Anderlecht - Arsenal Typ: Arsenal 2.00
Anderlecht trafił do ciężkiej grupy i uważam, że będzie tu bardzo trudno nawet o trzecią pozycję w tabeli. Arsenal to klub z wielkim potencjałem ale i z problemami. Aktualnie prawie połowa składu znajduje się u klubowych lekarzy. Dziś (raczej) na pewno nie wystąpią: David Ospina, Olivier Giroud, Mathieu Debuchy, Yaya Sanogo, Laurent Koscielny, Mesut Özil, Wojciech Szczesny, Serge Gnabry, Theo Walcott. Mimo to Kanonierzy cały czas utrzymują przyzwoity poziom ciągle licząc się w walce o tytuł w
Premier League, choć od początku sezonu to Chelsea oraz Manchester City były kreowane na liderów ligi angielskiej (i poniekąd te przewidywania na razie się sprawdzają). Tak jak już wspomniałem grupa nie jest wcale prosta, mamy tu Borussię, która weszła na wysoki poziom dwa-trzy sezony temu i z debiutanta, stała się stałym "bywalcem" ligi mistrzów. Później mamy Galatasaray, które jest równie mocne jak pozostałe ekipy, o czym może świadczyć przykład z poprzedniego sezonu, kiedy to będą w roli underdoga wywalczyli sobie awans kosztem Juventusu. Wspomniany Arsenal, który pomimo problemów utrzymuje przyzwoity poziom na kilku frontach... i ostatecznie Anderlecht, który moim zdaniem wypada blado przy pozostałych drużynach. Trzeba się zgodzić, że w swojej lidze radzą sobie bardzo dobrze, aczkolwiek Liga Belgijska to nie
Liga Mistrzów. Rachunek jest prosty według mnie, jeżeli drużyna Wojciecha Szczęsnego chce powalczyć o prym w swojej grupie, musi tego pokroju mecze wygrywać. Typ: Wygrana Arsenalu po kursie 2!
Galatasaray - Dortmund Typ: BTTS 1.61
O tych drużynach nie muszę już dużo mówić, bowiem ich krótką charakterystykę podałem powyżej. Sądzę, że Dortmund, który niewątpliwie koncentruje się w tym sezonie na rozgrywkach europejskich zdoła zdobyć choć jedną bramkę, zaś gospodarze na swoim gorącym terenie no cóż, mają taki obowiązek. Mój typ, na to spotkanie to tzw. BTTS, czyli Obie Drużyny zdobędą bramkę 1.61!
Leverkusen - Zenit Typ: Zenit lub Remis 1.95
Tutaj sytuacja jest trudniejsza, ponieważ faworytem według bukmacherów jest Leverkusen, z czym kompletnie się nie zgadzam. Zenit od początku sezonu pod wodzą Villasa-Boasa prezentuje się znakomicie i wygrywa wszystko. Traci mało goli, za to dużo ich zdobywa. W dziesięciu rozegranych meczach aż 28 goli, przy tylko 6 straconych i zaledwie dwóch zremisowanych (pozostałe same zwycięstwa). Siłą napędową niewątpliwie jest Hulk oraz myślę, że będzie nią wracający po przerwie (prywatne sprawy, chyba mu się córka urodziła?) Arshavin. Z drugiej strony niemiecka drużyna, która w weekend prowadząc 3:0, dała sobie wbić aż 3 bramki, tym samym miast 3 punktów, musieli zadowolić się tylko 1 i powiem więcej, obstawiałem w tym meczu Leverkusen z remisem i bałem się w ostatnich 8-9 minutach aby nie stracili bramki, ponieważ przeciwnicy zdecydowanie poczuli wiatr w żaglach. Myślę, że te słabe strony Bayeru znakomicie odczyta były już uczeń Jose Mourinho i nastawi drużynę, odpowiednio przed tym spotkaniem - na zwycięstwo. Mój typ jednak to Zenit + Remis, po na prawdę fajnym kursie 1.95!
Monaco - Benfica Typ: Benfica bądź Remis 1.57
Benfica czy ciąży na nich klątwa czy to po prostu nie moc ze strony piłkarzy podczas finałów rozgrywek europejskich. Wszyscy dobrze wiemy jak Portugalczycy prezentują się w drodze do finału, a jak w tym ostatecznym meczu. Jest to diametralna różnica. Dziś jednak dopiero spotkanie grupowe przeciwko Monaco, które w mojej opinii, jest słabe. Po odejściu Falcao (wypożyczeniu?) i Jamesa, w ofensywie jest mały deficyt, o czym świadczą wyniki w lidze. Obrona jakoś się trzyma, ale czy na ofensywnie przysposobioną Benficę to wystarczy? Zdecydowanie skłaniałbym się tu w stronę gości stąd też powtarzam poprzedni typ i gram Benfica bądź Remis po kursie 1.57!
Bez analizy gram jeszcze za większa stawkę
Real z X + Arsenal z X + Basel z X (czerwona kartka ułożyła resztę spotkania, szkoda :/) (kurs około 2.2). Natomiast według mnie najlepszymdublem na dziś będzie
zwycięstwo Realu i Arsenalu, które dają ako bodajże 3.7!! Kursy z Bet365 i liczę dziś na dobry spektakl i mnóstwo goli. Pozdrawiam :] !