03.11.2020 g. 21.00 Real Madryt- Inter Mediolan
Typ: over 9,5 rzutów rożnych
Kurs: 1,74
Fortuna
Stawka 8/10
O tym meczu napisano już wiele, ja jednak jako kibic Realu mam nieco obawy co do wyniku spotkania, bo to wszystko wydaje się zbyt oczywiste, a w taki sytuacjach nie raz los płata figle (meczu ze zdziesiątkowanym Szachtarem też nie dało się przegrać, a jednak). Stąd też proponuję nieco inne zakłady. Jako główny typ proponuje rzuty rożne, jak wiemy Real nabija ich sporo, co prawda nie aż tyle co w poprzednich, ale jednak.
Spójrzmy na ostatnie spotkania (tylko korki Realu): Huesca 6, Gladbach 8, Barcelona 7, Szachtar 7, Cadiz 4, Levante 6.
Po drugiej stronie też wygląda to dosyć ciekawie, korki Interu w poprzednich meczach: Parma 15, Szachtar 6, Genoa 9, Gladbach 3, Milan 3, Lazio 8.
Biorąc pod uwagę powyższe uważam że 10 rożnych powinniśmy zobaczyć bez problemu, Real atakowaą musi, Inter kontrować na pewno będzie, biorąc pod uwagę brak Carvajala, będzie to szansa dla skrzydłowego po lewej stronie w drużynie Interu bo Lucas jakoś wybitnym defensorem nie jest i znacznie lepiej czuje się pod bramką rywala.
Druga kwestia to bramki, Inter dużo strzela ale też sporo traci, w tym sezonie nie strzelili gola tylko w spotkaniu z Szachtarem a bramki w kolejnych meczach sezonu wyglądały następująco: 4, 5, 1, 1, 2, 2, 0, 2
Real po niemrawym początku w ostatnich 4 spotkaniach aż 11 bramek, ale tylko dwa z tych spotkań wygrane. Jak dla mnie w Realu od 2 lat brakuje lidera, jak swego czasu był Ronaldo czy Modrić, którzy potrafili wziąć grę na plecy. Modrić już myśli o emeryturze, Benzema bezbarwny, Hazard wiecznie kontuzjowany, a jak gra to nie zachwyca i jego dyspozycja zawsze jest zagadką, Asensio nie wrócił do formy z przed kontuzji, Vinicius gra nierówno. W defensywie Militao i varane popełniają babola za babolem, dziś zagra Varane z Ramosem , ale i tak Varane to tykająca bomba. Taki zespół jak Inter na pewno stać na rozmontowanie defensywy Realu, mimo braku Lukaku. Jest Martinez z Perisiciem z przodu, do tego solidne skrzydła w postaci Younga i Hakimiego (który pewnie będzie chciał coś udowodnić w Madrycie).
Stąd moje kolejne propozycje:
BTTS + over 2,5 @ 1,75 Fortuna 6/10
BTTS + over 3,5 @ 2,50 Fortuna 4/10
over 11,5 RR @ 2,91 Fortuna 4/10