>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

3 kolejka fazy grupowej Ligi Mistrzów - 19.10.2011 - środa

Status
Zamknięty.
grzesiek3 114

grzesiek3

Użytkownik
MILAN - BATE

Postaram się przedstawić ten mecz pod kątem dość nietypowego zakładu, tj. typu na % posiadania piłki przez gospodarzy. Zakład ten oferuje Expekt, który wystawił na Rossonerich dość niską linię. Biorąc pod uwagę inne tego typu zakłady liczyłem na linię w granicach 63-65%, natomiast ta wystawiona to tylko 58,49%. Argumentów dla mnie jest kilka. Po pierwsze mecz z Palermo w ostatni weekend, czyli pełna dominacja i blisko 70% posiadania piłki. Nawet przy 3-0 Milan nie oddał pola Palermo i dalej prowadził grę. Było to zapewne spowodowane dużym ciężarem meczu w związku z niską pozycją i słabą grą w lidze. Mecz w Lidze Mistrzów będzie zapewne wyglądał trochę inaczej, bo biorąc pod uwagę skład grupy awans Barcy i Milanu jest w zasadzie od początku pewny, w związku z tym mecz z Białorusinami będzie raczej próbą dopisania 3 pkt. jak najmniejszym nakładem sił. Co jasne BATE podobnie jak Czesi z Pilzna na San Siro przyjedzie się bronić, co skazuje Milan na granie spokojnego ataku pozycyjnego i długie rozgrywanie piłki. Dodam, że mecz z Viktorią Pilzno Milan zakończył z ponad 60% posiadaniem piłki. Co do personaliów na ten mecz włoskie gazety od rana informują, iż zobaczymy ten sam skład co w meczu z Palermo z jedną zmianą – odpoczywającego Thiago Silvę zastąpi Bonera. Jednak rzadko myląca się w tej kwestii La Gazzetta dello &lt;nbsp&gt;&lt;/nbsp&gt;Sport skłania się do występu niegrających w sobotę Taiwo za Antoniniego oraz Boatenga za Nocerino. Jeżeli tylko w pierwszych minutach nie padnie szybki gol dla Milanu to o posiadanie piłki przez więcej niż 58,49% jestem spokojny.
&lt;o&gt;&lt;/o&gt;
% posiadania piłki przez gospodarzy – więcej niż 58,49% 1,8 Expekt edit: linia spadła do 57,49% więc tym bardziej polecam &lt;o&gt;&lt;/o&gt;

P 1

pl_sport

Użytkownik
Wszyscy jadą na tą Barce, że wygra niewiadomo ile. Ja pamiętam jeden mecz z ich udziałem kiedy nagonka była podobna - wygrają 4,5-0. Okazało się, że wygrali ale zaledwie 1-0. Moim zdaniem dużym value jest tutaj hc +2,5 gola na Pilzno. Tak też polecam zagrać.

Otrzymane punkty reputacji: +1
zonovsky 54

zonovsky

Użytkownik
Shakhtar - Zenit 1 kurs 1.95 Betsson
No, kurs na gospodarzy mnie trochę zdziwił. Oglądałem oba mecze gości (gospodarzy żadnego) w Lidze Mistrzów. W Nikozji grali bezbarwnie, bez polotu. U siebie się ogarnęli i po nudnym meczu wygrali z Porto 3:1. A Shakhtar? Drużyna, która w poprzednim sezonie zaskoczyła wszystkich i zaszła tak daleko, jak na razie ma jeden, żałosny punkt. Gdzie mają zdobywać oczka skoro nie u siebie? Ukraińcy na pewno jakoś specjalnie pokryją Danny&#39;ego, który jest w znakomitej formie. Atak Zenitu ostatnio bez formy.
Na Donbass Arena panuje świetna atmosfera. Dziś na trybunach ma zasiąść około 45 tysięcy sympatyków &quot;Górników&quot;.
Barca - Plzen goście nie strzelą kurs 1.42
Tutaj nie trzeba nic pisać. Różnica klas zespołów. Jak wysoko wygra Barca? 6:0? Bramka dla gości nie wchodzi w grę.

J 67

ja83

Użytkownik
Milan (-1) - 1.55
Barcelona - (-2) 1.42
Chelsea - 1. 1.12

AKO: 2.47

Do składu Milanu powraca Robinho, zatem ofensywny tercet milanistów to Zlatan, Cassano i właśnie Brazylijczyk, czyli optymalne (najmocniejsze) zestawienie. Plusem jest także to, że KPB wróci na swoją nominalną pozycję, czyli środkowego pomocnika. Obok siebie będzie miał VB i Aquilaniego. Moim zdaniem gospodarze wygrają różnicą minimum dwóch bramek.

Barcelona jeśli zechce, to zleje czechów, a nawet jeśli nie zeche, to i tak powinna pokryć ten kurs.

Chelsea większych problemów mieć nie powinna.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
FC Porto - APOEL

Póki co wybrałem sobie do opisania starcie Porto-APOEL. Faworytem wiadomo, że są gospodarze ale to spotkanie zapowiada się szczególnie interesująco z innego powodu. Wiadomo, że FC Porto to drużyna, która lubi i potrafi grać piłką ale również ich dzisiejszy rywal pokazał już niejednokrotnie w tym sezonie, że również dobrze sobie radzi, gdy ma piłkę przy nodze. Po dwóch kolejkach to właśnie grecki klub z Cypru prowadzi w tabeli grupy G i jest to nie wątpliwie niespodzianka. APOEL do tej pory ograł u siebie Zenit 2:1 i zremisował w Doniecku 1:1 po kapitalnej zespołowej akcji i golu Ivana Trickovskiego. Porto z kolei po wygranej u siebie z Szachtarem 2:1, przegrali w St.Petersburgu z Zenitem 3:1. Co do spotkań pomiędzy Porto i APOEL-em to w 2009 roku obie drużyny zmierzyły się ze sobą dwukrotnie równiez w fazie grupowej LM. Wtedy Porto u siebie wygrało 2:1 po golach Hulka oraz w Niokzji 1:0 po golu Falcao. Teraz jednak Porto wydaję się być jeszcze mocniejsze. Co prawda nie ma Falcao ale Hulk jest obecnie jednym z najlepszych zawodników grających w Europie i prawdziwym liderem Smoków. Poza tym gospodarze z takimi zawodnikami jak Kleber, James Rodriguez w ataku czy pomocnikami pokroju Fernando, Guarin, Moutinho to naprawdę jedna z najmocniejszych ekip w Europie. Co do osłabień, to trener gospodarzy nie będzie mógł skorzystać z usług Jorge Fucile, który dostał czerwoną kartkę w meczu w Rosji. Z tego co widzę to goście w najmocniejszym składzie, a jeśli ktoś ma jakieś lepsze info to niech napiszę i mnie poprawi. Jest Ailton, Manduca, wspomniany Trickovski, Marcinho oraz cała reszta graczy APOEL-u.
Tak więc dzisiaj można się spodziewać dobrego meczu, gdyż jak wspomniałem spotykają się dwie drużyny, które lubią grać ofensywny futbol i ładny dla oka. Dlatego też liczę na gole z obu stron, a przede wszystkim, na to że Porto pokaże klasę i strzeli tutaj kilka goli, bo APOEL w defensywie nie jest już taki mocny.
Moje typy:
Porto over 1,5 @ 1,363 Sportingbet
Porto over 2,5 @ 2,30
BTS @ 2,10

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Chelsea Londyn vs Genk 2 (+2.5), 1.92 GB 2/10
Kurs na taki handicap zdecydowanie przesadzony. Forma Genku nie jest zbyt dobra, ale bez przesady na LM jest zupełnie inna motywacja. Chelsea u siebie w PL: z Evertonem 3:1, Sweansea 4:1, Norwich 3:1 oraz WBA 2:1; w LM natomiast: Bayer 2:0. Dotychczas tylko raz pokryli handi -2.5, z beniaminkiem w PL. Różnica jest ogromna. Genk na wyjazdach: LM z Beyrem 0:2; liga: Leuven 1:1, St. Truidense 4:2, Cercle 2:3, Lierse 0:0 oraz Lokeren 1:3. Jak widać na wyjazdach u ekipy gości nie jest tak źle. Zostawmy statystyki. Goście przyjadą lekko osłabiei, ale i do kadry wraca Sarr - prawdopodobnie zaliczy pierwszy występ w tym sezonie. Ogółem kadra całkiem niezła, nawet Sandomierski poleciał do Londynu. Gospodarze przeciwnie, w silnym składzie, a zabraknie: Ramiresa, Essiena i Hilario. Chelsea pod wodzą nowego trenera gra już zdecydowanie lepiej, ale ja jednak taki kurs biorę wciemno na tak wysoki handicap :!: To LM.
Powodzenia.

K 1

kamilbaczyk

Użytkownik
Witam, co myślicie o zagraniu tripple na dziś
Milan - Bate 1.18
Chelsea - Genk 1.12
Barca - Plzen 1.05
AKO : 1,39
STAWKA 3500
Możliwa wygrana : 4856,88
Kolego jeśli grasz aż 3 typy po takim śmiesznym kursie i tak wysokiej stawce gdzie nie jeden chciałby mieć łącznie tyle to ja się tak zastanawiam ile wynosi Twój stan konta, 25k czy też 40k :wowsdf: .
Jednak gdybym operował taką stawką to na pewno nie zagrałbym 3 typów z jednego dnia. Wczoraj pewny był Real w handi (-1,5; kurs 1,45) + Porto (1,3 kurs) to wychodziły by okolice 1,9 i grając za 3,5k wychodzi pięknie.
Wiem że teraz to już &quot;musztarda po obiedzie&quot; ale grając taką stawką ja wybierałbym najlepsze mecze z całego tygodnia a nie dnia.
Obecnie granie na Barce mija się z celem, linia handicapu to 3,75 gola więc to już jest dla mnie osobiście lekka przesada.Dobrze że wczoraj złapałem kurs 1,45 na handi (-2,5)- dziś to już tylko 1,35....
Odnośnie Fabregasa.....
Cały skład na Viktorię:
Víctor Valdés, José Manuel Pinto, Dani Alves, Carles Puyol, Éric Abidal, Andreu Fontàs, Maxwell, Adriano, Javier Mascherano, Seydou Keita, Sergio Busquets, Xavi, Andrés Iniesta, Jonathan dos Santos, Thiago Alcântara, Isaac Cuenca, Pedro, David Villa i Leo Messi.

legia 122

legia

Użytkownik
Wczorajszym typem dnia był Śląsk , dzisiaj jest to Milan -1,5 po 1,875 . Bate Borisov nie jest już tak mocne jak jeszcze parę sezonów temu. Na ostatnie 12 spotkań biorąc pod uwagę wszystkie rozgrywki zdołali wygrać tylko 3.
Z Bate w letnim okienku transferowym odeszło dwóch podstawowych piłkarzy, Pavel Nekhajchik - najlepszy strzelec, oraz Igor Shitov podpora defensywy. Na dziś kontuzjowani są Rodionov oraz Kuntsevich a więc poważne osłabienie zwłaszcza absencja Rodionova powoduje że siła rażenia białoruskiego zespołu nie będzie dziś zbyt imponująca.
Przedsmak tego co może dziś spotkać Bate Borisov mieliśmy w zeszłej kolejce, gdzie Barcelona rozgromiła na wyjeździe 5:0 białoruski zespół. Milan korzystnie wypadł w weekendowym starciu z Palermo i dzisiaj wszystkie znaki na ziemii i niebie wskazują że powinni urządzić sobie strzelecką kanonadę.

expekt-betclic 293

expekt-betclic

Użytkownik
Olimpiakos Pireus - Borussia Dortmund

1 - 3.45
X - 3.40
2 - 2.05

Kursy Expekt

Bardzo ciekawe spotkanie. Goście jeszcze w tym roku jeszcze nie zaznała smaku zwycięstwa. W ich składzie na pewno zabraknie Owomoyela i Barrios. Borussia musi powalczyć o zwycięstwo, które przedłuży szansę na wyjście z grupy. Olimpiacos to zespół w moim odczuciu słabszy od Borussi, jednak przy Greckich kibicach, każdej drużynie gra się ciężko. Ekipa z Pireusu jest w wysokiej formie, są liderami w swojej lidze.

Typ z podpórką x2 po kursie 1.30 według mnie warto zagrać i połączyć z innym typem.

Barcelona - Pilzno 1.05 -- 11.50 -- 30.00

Bardzo podoba mi się typ, iż Victoria nie strzeli bramki po kursie 1.42 w Expekt. Kto jak kto, ale Pilzno nie powinno zagrozić w akcjach ofensywnej drużyny gospodarzy.

Pamiętajcie o aktualnej promocji w Expekt, tylko tutaj na forum. Wygraj atrakcyjne nagrody:
http://forum.bukmacherskie.com/f22/promocja-w-expekt-bonus-100-do-100zl-czeka-na-ciebie-gadzety-61856.html

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Poza tym gospodarze z takimi zawodnikami jak Kleber,
Ten Kleber nie dorasta do pięt Radamelowi. Słaby strasznie jest, Porto ewidentnie brakuje środkowego napastnika z prawdziwego zdarzenia. Już od jakiegoś czasu mówi się, że zimą przejdzie do nich ze Spartaka Moskwa Welllington i to by była dobra opcja.
VS
OLYMPIAKOS - DORTMUND
Typ : Olympiakos DNB @ 2,590 Pinnacle✅3:1
Wszystkich ogarnęła mania Dortmundu:p Robią z nich &quot;polski klub&quot;. Trochę to już iryujące się robi. Tyle meczów, a Polsat i tak wybiera ich starcie jako główne, a znacznie ciekawiej zapowiada się mecz OM- Arsenal(tu przecież gra Szczęsny) . Ale pociesze Was, że to nie ostatni mecz BVB na Polsacie bo w 5 kolejce w środe wypada mecz Arsenal - BVB;)
Wracając do samego meczu to Dortmund ostatnio 3 wygrane z rzędu w lidze. Kolejno z Mainz, Augsburgiem i Werderem. Jednak co by nie mówić to dzisiejszy wyjazd na Karaiskaki do Pierusu to nie będzei spacerek. Piszczek wraca do składu to na pewno in plus. Bo Owomoyela mimo strzelonej bramki grał bardzo słabo przeciwko Werderowi. W ogóle nie włączał się do przodu.
W LM Klopp stawia w środku na Kehla, tym samym zabezpiecza tą strefe bo Kehl to typowy przecinak. Jak przeiwduje Kicker szanse dostanie Kagawa, ale on bez formy od początku sezonu(poza meczem z HSV). Na papierze skład BVB wygląda dobrze, ale kolorowo nie jest. Wygrane przychodziły im ostatnio po wielkich bólach. Dortmund oprócz Owomoyeli dzisiaj bez Barriosa, który znowu ma uraz. Ponadto Schmelzera na lewej obronei zastąpi po raz kolejny Lowe.
Olympiakos dzisiaj bez Torosidisa, który złamał żebro w meczu Grecja - Chorwacja. To zarazem kapitan. Tak więc na prawą strone obrony wejdzie Modesto. Zabraknie jeszcze Davida Fustera, Yeste i Fejsa. Oto 19 na dzisiejszy mecz : Costanzo, Meyeri, Modesto, A.Papadopoulos, Mellberg, Marcano, Holebas, Papazoglou, Maniatis, Potouridis, Orbaiz, Makoun, Fetfatzidis, Abdun, Valerianos, Djebbour, Pantelic, Mirallas.
Ludzie pisza, że to ostatnia szansa dla Dortmundu by jeszcze cokolwiek znaczyć w tej LM. A czy podobnie nie jest z Olympiakosem? Oni też mają swoje ambicje. Mecz u siebie przy fanatycznym dopingu kibiców. I tak na dobrą sprawe należy się zastanowic czy rzeczywiście Dortmund jest tutaj faworytem jak wskazują kursy. Ostatnio Dortmund wygrał dwa wyjazdy, ale wczesniej notował serie nieudanych występów poza domem. Seria była długa. Zresztą w poprzedniej edycji LE kiedy mierzyli się z Sevilla i PSG mieli problemy, a w LM mamy znacznie wyższe progi. Po takim kursie nei wypada nie spróbować wg mnie.
OLYMPIAKOS: Costanzo - Modesto, A. Papadopoulos, Mellberg, Holebas - Orbaiz, Makoun - Mirallas, Ibagaza, Abdoun - Djebbour
BVB : Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Löwe - S. Bender, Kehl - M. Götze, Kagawa, Großkreutz - Lewandowski

zfnp 15

zfnp

Użytkownik
Co do dzisiejszych meczy to ...
Jak wiemy Real i Barcelona to odwieczni rywale. Jeśli Real strzelił Lyon&#39;owi 4 to Barca też nie powinna mieć kłopotów ze strzelaniem. Handicap (-2.5) jak najbardziej do grania. Nie wiem czy wgl. można mówić o Pilznie jako o średnim europejskim średniaku. Dla mnie piątka możliwa .
Śmieszny kurs na Milan. Z Pilznem tylko dwója to z Bate ma być więcej ? Nie wydaje mi się dlatego tutaj proponuję zagrać Handicap na Bate. Na to że nie przegrają więcej niż dwoma golami buki płacą 1.55. A jeszcze jeden typ godny uwagi to over kartkowy. Włosi jak im coś nie idzie to przechodzą do bardzo nieracjonalnych pomysłów.
Dortmund ... 1 punkt po dwóch meczach troszkę mało. Ale dziś powinni zdobyć komplet punktów. Nie jestem taki bardzo tego pewny ale z podpórką śmiało można grać. Niemcy zmierzą się z drużyną Olympiakosu który jeszcze punktu nie zdobył. Dziś myślę że jeśli coś ugrają z Dortmundem to tylko remis.
Marsylia vs Arsenal. Wg. mnie jeden z ciekawiej zapowiadających się meczy. Po statystykach widać ewidentny Under 3.5. Dodając do statystyk Wojciecha Szczęsnego powodzenie typu duże.
Under również w jednym z meczów w grupie E. Będzie to mecz o nie 3 a nawet 5 punktów. Wiadomo że w tej grupie Chelsea jest poza zasięgiem a Genk już odpadło. Więc jak dla mnie mecz toczył się będzie w środku pola z małą ilością goli.
Zgadzam się ze Chelsea się rozkręca. Dziś również nie będzie łatwą ją zatrzymać i to jeszcze przez nie zbyt wymagającego rywala jakim jest Genk. Bez dłuższych przemyśleń Chelsea Win.
Grupa G jak Gigantyczne ryzyko postawienia zakładu związanego z którymkolwiek zdarzeniem wywodzącym się z jakiegokolwiek meczu.
Barcelona (-2.5) 1.35
Bate (+2.5) 1.55
Dortmund 2X 1.32
Mar-Ars U 3.5 1.30
Lev-Val U 3.5 1.30
Chelsea (-1.5) 1.35
100j / 630j ????

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Polsat i tak wybiera ich starcie jako główne, a znacznie ciekawiej zapowiada się mecz OM- Arsenal(tu przecież gra Szczęsny) . Ale pociesze Was, że to nie ostatni mecz BVB na Polsacie bo w 5 kolejce w środe wypada mecz Arsenal - BVB
A tu cie zaskoczę hehe, w piątek kolejce na 90% na Polsacie będzie Barca-Milan ;), a wiesz dlaczego bo to jest Polsat oni od pierwszego meczu LM, który pokazali zawsze byli na przekór wszystkim, pamiętacie jak w ubiegłym roku nie pokazali MU-Chelsea... tylko Barce z kimś słabym, jeszcze tu była na forum dyskusja o tym, że Barca to najlepszy klub i że strzeli bramki w przeciwieństwie do Anglików potem okazało się, że w Anglii było 2-1. Ale w Polsce w niektórych stacjach pracują pseudo-komentatorzy i oni decydują, na nSporcie też widzą tylko jedną grupę, tylko tam można sobie wybrac inny mecz z tym że już w SD. Wieli plus dla TVP, że zdecydowali się odebrać LM Polsatowi :].

Robson// Mecz Milan - Barca będzie o nic, więć pokaża spotkanie z Emirates ;)
Precz z LM na TVP! Znowu ten Iwański będzie się spuszczał jak w meczu PL - Białoruś jakże ważnym ????, albo Szpaku irytował ludzi wygadując bzdure za bzdurą. Nic gorszego nie mogło się zdarzyć. Piłka w TVP nie powinna być w ogóle pokazywana.

010// Jak nie pokażą Barcy z Milanem to nie pokażą jej wcale ;? jakoś w to nie wierzę, moim zdaniem teraz wyrabiają normę z BVB i modlą się żeby Włosi z Hiszpanami grali o coś, nawet o pierwsze msc

BVB : Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Löwe - S. Bender, Kehl - M. Götze, Kagawa, Großkreutz - Lewandowski
Skład pewnie z kickera, ostatnio mają coraz słabsze info moim zdaniem. Myślę, że Perisic wymieni kogoś z dwójki Kagawa, Großkreutz. Spodziewał bym się raczej też Gündogan. Nie wiem kompletnie dlaczego gra Kehl, który w BL siedzi na ławie, ale tu chyba o doświadczenie chodzi.

legia 122

legia

Użytkownik
Barcelona (-2.5) 1.35
Bate (+2.5) 1.55
Dortmund 2X 1.32
Mar-Ars U 3.5 1.30
Lev-Val U 3.5 1.30
Chelsea (-1.5) 1.35
100j / 630j ????
Kolega to chyba ulega iluzji niskich kursów...Wydaje Ci się chyba ,że jak dasz kurs ok 1,3 to masz duże prawdopodobieństwo wygranej...
A mówiąc poważnie to takie taśmy to możesz polecać bejom pod ziemniakiem , to jest forum gdzie udzielają się ludzie w miarę poważni.
Graj single i duble. Takie taśmy to głupota. Z procentem nie wygrasz. Marży nie pokonasz.
Przy optymistycznym wariancie zakładając marżę 7% bukmachera oraz że kursy odpowiadają prawdopodobieńśtwu zdarzenia to wartość oczekiwana twojego zakładu to 0,5.
mówiąc prościej na starcie jesteś przegrany. Już lepiej idź przepuść pieniądze na automatach bo tam masz wartość oczekiwaną zdaje się że 0,7.
Nikt normalny nie wchodzi w grę gdzie wartość oczekiwana to jakieś 50% wkładu...

leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
Zdaje się, że dzisiaj znowu nie warto za bardzo kombinować. Są mecze, w których zdecydowani faworyci są mocno zmobilizowani do wygrania i warto w nich zainwestować. I tak:
Milan - Bate
Choć gospodarze po raz kolejny nie wyjdą dziś pełnym składem, powinni spokojnie ugrać komplet punktów. Skąd brały się problemu Milanu na początku sezonu? Trener nie mógł znaleźć optymalnego ustawienia, w poszczególnych meczach grali różni piłkarze na różnych pozycjach i brakowało czegoś, co w żargonie piłkarskim określa się mianem &quot;Żelaznej 11&quot;. Na chwilę obecną skład wciąż nie jest optymalny, ale powoli widać coraz jaśniejsze punkty w zespole, które ciągną go w odpowiednią stronę. Dziś pomimo braku Pato, Gattuso, Ambrosiniego, Seedorfa i Thiago Silvy. Większość zespołów w obliczu takich osłabień straciłaby zapewne cały swój potencjał. Jednak trener Allegri w ataku ma Cassano, Robinho i Ibrę. W pomocy m. in. Boatenga, van Bommela czy Aquilaniego. W obronie lukę po Thiago mogą wypełnić tacy ludzie jak Taiwo czy wreszcie sprowadzony z Romy Mexes, który dochodzi do pełni sił. W BATE wszyscy ci ludzie byliby absolutnymi gwiazdami. Stąd mój wniosek, że nawet pomimo kilku osłabień powracający do dobrej dyspozycji Milan powinien zgarnąć dziś 3 punkty, bez względu na styl czy wysokość odniesionego zwycięstwa.
Barcelona - Victoria Pilzen
4 punkty w dwóch meczach z pewnością nie są szczytem marzeń dla Blaugrany. Awans z pierwszego miejsca wcale nie jest taki pewny. Warto pamiętać, że Katalończycy mają przed sobą jeszcze mecz na San Siro. Dlatego też 9 punktów w trzech najbliższych spotkaniach to po prostu przymus. Najlepiej też zawczasu zapewnić sobie optymalną, dużą ilość zdobytych goli, bo mogą one się liczyć w ostatecznej walce o prymat w grupie H. Czesi pokazali się z przeciętnej strony w meczu z Milanem. Za to Barca rozgromiła ostatnio BATE, a potem dwukrotnie wygrała w lidze. Forma gospodarzy na San Siro jak zawsze powinna być wyśmienita. Przewaga na boisku nie będzie podlegać dyskusji (w ostatnim meczu z Racingiem 83% posiadania piłki!). Dalsza rozkmina nie jest potrzebna. Ma dziś zabraknąć Pique i Fabregasa oraz oczywiście Afellaya i Alexisa Sancheza. Nie jest to jednak powód do zmartwień, bo w Barcelonie i tak nie ma słabych punktów. Dzisiaj Barca zapewne wyda wyrok na Victorię i wygra 3-4 bramkami. Inna opcja raczej nie wchodzi w grę.
Chelsea - Genk
Londyńczycy nie mogą wciąż czuć się pewni awansu do dalszych gier. W ostatniej kolejce zagrali dobre zawody, ale Valencia okazała się godnym rywalem i dzięki ambicji do końca zdołała wyrównać i mecz zakończył się podziałem punktów. Forma Chelsea jest jednak dość równa, na co wskazują ostatnie wysokie zwycięstwa w lidze. Trener Villas-Boas coraz lepiej radzi sobie na stanowisku trenera tak wielkiego klubu. Wiele wskazuje na to, że dzisiaj Chelsea nie straci punktów w meczu ze zdecydowanie najsłabszym zespołem w grupie. Belgowie &quot;pewnie&quot; przegrali z Leverkusen. Zdołali wyrwać Valencii remis, ale przeważającym zespołem na pewno nie byli. W ostatnich meczach Genk nie grał najlepiej i przegrał oba ligowe mecze. Choć darzę wielką sympatią tą drużynę nie jestem pewien, czy jest ona gotowa do gry w systemie dwóch spotkań w tygodniu i to na poziomie Ligi Mistrzów. Raczej Chelsea bezproblemowo zgarnie dzisiaj 3 punkty, które są temu zespołowi wciąż bardzo potrzebne.
FC Porto - APOEL
Portugalczycy nie grają jeszcze na swoim starym poziomie. Tradycyjnie po wygraniu Ligi Europejskiej z Porto odeszły najważniejsze postaci klubu: Falcao oraz trener Villas-Boas. W tej chwili trwa szkolenie na gwiazdy nowych piłkarzy, którzy dotychczas nie byli filarami zespołu. Na pewno wkrótce Porto znowu będzie błyszczeć, ale póki co jego solidna gra powinna wystarczyć na walkę o drugą rundę Ligi Mistrzów. Na krajowym podwórku Smoki radzą sobie tradycyjnie dobrze, jednak w poprzednim meczu LM z Zenitem coś nie zagrało, wyrzucenie z boiska Fucile przyczyniło się do porażki aż 1-3. Sytuacja w grupie nie jest zatem zbyt różowa i zwycięstwo z Cypryjczykami jest jak najbardziej wskazane. W składzie Porto nie znalazł się tylko wspomniany wcześniej Fucile. Do drużyny po kontuzji barku wraca za to Kleber.
APOEL zaskakuje póki co swoją postawą. Zdołał niespodziewanie ograć Zenit, potem urwał punkty Szachtarowi. Czy na Dragao sprawi podobną niespodziankę? Wydaje mi się, że gospodarze od początku wyjdą mocno skoncentrowani i przejmą kontrolę nad meczem. Jakakolwiek strata punktów może się w przyszłości okazać gwoździem do trumny Porto. Aby zatem nie żałować braku kompletu punktów w tym meczu, trzeba ograć APOEL i przejąć fotel lidera.

Milan - BATE | Typ: 1 - 1,25 ✅
Barcelona - Pilzen | Typ: 1 [-2] - 1,33 ⛔
Chelsea - Genk
| Typ: 1 - 1,11 ✅
FC Porto - APOEL | Typ: 1 - 1,28 ⛔
Bet365

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Fajnie wyglądają niektóre propozycje i osobiście coś z nich wybiorę do dubla. Mi do gustu natomiast przypadł ciekawy zakład na liczbę kartek w meczu Marsylii z Arsenalem.

Krótko napiszę na temat tego zakładu.
Powyżej 3,5 kartki w tym meczu jest bardzo prawdopodobne. W meczach Marsylii często widzimy dużo fauli, które kończą się kartkami. Z ostatnich pięciu meczów OM średnia to 6,8 kartki na mecz, Arsenalu troszkę niższa bo wynosi tylko 3,4.

Kartki w Lidze Mistrzów :
Olympiakos - OM = 6
OM - Borussia = 5

Borussia - Arsenal = 3
Arsenal - Olympiakos = 5

Co ważne dzisiaj sędzią głównym jest Pan Damir Skomina, który dość dużo pokazuje kartek. W ostatnich 21 spotkaniach ani razu nie zszedł poniżej 4 kartek na mecz. Reasumując uważam, że dzisiaj zobaczymy mecz walki, który będzie obfitował w faule i co za tym idzie będzie sporo kartek.

Powyżej 3,5 karki - 1,65 Tobet
✅

Otrzymane punkty reputacji: +1
A 85

aksior

Użytkownik
w fortunie jest fajny zakład że mesii strzeli 2gole+ za 2,8
myślę że spokojnie powinien to pokryć. Wiadomo że będzie pilnowany jak oko w głowie, ale dzisiaj barcelona przejedzie sie po plazenie, a mesii zawsze wjedzie w środek pola i cos ustrzeli.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Ciekawy bet proponuje nam pinnacle :
powyzej/ponizej 24 bramek w kolejce 2,00 / 1,90
Linia 24 wydaje mi sie troche zawyzona. Zaraz ktos wyskoczy ze Barca moze strzelic 6 a Milan 5 bramek... bez przesady i przejdzmy do analizy.
Zacznijmy wlasnie o meczach podanych powyzej.
Barca to Barca, zapewne mecz bedzie kontynuacja meczu z BATE a wiec dac Messiemu strzelic bramke i pobic rekord. A wiec dochodzi ta sama presja co od 70 minuty na Bialorusi gdzie Barca miala tragiczna skutecznosc. Mam nadzieje ze Czechom uda sie wyjsc z twarza z tego meczu i maksymalnie stracic 4 bramki bo o strzeleniu nie mowmy... Barca-Plzen MAX 4 bramki
Milan-BATE - Milan mnie nie przekonuje juz od dawna, BATE jesli sie nie otworzy i przyjedzie bronic remisu to jest w stanie stracic TYLKO 2 bramki. Milan-BATE 2-3 bramki
Leverkusen-Valencia - obie druzyny pod forma, Valencia malo strzela jak i malo traci, Lever moze kojarzyc sie z duza liczba bramek ale nie sadze ze otworza sie az tak zeby duzo stracic jak i nie sa w stanie nastrzelac Hiszpanom. Przewiduje MAX 2 bramki
Chelsea-Genk - Genk nie strzeli to pewne, z Valencia dali rade 0-0, z Lever juz gorzej ale Chelsea nie slynie z gromienia przeciwnikow w LM wiec tutaj 2-0, 3-0 max. 2-3 bramki
Olympiakos-Dortmund - Niemcy slabiutko w porownaniu do zeszlego sezonu, spieci jacys graja. W tym meczu musza wygrac a wiec podwojny stres, Grecy w defesywie jak kazdy wie znakomici to moze skonczyc sie nawet bezbramkowo ale liczmy 1-2 bramki
Marsylia-Arsenal - tutaj wydarzyc sie moze wszystko ale nie wiecej niz 2 bramki
Szachtar-Zenit - mecz walki, przy remisie 0-0, 1-1, badz 1-0 dla kogos - 1-2 gole
Porto-APOEL - tego meczu sie obawiam , APOEL rewelacja rozgrywek, Porto wiadome jak mocne w ofensywie. Jesli nie bedzie dziwnego wyniku typu 4-3 czy 4-2 a jakies 2-0 2-1 to ty gladziutko wchodzi. 3 bramki
Liczac wyszlo mi 21 bramek w kolejce wiec 2 zostaja jeszcze w zapasie a 3 zeby byl zwrot. Mysle ze warte ryzyka.
Dodatkowa frajda w sledzeniu wszystkich meczy w kolejce ;)

edit : ✅✅✅ emocje podczas skrotow bezcenne ;) 23 bramki hehe

malin157 72,4K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
FC Barcelona - Viktoria Plzno
Chelsea Londyn - KRC Genk

W środowych spotkaniach trzeciej kolejki fazy grupowej Ligi Mistrzów dojdzie do dwóch spotkań w których wielkie kluby spotykają się z kopciuszkami. FC Barcelona podejmuje Viktorię Plzno a Chelsea Londyn zagra z KRC Genk. Hiszpanie po remisie u siebie 2:2 z Milanem ograli na wyjeździe bez problemów BATE Borysów 5:0, Czesi natomiast po remisie u siebie z BATE 1:1, przegrali w Mediolanie 0:2. Chelsea pokonała bez problemu 2:0 u siebie Bayer Leverkusen oraz zremisowali 1:1 z Valencią na wyjeździe, Genk również z Valencią podzielił się punktami remisując 0:0 oraz przegrali na wyjeździe z Bayerem 0:2. Dziś w obu meczach gospodarze potrzebują trzech punktów by ze spokojem przystąpić do rewanżów z pozycji lidera. Barcelony nie trzeba nikomu przedstawiać, taki zespół jak Viktoria Plzno nie będzie miał nic do powiedzenia, to gospodarze od pierwszej do ostatniej minuty będą kontrolować spotkanie i tylko od nich będzie zależało jak wysoko wygrają to spotkanie, zapewne w pierwszej połowie strzelą 2-3 bramki i w drugiej połowie będą już tylko spokojnie kontrolować ten mecz, liczę na podobny wynik jak ten z ostatniej kolejki na wyjeździe z BATE. Również Chelsea nie powinno mieć żadnych problemów z ograniem u siebie Belgów, od dłuższego czasu grają świetnie, a do tego Genk ma bardzo słaby okres, nie wygrał w lidze trzech ostatnich spotkań i nie widzę opcji by mogli w jakikolwiek sposób zagrozić gospodarzom, tu również powinno się skończyć wysokim zwycięstwem w okolicach 4:0. Dziś faworyci mają o co grać i wydaje się że oba zespoły wysoko pokonają swoich rywali.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
SZACHTAR DONIECK - ZENIT ST.PETERSBURG
Typ : Szachtar @ 1,943 Pinnacle ⛔2:2 ale mecz genialny!
Donbas Arena zniecierpliwiona i dzisiaj kibice czekają na pierwszy komplet pkt w tej edycji LM. Aż dziw, że jeszcze tego nie dokonali zważywszy na świetną gre w poprzednim sezonie i dotarcie aż do ćwierćfinałów. Tak wiec dzisiaj trzecie podejście i oby skuteczne.
Przechodząc do meritum Zenit dzisiaj bez Kerżakowa i Aniukowa. To dwa wazne ogniwa w zespole Spalettiego. Tak więc wyrwa na prawej stronie obrony, załatać ją ma Hubocan, ale tam raczej hasał będzie Douglas Costa albo Alex Teixeira. No i brak Kerżakowa w napadzie. Zastępować go mają Lazović albo Bucharow.
Szachtar bez Rakickiego dzisiaj, ale to mało ważne w zasadzie. Gra powinna się odbywać pod dyktando gospodarzy i to oni będa napierali na obrone Zenita więc jeżeli ktoś ma się czegoś obawiac to raczej nie gospodarze.
Zenit nie zachwycił w Nikozji, przy wygranej 3:1 z Porto też było sporo głosów niezadowolenia z poziomu meczu.
VS
MARSYLIA - ARSENAL
Typ : oba strzelą ? TAK @ 1,75 Sportingbet⛔0:1
Tak sobie rozkładam ten mecz na czynniki i patrze w możliwości obu zespołów. Po pierwsze defensywa OM bez Mbii. Po drugie wkońcu tego gola w LM stracić muszą, już z BVB to powinno się wydarzyć, ale Gotze pudłował na potęge. Van Persie takie okazje w obecnej formie wykorzystałby z zamkniętymi oczami. Zatem gol dla Arsenalu kwestia czasu.
Teraz patrząc z drugiej strony. Defensywa Kanonierów to sito. Jenkinson zastępuje Sagne, ale to poziom niżej. Ileż to okazji w każdym meczu ma Szczęsny do wykazania swoich nieprzeciętnych umiejętności. Arsenal z czystym kontem w tym sezonie to istna rzadkość. Udało się to osiągnąc ze Swansea na Emirates, z żenująco słabym Boltonem też na Emirates i wyjazd w pierwszej kolejce do Newcastle. Zresztą o czym tu pisać, sito i tyle ;) Remy, Andre Ayew i Valbuena swoje okazje mieć będa z pewnością.
Moim zdaniem jakiś remisik 1:1 ze wskazaniem na Arsenal jednak.

ipococito13 107

ipococito13

Użytkownik
SZACHTAR DONIECK - ZENIT​

Dziś godne uwagi jak dla mnie jest spotkanie pomiędzy Ukraińskim Szachtarem Doniecka a Rosyjskim Zenitem. Dla ludzi znających się na piłce tych ekip nie trzeba przedstawiać. Goście zagrają dziś bez dwóch podstawowych zawodników (Kerżakowa i Aniukowa) natomiast w szeregach Szachtara zabraknie tylko (Rakickiego- choć nie zawsze i tak gra w podstawowym składzie). Zenit w 2 pierwszych spotkaniach zdobył 3 punkty (2-1 porażka z APOEL i wygrana 3-1 z Porto), co do drużyny z Doniecka to jako jedyni w grupie są bez zwycięstwa (2-1 z porto w tył i 1-1 z APOEL-em u siebie) ale obserwując ich grę w poprzednich spotkaniach z Porto i APOEL-em nie sądzę by nie walczyli o awans z grupy i wygrywanie spotkań u siebie przynajmniej. Szachtar w lidze radzi sobie świetnie (10-3-0) jest bilans po 13 spotkaniach, natomiast Zenit ma (15-9-3) bilans. Nie wiem co jeszcze napisać, mam nadzieję że intuicja i punkt patrzenia na spotkanie mnie nie zmyliła i typ okażę się trafiony.

Typ: 1
Kurs: 2.00

Pinnacle Sports
Więcej na blogu http://pro-typ.blogspot.com/

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom