Co dzis znaczy Celtic w europejskiej piłce ? Bardzo nie wiele. Dość powiedzieć, że na boisku nie wywalczyli sobie przepustki do fazy grupowej odpadając z FC Sion, potem się okazało, że tam zagrał ktoś niezgłoszony do rozgrywek i przyznano walkower, teraz się okazuje, że wszystko było zgodne i Sion złożył odwołanie. No, ale jednak to Celtic trafił do tej grupy gdzie czeka go rola outsidera. Kiedyś mówiąc Celtic wiadomo było, że grają tam Boruc, Kenny Miller, Nakamura, Hartson, Naylor, Hesselink, Petrow czy Żurawski. Teraz mówiąc Celtic muszę się zagłębiac w róznorakie skarby by dowiedzieć się kto tam gra w ogóle. Ktoś grac musi, ale grają fatalnie co widać po wynikach w lidze. Ostatnio przez przypadek trafiłem na pare min meczu Celticu w lidze, pokazywali na Orange sport. To błędy jakie robili w defensywie to skaranie boskie. Dość powiedzieć, że do przerwy przegrywali już 0-3 z takim hegemonem jak Kilmarnock! Udało się im wyciągnąc na 3:3 jakimś cudem, ale z czym oni do Rennes?
Rennes ostatnio wygrali z Lorient w lidze 2:0. Oto cenzurki jakie dostali poszczególni piłkarze od footbal365.fr Costil (6) - Danzé (5), Mangane (cap) (6), Mandjeck (5), Théophile-Catherine (5) – M’Vila (6) puis Tettey (73eme), T.Doumbia (6), Pajot (6), Pitroïpa (6) – Kembo-Ekoko (7) puis Brahimi (77eme), Montaño (5).
Nie no co tu pisać Montano i Pitroipa będa mieli pole do popisu przy tak grającej defensywie Celtów. Dla mnie pewna wygrana gospodarzy tego meczu
RENNES : Costil - Théophile-Catherine, Kana-Biyik, Mangane (cap.), Mavinga - Doumbia, Tettey, Pitroipa (ou Montano), Dalmat, Féret - Hadji
CELTIC : Forster – Cha Du-ri, Loovens, Rogne, Wilson – Forrest, Ki Sung-yong, Kayal, Ledley – Stokes, Hooper
----------
Przy okazji przewidywany skład
PSG : Douchez – Ceara (cap.), Lugano, Z. Camara, Tiéné – Armand, Chantôme – Ménez, Pastore, Nene (ou Bahebeck) - Erding
Ostatnio ich gre napędzało trio Pastore, Nene, Gameiro. W sumie wydaje się łatwy mecz dla Paryżan, ale sam jakoś nie mam przekonania do grania na nich. Ostatnio wygrywali wszystko jak leci więc to też niezbyt dobry omen
Kilka meczów dzisiaj zapowaida się ciekawie jak chociażby Udinese - Atletico czy Zurich - Lazio, ale sam nie wiem jak je urgyźć. W ogóle w
LE sporo trzeba się nagłowić by coś ciekawego wyszukać
Brak mi koncepcji więc pozostaje tylko przy singlu na Rennes dzisiaj.
Powodzenia wszystkim