało znanym trenerem, którego ostatni sukces to spuszczenie do L2 Nantes czy też pozyskiwaniem anonimowych graczy.Nie mniej na razie wygląda to nieźle bo OM wygrało (w bólach) oby dwa mecze ligowe, również w
LE poradziło sobie z turecką ekipą Małeckiego.Przede wszystkim może się podobać to, że Baup ma całkiem solidną jedenastkę, tj. o sile na początku sezonu stanowią tak znani gracze jak Mandanda, Nkoulu, Morel, Fanni, Kabore, Cheroyu, Gignac, Valbuena czy też bracia Ayew.I chyba na tym kończy się kadra Marsylczyków bo z przykrością muszę stwierdzić, że ławka rezerwowych jest bardzo słaba, są na niej tak młodzi zawodnicy jak Raspentino, Mango czy Mbow dla, których to początki w
Ligue 1.Może na początek sezonu to wygląda nieźle, ale im dalej w las, im więcej spotkań w lidze czy też Europie tym trudniej będzie o jakość.Na razie mimo w miarę mocnej kadry to mecze OM są słabe.Tj. męczą te wyniki strasznie, rywala jest napocząć bardzo ciężko i jakoś pomysłu na to nie ma.Gignac już wyrównał swój dorobek z poprzedniego sezonu gdzie jedyną bramkę strzelił w ostatniej kolejce
i to na nim opiera się atak, ja dalej mam nadzieję, że wróci przynajmniej do dyspozycji z tfc.
Co do Montpellier, są problemy.Remis na początek z ekipą Casanovy, potem kuriozalna porażka w Bretanii z Lorient.Niby brakowało Mouniera, Belhandy, ale na pewno nie o to chodzi Girardowi na początku sezonu, trochę problemów kadrowych bo nadal nie zagra Estrada, nie ma również w kadrze Saihiego czy Bocaly'ego.Mati w którejś kolejce pisał również, że średnio ogarnia to wszystko Jeunechamp z czym się trzeba zgodzić.Również Herrera nie pokazał tego co od niego oczekują więc i gra ekipy z La Mosson nie jest na tyle efektowna i na jaką moglibyśmy liczyć.Zapowiada nam się więc mecz drużyn z pewnymi problemami, które bezpośrednio mają przełożenie na boisko także ja nie oczekują sporej ilości bramek oraz, ostatnio wygrali minimalnie gospodarze, dziś też raczej nie ma co liczyć na sporo goli, ale ja osobiście uważam, że tego meczu OM nie przegra, a sam wynik zamknie się w różnicy jednobramkowej.