Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Perełka dzisiejszego dnia. Typ jeszcze ciepły.
Napoli powyżej 57,5% posiadania piłki.
Kurs 1.85 Sts
67%-33%
Patrząc po składach drużyn grających o 18:45, można dostrzec, że żaden trener nie odpuszcza i posyła możliwie najsilniszy skład. Moim zdaniem nie inaczej będzie z zespołem Napoli. O potencjale tej drużyny nie trzeba chyba nikomu mówić. Pierwsze miejsce w lidze, komplet punktów. Legia? Przemilczmy. Fakt, w Lidze Europy są liderami, ale wyniki są lepsze niż sama gra.
Napoli jeśli chce się włączyć w wyścigu o awans, musi ten mecz wygrać. Musi wygrać wysoko. Musi dominować. A co za tym wszystkim idzie? Posiadanie piłki! Zdarzają się przypadki, że ktoś wygrywa posiadając piłkę przez 30% meczu. Ale nie tym razem Panie i Panowie.
Piłkarze Napoli to dwie klasy wyżej od piłkarzy Legii. Posiadają kulturę posiadania piłki, szanują ją. Będą ją rozgrywali. Są lepsi technicznie. A Legia? Jak ktoś już wspomniał wyżej, z czym się zgadzam, nastawi się na kontry. W tym będzie upatrywała swoich szans. Murowanie bramki i kontry. Jeśli coś wpadnie dla Legii? Tym lepiej dla typu, bo Napoli będzie musiało gonić wynik, a ciężko się go goni bez piłki.
Tak wiem, piękny wstęp. A co z suchymi faktami? Ciężko o nie ze względu na fakt, że Napoli raczej nie grało z drużynami pokroju Legii i odwrotnie.
Przychodzą mi na myśl tylko takie mecze
Napoli - Cagliari 63-37
Sampdoria - Napoli 49-51
Udinese - Napoli 40-60
Legia - Leicester 38 - 62
Meczu Napoli ze Spartakiem nie liczę, ponieważ włoska drużyna grała w osłabieniu od 29 minuty, a nie chce mi się wierzyć, żeby sytuacja powtórzyła się z polską drużyną.
Jak widać, Napoli ze słabszym rywalem potrafi dominować na boisku, a kurs tylko zachęca do tego typu.